Mes tai savo greit 5m paneles ne uz ka neleidziam vienos.uztenka paziureti zinias kaip kaskart vaikai kur dingsta ar kiek visokiu iskrypeliu yra tai ir fantazija atsoka ja viena palikti.jei ateina kaimynu mergaites-aukles jau gal 11m-tai tada leidziu su jom.visgi panos dideles ir zino kaip reikia ja priziureti,o taip tik su manim arba jei kaimyne su dukrele buna tada ir palieku viena
gyvenom nuosavam name leidom kaip tik ismoko vaiksciot nes jis pagrinde budavo smelio dezej,kai buvo 3.5m persikraustem i daugiabuti ir viena leisdavom tik aisku per langa daznai reikdavo ziuret nes upe teka,dabar jam 6.5 jau vienas ir i kioska nuveina juk turi ismokt nes ais i 1kl.juk nevedziosi visada
Vyresnį į kiemą leisdau nuo 4,5metų,o mežiuką bijau nors jam jau 5-eri,bet dar su brolio priežiūra išeina

mano merginai 4,5m. bet vienos neleidžiu į kiemą
kai pažiūri žinias supranti, kad labai nesaugu o dar ir dėl to kad mūsų lanagai priešingoje pusėje nei kiemas ir aš jos nematyčiau.
tad einam kartu

kai pažiūri žinias supranti, kad labai nesaugu o dar ir dėl to kad mūsų lanagai priešingoje pusėje nei kiemas ir aš jos nematyčiau.

Kol gyvenom Kaune (beveik kol suejo 4metukai maniskiui), nei minties i kiema vienam
Atsikraustem i maza miesteli, kur daugiabuciu kiemai ne tokie baisus kaip didmiestyje, kiemai erdvesni, automobiliu maziau, o ir zmones beveik visi pazistami... tai maniskis is pradziu nedrasiai iseidavo i kiema, su vyru patys ragindavom, nors jis nedrisdavo eiti vienas...o paskui tik ziurek speja atsikelti ir "mama einam paduok dvirati, as einu i lauka"
Ziema aisku nelabai yra kada iseiti, nes darzeli atbuna, o vakare tamsu jau.

Atsikraustem i maza miesteli, kur daugiabuciu kiemai ne tokie baisus kaip didmiestyje, kiemai erdvesni, automobiliu maziau, o ir zmones beveik visi pazistami... tai maniskis is pradziu nedrasiai iseidavo i kiema, su vyru patys ragindavom, nors jis nedrisdavo eiti vienas...o paskui tik ziurek speja atsikelti ir "mama einam paduok dvirati, as einu i lauka"

mano dickiui geguzi bus 5 metukai, bet dar neleidziu vieno i lauka, netoli yra judri gatve, kieme yra krepsinio aikstele, bet neleidziu jo ten, nes buna visokiu bernu dideliu prieje, tai bijau,kad dar gaus nuo ju ir pan... be to laikinai cia gyvenam...
Pas mus niekur arti nėra judrios gatvės, netoliese parkas, bet langai į kitą pusę, bet šiaip labai bijočiau sūnų palikti vieną lauke. O labiausiai baisu ištikro dėl šunų, nes jų čia pas mus daug ir aišku ne visi vedžiojami pagal taisykles
. O ir tų dėdukų baisu, visgi dar mažas manau....

Aš saviškį leidžiu vieną į kiemą
10-15 minučių ir tai jis būna tik po langais, nes jau žino, kad kitu atveju keliaus namo
O ir mes su MB pamainomis ant lango kabom ir žiūrim ką jis veikia. Vienas būna tik tuo atveju jei mes užsiėmę kažką darome ir negalime su juo kartu išeiti, taip būna retai
Gyvenam kaimo pakraštį, kiemas nuosavas, tik vienas trūkumas kad neaptvertas ir išvažiavimas iš jo tiesiai į pagrindinė gatvę
Bet kai vaikas nuo gimimo auklėjamas į kelią vienas neiti jo ten ir netraukia

Gyvenam kaimo pakraštį, kiemas nuosavas, tik vienas trūkumas kad neaptvertas ir išvažiavimas iš jo tiesiai į pagrindinė gatvę

Bandysim šią vasarą (mergytei rugpjūčio mėn. sueis 4 m.) leisti vieną į lauką. Seneliai gyvena kaime, daugiabutyje tai ten ir pradėsim pratintis. Bet viena bėda, kad ten nėra daugiau vaikų, tai manau jai bus nuobodu 
Papildyta:
Nesupykit mamytės,tikiu, kad būsiu nepopuliari, bet manau, kad vaikučių iki 10 m neleiti vienų į kiemą tai jau čia apsurdas. Taip aš labai puikiai suprantu, kad jaudinamės ir bijom dėl savo vaikučių, bet jie mums visą gyvenimą bus vaikai, tai negi ir į pasimatymą lydėsim, kad tik nieko nenutiktų
Kažkaip manau, kad vaikučiai nesmagiai jaučiasi kai jų mamos sėdi lauke kartu kai jiems sakykim kokie 8 m.

Papildyta:
Nesupykit mamytės,tikiu, kad būsiu nepopuliari, bet manau, kad vaikučių iki 10 m neleiti vienų į kiemą tai jau čia apsurdas. Taip aš labai puikiai suprantu, kad jaudinamės ir bijom dėl savo vaikučių, bet jie mums visą gyvenimą bus vaikai, tai negi ir į pasimatymą lydėsim, kad tik nieko nenutiktų

Kažkaip manau, kad vaikučiai nesmagiai jaučiasi kai jų mamos sėdi lauke kartu kai jiems sakykim kokie 8 m.

Mes gyvename nedideliame miestelyje ir tu mašinų ne daug važinėja,bet mažiuką vis tiek baisu paleisti vieną.Gal kai bus kokie 4,5metukų ir išleisim vieną pabūti,bet ir tai nzn.

QUOTE(nerilyte @ 2010 03 24, 18:50)
Nesupykit mamytės,tikiu, kad būsiu nepopuliari, bet manau, kad vaikučių iki 10 m neleiti vienų į kiemą tai jau čia apsurdas.
Ir aš manau taip pat. Žinoma nuo aplinkybių ir nuo pačio vaiko priklauso, nuo kada leisti, bet iki dešimties metų "laikyti" po sparneliu manau per daug...
Mano berniukui 3 metukai ir dar vieno i kiema neleidziu
sia vasara, manau, dar ir neleisiu