Įkraunama...
Įkraunama...

Vieni kieme

Mūsų dukrytei 4,5 m, gyvename daugiabučių kvartale, kur pilni kiemai mašinų, daug kiemo gatvelių, neretai pasitaiko valkataujančių kačių ir palaidų šunų. Matau kieme žaidžiančius vaikus, įvairaus amžiaus, bet aš savo dukros dar tikrai ilgai neleisiu, nesaugu vienai kieme. Na aš iš viso neįsivaizduoju, kaip tėvai nebijo iki kokių 10 metų vieno vaiko išleisti blink.gif , nes visko jie ten prisigalvoja, visur lipa, karstosi, neatsargiai bėgioja unsure.gif . Visai kas kita yra nuosavo namo kiemas, kaime dukra pas močiutes ir viena retkarčiais išeina į lauką po langais, tik tiek, kad tada jai liūdna vienai 4u.gif
Gal tokia mano nuomone, nes ne kartą yra tekę matyti mašinų partrenktus vaikus, kaip ir šį šeštadienį atsitiktinai papuoliau, kai buvo laidojamas berniukas, kurį išlipus iš mokyklinio autobuso, partrenkė mašina verysad.gif
Atsakyti
Aš savo berniuką tai pradėjau leisti vieną į kiemą 4 m 10 mėn, bet manau, kad viskas priklauso nuo vaiko. Pradėjau leisti vieną patį, nes pradėjo zyzti, kad nori vienas eiti... Aišku baisu labai doh.gif , bet kažkada tai turi įvykti, o jei vaikas pats prašo tai manau pats ir laikas..
P.S. gyvename daugiaaukštyje ir žaidimų aikštelę matau tik per koridoriaus langą verysad.gif

Atsakyti
Beje, vakar įvyko pirmas įvykis per 3 sav. (tiek jau leidžiu į lauką vieną): pareina patempęs lūpą ir sako "man mergos su cigarete norėjo galvoj skylę padaryti", aišku kraujas užvirė, dar paklausiau ar pats ko nepadarė, atsakymas buvo "NE" ir iš karto išbėgau į lauką aiškintis... daviau velnių toms panoms, o pasirodo, kad maniškis pats pradėjo mėtytis iš žemių...
Žodžiu, turiu mamytėms patarimą, kad pirma reikia išsiaiškinti su savo vaiku ir kad mūsų vaikai irgi meluoja, arba bent jau nepasako visos tiesos mirksiukas.gif
Aišku po to sekė ilgas pokalbis su vaiku, bet patirti turi pats kas yra kas ir sakau dar gerai baigėsi, kad neprimušė, o tik pagąsdino...
Neramu vistiek...
Atsakyti
Na manau kad visi tie vaikai velniu prisveite biggrin.gif
Maniskei 3metai 3 men. Viena daugebucio kieme palieku tik jai trumpam reik iki namu ir ira kas nors kieme. Didziause beda tame , kad ji galetu tam kieme ir miegoti doh.gif Todel gryzusi namo tik ir zirze. Vienos palikti nenoriu manau kad dar nelaikas , kada bus tas laikas nezinau bus matyt.
Atsakyti
pradejau leisti nuo 3m viena, atidarau namie langa , uzdarau vartus, is pradziu buvo neramu. gyvenam nuosavam name 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2009 09 16, 21:59)
pradejau leisti nuo 3m viena, atidarau namie langa , uzdarau vartus, is pradziu buvo neramu. gyvenam nuosavam name 4u.gif

mano kaimynes nuo sesiu leido
Atsakyti
as saviske isleidau pirma kart si pavasari, kai jai buvo 5m7men. kazkaip neplanuotai. atejo darzelio draugas - kaimynas ir sako ar gali iseiti i lauka? na emiau ir isleidau. zinoma ant pieveles po langais. valandai. tai beveik visa ta valanda kas 5mion begiojau i balkona ziureti. ka maciau, kad jie puikiai ten lauke tavrkosi ir niekur neina(zinoma pries tai paaiskinau, kad niekur negalima nuo pieveles eiti) tai jau pastoviai isleidziu, bet tik su tuo draugu ar jo vyresne sese.
tai buna visko jie ten prisigalvoja ir po balas pamaklinet ir po zole pasivoliot, ir i parduotuvele nueina esancia musu namo gale, saldainiu nusiperka.
Atsakyti
Gyvename name..
Del to savo 6 mete dukra isleidziu nuo 4 metu. anskciau leisti nenorejau vienos... nes man buvo neramu.... dabar ja isleidziu ir su kiemo druagais ateina is namu esanciu salia.. smile.gif biggrin.gif
kartais ir ji nueina pas juos blush2.gif thumbup.gif
bet del to nesijaudinu, nes juk ten irgi yra suaugusieji zmones kurie pro langus, balkonus priziuri... kai kurie lauke biggrin.gif
zinoma dar neisleidizu eiti pasivaikscioti vienu ar eiti i namus pas druagus kai jie yra palikti vieni.. nezinia ka gali pridaryti schmoll.gif
Atsakyti
mums dabar 6.5 metu tai dar viena ne eina ax.gif
Atsakyti
gyvenam nuosavam name,tai sunu viena isleidziam mazdaug nuo 3,5metu,bet karts nuo karto vis pasiziurim kur ir ka daro,nes megsta pasislept ir neatsiliept...o tada jau galvok ka nori smile.gif
Atsakyti
mums tik 3,5 bet apie ejima vienai i lauka net minciu tokiu nera, jeigu jau as negaliu tai sedim namie abi ax.gif
bet pazystu viena mama kuri su pasididziavimu sako kad ji leidzia savo sunu nuo 2 metuku, man tai kazkas nesuprantamo cool.gif
Atsakyti
Kai laikai tokie neramus tai manau savo trimete negreit isleisim viena didmiestyje i kiema...
Atsakyti