psichologai teigia, kad vaikai, mokantys ženklų kalba išreikšti savo norus anksčiau pradeda kalbėti. mūsų mažius turi savus ženklus, kurių specialiai nemokėm. kai nori sysiuko rankute prisidengia priekyje, kai nori "didelio" rankute pridengia užpakaliuką. tai ženklai, rodantys, jog reikia lėkti ant puoduko. dar moka parodyti jog nori gerti, moka parodyti, jog jau nebenori valgyti ar pan. labai patogu. kalbos raidos nestabdo, netgi priešingai - skatina, nes rankyte rodo į daiktus ir klausinėja kas čia.
QUOTE(TOCAMI @ 2009 04 06, 14:58)
psichologai teigia, kad vaikai, mokantys ženklų kalba išreikšti savo norus anksčiau pradeda kalbėti. mūsų mažius turi savus ženklus, kurių specialiai nemokėm. kai nori sysiuko rankute prisidengia priekyje, kai nori "didelio" rankute pridengia užpakaliuką. tai ženklai, rodantys, jog reikia lėkti ant puoduko. dar moka parodyti jog nori gerti, moka parodyti, jog jau nebenori valgyti ar pan. labai patogu. kalbos raidos nestabdo, netgi priešingai - skatina, nes rankyte rodo į daiktus ir klausinėja kas čia.
o kokio jus amziaus?
QUOTE(Nestuke-gruoduke @ 2009 03 23, 23:06)
O tas pamokeles butu labai faina, kai kartu, bendrai, pasitariant, pasisnekant... bet kad mes toli gyvenam, nebent kaip nors internetu??? kokiu skype gal???
Padariau facebook, tik nežinau, kaip Jus įtraukti į draugus. Gal parašykit savo emailą man, adresu psichologe.ramuneETAgmail.com Prijungsiu Jus į klubą KALBANČIOS RANKYTĖS. O dar info www.austejosblogas.lt Ten apskritai daug gerų temų
QUOTE(EwuteZ @ 2009 03 23, 23:48)
Nors pati savo mazyle mokiau anglu gestu kalbos, bet domejausi ir lietuviska gestu kalba. Nutariau pasilikti prie anglu, kadan gi info zymiai daugiau ir lengviau ja rasti.
Bet jei kas noretu lietuviskai mokyti vaikiukus, pasidalinsiu keliais mano rastais interneto puslapiais:
http://www.unriis.lt...is1/info1.html#
http://www.unriis.lt...lis2/info1.html
http://www.unriis.lt...is3/info1.html#
cia sudejau tik maisto gestus, bet tame paciame www galite rasti daug info ir kitomis temomis.
Na o sitas gal kiek anksti vaikiukams, nebent jums pacioms butu idomu:
http://www.unriis.lt...teminiai.unriis
Bet jei kas noretu lietuviskai mokyti vaikiukus, pasidalinsiu keliais mano rastais interneto puslapiais:
http://www.unriis.lt...is1/info1.html#
http://www.unriis.lt...lis2/info1.html
http://www.unriis.lt...is3/info1.html#
cia sudejau tik maisto gestus, bet tame paciame www galite rasti daug info ir kitomis temomis.
Na o sitas gal kiek anksti vaikiukams, nebent jums pacioms butu idomu:
http://www.unriis.lt...teminiai.unriis
Aąčiū už nuorodas
QUOTE(TOCAMI @ 2009 04 06, 15:58)
Taip ir toliau
labai padeda ženklų kalba mažyliams. teko kartą sutikti berniuką, kuris puikiausiai leidosi suprantams ženklais.
QUOTE(D*K @ 2009 05 07, 21:33)
labai padeda ženklų kalba mažyliams. teko kartą sutikti berniuką, kuris puikiausiai leidosi suprantams ženklais.
Junkitės į klubą KALBANČIOS RANKYTĖS. Parašykite savo elektroninio pašto adresą ir pakviesiu Jus bendrauti į facebook
QUOTE(alvyde @ 2009 05 09, 16:28)
kaip dziauguosi kad radau sia tema
man paciai nesvetima gestu kalba,bandysiu ir savo maziuka jos mokyti..dar budama
daznai teko naudoti sia kalba ir dabar matau kaip mano mazas aktyviai ja domisi..idomu paskaitineti kaip praktiskai tai isbandete ant savo maziuku 
Aš ženklų pagalba irgi susišneku su vienu mokiniu, turinčiu klausos sutrikimą. Komunikacija tampa pilnavertiškesnė. Parašykite savo adresiuką man ir pakviesiu į bendraminčių būrelį
psichologe.ramuneETAgmail.com
QUOTE(superlaiminga @ 2009 05 11, 10:26)
superine nuoroda
QUOTE(alvyde @ 2009 05 11, 13:22)
superine nuoroda
is tiesu daugelis zenklu atitinka lietuviskus zenklus,kai kurie lietuviski man lengvesni pasirode
pvz more-dar
lietuviskas paprastesnis mano manymu 
O kaip lietuviškai "dar"?
QUOTE(ene @ 2009 05 11, 17:12)
O kaip lietuviškai "dar"?
plastaka laikai atkreipta i virsu ir pirstu galiukus suvedi i viena taska ir vel istiesi,pakartoji kelis kartus
Mano dukrelei beveik 1.5 metų, bet sako tik: ate, miau-miau, au-au, lialia, bampa (lempa), pamba (panda), mia (kamuoliukas - мяч).
O kadangi daug pyksta, nes dažnai jos negaliu suprasti, tai nusprendžiau mokytis ženklų kalbos. Kol kas tik dvi dienos, kai aktyviai naudoju ženkla "valgyti" ir "gerti". nes šito ji niekaip neparodo ir nepasako, keista, kad dar nemoka sakyti -am-am arba niam-niam, nors dažnai kartojame ir žaidžame su lėlėm ir meškiukai, kuriuos ji valgydina.
Jei matysiu, kad yra progresas, tikiuosi, kad gal suprast mažylę per kelias savaites ir pradės naudoti šiuo ženklus, nes jie yra labai paprasti.
Šiaip tikrai nereikia daug pastangų ar specialiai daug mokytis, nemanau, kad reikalingi kursai, nes man užteko knygos (perskaičiau per kelias valandas) ir filmukų internete.
Knyga (tik aš turiu rusiškai)

