Įkraunama...
Įkraunama...

Ar esat su vaiku gulėję ligoninėj?

QUOTE(Aurėja @ 2003 12 03, 17:40)
sad.gif nelinksmas klausimas, bet teko patirti, ką tai reiškia:
1. Atsigulėm Vilniuj Santariškėse į chirurginį skyr. dėl guzelio kakle, o begulint 3-ioj paroj ligoninė "padovanojo" mum dar + ir Rota virusą...
2. Vaikui 5 mėn. buvo, tad gėrė tik mano pieną, nebuvo ragavusi dar jokio kt. kietesnio maisto, nepripažino duodamų vaistų granulėmis ir pan. - išvemdavo, Gydytoja nuolat priekaištavo man dėl to - atseit aš neprimaitindavau jos nuo pirmų mėnesių (pasak jos-"kaip visam pasauly...."), vaikas nemoka valgyt, todėl dabar neįmanoma jos gydyt - vaistų negeria, nepasveiks....
3. Nepasakiusi man kodėl- "trumpam išsinešam" - paėmė vaiką, padarė punkciją (į kaklo guzelį dūrė), pažiūrėjo ar ten nėra pūlių... - atnešė vaiką persigandusį, verkiantį ir užklijuotu kaklu. Na, galvoju, aš ne iš tų motinų kurios žliumbtų draskytųsi ir neleistų badyt savo vaiko, aš gi suprantu, kad to reikia, bet gal galima buvo informuoti motiną?... Kai po kelių dienų paklausiau ką parodė punkcijos tyrimas, sako "mes to skysčio netyrėm." - jiem užteko to, kad tai ne pūliai.
4.Statant lašelines (dėl Rota viruso) buvo nuolat pažeidinėjama tvarka: į pūslę su vaistais būdavo įduriama adata- kad vaistai greičiau sulašėtų.... - o tai yra draudžiama daryti- deja sužinojau tai vėliau, jau išėjus iš ligoninės.
5.Išrašydama mus iš ligoninės gydytoja atskaitė man moralą: "Jūs esate eilinės bepročių m-klos pasekėjai..." - čia dėl to, kad maitinu kūdikį savo pienu "taip ilgai" ir neduodu nieko kito. "Jūsų vaikui mažakraujystė, rachitas....ir t.t." - Sakau gal supainiojot tyrimus.... Nes iš tiesų nieko panašaus mano vaikui nėra ir suėjus 6 mėn. mes pradėjom ragaut įvairų maistą, sėkmingai augam iki šiol, tebegeriam mamos pieną ir esam sveiki. Bet tų žodžių ir pažeminimo rodos nepamiršiu niekada  mad.gif

