Sveika, Agnie6ka.
as tos pacios nuomones. Pas mane susikloste stai tokia situacija: savo pupai tik gimus as jau susitariau su aukle, kad si priziures, kai mazylei sueis 1 metukai ir as eisiu i darba. Taciau atsirado priezasciu siais metais stoti studijuoti magistratura ir as pabandziau
Pasirodo istojau, todel nuo rudens reikes moketi nemazai pinigeliu uz mokslus. pamasciau, kad aukle taip pat nores "si ta" uzsidirbti, todel mano pinigine visko neisnes. Sitaip pamascius as nusprendziau savo pupyte uzrasyti nuo 1 metuku i lopseli
Taip ir padariau ir tuo paciu apziurejau grupes bei kaip lopsiukuose su maziuliais tvarkosi. tai ka pamaciau manes nei kiek neisgasdino ir mano mergyte prades pratintis prie lopselio nuo 11 menesiu, kol as dar busiu vaiko auginimo atostogose. Zinau, kad mazyle persirgs visas vaikiskas ligas, bet geriau anksciau, nes vistiek tai bus. Taigi, noriu palinketi jums sekmes, o tau geru mokslu
Sveikos visos,
Manau kad jei vaikas nori vaiku ir bendravimo tai reikia leisti jam nes praleisi si momenta ir gali buti labai sunku veliau.
Mano suneliui sueis 2 rugseji tai mes jau kaip ir eisim i lopseli nuo to rugsejo. Aisku baisu bet viskas baisu kas nauja...
O vaika reikia lavinti ir pratinti prie soc aplinkos.
Mes praejusiais metais tris kartus sirgom laringitu, bet tai buvo susije su musu dantuku digymu, aisku pasiruosusi ir siai ziemai , bet tikiuosi kad viskas bus gerai.
Tad visiems linkiu sekmes lopsiukuose ir istvermes mamytems!
Manau kad jei vaikas nori vaiku ir bendravimo tai reikia leisti jam nes praleisi si momenta ir gali buti labai sunku veliau.
Mano suneliui sueis 2 rugseji tai mes jau kaip ir eisim i lopseli nuo to rugsejo. Aisku baisu bet viskas baisu kas nauja...
O vaika reikia lavinti ir pratinti prie soc aplinkos.
Mes praejusiais metais tris kartus sirgom laringitu, bet tai buvo susije su musu dantuku digymu, aisku pasiruosusi ir siai ziemai , bet tikiuosi kad viskas bus gerai.
Tad visiems linkiu sekmes lopsiukuose ir istvermes mamytems!
Į darželį pradėjom eiti 2 m. ir 2 mėn. Adaptavosi puikiai. Buvau pasiėmusi darbe atostogas, kad reikalui esant jį nuvesiu, truputį pabūsim ir vėl namo, pačią pirmą dieną mūsų vaikinas liko darželyje vienas iki kol ėjo visi miegoti, trečią dieną liko miegoti. Dabar tai darželinis vaikas, be darželio negali gyventi.
Manau viskas priklauso nuo vaiko, jei vaikas bendraujantis, neanksti ir 1,3m Jei vaikelis jautrus, prisirišęs prie mamos tai ir 5 m. gali būti problema pradėti lankyti darželį.
Manau viskas priklauso nuo vaiko, jei vaikas bendraujantis, neanksti ir 1,3m Jei vaikelis jautrus, prisirišęs prie mamos tai ir 5 m. gali būti problema pradėti lankyti darželį.
Mes pernai rudenį pradėjom lankyt darželį (tuomet mum buvo 1,5 m.), adaptavosi vaikas puikiausiai, tačiau po savaitės pradėjo sirgti ir jau po ligos sunkiai norėjo eiti į darželį, prasidėjo stresai, vis rėkdavo ryte, kai reikėdavo keltis ir be abėjo dar daugiau ligų. Po naujųjų metų teko atsiimti, nes jau nebeįmanoma buvo susitvarkyt su tom ligom....