parsisiunčiau ir mano dukrelei labai patinka žiūrėti, tiesa jie angliškai ir iš jų ji tikrai neišmoks, bet bent pažiūrės, kad kiti mažyliai irgi kažką daro rankytėmis.
Iš šitos serijos yra daug filmukų, jie sudaryti pagal tematika, labai linksmos melodingos dainos, bet daug sudėtingų žodžių ir ženklų, mes kol kasžiūrime pačius pagrindinius.

Svarbiausia tiesiog nepamiršti sakant žodį - parodyti ženklą.
Kaip skaičiau, jei vaikas jau sako žodį, tai tikrai nereikia jam to žodžio ženklo, taigi katė-šuo-kamuoliukas-lempa jau nemokinsiu.
O kadangi daug pyksta, nes dažnai jos negaliu suprasti, tai nusprendžiau mokytis ženklų kalbos. Kol kas tik dvi dienos, kai aktyviai naudoju ženkla "valgyti" ir "gerti". nes šito ji niekaip neparodo ir nepasako, keista, kad dar nemoka sakyti -am-am arba niam-niam, nors dažnai kartojame ir žaidžame su lėlėm ir meškiukai, kuriuos ji valgydina.
Jei matysiu, kad yra progresas, tikiuosi, kad gal suprast mažylę per kelias savaites ir pradės naudoti šiuo ženklus, nes jie yra labai paprasti.
Šiaip tikrai nereikia daug pastangų ar specialiai daug mokytis, nemanau, kad reikalingi kursai, nes man užteko knygos (perskaičiau per kelias valandas) ir filmukų internete.

parsisiunčiau ir mano dukrelei labai patinka žiūrėti, tiesa jie angliškai ir iš jų ji tikrai neišmoks, bet bent pažiūrės, kad kiti mažyliai irgi kažką daro rankytėmis.
Iš šitos serijos yra daug filmukų, jie sudaryti pagal tematika, labai linksmos melodingos dainos, bet daug sudėtingų žodžių ir ženklų, mes kol kasžiūrime pačius pagrindinius.

Kaip skaičiau, jei vaikas jau sako žodį, tai tikrai nereikia jam to žodžio ženklo, taigi katė-šuo-kamuoliukas-lempa jau nemokinsiu.
QUOTE(Chloe @ 2009 05 19, 20:02)
Mano dukrelei beveik 1.5 metų, bet sako tik: ate, miau-miau, au-au, lialia, bampa (lempa), pamba (panda), mia (kamuoliukas - мяч).

gal tu nuoruodyte imestum is kur atsisiuntei, ar per skype gal galetum ar emaila atsiust man...