Man taip pat buvo atliktas Cezario pjuvis.Po cezario 6paroj mus israse i namus.buvo viskas tvarkoje pjuvio beveik nebeskaudejo , na vienu zodziu grizusi namo dziaugiausi savo suneliu.bet praejus 6dienom, pavakari, sunelis ramiai miegojo, as sukinejausi virtuveje, uzejo nezmoniskas skausmas , suriete taip, kad bijojau pasijudinti. kaip tik prabudo mazylis vos ne vos iki jo nuejau ir kaip nepagalvojus pasiguldziusi salia saves i lova emiau ji maitinti krutimi ir kenciau skausma.Namuose nieko nebuvo apart mus .Bet netrukus paskambino kaip tik mama pasiteirauti kaip sekas ir is balso suprato kad man kazkas negerai.ji i taksa... greitoji... ligonine... teko dar pora val gerai pasikankinti.atrodziau kaip lavonas.pasijudinu nors siek tiek ir tas skausmas... bet daugiau ekstra operacija... po operacijos atsibudau skausmuos.daugiau isveze i gimdymo namus patalogijos skyriu ten dar 3dienas nekilau is lovos, pykinimai nuo vaistu... o jau 4dienoj jau lepe stotis .truputis mankstos.kita diena jau keletas zinksneliu po palata.ir taip zinksnelis po zinksnelio ir pasveikau atsistojau i senas vezias.is viso pragulejau ligoninese 2savaites.
QUOTE(Nordveg @ 2009 12 08, 00:48)
Isvaziuojant is ligonines gydytoja patare kuri laika (tiksliai neatsimenu kaip ilgai, bet tikrai bent kokius 3 menesius) nekelti nieko, kas sveria daugiau nei vaikas.
Oho, taip ilgai...Tenka pakelti ir pakrauti vežimą su vaiku į mašiną, tai 5 kg tikrai viršiju...
Turejau 2 CP, viena pries 15 metu, kita pries 2 men. Abu kartus su komplikacijom
Pirma karta buvau visai jaunute (19 metu), pirmas nestumas, nezinojau, kad po gimdymo ar czario pjuvio gimda turi valytis, t.y gimyve turi kraujuoti. Man jau antra diena viskas "uzsiriso", jokiu isskyru, isidejau tik kasdienini higienini paketa ir viskas valio.... 3 para pradejo skaudeti nugara, ai sakiau nieko tokio, gal lova nepatogi... 4 para jau namo isleido.... tik po 5 paru taip suriete, kad net baisu prisiminti.... temperatuta 40, pilvas ispustas kaip balionas, pasirode isskyros, bet su tokiu kvapu, kad "..............." Teko gryzti i ligonine, statyti plasmasinius drenus ir su jais vaikscioti dar savaite.... Jau nekalbu apie antibiotiku arkliskas dozes......
Niekas jaunai mamytei nepasake, kas ir kaip turi buti.... o ir akuseres nepaklause ir nepaziurejo ar viskas gerai valosi....
Antra karta viskas buvo visiskai kitaip.... Po operacijos akuseres kokias tris dienas ziurejo iskyru kieki, nes tik atvaziavus i ligonine gydytojai papasakojau savo pirmojo CP dziaugsmus.... Tik dabar paaiskejo, kad mano gimdos kaklelis yra labai tamprus ir nors CP metu gimdos kakleli visada praskecia, kad gimda valytusi, maniskis momentaliai uzsidaro ir nieko neisleidzia lauk
Tiesa, dabar CP metu gimda isvalo, issluosto su specialiomis servetelemis (KMUK, bent jau taip sake mano gydytoja Gembeckiene) ir iskyru buna nedaug.... As ne medike, bet man taip jau paaiskino, nes si karta issyru vel buvo nedaug, bet tai buvo normalu... Matyt pirma karta kazka blogai vuvo isvale, o gal ka palike, nes ejo baisiniai kresuliai per drenus.... Deja, nors jau zinojau apie galima komplikacija del gimdos nesivalymo, asi karta neisejo apsisaugoti nuo komplikacijos - plauciu uzdegimo....
