Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris: komplikacijos, randai, apžiūra

QUOTE(stripulis @ 2013 12 05, 04:46)
šiaip niekas ten nekaba daugiau nei po natūralaus gimdymo. Vienintelis dalykas, ko reikėtų bijoti - kad kurį laiką (o gal ir visam laikui, priklausomai nuo gydytojo profesionalumo) gali neatsistatyti pilvo jautrumas, nervus vistik perpjauna. Aš tik po pusantrų metų po operacijos pradėjau galėt sąmoningai įtraukti pilvo presą ir pajutau kad išvis tą pilvą turiu, o drauge  ligoninėj gulėjau su mergina, kurios sesuo po CP jau dešimt metų kaip pilvo nejautė...

10 metu.... g.gif niu, cia matyt isskirtinis atvejs, nes paprastai atsistato max per 2 metus 4u.gif man tik pusmetis prarjo, tai kol kas ar neatsistate visiskai jautrumas, bet biski daugiau jau jauciu nei is kart po gimdymo biggrin.gif o pilvukas biski kabejo virs rando, ale ir ne po CP kaba pad ai kurias biggrin.gif sakyciau, ir nuo fiziologijos prikauso 4u.gif
Atsakyti
Taip as irgi pritariu..o nervus yra pazeide pas mano bent jau kelias pazystamas ir gimdymo metu, kirpdami. Deja iki siol ten problemos..
QUOTE(veversi @ 2013 12 21, 00:13)
10 metu....  g.gif  niu, cia matyt isskirtinis atvejs, nes paprastai atsistato max per 2 metus  4u.gif  man tik pusmetis prarjo, tai kol kas ar neatsistate visiskai jautrumas, bet biski daugiau jau jauciu nei is kart po gimdymo  biggrin.gif  o pilvukas biski kabejo virs rando, ale ir ne po CP kaba pad ai kurias  biggrin.gif  sakyciau, ir nuo fiziologijos prikauso  4u.gif

Papildyta:
Man po cezario 2 savaite eina. Pilvas tikrai jautrus, na tik oda kur traukiasi maziau jautri. Viena didziausiu gresmiu po cezario yra vidiniu siuliu puliavimas, kuris pasitaiko neretai, todel labai nuosirdziai patariu nepagaileti tu 200 lituku (oficiali kaina per kasa tiek Antakalny, tiek santariskese) ir gultis su vyru. nereiks vaiko nakciai bendrame skyriuje palikineti, be to juk para nekyli paskui sunkiai, tasytis negalima, o kaip tu nepaimsi ant ranku savo verkiancio vaikelio. Va tada ir buna tie truktelejimai vidiniu siuliu.

