Įkraunama...
Įkraunama...

Didžiausia šunybė, kurią iškrėtė vaikai

stripuli, jei jau manes asmeniskai uzklausei... turbut giliausia ispudi man palikes vaiku "prikolas" buvo, kai mano vidurinysis sunus, budamas 3,5 metuku, naujame bute nusoko nuo laiptu is antro auksto - beveik nuo paties virsaus. laimei, viskas baigesi tik praskeltu smakru ir dailiuoju siuvinejimu traumatologiniam.

o tokie "bajeriai" kaip grindu kibire nuskandintas mobilusis, klozete isskalbtos kelnes ("mama, jos buvo nesvarios, reikejo isplauti!"), ekologiniu plauku sampunu ismuiluotos grindys ("mama, mes putem burbulus, o paskui darem ciuozykla!") - gryna buitine kasdienybe, kad net neberegistruoju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2010 04 01, 12:17)
muziejuje buni su vaiku - kartu ziuri tuos eksponatus... skirtingai nuo namu aplinkos, kurioje vaiko juk nesekioji nuolat, kai jis eina is kambario i kambari, i vonia, i virtuve... be to, kalbam apie pusantru metuku neturinti kudiki...

ragnez pasiskaityk dar karta - ir si kart kalba ejo apie svecius. T.y. motina pyksta, kad kitu zmoniu aplinka nera atitaikoma pagal jos standartus.
Bet ziuriu daugelis praleido parasyma, kad veiksmas vyksta ne autores namuose.
QUOTE(stripulis @ 2010 04 01, 05:08)
O šiaip ko gero baisiausias įvykis buvo pas senelius. .... O pikčiausia šioje istorijoje tai, kad net žinodama šią istoriją, mano mama ir toliau vis dėlioja vonioje tą vazą,

Apie "sunybes" galeciau rasyti daug, bet tos sunybes kiek kitokios buvo nei cia aprasomos - buvau nepasedintis vaikas, tai daznai is kiemo grizdavau praskelta galva ( lipau, neissilaikiau, kritau), esu grizusi su stipriai perpjautu keliu ( teko gipsuoti), esu nuo arklio kritusi, esame su pusbroliu bliudu nuo laiptu zemyn vaziave ( ir kaip sprando nenusisukome blink.gif ). Vaikysteje esu sveciuose besivydama suni po stalu staltiesu su indais nuo stalo nutraukusi.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2010 04 02, 12:37)
ragnez pasiskaityk dar karta - ir si kart kalba ejo apie svecius. T.y. motina pyksta, kad  kitu zmoniu aplinka nera atitaikoma pagal jos standartus.

mano nuomone, daug praktiskiau pakelti ta vaza i vaikui nepasiekiama auksti ir uzrakinti spinteles, negu reikalauti, kad pusantru metuku neturintis vaikas elgtusi kaip suauges. tai paprasciausiai nerealu, ypac, jei sveciuojiesi, tarkim, pora dienu, o ne pora valandu...

as nesakau, kad reikia uzsimerkti, nusisukti ir nekreipti demesio i tai, ka vaikas veikia - tai tolygu abejingumui ir yra nepateisinama. tiesiog kartoju ir kartosiu - nereikia is vaiku tiketis, kad jie elgsis kaip suauge, nes jie nera suauge, ju mastymas, ju pasaulio suvokimas kitoks. aiskinti, mokyti turime, nes vaikams reikia ismokti gyvenimo pasaulyje taisykliu, bet tiketis ir reikalauti supratingumo ir "teisingo" elgesio is metinuko - neracionalu ir nepraktiska. gerokai praktiskiau, zinant tipinius pavojus, imtis prevencijos ir kiek galima pritaikyti aplinka vaikui pagal jo amziu.

QUOTE(Bekasė @ 2010 04 02, 12:37)
esame su pusbroliu bliudu nuo laiptu zemyn vaziave

va va, cia "svieziausias" atsitikimas - mano vyresnysis mazaji isodines i didele deze "veze" nuo laiptu doh.gif gerai, kad laiku pastebejau, buvo proga priminti "darbu saugos taisykles"... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 02 balandžio 2010 - 11:57
QUOTE(ragnez @ 2010 04 02, 12:53)
mano nuomone, daug praktiskiau pakelti ta vaza i vaikui nepasiekiama auksti ir uzrakinti spinteles, negu reikalauti, kad pusantru metuku neturintis vaikas elgtusi kaip suauges. tai paprasciausiai nerealu, ypac, jei sveciuojiesi, tarkim, pora dienu, o ne pora valandu...
as nesakau, kad reikia uzsimerkti, nusisukti ir nekreipti demesio i tai, ka vaikas veikia - tai tolygu abejingumui ir yra nepateisinama. tiesiog kartoju ir kartosiu - nereikia is vaiku tiketis, kad jie elgsis kaip suauge, nes jie nera suauge, ju mastymas, ju pasaulio suvokimas kitoks. aiskinti, mokyti turime, nes vaikams reikia ismokti gyvenimo pasaulyje taisykliu, bet tiketis ir reikalauti supratingumo ir "teisingo" elgesio is metinuko - neracionalu ir nepraktiska. gerokai praktiskiau, zinant tipinius pavojus, imtis prevencijos ir kiek galima pritaikyti aplinka vaikui pagal jo amziu.

