Įkraunama...
Įkraunama...

Vieni kieme

mane kai buvau mazas irgi leisdavo kieman viena. aisku ir priziuredavo ir iki velumos neleisdavo. daug ten musu vaiku budavo .. tik kad dabar didzioji ju dalis po kalejimus issibarste, mergaites jau nuo 14 ejo per rankas. pats tik per stebukla sugebejau islysti ir patapti normaliu zmogum, nors su policija irgi spejau aptureti reikalu. taip ir prasideda viskas nuo masinyciu, smelio dezes, pasivaiksciojimu toliau, smulkiu isdykavimu, toliau smarkiau, smulkios vagystes, chuliganizmas, kol galu gale susiformuoja gauja (plesimai nuzudymai isprievartavimai ir pan). dabar irgi isejes pro balkona tik ir girdi is kiemo keiksmus, mustynes ..mergaites berniukai ruko daznai buna apsvaige, tik velnias zino ka jie ten dar daro ir kaip bus toliau kai ju poreikiaims neuzteks teveliu kisenpinigiu.

vienareiksmiskai - daugiabuciu kiemai (ipac senesniuose rajonuose) tai busimuju nusikalteliu kalve. vaiko kieman vieno neleidziu. jei kur vaziuojam tai visi kartu ir tikrai i grazesnes ir idomesnes vietas nei daugiabuciu kiemai. galu gale jau geriau tegu prie kompo zaidzia
Atsakyti
as irgi taip galvoju. aisku prie kompo yra labai blogai, akis dar sugadins neuzauges vaikas. bet siais laikais vaiko i lauka isleisti viena man baisu. mano mazoji dar tik 2metuku tuoj bus ir gyvenam nuosavam name, bet vienai neleidziu eiti i kiema. o kaip pagalvoju apie ateiti net siurpas krecia. jau geriau sudominti kokia nors veikla, uzrasyti i koki nors bureli ar uzsiemima, kad tik nesitrintu gatvemis ir isneturejimo kas veikti- neprisigalvotu nesamoniu
Atsakyti
QUOTE(dx7 @ 2005 08 29, 17:04)
mane kai buvau mazas irgi leisdavo kieman viena. aisku ir priziuredavo ir iki velumos neleisdavo. daug ten musu vaiku budavo .. tik kad dabar didzioji ju dalis po kalejimus issibarste, mergaites jau nuo 14 ejo per rankas. pats tik per stebukla sugebejau islysti ir patapti normaliu zmogum, nors su policija irgi spejau aptureti reikalu. taip ir prasideda viskas nuo masinyciu, smelio dezes, pasivaiksciojimu toliau, smulkiu isdykavimu, toliau smarkiau, smulkios vagystes, chuliganizmas, kol galu gale susiformuoja gauja (plesimai nuzudymai isprievartavimai ir pan). dabar irgi isejes pro balkona tik ir girdi is kiemo keiksmus, mustynes ..mergaites berniukai ruko daznai buna apsvaige, tik velnias zino ka jie ten dar daro ir kaip bus toliau kai ju poreikiaims neuzteks teveliu kisenpinigiu.

vienareiksmiskai - daugiabuciu kiemai (ipac senesniuose rajonuose) tai busimuju nusikalteliu kalve. vaiko kieman vieno neleidziu. jei kur vaziuojam tai visi kartu ir tikrai i grazesnes ir idomesnes vietas nei daugiabuciu kiemai. galu gale jau geriau tegu prie kompo zaidzia

siaip kiemas tai nuo rajono ir nuo gyvenamo namo priklauso -- jei daug asocialiu asmenu gyvena, tai gali buti, kad kiemo aplinka ir draugija vaikui ne itin gera. bet jei namas kaip namas, kaimynai kaip kaimynai, tai ir kieme nieko ziauriai baisaus neturetu buti. vaika izoliuot nuo bendraamziu irgi nera sveika.
aisku, vaikai yra vaikai -- nuo pestyniu ar zbitku neapsidrausi. o kokiais zmonemis jie uzaugs, tai cia daugiausia nuo teveliu pastangu auklejant priklauso.
as irgi augau galima sakyt "ant gatves" -- budavo, pachuliganaudavom kartais, ir elgdavomes ne visada taip, kaip teveliai noretu. Bet kadangi seimos buvo pakankamai kulturingos, tai isaugom i daugmaz padorius zmones.