Papildyta:
ir dar mazas patarimukas, su kuo as jau susiduriau. pas mano maziu jau ligonineje eme akute traiskanoti, pagausejo namuose. Pasirodo pas cezarinukus ar anksciau laiko gimusius ne visada speja asaru kanalas atsiverti, taip bent jau man pediatre paaiskino. Reikia neziopsoti, pabandyti praplovineti karstu-saltu vandenuku, keiciant (jokiu arbatzoliu ar ramuneliu nereikia gali alergizuotis) lasinant po praplovimo po viena lasiuka ryte ir vakare fucithalmic'o (vaistinese be recepto), jei savaite nepraeina begom pas pediatre, nes gali reiketi antibiotiku ar intervencijos atveriant kanaleli. Na tikiuosi mano maziui praeis, kaip tik gydomes... verysad.gif
Atsakyti
Noriu pasiteirauti dėl atlygio už planinę operaciją ax.gif yra indikacijų, nusprendėm su gydytoja, kad nerizikuosim, taip bus saugiau... Gydytoją pasirinkome patys, susitarėme su juo, tai daktarui aišku atsidėkosim, o anesteziologui reikia? g.gif
O daktarui kiek atsidėkoti, nes tai nėra operacija savo noru, o dėl indikacijų tam tikrų, bet gydytoją tai mes pasirinkome patys... Uzklausiau aš jo apie atlygį, tai jis iš karto pasakė, kad net negalvotume apie tai, labai malonus pasirodė, bet... niu tikrai norim atsidėkoti ir materialai, nors jaučiam jam begalinį moralinį dėkingumą ir juo pasitikim ax.gif
Dar klausimėlis ką reikia imti į operacinę, drabužėlį, kiek suprantu, duos, o įklotų reikia? Kur išveža vaikiuką, į naujagimių skyrių ar pooperacinę palatą, kur netrukus perkelia ir mama, ar kur? Norim, kad vyras aprengtų vaikiuką, tai ar galima, kad iš karto jį suvynios į savo palutes, o vyras jau ten, kur išvež vaikiuką jį perrengs? Ar drabužėlius reikia paimti į operacinę ir personalas aprengs? g.gif
Dar dėl diržo klausimėlis, ar galima jį uzsisegti is karto prieš keliantis pirmą kartą, ar leidžiama tik po kurio laiko?
Prieš operaciją važiuosiu darytis tyrimus, kardiogramą, tai visko išklausinėsiu, bet gal kas mane ir dabar apšvies (viskas vyks Antakalnyje)
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2014 01 13, 20:06)
Noriu pasiteirauti dėl atlygio už planinę operaciją  ax.gif  yra indikacijų, nusprendėm su gydytoja, kad nerizikuosim, taip bus saugiau... Gydytoją pasirinkome patys, susitarėme su juo, tai daktarui aišku atsidėkosim, o anesteziologui reikia?  g.gif
O daktarui kiek atsidėkoti, nes tai nėra operacija savo noru, o dėl indikacijų tam tikrų, bet gydytoją tai mes pasirinkome patys... Uzklausiau aš jo apie atlygį, tai jis iš karto pasakė, kad net negalvotume apie tai, labai malonus pasirodė, bet... niu tikrai norim atsidėkoti ir materialai, nors jaučiam jam begalinį moralinį dėkingumą ir juo pasitikim  ax.gif
Dar klausimėlis ką reikia imti į operacinę, drabužėlį, kiek suprantu, duos, o įklotų reikia? Kur išveža vaikiuką, į naujagimių skyrių ar pooperacinę palatą, kur netrukus perkelia ir mama, ar kur? Norim, kad vyras aprengtų vaikiuką, tai ar galima, kad iš karto jį suvynios į savo palutes, o vyras jau ten, kur išvež vaikiuką jį perrengs? Ar drabužėlius reikia paimti į operacinę ir personalas aprengs?  g.gif
Dar dėl diržo klausimėlis, ar galima jį uzsisegti is karto prieš keliantis pirmą kartą, ar leidžiama tik po kurio laiko?
Prieš operaciją važiuosiu darytis tyrimus, kardiogramą, tai visko išklausinėsiu, bet gal kas mane ir dabar apšvies (viskas vyks Antakalnyje)

Na man buvo taip:
apie atlygi nieko nepakomentuosiu nes nieko nemokejom (viskas vyko Kauno Klinikose)
i operacine tikrai nieko nepasimsi nieko nereikia,vaikiuka musu isveze i naujagimiu skyriu, paskui vis atnesdavo maitint. Vyras lauke uz operacines duru turejo su savim leliuko drabuzelius ir kelis pampersiukus. Jis ejo kartu su leliuku, ten ir padave drauzelius. Operacinej tai suvysto i palutes.
Del dirzo irgi nezinau nes neklausiau
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2014 01 13, 19:06)
* tai daktarui aišku atsidėkosim, o anesteziologui reikia?  g.gif
**O daktarui kiek atsidėkoti, nes tai nėra operacija savo noru, o dėl indikacijų tam tikrų,
***Dar klausimėlis ką reikia imti į operacinę, drabužėlį, kiek suprantu, duos, o įklotų reikia?
**** Kur išveža vaikiuką, į naujagimių skyrių ar pooperacinę palatą, kur netrukus perkelia ir mama, ar kur? Norim, kad vyras aprengtų vaikiuką, tai ar galima, kad iš karto jį suvynios į savo palutes, o vyras jau ten, kur išvež vaikiuką jį perrengs? Ar drabužėlius reikia paimti į operacinę ir personalas aprengs?  g.gif
*****Dar dėl diržo klausimėlis, ar galima jį uzsisegti is karto prieš keliantis pirmą kartą, ar leidžiama tik po kurio laiko?

* Buvau prieš visus tris planinius cezarius paruošusi anesteziologui po 100 Lt. Bet nepavyko paduoti - palatoje nesuspėjau, po operacijos jų jau nemačiau, tai ir liko be nieko. Dėl nejautros ( darė dalinę, į nugarą ) nusiskundimų neturiu, atliko profesionaliai.