Tik si karta sirdies neskauda, nes tai ne daktaru kalte ar neprieziura..... tiesiog kartais tai pasitaiko.... O uz labai rupestinga prieziura noriu padekoti KMUK 2 aukste esanciam Akuserijos skyriui, ypac akuserei Reginai Zagarnauskienei, Gyd. J. Gembeckienei ir gyd. L. Bagusytei bei visam sio skyriaus personalui, kad laimingi, nors ir po 3 savaiciu gryzom sveiki i namucius
Pirma karta buvau visai jaunute (19 metu), pirmas nestumas, nezinojau, kad po gimdymo ar czario pjuvio gimda turi valytis, t.y gimyve turi kraujuoti. Man jau antra diena viskas "uzsiriso", jokiu isskyru, isidejau tik kasdienini higienini paketa ir viskas valio.... 3 para pradejo skaudeti nugara, ai sakiau nieko tokio, gal lova nepatogi... 4 para jau namo isleido.... tik po 5 paru taip suriete, kad net baisu prisiminti.... temperatuta 40, pilvas ispustas kaip balionas, pasirode isskyros, bet su tokiu kvapu, kad "..............." Teko gryzti i ligonine, statyti plasmasinius drenus ir su jais vaikscioti dar savaite.... Jau nekalbu apie antibiotiku arkliskas dozes......
Niekas jaunai mamytei nepasake, kas ir kaip turi buti.... o ir akuseres nepaklause ir nepaziurejo ar viskas gerai valosi....
Antra karta viskas buvo visiskai kitaip.... Po operacijos akuseres kokias tris dienas ziurejo iskyru kieki, nes tik atvaziavus i ligonine gydytojai papasakojau savo pirmojo CP dziaugsmus.... Tik dabar paaiskejo, kad mano gimdos kaklelis yra labai tamprus ir nors CP metu gimdos kakleli visada praskecia, kad gimda valytusi, maniskis momentaliai uzsidaro ir nieko neisleidzia lauk
Tiesa, dabar CP metu gimda isvalo, issluosto su specialiomis servetelemis (KMUK, bent jau taip sake mano gydytoja Gembeckiene) ir iskyru buna nedaug.... As ne medike, bet man taip jau paaiskino, nes si karta issyru vel buvo nedaug, bet tai buvo normalu... Matyt pirma karta kazka blogai vuvo isvale, o gal ka palike, nes ejo baisiniai kresuliai per drenus.... Deja, nors jau zinojau apie galima komplikacija del gimdos nesivalymo, asi karta neisejo apsisaugoti nuo komplikacijos - plauciu uzdegimo....
Manau, kad pertauka priklauso nuo buvusio CP. Jei po pirmo CP nebuvo jokiu komplikaciju, pastoti rekomenduojama ne anksciau kaip po 1,5 metu. Jei buvo komplikaciju, tai terminas padideja.
Man pirmas CP atliktas pries 15 metu, del buvusiu komplikaciju (nesivale gimda, kraujo uzketimas ir.t.t) uzdraude pastoti 3 metus, pagrasino isvalymu
Antras CP atliktas pries 2 men. (deja irgi su komplikacijom - bakterinis plauciu uzdgimas), bet jau buvau pas daktaryte ir viskas super gerai... sake kad geriau pasilaikyti 1,5 metu, bet jei jau pastociau, auginsim
Bet manau kad dar luktelesim kol mazasis pauges, ir mamyte sutvirtes
Man pirmas CP atliktas pries 15 metu, del buvusiu komplikaciju (nesivale gimda, kraujo uzketimas ir.t.t) uzdraude pastoti 3 metus, pagrasino isvalymu
Antras CP atliktas pries 2 men. (deja irgi su komplikacijom - bakterinis plauciu uzdgimas), bet jau buvau pas daktaryte ir viskas super gerai... sake kad geriau pasilaikyti 1,5 metu, bet jei jau pastociau, auginsim
Bet manau kad dar luktelesim kol mazasis pauges, ir mamyte sutvirtes
Mano istorija tokia, pirma CZ turejau 2008m. AK, po jo mano hemoglobinas pavirto is 136 pries operacija i 70 po operacijos
Pradzioj to aisku nezinojau, nes daktarai tvirtino, kad viskas pavyko puikiai...Ka gi kita diena po operacijos bandom vaikscioti ir aisku sesute padeda uzsideti gorseta ir judam, vakare jau matom, kad mano visas pilvas ir zemiau viskas MELYNA....
