aš jau po antro cezario, tai pirmas savaites tikrai nekeliu nieko sunkiau nei leliukas. dabar dar ir dičkis yra, bet jo irgi stengiuosi nekelti, nes visgi apie dvidešimt kg. sveria
vežimo tikrai nenešiu maždaug šešias savaites, po pirmo irgi gerą mėnesį nenešiau. nereikia persitempti manau ir aišku stebėti savo savijautą
Gal yra mamyčių kurios pastojo gan greit po cezario (6-12 mėn.) ir galėtų papasakoti kaip sekėsi, kaip praėjo nėštumas, ar sėkmingai pagimdė. Pirmas vaikutis gimė po cezario, deja neišgyveno. Labai norėčiau kuo greičiau pastoti, aišku suprantu kad bent 6 mėn. reikia palaukti (tai sakė keli gydytojai ligoninėje) ir tikrai nežadu pastoti anksčiau kaip po 6 mėn., bet čia prisiskaičiau, kad reikia laukti 2-3 metus, o tiek laukti aš nepasiruošusi, nes ir amžius jau ne tas kai ilgai laukti galėčiau.
Man daktarai irgi sake,kad kito vaikelio geriau palaukciau nuo 2 iki 3 metu.nes kitaip gali kilti gana dideles komplikacijos,reikia palaukti kol pjuvis uzgis.o as jus suprantu kad labai norite vaikelio.mes irgi su vyru labai norejome,pastojau bet deja ivyko persileidimas 10 savaite,bet po persileidimo praejus 2 menesiam pastojau vel ir viskas baigesi gerai,tiesiog tuo momentu galvojau bus kaip bus,nes kai lauksite ir labai tikesites nieko nebus,tik itampa ir stresas.o jus pabandykite irgi nusiteikt,kad kai ateis laikas bus ir vaikutis,tik aisku nenuleiskite ranku,bet stenkites kuo maziau apie tai galvoti.Sekmes jum
o su vaikinu patarciau pakalbeti,nes ne jam vienam skaudu ir sunku.
as pastojau po CP 10menesi, ir juokiu probelmu nejauciau. nestumas lengviau praejo nei su pirmu, nes su pirmu pilvo apcia labai skaudejo. ir nescia budama ta pimra ant ranku nesiojau...ir nieko...ir bemiegios naktys, nes sunus iki 2.6metu blogai miegojo... ir nieko, nesiojau iki paskutines dienos savo dukryte. taip kad nekelkite veju...cia dar priklauso nuo organizmo. zinau moteru kurios po 3kartus is eiles CP dare.
Kažkur buvau skaičiusi, kad iki 10kg galima kelti
Na, manyčiau, čia nuo gijimo gal labiau priklauso.Aš jaučiausi puikiai, antrą dieną po operacijos jau varinėjau ir vaikutį sūpavau.Nei minties, kad kas neleistų man savo vaiko rankose nešioti
Dabar pusantro mėnesiuko, tai jau ir dičkį - 25kg pernešiau į jo kambarį, kai užmigęs buvo, ir vežimą patampau, jau ir presus pradedu daryti po truputį.Jei nejaučiu jokio tempimo, tai ir gyvenu buitinį gyvenimą toliau
Aišku, kokios komodos ar baldų sunkių netampyčiau
Taip kad manau, nuo savijautos ir gijimo čia priklauso.Nėra vienos teorijos - kiek organizmų, tiek ir teorijų
Mano randui tik 3 mėnesiai, bet jo kaip ir nėra beveik
tik raudona linija ir liečiant net nesijaučia...
manau, tolimesnis jo gijimas, labai daug priklauso, nuo gydytojo profesionalumo, t.y. kaip jis jį susiuvo ir kaip pačios prižiūrėjot po to
o Dermatix'ą, net plastikos chirurgai rekomenduoja
aišku, ir kaina atitinkama
manau, tolimesnis jo gijimas, labai daug priklauso, nuo gydytojo profesionalumo, t.y. kaip jis jį susiuvo ir kaip pačios prižiūrėjot po to
o Dermatix'ą, net plastikos chirurgai rekomenduoja
dar kai pirmas leliukas, tai gali kazkiek pasisaugot, o kai antras, tai ir naujagimi ir vyresneli reik kilnot.
as vyresniaja dukra pirma syk pakeliau antros savaites pabaigoj po cp. ji sveria apie 10kg
. siaip stengiuos aisku nesitampyt. jau praejus kelioms savaitems randas neturetu plysti, juk suauge viskas jau, bet kazka skaiciau kad gimda gali pakristi nuo tampymosi ir t.t. geriau jau pasaugot save, kiek galimybes leidzia.
as vyresniaja dukra pirma syk pakeliau antros savaites pabaigoj po cp. ji sveria apie 10kg
. siaip stengiuos aisku nesitampyt. jau praejus kelioms savaitems randas neturetu plysti, juk suauge viskas jau, bet kazka skaiciau kad gimda gali pakristi nuo tampymosi ir t.t. geriau jau pasaugot save, kiek galimybes leidzia.
o mano randeliui dar tik 3 savaites
bet jau siandien pradejau tepti ji geliu nuo randu bet ne contratubex, o dermatix. kazkada esu pirkusi ji kad suminkstint randa ant smakro, ten parasyta tepti ne maziau nei 6 men, smakra tepiau kaip tik tuos 6 men, tai ne tik randa suminkstino bet ir panaikino(buvo nemazas), ilga laika pati negalejau patiketi, kad sis tepaliukas veiksmingas, o kadangi jo liko beveik pilna pakuote ir aisku gaila ismesti(vis delto apie 150lt kainavo), tai nusprendziau ji sunaudoti pilvukui, rezultatus parasysiu velliau
Turejau daug bedu su pjuviu
organizmas atmete siulus, tai pjuvis ilgai negijo. Jau praejo pusantro men.o man tik db jis uzsitrauke. Tad tepaliuku nebuvo kada tepti,tepliojau vaistais
, na bet as tikiuosi jog uzgis graziai ir bus viskas ciki