Įkraunama...
Įkraunama...

Vieni kieme

QUOTE(Picine @ 2005 05 30, 22:45)
Na bet jūs ir šaunuolės thumbup.gif  Aš grįžusi po darbo dienos kokią 18 val. niekaip neprisiverčiu dar eiti su mažąja į kiemą... Atrodo ir tą, ir tą reikia padaryti...
Susigalvojau planą - pasiimsiu knygą savaitgalį ir kur nors aikštelės pakrašty sau tyliai stebėsiu. Nors kažin kaip ten bus, nes kas 5 min. mažajai reikia mane pakalbint ir į žaidimus įtraukti.
Kai pagalvoju apie ėjimą į mokyklą, tai šiurpas nukrato schmoll.gif

Manoji tai po langais rekia kas kelios minutes...... biggrin.gif biggrin.gif ... ant viso rajono kad uzbaubia "mama atrakink duris pareinu sysiu" .... arba net rekia del tokiu dalyku kad jos draugas nuejo sysiu ji dabar viena ir jo laukia, arba kad rytoj i darzeli eis su basutemis nes su bateliais per karsta jau ......... trumpai tariant rekia ir rekia po balkonu..... is kitos puses kad jau pareina pranesa tai gerai, kad ir kelios minutes kai jos nera kieme vis tiek manau sirdis i kulnus nueitu paziurejus pro langa ir vaiko nepamacius..... biggrin.gif biggrin.gif ....... dabar visas namas zino apie visus musu reikalus.... pati aisku stengiuosi nerekti, tik galva linkteliu, bet ne visada iseina, kartais tenka ir asakyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saga @ 2005 06 02, 10:06)
Manoji tai po langais rekia kas kelios minutes......  biggrin.gif  biggrin.gif ... ant viso rajono kad uzbaubia "mama atrakink duris pareinu sysiu" .... arba net rekia del tokiu dalyku kad jos draugas nuejo sysiu ji dabar viena ir jo laukia, arba kad rytoj i darzeli eis su basutemis nes su bateliais per karsta jau ......... trumpai tariant rekia ir rekia po balkonu..... is kitos puses kad jau pareina pranesa tai gerai, kad ir kelios minutes kai jos nera kieme vis tiek manau sirdis i kulnus nueitu paziurejus pro langa ir vaiko nepamacius.....  biggrin.gif  biggrin.gif ....... dabar visas namas zino apie visus musu reikalus.... pati aisku stengiuosi nerekti, tik galva linkteliu, bet ne visada iseina, kartais tenka ir asakyti  biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Pasiskaičiau, nu ir drasios gi yra mamytė, nepagalvokite neblogąja prasme. Aš tai saviškius išleidžiu abu nuo 5 ir 4 metų bet tik kieme leidžiu būti ir tai kol pietūs darau, nes virtuvės langas į kiemo pusę. Bet buvo vieną kartą vienas išėjo už kiemo ribų tai kitas atėjo pasiskusti tongue.gif tai bent turiu išsigelbėjimą kad kažkuris tikrai pasakys jei kas negerai biggrin.gif
Atsakyti
Man kiemas per langa matyti, aikstele gana saugi, masinos aplink nezuja... buvau isleidus pora kartu kokioms 5 minutems abu kartu (3 ir 4metai), bet nervai mano nelaiko biggrin.gif Ziuredavau neatsitraukdama per langa, dar ir ziuronus pasiemusi...tikrai smile.gif O po keliu minuciu lekdavau neistverusi ir as. Tuom mano eksperimentai ir baigesi kol kas.
O siaip galiu pasakyti, kad musu kieme daug vaiku mazu laksto vienu, na, nuo kokiu 4 metu tai drasiai (daugiabuciu kvartalas)...po kelias valandas isbuna jie vieni. Man tai per daug ekstermalu smile.gif
Atsakyti
Kai mes gyvenome, daugiabutyje. Mano dukrytei buvo trys metukai. Bet nei uz ka nebuciau jos isleidusios vienos. As esu isitikinusi, kad vaiko vieno palikti, o ypac mergaites negalima. Nepasitikiu mus supancia aplinka.
O dabar kai gyvename nuosavame name, tvora yra. Tai dukrele nuo ryto iki vakaro viena laksto ir vercia viska aplinkui biggrin.gif Bet as jauciuosi visiskai saugi ir uz save ir uz savo vaika.
Atsakyti
