Man kažkodėl neatrodo, kad rasma norėtų svetimu vaiku tą apmaudą malšinti. Ir jos ketinimas man neatrodo nei skubotas nei neapgalvotas - juk ji sako, kad dėl vaikučio gerovės ji tai darytų, o ne dėl to, kad galėtų realizuoti save. Nors aš gal esu šališka, nes būtent apie tai galvoju ir pati. Su vyru svartėme galimybę turėti du savo ir vieną paimti iš vaikų namų. Yra pagyvenusių žmonių, kurie turi darbą, yra apsirūpinę, išprusę, bet jau užauginę savo vaikus ir liūdi jiems išėjus iš namų. Kartais vaikai užsieny gyvena ir grįžti nežada, bet tie vyresnio amžiaus žmonės dar turi didelę potenciją mylėti, rūpintis, globoti. Ir laiko, galų gale užauginti vaikutį dažnai užtektų - reikia noro padėti nekaltam, nelaimingam, svajojančiam apie mamos šypsnį, tėčio stiprias rankas, namų šilumą, savo namus. Prisiminkime, kokie pažeidžiami mes buvome vaikystėje, kaip neapgalvotas šiurkštus žodis įstrigdavo širdelėn, kaip skaudu buvo nuskriaustam. Ir prisiminę pabandykime įsivaizduoti save ne šioje situacijoje, bet vaikų namuose, kur atsitikus nelaimei negali niekam pasiskųsti, kur vargu ar KADA NORS būsi mylimas, kur nėra nieko tik tavo, kai žinai, kad net mamai esi nereikalingas, kad tave išmetė kaip šiukšlę, nereikalingą daiktą, balastą, trukdantį gyventi. Ar mes, augę šeimose kada nors galėsime suprasi ką tie vaikai iš tiesų išgyveno, kiek nekaltas, bejėgis mažas niekuo nekaltas padarėlis buvo priverstas išgyventi? Net ir suaugęs, likęs vienas ne visada turi stiprybės gyventi, o čia - vaikas. Aš manau, kad mano pareiga dalintis su jais. O ir didelis noras. Palaikau Rasmą 100 procentų