Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė-psoriazė (4 tema)

QUOTE(Čili @ 2007 05 14, 12:12)
Vakar pastebėjau,kad abiejų kojų didžiųjų pirštų nagai duobėti blink.gif  doh.gif Toks paviršius "bangelėm" unsure.gif

as nelabai noriu ten stebeti ir gilintis, bet pas mane man rodos tas pats... blink.gif

buvau siandien pas gydytoja....tai suzinojau kad manoji pso is tu kurios lengvai nepasiduoda...na suprask sunkiai gydomos verysad.gif
tia stai kodel man taip sunkiai sekasi su fototerapija.. verysad.gif

ir susimasciau - nu kaip galima butu pakeisti gyvenimo buda taip kad gyventum be streso....

mastau.gif

ir dar suzinojau del tu leidziamu vaistuku israstu (na jie anksciau israsti, cia jau visos turbut zino)...tai jie skiriami tik labai sunkiems ligoniams kur daugiau kaip 80% kuno isberta...
ir gydytoja labai skeptiskai ziurejo i siuos vaistus, nes jie isikisa i imunine sistema... ir (nesupratau cia LT ar uzsienyje) buvo daryta studija, keliems zmonems suleistas tas kursas- is pradziu labai didelis pagerejimas, o po jo seke tragiska situacija!!! nes imunine sistema tapo visiskai nebevaldoma unsure.gif

praejo noras man tokiems vaistams doh.gif

ir paklausiau jos ar bus israsta kas nors "lengvesniems" ligoniams....sake zinoma wub.gif
tai belieka susiimti uz rankuciu ir tiketi group.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo `delfine`: 14 gegužės 2007 - 12:40
Delfine, 4u.gif 4u.gif 4u.gif group.gif .

QUOTE(Supergirl @ 2007 05 14, 10:55)
Oi ne, su oda jokių problemų neturiu. nei bėrimų, nei spuogų. Tik kad sausoka ji, ypač veido oda.

Mano irgi buvo sausoka, ypač veido. Būdavo jei nepatepu ilgiau drėkinančiu kremu, tai iš arti pasižiūrėjus toks kaip su švitriniu būdavo brūkšteltas, na tokia oda susišiaušus, su smulkiom smulkiom odos atplaišėlėm (tikrai ne pleiskanėlėm). Neraudonuodavo jis man, neberdavo, tai ir dėmesio nekreipiau. O ant nagų ir anksčiau ir dabar atsiranda viena kita duobutė, tokia lyg adatėlės smaigaliukas būtų buvęs įbestas. Va dabar apsižiūrėjau, tai turiu šiuo metu tokias 5 per visus nagus.
Žinai, manau, kad tai ne pso požymis, o medžiagų apykaitos kažkoks nedidelis sutrikimas g.gif. Na gal kažkokį polinkį ir rodo g.gif .
O pso amn atsirado po gimdymo. Daug nerimo buvo, visokių bėdelių, svoris krito, kaip džiovinta vobla buvau, va tada ir pso išlindo verysad.gif - pirmiausia ant plaštakų.
Atsakyti
Sveikos mamytes, norėčiau ir aš į jūsų gretas įsipaišyti 4u.gif mano pso stažas-20 metų, taigi manau galėčiau pasidalinti info apie kovą su šituo "džiaugsmu" cool.gif Beje, norėčiau pasiklausti mamyčių, turinčių vaikučius: ar jie paveldėjo ligą? Maniškiui penki metai, ir (tfu tfu tfu) nieko įtartino nepastebiu.
Atsakyti
uzsukau pasiguosi...ka tik linksma gaidele giedojau o dabar cry.gif cray.gif
buvau fototerapijoj kaip visada per pietus...dabar jau koks 16 kartas buvo.... aisku dozes jau dideles eina ir minuciu jau net 4 bunu
griztu - galvoju eisiu pasitepti oda, padrekinsiu...
SIAUBAS!!!!!!! ant krutines taip suumeje kad as net taip savo gyvenime nemaciau mega_shok.gif
o didziausia nuoskauda yra ta, kad radau nauja zidineli cray.gif
nu tai sakykit kur tos terapijos poveikis?????!!!!!! kad daugiau pso zidiniu prisiveis????!!!! verysad.gif
labai nusiminiau
nebezinau ka daryti, ar toliau testi ta terapija ir tiketis stebuklo, ar nebe....

