Įkraunama...
Įkraunama...

Tibeto grybas

Didėja tas tūris po truputį. Aš tai net nepastebėjau, kai didžiulis užaugo, nes vis vyras vakarais tvarkė, o auginame dideliame inde. Gal po kokio mėnesiuko jau bus galima dalintis g.gif
Atsakyti
nu ir dar klausimukas biggrin.gif
ar tinka pienas saltas is saldytuvo
Atsakyti
tinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(palmolive @ 2006 10 30, 16:15)
nu ir dar  klausimukas biggrin.gif
ar tinka pienas saltas is saldytuvo

Saltas pienas is saldytuvo netinka, uzpilti gybuka reikia kambario temperaturos pienu. Ir viena Tibeto pienisko grybuko doze yra du arbatiniai sauksteliai (ne saukstai)

Pasiskaiciau cia, keisti patarimai g.gif smile.gif Netaisyklingai priziurint ir geriant visus grybukus nebus jokios naudos smile.gif Pienisku Tibeto grybuku ir Indijos ryziu grybuku uzsiimu ir auginu juos gana senai, turiu ir instrukcijas kaip juos priziureti ir naudoti, taip pat knygele apie visus gydomuosius grybukus.

Parasysiu kaip priziureti abu siuos grybukus ( nors jau anksciau rasiau), bet gal toli jums ieskoti tuos puslapius smile.gif

Pieniskas Tibeto grybukas:

2-ju arbatiniu sauksteliu grybuka uzpilti 250g. kambario temperaturos pienu ir palikti 24val. Taip daryti viena karta paroje, vienu ir tuo paciu laiku (geriau vakare) ir laikyti kambario temperaturoje.
Uzpiltas pienas pilnai surugsta per 18-20val. ir turi gydomuju savybiu. Pilno surugimo pazymiai yra tai, kad pavirsiuje nusistovi tirstas sluoksnis, kuriame buna ir grybukas, o apacioje nusistovi suruges pienas. Suruges pienas iskosiamas i stiklaini per plastmasini ar metalini sieteli, kad skylutes nebutu didesnes 2-3 mm skersmens. Iskosus grybuka isplauti nuo rugpienio likuciu svariu saltu vandeniu(geriausiai tekanciu). Po to grybuka vel padeti i stiklaini ir vel uzpilti nauja pieno porcija.
Po 17 dienu grybuko mase padideja per puse ir dalis jo galima duoti kitam zmogui.
Surugusi piena (mazaug stikline) gerti pusvalandi pries valgi ryte arba 0,5-1val. pries miega. Geriau gerti pries miega.
Surugusi piena gerti 1-2 kartus dienoje 20 dienu, o po to daryti 10 dienu pertrauka ir vel pakartoti gydymo kursa. Taip daryti vienus metus.

Per pirmas 10-14 dienu gali pakilti skrandzio aktyvumas, del to padaugeja duju, todel nereiketu gerti rugpienio einant i darba. Kartais gali palaisvinti vidurius, bet del to gydymo nutraukti NEGALIMA. Ligoniams, turintiems inkstu, kepenu ligu, gali atsirasti inkstu ir kepenu srityje skausmai, taciau po 10-12 dienu organizmo reakcija susilpnes: viduriais normalizuojasi ir savijauta pagereja.

P.S. Indas, kur bus laikomas grybukas, butinai turi buti stiklinis. Jokiu budu neplauti stiklainio jokiomis skalavimo priemonemis: muilu, "fairy", soda !!!
Isplauti stiklaini karstu virintu vandeniu ir palikti isdziuti.
Nelaikyti grubuko salia elektriniu, dujiniu plyteliu, mokrobangines ir ant tiesioginiu saules spinduliu!!!!
Uzpilineti grybuka kambario temp. pienu, uzdengti stiklaini merle ir taip laikyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AZURA: 01 lapkričio 2006 - 00:25
Indijos ryziu grybukas:

Ryziai atvezti is Indijos, jie turi daug gydomuju savybiu. Pagerina savijauta, atstato organizmo medziagu pakitimus, gydo cukrini diabeta, pakeicia antibiotikus, turi INTERFERONO.
Vartoti galima prie virsutiniu kvepavimo taku uzdegimu, letina vezinius susirimus, valo gleivine, stabdo odos ligu plitima, mazina kraujospudi, gydo ateroskleroze, nervinius galvos skausmus, reguliuoja skrandzio rugstinguma, tirpdo druskas sanariuose, padeda sergant radikulitu- reikai gerti ir trinti stubura, pusiauja ir liemeni ties sedimuoju nervu. Prie nemigos trinti ausis ( prie ausu link kaklo). Prie slogos praskalauti nosi, nuo koju silpnumo trinti ****** ir kelio idubimus viena karta per para. Prie issetines sklerozes- gerti. Sis grybukas tirpdo akmenis kepenyse, inkstuose ir slapimo pusleje.... gydo ir daug kitu ligu.

Tirpalo gaminimas:

4 valgomi saukstai (be kaupo) ryziu
2-3 valgomi saukstai cukraus
10-15 razinu
1 litras vandens (butinai nusistovejusio) apie para.