Kraujo, tyrimai apziuros, echoskopijos, pasiruosimai naujai operacijai - asaros
Bet antros operacijos neprireike paaiskejo, kad tai tiesiog DIDELE kraujosruva, kuri susiformavo del mazakraujystes ir gorseto , ir dingo ji man tik praejus 4men...Ir niekad neuzmirsiu savo gines zodziu, per paskutini echo del tos kraujosruvos: "aciu D isvengem"
I mano klausima: "ko, atsake -sepsio"
Nu zodz... Tokia tatai mano istorija... Antra tikiuosi pagimdyti pati....
mano pilvas buvo beprotiskai didelis nes laukiausi dvynuku, randas pradzioje atrode tiesus ir grazus, o dabar kuo toliau tuo labiau darosi kreivas
as turejau 3 cp tik su pirmu ziurejo echo o su kitais nei kedej ziurejo nei echo nieks nedare.sake po 2men pas gine nueit.
bet ziuriu kaip jums greit siulus isima.man tik po 2 sav.siulus iseme
Papildyta:
o del to tepinelio nieko nesu girdejus ar ji butina daryti
bet ziuriu kaip jums greit siulus isima.man tik po 2 sav.siulus iseme
Papildyta:
o del to tepinelio nieko nesu girdejus ar ji butina daryti
Man gydytoja rekomendavo tepaliuka contratubex smarkiai itrinti i rando vieta, pora kartu per diena. Po 6 menesiu galiu pasakyti, kad man visai patinka kaip randas gyja. Likusi rozine juostele, bet manau, kad neilgam. Nors turbut ir be tepaliuko butu taip atrode, dabar jau nebesuzinosiu
QUOTE(Kikile @ 2011 04 29, 23:22)
O kiek mazdaug laiko kraujavimas tesiasi po CP? ir ar jis intensyvus is pradziu buna? As taip isivaizduoju, kad jei viskas ok, turetu maziau kraujuot nei po iprasto gimdymo
Man nusimato planinis CP, tai dabar svarstau, kiek ir kokiu iklotu reikes. Tos tinklines kelnaits po gimdymo nedirgina randelio?
Kraujavimas tęsiasi lygiai taip pat kaip ir natūraliai gimdžiusioms moterims
O dėl tinklinių kelnaičių nelabai jos patariamos,(nebent yra kokios medvilninės tada tinka), nes kiek įsivaizduoju apie kurias kalbate jos yra sintetinės o po operacijos rekomenduojama kuo atviriau laikyti žaizdą, nes tada mažesnė tikimybė infekcijoms pakliūti ir greičiau gyja žaizdelė...
QUOTE(Sky Cloud @ 2011 05 02, 08:40)
O dėl tinklinių kelnaičių nelabai jos patariamos,(nebent yra kokios medvilninės tada tinka), nes kiek įsivaizduoju apie kurias kalbate jos yra sintetinės o po operacijos rekomenduojama kuo atviriau laikyti žaizdą, nes tada mažesnė tikimybė infekcijoms pakliūti ir greičiau gyja žaizdelė...
Tai kad uz tinklines kelnaites nieko atviresnio nezinau. Juk ten grynas tinklelis, kiauros jos visiskai, tai as ir pagalvojau, kad geriausias variantas turetu buti, norint zaizdai leisti kvepuoti. Tik suabejojau, ar tas tinklelis kaip nors nedirgins zaizdos
QUOTE(Kikile @ 2011 05 03, 12:04)
Tai kad uz tinklines kelnaites nieko atviresnio nezinau. Juk ten grynas tinklelis, kiauros jos visiskai, tai as ir pagalvojau, kad geriausias variantas turetu buti, norint zaizdai leisti kvepuoti. Tik suabejojau, ar tas tinklelis kaip nors nedirgins zaizdos 
Aš katik po cezario. Ir naudojau tas kelnaites, nieko jos nedirgina, nes gi užklijuotas pjūvis. Bet dar naudojau ir paprastas, nes jos irgi nieko nedirgina. Gal tiklinės labiau reikalingos gimdžiusioms natūraliai ir jei būna kirpimas, o cezario atveju tai man tiko ir paprastos, man jos patogesnės buvo, tai tinklinių dar atliko pas mane
O kraujavimas nėra gausus. Ligoninėj naudojau pirmas dvi paras didesnius įklotus (Tena ar tai Abri san), o kitas dienas libres naktinius. Dabar dar mažesnius, nes tik teplioja labai negausiai.