. Ir ligos buvo, ne sloga ten kokia, o tai puvinė angina, tai gripas, tai dar kažkas. Sirgdavom po 3 - 4 savaites ir vis tekdavo gerti atibiotikus.
Dabar planuoju vėl bandyt nuo rugsėjo pradžios....
Šį kartą jau rimtai ruošemės, pradėjom gerti vitaminus imuninei sistemai gerinti. Tikiuosi, kad padės!
Dabar planuoju vėl bandyt nuo rugsėjo pradžios....
Aš savo dykrytę leidau į darželį 2,4 m.,ji pukiai šnekėjo,ėjo ant puoduko ir pati mokėjo pavalgyti, todėl jokių problemų mums nekilo.Jau antrą dieną palikau ją visai dienai ir iki šiol ji eina į darželį su nuotaika ir dudžiuliu noru.
as pradejau abu leisti nuo mazdaug 1,5 metu. ir viskas
is pradziu ejo su pamperiais, bet veliau greit ismoko be ju but, namie nzn ar taip greit atprastu.
is pradziu ejo su pamperiais, bet veliau greit ismoko be ju but, namie nzn ar taip greit atprastu.
Viena nuo 2 kita nuo 3 metuku.
Adaptacinis periodas sunkiau sekesi vyresniam, gal delto, kad geriau viska suprasdavo ir pasakos , kad mamyte tuo ateis nepadedavo ? Verkem apie 2 menesius, gerai,kad leidome pavasari, tai nesirgome, o jeigu reiktu pradeti ziema,kada ir taip ligos, slogos puola ???
QUOTE(vaiva @ 2007 08 16, 22:22)
Viena nuo 2 kita nuo 3 metuku.
Adaptacinis periodas sunkiau sekesi vyresniam, gal delto, kad geriau viska suprasdavo ir pasakos , kad mamyte tuo ateis nepadedavo ? Verkem apie 2 menesius, gerai,kad leidome pavasari, tai nesirgome, o jeigu reiktu pradeti ziema,kada ir taip ligos, slogos puola ???
Manau, kad nuo 1.5 i tvarkinga lopseli tikrai nera per anksti. Kuo mazesnis vaikutis, tuo maziau klausimu jam kyla, kodel reikia i ta darzeli. Mes savo pradejom nuo 2.4, tai verke 8men kiekviena ryta, o ir dabar visko buna. Si pavasari i musu lopselio grupe jau pradejo vesti naujus maziukus, tai maciau, kaip jiems ten sekasi. 1.4, 1.7, vienas bernikas net 1.1 buvo. Ilgiau kaip 2-3 sav ne vienas neverke ir dabar jau valgyt patys bando, susibendravo su visais, parduotuvej jau pazista vaikus is savo grupes....
kai dukrai buvo sesi men,man atrode, kad metu ir sesiu men bus normaliai.
bet siaip metais as pamaciau, kokia ji mazyte ir nusprendem leisti nuo dvieju metu ir sesiu men
jeigu priims, tai nuo 2metai ir 2 men (noreciau,nes pavasaris, maziau serga
)
bet siaip metais as pamaciau, kokia ji mazyte ir nusprendem leisti nuo dvieju metu ir sesiu men
jeigu priims, tai nuo 2metai ir 2 men (noreciau,nes pavasaris, maziau serga
Abu pradėjau vesti metų ir penkių mėnesių - taip sutapo. Esu patenkinta - abu puikiai bendrauja su bendraamžiais, stebėdami kitus vyresnius vaikus, išmoko naudotis šaukštu, sėstis ant puoduko ir pan. Aš to mokiau ir namie, bet darželį jie labiau tai supranta 0 juk taip ir kiti daro, ir auklėtoja sako tą patį, kaip ir mama...
Užrašytas nuo metukų, realiai ėmėm lankyti metų ir 2 mėnesių. Gyvenimas privertė