** mes irgi rinkomės savo norimą gydytoją. Kadangi buvo gydytojo darbo diena, ne savaitgalis, ne šventinė diena, ne po naktinio budėjimo - už mums skirtą valandą atsilyginome 500 Lt. ( KMUK ).

***Operacinėn daviau tik vieną pampersiuką, kepurytę. Suvystė į savo palutes.

**** Operacinėje pasvėrė, pamatavo, apgar surašė. Išvežė į Naujagimių skyrių, ten prausė, vystė. Vyras operacijos metu laukė už durų, paskui kartu su sesute ėjo kartu į skyrių, matė kaip prausė. Aprengė mergytę ligoninės rūbe;liais, paskui sekančią dieną aš jau savais perrengiau.
*****diržą turėjau, užsidėjau jį grįžusi namo.
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2014 01 13, 19:06)
Noriu pasiteirauti dėl atlygio už planinę operaciją  ax.gif  yra indikacijų, nusprendėm su gydytoja, kad nerizikuosim, taip bus saugiau... Gydytoją pasirinkome patys, susitarėme su juo, tai daktarui aišku atsidėkosim, o anesteziologui reikia?  g.gif
O daktarui kiek atsidėkoti, nes tai nėra operacija savo noru, o dėl indikacijų tam tikrų, bet gydytoją tai mes pasirinkome patys... Uzklausiau aš jo apie atlygį, tai jis iš karto pasakė, kad net negalvotume apie tai, labai malonus pasirodė, bet... niu tikrai norim atsidėkoti ir materialai, nors jaučiam jam begalinį moralinį dėkingumą ir juo pasitikim  ax.gif
Dar klausimėlis ką reikia imti į operacinę, drabužėlį, kiek suprantu, duos, o įklotų reikia? Kur išveža vaikiuką, į naujagimių skyrių ar pooperacinę palatą, kur netrukus perkelia ir mama, ar kur? Norim, kad vyras aprengtų vaikiuką, tai ar galima, kad iš karto jį suvynios į savo palutes, o vyras jau ten, kur išvež vaikiuką jį perrengs? Ar drabužėlius reikia paimti į operacinę ir personalas aprengs?  g.gif

Įtariu su kokiu gydyoju tarėtės ax.gif aš pas jį taip pat labai norėjau, bet deja jam buvo suplanuotos 3 sav. atostogos per mano gimdymą. Labai malonus ir šaunus gydytojas.
Dabar dėl klausimų jūsų. Cezarį darė taip pat Antakalnyje. Kadangi tariausi tai gydytojai davėme 1000 lt ir anestezilogei 100 lt. Gydytojai po operacijos vyras davė kol aš gulėjau poopeacinėje, anestezologei palatoje prieš operaciją iš vakaro, kai buvo atėjusi pasišnekėti kas ir kaip.
Į operacinę aišku nieko savo nereikia turėti. Dar palatoje apsirengiau ligoninės tokiais kaip ir marškiniais, paguldė į lovą ir išvežė į operacinę.
Kūdikį parodė iš karto kai ištraukė. Tada sutvarkė jį, suvyniojo ir atnešė dar kartelį prie manęs, davė pabučiuoti į kaktytę wub.gif
Išnešė į koridorių kur laukė vyras ir parodė jam. Tuomet naujagimį išnešė į naujagimių skyrių.
Kai mane parvežė po poros valandų iš pooperacinės, vyras iš karto parsivežė sūnelį į palatą. Buvo aprengtas ligoninės rūbeliais, tai mes jį perrengėme savais. Jei nėra kam padeda, tai naujagimis būna naujagmių skyriuje parą (kol mamytė guli lovoje ir negali keltis). Mes buvome dviese su vyru palatoje, tai mums leido pasilikti. Vyrui iš lovos daviau nurodymus kaip ką daryti biggrin.gif Bet šiaip man ir į lovą drąsiai jį guldė prie šono ar ant manęs.
Diržą dėjausi iš karto kitą dieną po operacijos, kai tik leido stotis. Dar buvau diržą taip nestipriai užsidėjusi, tai gydytoja pasakė, kad nebijočiau ir suveržčiau stipriau, sakė jei tik dėl grožio nešiosiu, tai nepadės biggrin.gif
Dėl įklotų, tai aš turėjau tokį gimdymo paketą nusipirkusi vaistinėje. Į operacinę kaip jau minėjau nieko nereikia i manau neleistų vežtis. Lovoje po operacijos kai guli, tai palutes patiesia. O kai jau leidžia atsistoti tai naudoja matyt kas kam patinka.
Atsakyti
Renatuxxx, Vaivos juosta, Vaka, ačiū Jums labai 4u.gif