Iš kokių džiunglių ta tavo gydytoja? Nenori paminėti jos pavardės? g.gif
Mums teko gulėti ir KMUK akių , ir chirurgijos skyriuose. Gydytojos papuolė super. Tai buvo chir. Žeromskienė ir okulistė Liutkienė. thumbup.gif . Kai teko konsultuotis su kažkia nemalonia gyd, paprašiau, kad pakeistų į kitą, be konflikto. Ir man pavyko. Viskas ok.
Atsakyti
Teko guleti ligonineje su vaiku viena karta,bet daugiau tikrai nenoretume papulti dar karta.Tfu,tfu,tfu.
Atsakyti
Mums taip pat teko gulėti ligoninėje.na pirmajį kartą kaip ir visoms po gimdymo, tik tiek kad mes gulėjom visą savaitę Antakalnio gimdymo namuose (ar kaip ten jie vadinasi) tai mes gulėjom ilgiau nes gimdymo metu Gviduką traukė su vakumu ir ant galvutės iškilo toks kraujo ar skysčių prisirinkusi pūslė taigi turėjome laukti kol ji sumažės ir išnyks. Man jo neleisdavo net palatoje per dieną pasilikti, o tik atnešdavo pamaitinti ir išsinešdavo, (nes prieš pat nėštumą buvo įvykęs priepuolis), tačiau vieną kartą šiaip ne taip išsiprašėm kad leistų ilgiau palaikyti bent jau kol vyras bus kartu.Kadangi savo mažuliuko neturėjau kartu tai bent jau į lauką norėjau išeiti pakvėpuoti grynu oru (juk buvo birželio mėnuo) taip pat neleido jaučiausi kaip kalėjime ir taip visą savaitę. blink.gif g.gif schmoll.gif Beto seselės ne visos malonios, netgi aprėkė mane vien dėl to kad nemokėjau maitinti, ir paklausiau jos kaip tai aprėkė kaip čia aš nemoku. (Juk ne dešimt vaikų pagimdžiau, kad būčiau profesionalė). Taip pat vyras galėjo ateiti tik nuo tam tikros valandos. Ir pabūti galėjo tik valandą ar kažkas panašaus. (na mano palatos kaimynė kai kurioms seselėms ir gydytojoms buvo davusi pinigų tai ir elgėsi maloniai ir pas ją užeiti kas nori ir kada nori galėjo)
Antrajį kartą gulėjom Santariškių klinikose vaikų nervų skyriuje. Tada mums jau buvo 6 mėnesiai. O gulėjom dėl to kad man kaip jau minėjau priš gimdymą buvo įvykęs priepuolis.O Gvidukas kažkaip keistai kartais kratydavo galvutę taigi važiavom išsitirti.Tai tik geri prisiminimai, vyras kada norėjo tada galėjo atvažiuoti ir būti kartu kiek nori. maistas neblogas, seselės ir gydytojos taip pat malonios, palatos šiltos, nors buvo sausio mėnuo.Na tik lovos metalinės, tai nelabai patogios, nes miegodavom kartu su pupuliuku.Netgi savaitgaliui išleido ir tyrimam atvažiavom po savaitgalio. rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Teko gulėti su abiem: su vyresnėle gulėjom, kai jai buvo trys savaitės, o su maže, kai buvo 11 mėn. Brrrr... Nenoriu net prisiminti.
Atsakyti
Man su vaiku gulėti ligoninėje neteko (tpfu tpfu tpfu). O iki kada vaiką guldo su mama? Turbūt iki trejų metų?

Tačiau puikiai prisimenu, kaip man vaikysstėje, kai tebuvo ką tik treji sukakę, teko atsigulti į ligoninę. Vienai. Gulėjau infekcinėje (gelta), tai ir lankymai buvo tik pasimatymas per langelį. Atvesdavo sesutė, pasodindavo ant kėdės. Mama vienoje pusėje langelio verkia, aš kitoje.
Paros laiko neskyriau, nesupratau, kada rytas, kaada vakaras.
Palatoj buvome du vaikai, kitos - suaugusios moterys. Tai jas nervindavom savo lakstymu ir klykavimu.
Pamenu, kaip š lova pridariau ir mane už tai seselė labai barė.