bet jeigu tevai uzsiims savo vaikais, tai nereikes piktintis, kad kiti savo namu nepritaiko pagal tavo reikalavimus.
p.s. niekas nereikalauja is vaiko elgtis kaip suaugusiam - nezinau kazkaip praleido du vaikai kartu su mumis viename kambaryje pirmus gyvenimo metus ( sunus iki 4) ir nebuvo absoliuciai jokio poreikia kilnoti daiktu i nepasiekiama auksti. Tas pats kompiuteris stovejo laisvai pasiekiamame aukstyje, bet kazkodel nebuvo junginejamas ir dar kazkas su juo daroma, kad reiketu ji slepti
p.s. ir nebuvo nei zodzio apie vaika ( nes jo elgesys priklauso nuo tevu) - reakcija buvo i motinos posta.

QUOTE(ragnez @ 2010 04 02, 12:53)
va va, cia "svieziausias" atsitikimas - mano vyresnysis mazaji isodines i didele deze "veze" nuo laiptu  doh.gif gerai, kad laiku pastebejau, buvo proga priminti "darbu saugos taisykles"...  ax.gif

musu tevai nemate ( kaime veiksmas vyko), bet as "protingai" sedejau gale ir griuvau minkstai.
Atsakyti
Bekase, kalbant apie pasipiktinima - taip, tai neypatingai tinkama... kai mes vaziuojam pas senelius, jei matau, kad vaikai pasiekia ka nors neleistino - viena vertus, paaiskinu vaikams, kad negalima, kita vertus - pati uzkeliu ta daikta i nepasiekiama vieta (pries isvaziuojant - padedu ten, kur buvo), o ne priekaistauju mamai ar anytai, kad nesutvarko savo namu mums priimtinu budu.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2010 04 02, 13:44)
bet jeigu tevai uzsiims savo vaikais, tai nereikes piktintis, kad kiti savo namu nepritaiko pagal tavo reikalavimus.
p.s. niekas nereikalauja is vaiko elgtis kaip suaugusiam - nezinau kazkaip praleido du vaikai kartu su mumis viename kambaryje pirmus gyvenimo metus  ( sunus iki 4) ir nebuvo absoliuciai jokio poreikia kilnoti daiktu i nepasiekiama auksti. Tas pats kompiuteris stovejo laisvai pasiekiamame aukstyje, bet kazkodel nebuvo junginejamas ir dar kazkas su juo daroma, kad reiketu ji slepti
p.s. ir nebuvo nei zodzio apie vaika ( nes jo elgesys priklauso nuo tevu) - reakcija buvo i motinos posta.
musu tevai nemate ( kaime veiksmas vyko), bet as "protingai" sedejau gale ir griuvau minkstai.

Bekase, įvykio su vaza metu aš gyvenau pas tėvus, nes butą remontavomės. Taip kad tą dieną ten atsikraustėme, paskui jau aš pati perėjau per viską ir su lupa peržiūrėjau, kad nebūtų kokių netikėtumų, na, o tos vazos tiesiog nepastebėjau...
O dėl mano pasipiktinimo - tam tikra prasme ten yra ne "svečiai", o ir MANO nuosavi namai, kuriuose dabar KOL KAS negyvenu... Šiaip jau mano vaikas DABAR dažniausiai daiktų nebetąso nuo kur nors, tai ir vazą nukelti NĖRA būtina, bet būtų SMAGU, jei močiutė atsižvelgtų į mano baimes. Kaip jau minėjau, užėjusi ten nueinu ir vazą perkeliu aukštėliau, išeidama pastatau atgal, bet ne tiek piktinausi,kad vaza ten stovi, kiek bijojau, kad pamiršiu nukelt - ne ten akcentus susidėliojot wink.gif Močiutei beje apie tai nekalu smile.gif
O dabar beje dar štai kas - ilgai sukau galvą, kodėl jūs visose temose taip nerimaujate dėl tų "svečių", juk visad turi būti kažkas asmeniška. Tai kai paskaičiau, kaip su pusbroliu SVEČIUOSE nutempėte staltiesę su indais nuo stalo, tai viskas ir paaiškėjo... Tai iki kiek tėvai jums rankas svečiuose rišdavo, iki pilnametystės? verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stripulis: 02 balandžio 2010 - 14:34
Kokios diskusijos dėl vazos! taigi močiutė, ne svetimas žmogus, tegul ir palaukia kokius 2m. kol tas vaikas nebenorės traukiot vazų sau ant galvos. bet ot va yra žmonės, užsiciklina tegu stovi ir viskas. nesuprantu tokių g.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2010 04 02, 12:56)