Vaka, o kateterį į šlapimo pūslę įstatė padarius nejautrą ar prieš? g.gif
Ir dar dėl higienos, daktaras sakė, kad klizmutės tikrai nebūtina, tik iš vakaro nieko nevalgyti, o dėl skutimosi, tai viską padarys vietoje, nes pati galiu įsipjauti... Bet galvoju, ar nebus po to dar blogiau, jei kokia nerangi seselė... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2014 01 13, 22:46)
Renatuxxx, Vaivos juosta, Vaka, ačiū Jums labai  4u.gif

Vaka, o kateterį į šlapimo pūslę įstatė padarius nejautrą ar prieš?  g.gif
Ir dar dėl higienos, daktaras sakė, kad klizmutės tikrai nebūtina, tik iš vakaro nieko nevalgyti, o dėl skutimosi, tai viską padarys vietoje, nes pati galiu įsipjauti... Bet galvoju, ar nebus po to dar blogiau, jei kokia nerangi seselė...  blush2.gif

Pirmus du cezarius kateterį į šlapimo pūslę įvedė prieš nejautrą, tai jausmas nėr malonus. O trečio cz metu - jau padarisu spinalinę, tai nejutau nieko, jokio skausmo ar nemalonumo.

Klizmutės nesidariau, buvau nei iš ryto, nei ikš vakaro nevalgius.

Apsitvarkiau apačioje pati, kažkiek vyras padėjo. Prieš operaciją sesutė vis tiek atėjo, pažiūrėjo, pasakė, kad viskas labai tvarkinga ir neskuto ( turėjo vienkartinį naują skustuvą ).
Atsakyti
QUOTE(Vaivos juosta @ 2014 01 14, 14:39)
Apsitvarkiau apačioje pati, kažkiek vyras padėjo. Prieš operaciją sesutė vis tiek atėjo, pažiūrėjo, pasakė, kad viskas labai tvarkinga ir neskuto ( turėjo vienkartinį naują skustuvą ).

As irgi buvau apsitvarkius, bet kai nusprende daryti CP, atejo sesele su vienkartiniu skustuku ir tarp saremiu per kelis kartus nuskuto vieta, kur po to atsirado randas smile.gif
Atsakyti
Na, ten apačioje tai aš pati apsitvarkysiu, kaip nors ax.gif bet bijau pilvą pati skųsti, kad tikrai kur neįsipjauti, juk yra toks ,,zakon podlosti,, biggrin.gif
Atsakyti
as pati skutausi, vis maloniau, kai atvaziuoji susitvarkes pats. Zinau kai kurios net i depiliacija nueina. O del kateterio, nepamenu kaip ji state, vadinasi po nejautros. Nei pati nejautra, nei kateterio statymas visai neskausmingi, man net po operacijos jis kazkaip sustreikavo, tai keite, bet kadangi morfina gauni bent kelias dienas po operacijos tai ir tas pakeitimas, jau bunant samoningai visai neskausmingas. Siaip Antakalny tikrai saunu gimdyti, visas personalas labai draugiskas ir geranoriskas, turbut tokiam kolektyve gera ir dirbti.
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2014 01 13, 22:46)
Renatuxxx, Vaivos juosta, Vaka, ačiū Jums labai  4u.gif

Vaka, o kateterį į šlapimo pūslę įstatė padarius nejautrą ar prieš?  g.gif
Ir dar dėl higienos, daktaras sakė, kad klizmutės tikrai nebūtina, tik iš vakaro nieko nevalgyti, o dėl skutimosi, tai viską padarys vietoje, nes pati galiu įsipjauti... Bet galvoju, ar nebus po to dar blogiau, jei kokia nerangi seselė...  blush2.gif

Man kateterį vedė po nejautros, tai vos vos jaučiau, nes gal dar buvo nevisai spėję suveikti smile.gif
aš buvau pati pasitvarkiusi namuose. Sesutė pažiūrėjo, sako gerai, svarbiausia, kad pjūvio vieta būtų švari, o kas ten pačioje apačioje ne taip jau ir svarbu biggrin.gif
klizmutės nestatė, iš vakaro nieko nevalgiau, operavo 10.30 ryte.
Atsakyti