Tubūt ligoninė ir yra mano pirmas vaikystės prisiminimas
Atsakyti
Sveiki,
As su savo mazaja papuoliau i Santariskes kai mums buvo 2 savaites. Jai nebuvo praejusi gelta ir tipo svoris mazai augo. Siaip kazko skustis lyg ir neturejau, nes gerai priziurejo ir rupinosi, bet depresija tai labai lengva buvo pasigaut. Mes palatoj po dvi gulejom. Jau planavom isejima is ligonines, nes nematem reikalo tiek gulet, kiek buvo numatyta. Zodziu, mano mazoji dvi paras turejo gulet virs tokios lempos, nuoga tik su pampersiuku. O ji buvo labai nerami, na ir aplinka neiprasta. Tai as ja vis isimdavau, panesiodavau, nes vaikas rekia. Atbegdavo seseles ir bardavo, tipo tegu rekia schmoll.gif Taip reikia.
Kai reikejo paimt slapimo ir ismatu tyrimams, tai as isvis pakraupau. Atejo sesele 6 val. ryte ir pradejo ten su mano mazaja uzsiiminet. Ji netiketai pakakojo ten ant tos lempos, na i tokia medziaga, kuri siaip paprastai nenusivalo. Kaip ji pradejo rekt, isvadino sikale ir pan. Na galvoju patilesiu, nes buvo tik antra diena ligoninej. Po to mano mazyle iskrito is lovos, na nebuvo aukstai. Viskas baigesi gerai, visi daktarai suleke. Sviete, ziurejo chirurgai. Faina sesele ramino mane. Na po poros dienu ateina dvi pagyvenusios gydytojos ir pradejo komentuot: va cia sita motina, kuri vaika ismete is lovos. Paskambinau vyrui ir pasakiau, kad mane pasiimtu, nes jau nebegaliu. Kai gydytoja issigando, tada jau graziai pradejo kalbet. Siaip praktina nebloga, daug ka suzinojau, mat ka tik buvau pagimdziusi. Tai zodziu. Kartais galvoju kad kai kuriom seselem vaiku skyriuose dirbt ne vieta:)
Atsakyti
Nu bet jau cia istoriju, baisu, siurpas krecia. Ir dar su tokiais maziukais taip elgiasi. Baisu.
As su savo vyresnele gulejau KMKU su plauciu uzdegimu, kai jai buvo 1m. ir 4 men. Tai nieko "baisaus". Tarp sveciu ir dar savaitgalis. Gydancia daktare maciau tris kartus. Pirma kartai kai su docentu ejo visa kompanij, atsei konsultuoti ligoniu, antra karta kai klause plauciukus ir sprende ar jau paleist namo, o trecia tai kai recepto nuejau pas ja i kabineta pries pat isvaziuojant namo.
Sesutes visai nieko buvo. Tik nepatiko priekaistai, kam as leidziu maze po kalidoriu lakstyi, tipo liga atsinaujins ir pan. O kaip man tokio amziaus vaika 6kv. metru palatoj uzlaikyti taip ne viena ir nepaaiskino.
Atsakyti
[quote=Rutele24,2006 01 09, 22:18]
per šias Kalėdas teko ir mums pirmą kartą atsigulti į ligoninę. dukriukas sunegalavo pirmą kalėdų dieną. naktį prabudo ir pradėjo vemti. vėmė 4 kartus.

Siaubas, į kokią tu čia ligoninę papuolei blink.gif . aš gulėjau su mažuoju Santariškėse, pediatriniame skyriuje. aš mažajį maitinau MP pati tai gaudavau normalų ligoninės maistą ir tyrelę ligonė virė mažajam.
Atsakyti
as su suneliu pries menesi gulejau Klaipedoje vaiku ligonineje aisku trukumas vienvieciu palatu paskutini vakara tik gavom (gulejom 3 naktis)siaip viskas kaip ligoninej viskas valdiska vaikas pagal amziu tipo turejo valgyti normalu maista bet jis atsisake tai daryti tai turejau prisitempusi koseliu ir tyreliu siaip labai nuobodu nemalonu ir tik galvoji kaip gera nesirgti blush2.gif ax.gif verysad.gif
Atsakyti
as su mergicka pragulejau 10 dienu KMUK su inkstuku uzdegimu,nei vienai seselei,nei gydytojai nedaviau i kisene,bet gulejom vienvietej palatoj,ir telika atsiveziau,ir savo virduli elektrini kad nereiketu kazkur bludinet po skyriu ir ieskot virtuveles,tai kad as buvau patenkinta personalo elgesiu ir taikomu gydymu,aisku su manim visad pasitardavo ar as noriu,ar as leisiu savo vaikui statyti kateteri,paaiskino kad gali issijudinti tai reiks ir t.t.Tai tik geri prisiminimai,aisku gal ant geru pataikem thumbup.gif
Atsakyti
esu, deja sad.gif operavo, nes mazei pasidare mastitas blink.gif prabuvom beveik savaite.. brrr. net nesinori prisimint.. unsure.gif
Atsakyti
esu ne kartą gulejusi su mažąja KMUK, nieko mandro,kentėti galima mirksiukas.gif . Gydytojai mums išpuolė labai dėmesingi ir geri. O nuoširdžiausiais ir pats geriausiais vaikų reanimacijos personalas ir gydytojai thumbup.gif
Atsakyti