Manajam 3,5. Kadangi turime savo kiema, problemu nekildavo, atidarai duris ir girdi ka veikia. Bet išmoko žmogus vartelius atsidaryti, dabar jau vieno nepaliksi. sad.gif
Atsakyti
Oi, man tai pati aktualiausia tema pastaruoju metu. Mano dukrai rugpjuti bus 4m, neseniai nusipirkom didesni buta, tai pasikeite ir kiemas ir vaikai. Ankschiau vienos gink dieve neishleisdavau, dabar matau kiema per tris langus tai vis ishleidzhiu. Beda tame, kad kol vaikas kieme jauchiuosi tragishkai doh.gif Vis kabu balkone ar ant palanges, jauchiu didzhiule itampa kai jos nematau nors kelias akimirkas. Vaiku mazhu yra, ji zhiauriai nori i kiema, tiesiog maldauja, kad leischiau. Leidzhiu, bet skaichiuoju minutes, kad tik greichiau praeitu ta valanda ar dvi, ar vaikai dingtu ish kiemo, ar valandu jau daug vakare... Kad tik raschiau moraline priezasti parsivesti ja namo. O leidzhiu todel, kad ishmoktu bendrauti, nelankom dar darzelio, kad perprastu tas kiemo taisykles ir nebutu zhiople ir pastumdele veliau. Nusiraminu vakare tik tada, kai ji pareina namo. Dabar vyras savaitei ishvazhiavo, tai tas "ciokinimas" liko man vienai ir ta atsakomybe man vienai, o dar laukiuosi, nesinori tu nervu...
Ai, paranojike ash mama ir tiek... biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
maniškiui beveik penki ,norėtu dukt visa dieną kieme ,o kiemo tai nėra cry.gif
einam pas sese į kiemą ,ten uždaras ,tai va ten ir pabūna su seses mergaite
Atsakyti
As vis dar neleidziu i kiema vieno, nors vaikui si menesi bus 6 m. Sode, kaime pabuna kieme kelias minutes vienas, o as pro langa vis ziuriu. O mieste negaliu zinot kas atsitiks, juk nespesiu pagaut krentancio nuo supyniu, ar isikistt i vaiku konflikta (musu name daug vaiku is asocialiu seimu yra), kai stebesiu pro langa is 5 auksto... Tad tenka ir man nest savo uzpakali i lauka... biggrin.gif
Atsakyti
Mano sunui jau 6 metai, ir siemet labai drasiai leidziu viena, retai net kada tikrinu, kur yra. Siaip ir praeitais metais vienas lakste, bet dabar man zymiai ramiau. Bet isleidziu su salyga, kad zaisti ir begioti galima tik aplink musu nama arba gretima nama. Jei nori kur dar nueiti arba pas kaimynus i svecius uzsukti - turi butinai pranesti.
Atsakyti
Aš, matyt, mama-drąsuolė smile.gif. Maniškis jau pernai prašė, kad į lauką vieną išleisčiau (3 m. buvo), tai pabūdavo, bet neilgai, ir neramu buvo - irgi kabėjau ant langų. O šiemet - 4 m. - jau drąsiai eina, aš irgi gana drąsiai palieku. mašinos aplink nelaksto, yra žaidimų aikštelės, nemažai vaikų, susirado draugų, labai patenkintas tuo. Kai nėra lauke draugų, tai dažnai namo parlekia, o kai yra - tai iki vėlumos negrįžta. Pati prisimenu savo vaikystę, tad norisi, kad ir vaikas tą malonumą patirtų - būti lauke šiltais vasaros vakarais ilgai. Džiaugiuosi, kad vaikis tampa savarankiškas ir man daug laisvo laiko palieka. Tik kartais nuobodu būna be jo, tai irgi išeinu į lauką "pasiganyti" smile.gif.

Viena maža problemėlė - lauko durų spyna kodinė-mechaninė, kartais nepavyksta 3 skaičiukų vienu metu paspausti, tai jau grįžta visas apsibliovęs, kai kas nors įleidžia, nes aš negirdžiu iš 4 a. .... Nieko, mokomės vis, tai išmoks.
Atsakyti
As savo dukryte isleidau i lauka pernai vasara, jai tada buvo 4,5 m. Musu buto langai ne i kiema sad.gif Pradzioje vis begdavau per laiptines langus paziureti, po to kazkaip pripratau. Beje kieme yra daug vaiku ir visu skirtumas mazdaug 3 m. Taigi siemet jau ramiau isleidziu i kiema. Reikia pratinti savarankiskumo, o be to as uzsiimu savo reikalais kai ji kieme.
Atsakyti