QUOTE(vaivos juosta @ 2009 09 14, 19:24)
Kateterį įveda tam, kad galėtų stebėti šlapimo kiekį, pasišalinantį ioš organizmo, tam, kad pirmą parą nereiktų keltis į wc ( nes po spinalinės nejautros negalima kletis), tam, kad operacijos metu sysiaus neužsinorėtume. Man du kartus jį vedė prieš nejautrą, tai skausmelis -
, o trečią kartą įvedė jau kai buvo bakstelta nugaron, tai nejaučiau nieko.
o man kateteri ivede, kai gimdykloj gulejau ir jau buvo numatytas cezaris
QUOTE(Airija @ 2009 09 16, 10:02)
Kateterio įvedimas nemalonus, bet tikrai ne tragiškas jausmas. Aš po pirmo CP kėliausi po septynių val. ir su lašinės stovu traukiau į tuliką (nekenčiu basonų). Tik, pamenu, iškato po operacijos mane žiauriai kratė drebulys, tokie net traukuliai sakyčiau. Tai sakė, čia ne dėl anestzijos - tiesiog del netekto kraujo...
Po antro CP kateterį išėmė irgi greit - po penkių val. Po septynių val jau pati savo kojomis lipau iš antro į trečią aukštą. (Nors buvo daryta spinalinė nejautra - ir NIEKO. Jokių galvos skausmų ar šiaip siaubiakų). Ir kratymo nebuvo.
Po antro CP kateterį išėmė irgi greit - po penkių val. Po septynių val jau pati savo kojomis lipau iš antro į trečią aukštą. (Nors buvo daryta spinalinė nejautra - ir NIEKO. Jokių galvos skausmų ar šiaip siaubiakų). Ir kratymo nebuvo.
O man traukuliai buvo prasideje kai lasine pastate gimdykloj ir veliau po operacijos dar 3 turbut... purciausi nesveikai