O dabar beje dar štai kas - ilgai sukau galvą, kodėl jūs visose temose taip nerimaujate dėl tų "svečių", juk visad turi būti kažkas asmeniška. Tai kai paskaičiau, kaip su pusbroliu SVEČIUOSE nutempėte staltiesę su indais nuo stalo, tai viskas ir paaiškėjo... Tai iki kiek tėvai jums rankas svečiuose rišdavo, iki pilnametystės? verysad.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif nepykit,nu toks juokas paeme.. doh.gif

be to visos gausim ispejimus uz temos tersima.. ax.gif ax.gif

pumpuriukas- drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2010 04 02, 14:56)
Šiaip jau mano vaikas DABAR dažniausiai daiktų nebetąso nuo kur nors, tai ir vazą nukelti NĖRA būtina, bet būtų SMAGU, jei močiutė atsižvelgtų į mano baimes. Kaip jau minėjau, užėjusi ten nueinu ir vazą perkeliu aukštėliau, išeidama pastatau atgal, 

o tai kam kilnoji?
zinai, daug kas butu smagu, jeigu aplinkiniai elgtusi taip kaip norisi mums

QUOTE(stripulis @ 2010 04 02, 14:56)
O dabar beje dar štai kas - ilgai sukau galvą, kodėl jūs visose temose taip nerimaujate dėl tų "svečių", juk visad turi būti kažkas asmeniška. Tai kai paskaičiau, kaip su pusbroliu SVEČIUOSE nutempėte staltiesę su indais nuo stalo tai viskas ir paaiškėjo...

o as suku galva, kur tu sugebejai iskaityti nerima ( man paprasciausiai nepatinka, kad nekurie tevai savo vaikus stato i dievuku lygi ir stebisi, kaip kiti to nedaro)?
Nors atrodo nieko keisto, jeigu nesugebi perskaityti kas parasyta "juodu ant balto"
staltiese nutempiau as viena, nors pati to ir neprisimenu - cia mama taip pasakojo ( amzius turejo buti apie pora metuku) ir prie tokios situacijos butent ir privede, kad namuose budavo viskas sukelta, paslepta ar uzraisiota stalciuose. Nu o seimininkai ( pas ka taip ivyko - jie vaiku tada toli grazu dar neturejo) ne tik, kad staltiese ant stalo uztiese, bet dar ir kazka su sunimi isileido - ot kokie nenaudeliai. Nepagalvojo, kad pas juos ateina seima su mazu vaiku.
Pas juos lygiai taip pat ir susipazinimas su kaktusu ivyko - sake, po to vakaras labai ramus buvo, nes sedejau kampe ir spyglius rankiojau is rankos.

Dabar galvoju kaip gerai, kad pas mane nebuna seimu su vaikais - vazu, kurias galima nusiversti ant galvos kaip ir nera, bet vaistai laikomi laisvai pasiekiamose vietose (dukra pati pasiima vienus savo vaistus kas vakara jau ne vienerius metus).

Atsakyti
kai sunus buvo mazas mego piesti ant sienu. biggrin.gif piese namuose,pas mano tevus.po kiek laiko tevai nutare pertapetuoti kambari.pasidare seneliai remonta,mes ateje i svecius paziurejom,pasigrozejom naujomis,graziomis sienomis ir nuejom i virtuve gerti kavos.po kiek laiko uzeje i naujai istapetuota kambari radome ji vel pripaisyta,ir kas svarbiausia lygiai tose paciose vietose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumza @ 2010 04 03, 23:52)
kai sunus buvo mazas mego piesti ant sienu. biggrin.gif piese namuose,pas mano tevus.po kiek laiko tevai nutare pertapetuoti kambari.pasidare seneliai remonta,mes ateje i svecius paziurejom,pasigrozejom naujomis,graziomis sienomis ir nuejom i virtuve gerti kavos.po kiek laiko uzeje i naujai istapetuota kambari radome ji vel pripaisyta,ir kas svarbiausia lygiai tose paciose vietose smile.gif

faktas kad seneliai per anksti pasidare remonta smile.gif

maniskis tai iskrete toki "bajeri " cia ne taip senai (1m 10 men) - susipyko kazko su broliu dvyniu ir kad pils su galva i duru stikla doh.gif visa laime kad stiklas toks su lentutem suskirstytas i kvadratelius...nes kitaip but isduzes ir iskrites...tada tai butu nelinksma visiems....dabar atsipirkom tik keliais stikliukais galvoj ir suskaldytu duru stiklu.
Atsakyti
Su žirklėmis vakar subraižė kompiuterio monitorių ph34r.gif ph34r.gif ph34r.gif
Atsakyti