nors kaip jau rasiau anksciau, kad daugiabuciu kiemai siandien yra maziau saugus vaikams negu seniau -- viskas uzstatyta masinom, pievutese kakoja sunys, zaidimu aiksteles isdraskytos, o laiptinese svirkstai metosi verysad.gif
Atsakyti
As savo keturmecio neleidziu ir net nezinau kada rysiuosi isleist viena i kiema g.gif Jeigu pro langa matyciau aikstele, tada gal nuo kokiu 6m ir leisciau, o dabar ne! Dabar kazkokie kitokie laikai, vaikai pikti, visokiu nesamoniu prisigalvoja, is kelio vieni kitus veda, o dar jei iskrypelis koks, kuriu kaip zinia netruksta... Zinoma neapsaugosiu savo vaiko nuo visko, bet kiemas yra kiemas, geriau jau vaika i kokia jam patinkancia veikla nukreipt, kad kuo maziau tam kiemui laiko liktu...
Atsakyti
pas mus tai aplamai gatve- akligatvis is 5 namu musu paskutinis tai ir paleisti ne taip baisu ir kiemas aptvertas tik kad tvora jau nepadeda pacios ismoko atidaryti vartus , padetu tik pakabinama spyna, o kai paleidziu tai paskui lakstau po namus ir per visus langus ziurineju, bet kazdada reiks vienas paleisti ir ne uz kalnu tas laikas
Atsakyti
As tai turbut esu mama paranojike, nezinau kada ir kokiom aplinkybem isleisiu vaika viena...
Ypac cia Airijoj, vaikas net is mokyklos pareit vienas negali kol jam nera 12 metu, po mokyklos tevai ar kt. turi pasiimti, mokytojai nei vieno mazo vaiko nepaleidzia...lygiai tas pac su palikimu namie...jei kas suzinos ir apskus kad vaikas paliktas vienas namie neturintis 12metu...gali rimtu veixmu susilaukt...
prie namo turim aptverta kiemuka su rakinamais vartais, sunu pora kart su dviraciu buvau isleidus...bet uz vartu...viena...nenene schmoll.gif
Atsakyti
Mano trimetinukas labai nori eiti į kiemą, man net širdį skauda, kai žiūri pro langą į vaikus, bet juk vieno neišleisi, išeinam kartais kartu, bet mažasis broliukas lauke nelabai būna o ypač žiema. Trimetinukų pas mus kieme yra , bet jie jau turi 12-14 metų brolius ,tai turi ir su kuo būti. Pavydžiu tiems kas turi uždarus kiemus. Tik visa laimę , kad kaimai netoli, tai savaitgalius praleidžia ten, ten ir pusbrolių yra, o dar ir darželis dabar labai daug duoda.
Atsakyti
Mano trimetinukas labai nori eiti į kiemą, man net širdį skauda, kai žiūri pro langą į vaikus, bet juk vieno neišleisi, išeinam kartais kartu, bet mažasis broliukas lauke nelabai būna o ypač žiema. Trimetinukų pas mus kieme yra , bet jie jau turi 12-14 metų brolius ,tai turi ir su kuo būti. Pavydžiu tiems kas turi uždarus kiemus. Tik visa laimę , kad kaimai netoli, tai savaitgalius praleidžia ten, ten ir pusbrolių yra, o dar ir darželis dabar labai daug duoda.
Atsakyti
Viskas, aišku, priklauso nuo kiemo. Mes taip pat gyvename daugiabutyje, bet mūsų kiemas priklauso tik vienam namui (mūsiškiui) todėl visi namo vaikai (o jų pas mus nemažai) eina į kiemą vieni, "maudosi" smėlyje, kuris kasmet keičiamas, ir vargo nemato. Aišku, pradžioje kiek neramu buvo išleisti į kiemą vieną, sėdėdavau balkone ar prie lango, bet su laiku tai praėjo. Dar labai padėjo vras - jis kažkaip paprasčiau į visa tai žiūri. Jei ne jis tai gal ir iki šiol bijočiau... Dabar, kai lauke šalta tai mūsų vaikai vieni pas kitus laksto į namus ir žaidžia. Smagu jiems... Tik gaila, kad greitai kraustysimės į kitą vietą tai nežinau kaip ten bus. Vėl visas baimes praeiti reiks. doh.gif
Atsakyti
viena dukra pradejau leis nuo 5 metu,bet kiemas musu uždaras,bej jos bendraamžiu daug.be to pro langa visad galiu pažiuret kas ten viksta.o dar man buvo pasakyta iš kitu mamu kad sėrgu paranoja jog taip velai pradejau viena leist,atseit savarankiškumo nemokau!
Atsakyti
nu as savo negaliu isleist,bandziau bet kitam name gyvena mano pussesere o uz 3 namu mano tevai,tai jis varineja pas visus i svecius doh.gif ,tai jis gert nori,tai i tulika nes namo sunku i 3 auksta uzlipt,tai geriau isvecius nubegt,ten dar pavaisina visa laika,tai po keliu pasivaiksciojima baigesi jo ejimas i kiema
Atsakyti
QUOTE(babania @ 2006 03 13, 19:41)
nu as savo negaliu isleist,bandziau bet kitam name gyvena mano pussesere o uz 3 namu mano tevai,tai jis varineja pas visus i svecius doh.gif ,tai jis gert nori,tai i tulika nes namo sunku i 3 auksta uzlipt,tai geriau isvecius nubegt,ten dar pavaisina visa laika,tai po keliu pasivaiksciojima baigesi jo ejimas i kiema

užtad kaip vaikeliui smagu!savarankiškai i svečius vaikšto! 4u.gif
Atsakyti