Aš su nesena patirtimi. pas mane dešinėje kiaušidėje buvo riešuto dydžio cista, nežinojau, nieko negėriau, mėnesinės buvo pirmomis dienomis labai skausmingos- kartais net dantimis grieždavau tačiau.... pas ginekologę nėjau (nes buvau nuėjusi 19metų- nekalta, dėl skausmų ir gausių nereguliarių mėnesinių, pasiūlė geriau vyrą susirasti, o ne be reikalo pas gydytojus vaikščioti), ciklas mano buvo nereguliarus, tai kas 38 tai 48 dienos tai vieną mėnesį iš vis nėra. Taigi tik pastojusi net nežinojau- apkaltinau nervus, po to pasidariau testuką- neigiamas (toks iki 8 savaitėlės ir išliko

), galiausiai nulėkiau pas privačią ginekologę, ji su vaginaliniu echoskopu parodė mažiukę

. O dėl cistos- pasakė nėštumas viską sutvarkys.ir buvo teisi- nėštumo metu pasikeičia moters organizme hormonų pusiausvyra ir cista maniškė pati išnyko

jokių vaistų ir vitaminų negėriau.
Tačiau...
priešpaskutįnį nėštumo mėnesį patekau apsinuodijusi į AK (labai daug skysčių netekau, ir vaikelio širdies ritmas buvo sytrikęs) taigi apžiūri mane ir sako- jūs žinojote, kad pas jus gimdos kaklelyje cistos? Aš vos nuo kėdės tos nenuvirtau.Sakau- taigi išnykt turėjo, ir pas mane kiaušidėje buvo.... Sako dabar kaklelyje ir ne viena. Nieko- gimdymo metu sutvarkysime. Ir sutvarkė.

likau becistė

, bet bijau, kad kažin ar ilgam? dėl to noriu kuo greičiau turėti antrą vaikelį, kad jei kas- nesigailėčiau ir nesigraužčiau.
O dar- tikriausiai nežinote, bet seniau,(prieš 30m) gydytojai radę cistą liepdavo moterims kuo greičiau pastoti- ir taip "gydydavo" o jei nepavykdavo- išpjaudavo visą gimdą

mano mamos pažystamai išpjovė kai ji teturėjo 25m, niekas tais laikais nesiaiškino perdaug

.