Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris: komplikacijos, randai, apžiūra

QUOTE(vaivos juosta @ 2009 09 14, 19:24)
Kateterį įveda tam, kad galėtų stebėti šlapimo kiekį, pasišalinantį ioš organizmo, tam, kad pirmą parą nereiktų keltis į wc ( nes po spinalinės nejautros negalima kletis), tam, kad operacijos metu sysiaus neužsinorėtume. Man du kartus jį vedė prieš nejautrą, tai skausmelis -  doh.gif , o trečią kartą įvedė jau kai buvo bakstelta nugaron, tai nejaučiau nieko.

o man kateteri ivede, kai gimdykloj gulejau ir jau buvo numatytas cezaris scare.gif Man tai skaudejo siek tiek, perstejo tiksliau... pamenu kai i operacine nuveze tai nieko daugiau nesnekejau tik tai kaip man nemalonu, kad tas kateteris makaluojas lotuliukas.gif Dar gydytojas sako, ot gerai kad kai kam terupi, kad kateteris ne vietoj ikistas lotuliukas.gif veliau, kai i nugara su adata bade irgi muisciausi, nes nu vistiek, jausmas nemalonus... schmoll.gif Kai istrauke kateteri tai dar namuose pora savaiciu slapimtaki skaudejo verysad.gif be to, pilve jausmas irgi buvo toks, lyg viskas ismakaluota nesamoningai...

QUOTE(Airija @ 2009 09 16, 10:02)
Kateterio įvedimas nemalonus, bet tikrai ne tragiškas jausmas. Aš po pirmo CP kėliausi po septynių val. ir su lašinės stovu traukiau į tuliką (nekenčiu basonų). Tik, pamenu, iškato po operacijos mane žiauriai kratė drebulys, tokie net traukuliai sakyčiau. Tai sakė, čia ne dėl anestzijos - tiesiog del netekto kraujo...
Po antro CP kateterį išėmė irgi greit - po penkių val. Po septynių val jau pati savo kojomis lipau iš antro į trečią aukštą. (Nors buvo daryta spinalinė nejautra - ir NIEKO. Jokių galvos skausmų ar šiaip siaubiakų). Ir kratymo nebuvo.

O man traukuliai buvo prasideje kai lasine pastate gimdykloj ir veliau po operacijos dar 3 turbut... purciausi nesveikai lotuliukas.gif bet kraujo tai nemazai buvo nusiurbliave, nes draugas sake, kad balta kaip drobe buvau g.gif
Atsakyti
Neseniai pati klausinėjau šitoj temoj, o dabar jau galiu pati atsakyt ax.gif nepatogumu tokių kaip ir nebuvo išviso schmoll.gif , nei jaučiau kateterio įvedimą nei ištraukimą, viskas buvo normaliai ir vyras matė mane tik su šypsena ir laimingą wub.gif
Atsakyti
Man randas toks visai negražus raudonas ir iškilęs, tai galvoju ir apie randų šlifavimo operaciją. Tik gal sakau ir tepalai gerai padeda? g.gif
Atsakyti
Mano randas po Cezario buvo kietas, traukiantis audinius, fu.. doh.gif Po 4 men Ginekologe patare fizioterapijos proceduras, kuriu metu minkstinamas randas. Sake jos efektyvios, kol randas dar nepabales, nes veliau jokio efekto nebus. Tiesa, jos mokamos. Is viso ejau 8 kartus, ir rezultatas akivaizdus liko, randas suminkstejo, nebeskauda, "nebeverzia", zodziu liuks biggrin.gif Tik nzn, ar kiekvienoj polikninikoj daro. As lankiausi Vilniaus Centro p-koj.
Atsakyti
o kudiki su pledais ir ideta i vezimo ta liulka galima ant ranku nesti? nes pati esu po cezario ir gydytoja jokiais budais neleido bent puse metu kelt jokio svorio,ypac vezimo.
Papildyta:
po cezario esu 3 savaites,tiesiog norisi iseiti is namu ir su auto pavaziuoti,bet kadangi negaliu vezimo kelt,tai idomu jei kudiki nesciau ant ranku iki aiksteles auto,tas nesimas butu kokios 7 min.
Atsakyti
O man sakė 6 mėn po gimdymo kelti tik tiek, kiek sveria vaikutis. Bet gyvenu 4 aukšte, name lifto nėra, o į lauką išeiti juk reikia. Tai viena su vežimu į lauką eiti pradėjau nuo 2 sav po gimdymo rolleyes.gif Vežimas tikrai sunkus (X-lander), tai pirma nusinešu važiuoklę, o paskui tempiu lopšį su vaiku. Daugiau sunkesnio nei vežimas nekeliu ax.gif
Atsakyti
Galima ar negalima, vis tiek savo vaika teks nesioti, nors as stengiuosi kuo maziau kilnoti, bet kai verkia tai jau ne klaus gali ar ne blush2.gif
Atsakyti
tą savaitę, kol gulėjau ligoninėj, keldavau tik leliuką. dar savaitę namuos irgi daugiau nekėliau, o jau kokią trečią savaitę kėliau beveik viską ( proto ribose aišku ).
Atsakyti
Oj as kilnoju viska blink.gif Net nezinojau, kad negalima blush2.gif Siandien pora kartu net malku i zidini pati atsinesiau. Galvoju jei geraio jauciuosi, tai gal ir galima. Tik nenoreciau, kad man ten kas itruktu blink.gif
Atsakyti
2 men po CP nekilnojau nieko, isskyrus savo leliuka smile.gif
Atsakyti
o as kilnoju viska blink.gif ir kazkaip net minciu nekyla kad negalima...aisku viskas su saiku, bet vaikus kilnoju ( sveria 11kg, ir mazasis )ir siaip ka reikia normos ribose aisku...kas jau butina tas butina manau mirksiukas.gif
Atsakyti
Po operacijos- kokį mėnesiuką saugojausi, t.y. stengiausi nekelti sunkiau nei vaikas, o po to- jutausi gerai, tai natūraliai pasimiršo ir net nepajutau kada pradėjau kilnoti sunkius daiktus. Bet čia manau- kiekvienai individualiai, jau geriau saugotis nei persistengti. Man turbūt gerai gyja pjūviai, kad net nepajtau kada "sunkumus" kilnot pradėjau. Pamenu, po apendicito operacijos praėjus 1mėn. per fizinio pamoką jau tiltelį dariau ax.gif
Atsakyti