gal kas gali patirtimi pasidalinti? verysad.gif
Atsakyti
Delfine, jei taip man suerzintų odą, kad net naujų židinių atsirastų ir taip paūmėtų - iškart nutraukčiau fototerapiją.. unsure.gif
Atsakyti
O fototerapija tai čia tas taip vadinamas kvarcas? Ar nusišneku? Jei kvarcas, tai man irgi nė velnio nepadėjo, užtai padeda paprastas soliariumas bigsmile.gif
Atsakyti
o mano mociute visa gyvenima sirgo. o dabar jau kokie 5 metai nieko neturi. isisgyde. tete,kuri gyvena Latvijoje ejo pas kazkoki zmogu, kuris krema uzkalbejo, tai tas kremas padejo jai. po to mano dede pabande, tai jam irgi padejo. na dabar mes bandome, gal mano vyrui pades.tikiuosi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2007 05 14, 16:57)
Delfine, jei taip man suerzintų odą, kad net naujų židinių atsirastų ir taip paūmėtų - iškart nutraukčiau fototerapiją.. unsure.gif

matai anksciau irgi suerzindavo, bet praejus keliom dienom poveikis i gera pasireiksdavo, bet siandien mane nugasdino....
neaisku del ko tas zidinukas naujas.... gal uzteko streso su magistrinio baigimu.... unsure.gif
betlabai rimtai svarstau mesti as ta terapija.....
dar siandien persnekejom su gydytoja kad tesiu iki kokiu 25 seansu ir sake iki 25 dar galiu, daugiau neleis....nu o dabar jau visiska nesamone gaunasi.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(carvalho @ 2007 05 14, 17:30)
Sveikos mamytes, norėčiau ir aš į jūsų gretas įsipaišyti 4u.gif mano pso stažas-20 metų, taigi manau galėčiau pasidalinti info apie kovą su šituo "džiaugsmu" cool.gif Beje, norėčiau pasiklausti mamyčių, turinčių vaikučius: ar jie paveldėjo ligą? Maniškiui penki metai, ir (tfu tfu tfu) nieko įtartino nepastebiu.

maniškiams dar nepasireiškė - dukra jau vyresnė negu aš kai susirgau, bet jei pastebiu kažką panašaus, tai panika ima. o mažiuko, tai oda labai jautri ir sausa, tai kaži kaip čia bus. o jiems susirgti visi šansai, nes sergu ne tik aš ir sesė, mamos mama ir tėčio tėtis, bet ir anyta serga doh.gif . tiesiog rinkinukas doh.gif
o mano sesers vaikams jau 16 ir 13, bet nieko

Delfine, tu geriau pažįsti savo ligą, bet aš tai nutraukčiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 14 gegužės 2007 - 19:34
QUOTE(naca @ 2007 05 14, 20:32)

Delfine, tu geriau pažįsti savo ligą, bet aš tai nutraukčiau g.gif

teks ko gero....
tiesiog man sunku pripazinti, kad tai ka laikiau savo issigelbejimu man visiskai nepadeda
labai liudna tiesiog verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Supergirl @ 2007 05 14, 12:55)

Maniškiai ir kojų nagai šiek tiek duobėti, bet tos duobutės labai retos, kokios 3-4 per visą nagą.
O mano nagai augdami irgi keičiasi, kartais visai sveiki atrodo, o kartais kaip pasipila tos duobelės  doh.gif
Pagalvojau dabar, gal durnai aš čia į jūsų temą įlindau., Visai gal man ne nuo to tokie nagai  unsure.gif

šiuo metu ir mano naguose tik kelios tokios duobutės kaip tu kad sakai. o kitiems sergantiems pso dažnai tik tiek ir tebūna.
bet kaip ir rašiau, nemanau kad tau pso. tokie nagai gali būti dėl labai įvairių priežasčių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(carvalho @ 2007 05 14, 16:30)
Beje, norėčiau pasiklausti mamyčių, turinčių vaikučius: ar jie paveldėjo ligą? Maniškiui penki metai, ir (tfu tfu tfu) nieko įtartino nepastebiu.

mano penkiamečiui 80 procentų, kad turi verysad.gif kitą savaitę važiuosim galutiniam verdiktui verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gelmytė: 14 gegužės 2007 - 20:32