taigi vaikai daug fantazijos turi, tai betkam gali pravarde priklijuoti
Manau, kad kiekvienas vaikas turės savo pravardę - nebūtinai pagal vardą. Jei pagal vardą neišeis, sugalvos pagal išvaizdą ar kokį kitą būdingą tam vaikui požymį.
As irgi manau,kad tokio vardo ner ant svieto,kurio nebut galima iskraipyt
Grasile irgi galima- Graska,Grasė ir nebutinai vaikai trumpina(Paulenas,Saulenas),tokiu atveju tinka ir Grasiulka

Prie visų vardų gali prikabinti pravardę, bet ne prie kiekvieno žmogaus pravardė "prilimpa". Aš žiauriai norėjau kokios pravardės vaikystėj, paauglystėj, bet kad ir kokias mėgino prikabinti, nelipo ir tiek. O mėgino įvairūs žmonės - tiek norintys įžeisti, tiek šiaip, dėl smagumo. Tad renkant vardą neverta pradėt mąstyt, išeina iš vardo pravardė ar ne. Aišku, būna tokių vardų, kad tiesiog pats prašosi pravardės

QUOTE(Sommerregen @ 2008 09 05, 20:46)
A vat aš niekada neturėjau pravardės, susietos su mano vardu.Niekada jis nebuvo nė trumpinamas, nė ilginamas. Jau 40 metų sėkmingai jį nešioju. Tas "stebuklingas" vardas-
EDITA
EDITA

turėjau pažįstamą Editą. jos pravardė buvo "ačkarikė" vėliau ją perkrikštijo į Šūrą

taip kad ir stebuklingi vardai nuo pravardžių neapsaugo.
QUOTE(Sommerregen @ 2008 09 05, 20:46)
A vat aš niekada neturėjau pravardės, susietos su mano vardu.Niekada jis nebuvo nė trumpinamas, nė ilginamas. Jau 40 metų sėkmingai jį nešioju. Tas "stebuklingas" vardas-
EDITA
EDITA

pusseserę Adyta vadindavom, pažįstamą Edcka, Ede vadina

o šiaip ir nuo žmogaus daug priklauso - kelis kartus neatsilieps ne vardu šaukiamas, primins, kad jis yra Vytautas, o ne Vycka, ir viskas.
QUOTE(sania @ 2008 09 07, 16:07)
as savo vaikam daviau trumpus vardus:kuriu niekaip nesutrumpinsi,nes ir taip trumpas, o nuo pravardziu nei vienas nera apsaugotas.
jau tikrai

O aš, kai buvau maža, tai ir darželyje, ir kieme, ir vėliau mokykloje turejau "kličkas"
Taigi, mano vardas - Dileta, visą gyvenimą mane vadina - Dilce, darželyje buvau - dilkė špilkė (vos ne silkė
), o pradinėse klasėse bernai sugalvojo: Dilke karatistė (čia nesirimuoja, bet po šiai dienai nesupratau, lyg ir nebuvau mušeika
). Va tokia mano istorija

QUOTE(Sommerregen @ 2008 09 05, 21:46)
EDITA
EDITA

Nezinau kodel,bet mes Edita vadinom- pjafke