Pagalvojus gal ir atrasčiau, bet vaikai manau vistiek savaip vertindami ims ir priklijuos kokią etiketę, kuri logiškai mąstant ir netiktų

atgrasilė

QUOTE(TerrorisTe69 @ 2008 08 18, 15:44)
Durnyle tai tikrai. Galiu garantuot. Ir dar nu labai negražiai bet paklausiua ką tik vieno aštuonmečio tai jis sako - debile. Nu sorry...
arba asilė
nu kažinau kokius jūs ten vaikus auklėjat kad jie taip vadina
aš turėjau omenyje,kad iš vardo niekaip neišsikraipo, pvz Jovita-Jofka, Jolita-Jolka, Lina-Linka, Evaldas -Efka ir etc. šiuo atveju Grasilė tai tikrai nesitrumpina negražiai. o kad kažkas vadins debile ar asilė...
nu bet aišku visokių tėvų yra ir visaip vaikus auklėja

Grasilė - Grąsė

QUOTE(TerrorisTe69 @ 2008 08 19, 01:36)
tikrai ne nuo to priklauso. jei vardas baisus - ir vienuolių auginti vaikai jį iškraipys, be to net puikiausiai išauklėti vaikai ne vieni pasaulyje gyvena o ir su kitais bendrauja

QUOTE(TerrorisTe69 @ 2008 08 19, 01:36)
nu kažinau kokius jūs ten vaikus auklėjat kad jie taip vadina
aš turėjau omenyje,kad iš vardo niekaip neišsikraipo, pvz Jovita-Jofka, Jolita-Jolka, Lina-Linka, Evaldas -Efka ir etc. šiuo atveju Grasilė tai tikrai nesitrumpina negražiai. o kad kažkas vadins debile ar asilė...
nu bet aišku visokių tėvų yra ir visaip vaikus auklėja 

Pažiūrėsiu kai tavo dukra pradės eiti į darželį arba lakstyti lauke su vaikais, pamatysi koks žodynas jos bus. Faktas, kad tu ją drausminsi, bet žodelių bus ojojoi. O jei tavo pačios vardas yra Grasilė ir komentaruose matai, kad daug kam šis vardas ne koks, nekreipk dėmesio arba jei nenori girdėti blogų komentarų nerašyk vardo. Paprasta.
Pravardes prilipina ne tik prie vardo ir pavardės, o šiaip - netgi pagal situaciją.
Neslėpsiu, esu Jurgita, aišku kaip ir visur vadindavo Jurga spurga, mokykloje - Guga( čia jau draugės vadindavo Jurgute Gugute, o vienos kelių metukų broliukas neištardavo iki galo, tad sutrumpino iki Gugos), dar vėliau Nafania,(kažkaip mus dvi drauges naminukais pravardžiavo, aš nafania , ji - Kuzia), Rokiu, nes turėjau maikutę su tokiu užrašu, anglų mokytoja yra ne kartą vadinus švento Jurgio drožtinuku.
Taip kad, vardas nieko nereiškia, prikabins tų pravardžių prie bile ko.
Giminaitis turi pravardę mangustas, ir vien dėl to, kad kažkur kažkada studijų laikais užsilipo ir pralindo, nei vardas nei pavardė niekuom nepanašūs.
Taip kad ramiai merginos, tokių vardų nėr, nei pavardžių. kas norės, tas atras kaip pašaukt
Neslėpsiu, esu Jurgita, aišku kaip ir visur vadindavo Jurga spurga, mokykloje - Guga( čia jau draugės vadindavo Jurgute Gugute, o vienos kelių metukų broliukas neištardavo iki galo, tad sutrumpino iki Gugos), dar vėliau Nafania,(kažkaip mus dvi drauges naminukais pravardžiavo, aš nafania , ji - Kuzia), Rokiu, nes turėjau maikutę su tokiu užrašu, anglų mokytoja yra ne kartą vadinus švento Jurgio drožtinuku.
Taip kad, vardas nieko nereiškia, prikabins tų pravardžių prie bile ko.
Giminaitis turi pravardę mangustas, ir vien dėl to, kad kažkur kažkada studijų laikais užsilipo ir pralindo, nei vardas nei pavardė niekuom nepanašūs.
Taip kad ramiai merginos, tokių vardų nėr, nei pavardžių. kas norės, tas atras kaip pašaukt