Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leidote savo mažylius i lopšelį-darželį?

QUOTE(Jursla @ 2007 06 04, 15:25)
Mano pradėjo eit nuo 1,8m. ir nemanau,kad per anksti nes pati čiumpa už rankos ir tempia pas lelius.

Mano sūnus taip pat pradėjo lankyti lopšelį nuo 1,8 m. Manau, kad tokiu laiku jau galima vaiką pratinti bendrauti su bendramažiais. Aišku pradžioje buvo ašarų rytais. Nuo streso buvo peršalęs. Ir psichologai aiškina, kad tris savaites vaikas adaptuojasi naujoje aplinkoje, todėl per tą laiką vaikai pasidaro neatsparūs peršalimo ligoms, nuo streso susilpnėja imunitetas. Tai teko vitaminus papildomai naudoti. Bet kai apsiprato, tai viskas thumbup.gif .
Vis dėl to manau, kad 1 metukų vaikučiai yra dar per maži leisti į lopšelį. Bet jei nėra kitų galimybių, tai suprantama 4u.gif .
Atsakyti
Mano suneliui 1,3 men net negaliu isivaizduot jo darzelyje,juk jis nei pavalgyti pats nemoka,per pietus uzmiega lovyteje atsigeres pienelio (tai jam kaip ritualas,atsigeria pienuko,truputi ''pakalba'' ir netrukus uzmiega),kartais per diena miega viena karta apie 3 val.,kartais du kartus,zodziu,-sunkiai ji isivaizduoju darzelyje,juk ten prie vieno vaiko rezimo niekas nesitaikys,be to, toks kudikelis dar mazas,kitas reikalas,jei apsiimtu priziuret seneliai ar atsakinga aukle...
As savo suneli ketinu leisti 2,5 ir tai daznai pagalvoju,ar ne per anksti...
Atsakyti
QUOTE(grybuke @ 2007 06 25, 19:18)
Mano suneliui 1,3 men net negaliu isivaizduot jo darzelyje,juk jis nei pavalgyti pats nemoka,per pietus uzmiega lovyteje atsigeres pienelio (tai jam kaip ritualas,atsigeria pienuko,truputi ''pakalba'' ir netrukus uzmiega),kartais per diena miega viena karta apie 3 val.,kartais du  kartus,zodziu,-sunkiai ji isivaizduoju darzelyje,juk ten prie vieno vaiko rezimo niekas nesitaikys,be to, toks kudikelis dar mazas,kitas reikalas,jei apsiimtu priziuret seneliai ar atsakinga aukle...
As savo suneli ketinu leisti 2,5 ir tai daznai pagalvoju,ar ne per anksti...

mano mintys buvo panasios zinok bet kai vedziau jis kazkaip persimaine sulyg ta diena, diena uzmiega be pienelio ismoko valgyt (mes irgi ne viska mokam ane? smile.gif )ir tt aisku kiekvienas vaikas individualus, maniskis ekstravertas bendraujantis thumbup.gif tai verziasi i darzeli, asarytes buvo tik savaitele, del ligu tai rigi metus atvaiksciojom nesirge paskui viena karteli tik buvom pakrite smile.gif
Atsakyti
Mano mergyte 11 menesiuku, o as mokausi. Priziurejo mano mama, bet dabar del ligos negali. Galvojau leisti i darzeli, bet pasiskaiciau, kad pries metus, kiti net dar anksciau , juos uzraso i eile. o cia tai bus. negalesiu mokytis. O jei ir priimtu i lopseli, tai man kazkaip butu labai gaila ja ten palikti tokia mazike. rugseji butu tik 1metai ir 1 menesis. beto, jauciu tokiu mazu niekas net nepriema. ka patartumet? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kondraciukas @ 2007 07 01, 20:21)
Mano mergyte 11 menesiuku, o as mokausi. Priziurejo mano mama, bet dabar del ligos negali. Galvojau leisti i darzeli, bet pasiskaiciau, kad pries metus, kiti net dar anksciau , juos uzraso i eile. o cia tai bus. negalesiu mokytis. O jei ir priimtu i lopseli, tai man kazkaip butu labai gaila ja ten palikti tokia mazike. rugseji butu tik 1metai ir 1 menesis. beto, jauciu tokiu mazu niekas net nepriema. ka patartumet? g.gif