Viska sudeti i stiklini inda (butinai stiklini), uzpilti nusistovejusiu vandeniu , uzdengti marle ir laikyti skysti kambario temp. sviesioje, bet ne sauletoje vietoje.
Laikyti 2 paras (ne daugiau 3-ju), po to nukosti per plastmasini sieteli ir gerai perplauti ryzius (taip pat nusistovejusiu vandeniu)
Ryziai dauginasi, priaugintus kitus ryzius atiduoti kitiems zmonems. Atidalintus ryzius galima laikyti 5 paras saldytuve, bet ne daugiau.
Gydomaji skysti vartoti reguliariai 3 kart dienoje po 100g. 10 min. pries valgi.
Norint galima gerti vietoje vandens. Gerti metus.
Nupilta skysti gerti sviezia ir laikyti paros laike tamsioje siltoje vietoje

Stiklainio prieziura ir laikymo salygos tos pacios visu grybuku.

Yra knygele (rusu kalba) apie siuos visus grybukus: IRINA FILIPOVA "GRIBI, KOTORIJE LECAT"
Knygos kaina ~ 4lt.
Pazystama sake, kad yra jau isleista ir nauja knygele apie siuos grybukus.
Atsakyti
Ačiū AZURA už patikslinimą, nes aš pati nesu profesionali augintojai, o patarimai tik iš žmonių, kurie jį davė blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaivaj: 01 lapkričio 2006 - 08:40
Prasom, nera uz ka mirksiukas.gif
Vat todel zmonem ir reikia atiduoti grybukus su instrukcija smile.gif
Ir butinai stiklainius (visu laikomu grybuku) uzdengti marle ( ar pora sluoksniu binto) ir uzspausti gumyte (as taip darau) ar uzristi siulu stiklainio kakleli, kad nepapultu jokiu nesvarumu, dulkiu, o ir musytes labai megsta tupineti aplink siuos grybukus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AZURA: 01 lapkričio 2006 - 15:14
aciu AZURA uz issamu paaiskinima 4u.gif
Atsakyti
Turiu klausimėlį :

Ar labai blogai, jei pieno grybą užpilinėju pienu iš šaldytuvo ? Ne kambario temperatūros, neperšals ? lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš supratau, kad negerai. Pasiklausiau AZUROS ir prieš kokį pusvalandį iki procedūros išimu pienuką iš šaldytuvo ir tada užpilu. Jokio skirtumo nepastebėjau, bet, kiek supratau, AZURA daug apie tuos grybus žino, o aš tik pradedančioji augintoja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivaj @ 2006 11 03, 16:07)
Aš supratau, kad negerai. Pasiklausiau AZUROS ir prieš kokį pusvalandį iki procedūros išimu pienuką iš šaldytuvo ir tada užpilu. Jokio skirtumo nepastebėjau, bet, kiek supratau, AZURA daug apie tuos grybus žino, o aš tik pradedančioji augintoja blush2.gif

g.gif Reiks matyt priminimus įsivedinėt, nes pamiršiu doh.gif
Atsakyti
Uzpilant grybuka pienas turi buti kambario temperaturos, taip parasyta instrukcijoje. Uzpilant saltu pienu is saldytuvo, grybukas gali sustresuoti ir, kaip jus sakote, persalti smile.gif Jam reikia silto pieno, kad pradetu gerai rugti ir pradetu gaminti reikiamas gydomasias medziagas. Uzpiltas saltu pienu jis irgi rugsta, bet ne taip kaip reikia.
Tad nepatingekit, isimta piena is saldytuvo palaikykite koki pusvalandi ir tada uzpilkite grybuka. O jei pamirsot ir jau pagal laika reikia uzpilineti, tai istatykite stikline su saltu pienu i karsta dubeni, pamaisykite iki kol pienas susils iki kambario temperaturos. Ir.... jau rasiau anksciau, uzpilineti grybuka stenkites tuo paciu metu (ta pacia valanda), nes jis nemegsta, kai nevienodu laiku uzpilama, pradeda steikuoti, nerugti, surugina ne toki kefyriuka pagal skoni ir konsistencija.

Zodziu, visais grybukais reikia rupintis kaip mazais vaikais biggrin.gif Grybukai labai jaucia blogas nuotaikas, pykti, blogi, tad stenkites buti geros, myleti savo augintini ir atiduokite jiems savo meile, geri ir rupesti, tada grybukai jums atsilygins tuo paciu, pades ir jums mirksiukas.gif Gal cia skamba ir juokingai, bet tai tiesa, juk jie gyvi organizmai smile.gif

Ir svarbiausia - tikekite, tikekite, kad grybukai jums pades, kad gerdamos juos jus pagysite ir viskas bus gerai. Svarbiausia - geros, teigiamos emocijos !!!

Kazkada buvau visiskoj nevilty, kai turejau dideliu problemu su zarnynu, po antibiotiku pavartojimo sustreikavo mano zarnynas, antibiotikai "isvale" pilnai mano zarnyna, sunaikino visa mikroflora.... daktarai nustate dirglios zarnos sindroma, o tai baisi liga, ne duok Dieve doh.gif Daktarai, profesoriai man nepadejo, metus laiko geriau visokiausius vaistus ir nieko!!!!
As tikrai labai tikejau, kad grybukas man pades, kad as pagysiu ir viskas bus gerai.... taip ir atsitiko thumbup.gif thumbup.gif Grybukas buvo paskutinis mano sansas, nes tikrai buciau nezinojusi ka ir bedaryti ! Dabar esu visiskai sveika, net pamirsau, kad turejau tokiu dideliu problemu !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AZURA: 03 lapkričio 2006 - 19:01