zinok daugelis darzeliu pirmenybes teise suteikia butent studijuojancioms, dirbancioms vienisoms. pamegink. gaila ar negaila, baigti mokslus reikia ir tau. ko gailet? jei geras darzelis, jai tik geriau ten bus tikrai blush2.gif
Atsakyti
Aš saviškę laidau į darželį nuo 1,5 metų. Kadangi buvo finansinių galimybių leidom pradžioj į privatų. ten mažesnės grupes, gersnė priežiūra. O nuo 2 metukų nuėjo į valstybinį. Ir jokių problemų nebuvo.
Atsakyti
Savo didčke leidom 1,7 m. jokiu problemu nebuvo. As manau, kad cia labai svarbus pacios mamos nusistatymas. Jei jums darzelis atrodo tragedija ir t.t., tai persiduot tai ir vaikui.
As ejau i darzeli, matyt, kaip ir dauguma jusu nuo 1 m. ir nieko, normali uzaugau lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Mano mergina po poros savaiciu darzelyje pradejo nerealiai kalbeti ir 2 m. per Kaledas jau dainavo daineles ir paise su dazais.

Mazasis i darzeli jau uzrasytas ir pavasari (bus 1,9) irgi eis i trasa lotuliukas.gif Mastau leisti kazkur nuo vasario galo, kovo pradzios, kada mazai grupej vaiku ir naujoku nebuna, tada vaikui pirmomis dienomis aukletojos gales skirti daugiau demesio.
Atsakyti
As ir manau, kad priklauso ir nuo vaiko ir nuo tevu poziurio i darzeli.Nors mus daug kas durnino, kad mazas vaikas, kad prades sirgti darzelyje, geriau sedeti su juo namie. Bet as galvoju, visi perejo tuos darzelius ir nieko baisaus.
Va mums rudeni bus 1.3 ir eisim kaip dideli i darzeli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agnie6ka @ 2007 07 12, 14:14)
As ir manau, kad priklauso ir nuo vaiko ir nuo tevu poziurio i darzeli.Nors mus daug kas durnino, kad mazas vaikas, kad prades sirgti darzelyje, geriau sedeti su juo namie. Bet as galvoju, visi perejo tuos darzelius ir nieko baisaus.
Va mums rudeni bus 1.3 ir eisim kaip dideli i darzeli  smile.gif

Sekmes tik galiu palinketi! 4u.gif Ir nenusimink jei susirgs, juk visko bus, o anksciau pradejes eiti i lopseli bus ne tik savarankiskesnis, bet ir tu galesi baigti savo mokslus. thumbup.gif
Atsakyti
siandien as zadu leisti nuo 2 metu, bet kaip bu visagaliais pinigais tai nezinau, nes zadu pati priziureti, gali tekti leisti nuo 1.5 metu, ziuresiu kaip vaikas, sunku pasakyti kaip ten bus...
Atsakyti
Mes su vyru nusprendėm mažąją leisti į lopšelį nuo rugsėjo. Tuomet jai bus sukakę 2,7m. Manau, kad nei per anksti, nei per vėlai. Pastebėjau, kad dukružei pradeda reikėti vaikų, ji noriai bendrauja, atkreipia dėmesį į kitus, ko anksčiau nebuvo. Tačiau, nereikia pamiršti, kad kiekvienas vaikas individualus. Be abejo, svarbu ir kokios šeimos galimybės, jei tenka skubiai grįžti į darbelį - tuomet nelieka kitos išeities, kaip tik lopšelis unsure.gif
Atsakyti
mes va pradesime leisti jau po savaiteles, mazajai bus beveik 1.5, ziuresim kaip cia bus blush2.gif
Atsakyti