Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris: komplikacijos, randai, apžiūra

QUOTE(Svajone_25 @ 2014 01 23, 15:48)
tai kad tas kateterio ivedimas nera jau toks labai skausmingas, man asmeniskai buvo skaudziau kai ji isiminejo ir kai reikejo praleisti nakti reanimacijoj po cezario, nes baisiai bloga buvo, krete drebulys, o koju dar nejauciau ir pasikrutinti negalejau...
Papildyta:
teisybe, pritariu  4u.gif Jau ne tas galvoj buna, ka ten daro, svarbu greiciau...

4u.gif tai,zinoma,kad katereis turbut juokai palyginti su perpjauto pilvo skausmu,kurio jau dabar taip bijau,kad naktim nemiegu bijau.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2014 01 23, 14:54)
4u.gif tai,zinoma,kad katereis turbut juokai palyginti su perpjauto pilvo skausmu,kurio jau dabar taip bijau,kad naktim nemiegu bijau.gif

Tikrai ramiai miegokite 4u.gif Juk nepjaus "gyvai". Nieko nejausite operacijos metu, o po operacijos duos vaistų nuo skausmo. Tikrai nieko baisaus.
Juo labiau, kad po operacijos jau bus lėliukas ir visas dėmesys bus tik jam wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2014 01 23, 16:06)
Tikrai ramiai miegokite  4u.gif Juk nepjaus "gyvai". Nieko nejausite operacijos metu, o po operacijos duos vaistų nuo skausmo. Tikrai nieko baisaus.
Juo labiau, kad po operacijos jau bus lėliukas ir visas dėmesys bus tik jam  wub.gif

4u.gif Aciu jums uz padrasinima.ir kitoms forumietems,nepagailejusioms savo laiko ir atsakiusioms man per az i mane kamavusius klausimus apie cezari-DIDELIS ACIU 4u.gif
Atsakyti
Na štai ir mes jau grįžome namo 4u.gif
Po trijų minučių nuo operacijos pradžios daktaras pasveikino mus su gimtadieniu wub.gif nuo skalpelio iki vaikelio ištraukimo tepraėjo 3min! Kateterį į veną įstatė dar prieš operaciją (pastatė ir dvi lašėlines prieš tai), o į šlapimo pūslę tik po nejautros. O po to jau viskas vyko labai greitai, uztraukta širma, skambantys medicininiai įrankiai deliojami ant kojų, stalo reguliavimas į kairę, į dešinę, nedidelis spaudimas ant pilvo ir... wub.gif mažylę parodė iš karto, o po poros minučių jau suvystytą atnėšė ir pridėjo minutei prie krūtinės, pažindyti wub.gif matyt po to buvo tokia euforija, kad neprisimenu visų detalių, kai buvo užbaigta operacija, prisimenu jau kai mane vežė koridoriais į pooperacinę palatą, po kelių minučių atėjo mano vyras, pasedėjo šalia pusvalanduką ir išėjo paimti mažylės, aš pragulėjau ten dar pusantros valandos ir mane nuvežė į palatą, kur jau laukė du mano mylimiausi žmonės wub.gif statė lašelines, leido nuskausminamuosius ir sakė, kad negalima keltis visą parą, net lovos galvūgalio pakelti, visą laiką mano vyras buvo šalia ir rūpinosi mūsų mažyle, tikras Tėtis wub.gif ryte užėjo anesteziologė paklausti kaip jaučiuosi, vėliau daktaras, nuostabusis daktaras, kuris viską padarė nepriekaištingai. Vėliau atėjo akušerė ir ištraukė kateterį iš šlapimo pūslės ir sako, gulkis ant šono, nuleisk kojas ir sėskis ax.gif na taip, nemalonu buvo, bet atsisėdau, o po minutės ir atsistojau, čia, ko gero, buvo pats baisiausias momentas per visą gimdymą biggrin.gif bijojau, kad plyš siūlė, vis lėčiau tą tvarstį ar nekraujuoja biggrin.gif buvo tokia vidinė baimė ir sunku ją buvo nugalėti dar bent dvi paras. Akušerė padėjo nueiti į wc, užsimauti kelnaites-sauskelnes (labai rekomenduoju Tena lady protective underwear plus), ir liepė vaikščioti ir kuo daugiau. Nuo skausmo dėjaus žvakutes, bet tik antrą ir trečią parą, vėliau tik nakčiai įsidėjau, kad drąsiau būtų vartytis, nes toks nemalonus jausmas verčiantis ant šono... Po poros dienų akušerė pakeitė tvarstį, papurškė antiseptiko.
Ir dar po kateterio išėmimo iš šlapimo pūslės atsirado kažkoks durimas šlapinantis... Pagalvojau, kad gal perputė vėjas, pasidarėm šlapimo tyrimą, bet viskas tvarkoje, tai matyt tiesiog bus pritrinęs kateteris, turėtų praeiti unsure.gif
Daktaras siūlą ištraukė po penkių parų, klausiu ar labai skaudės, o jis tik nusišypsojo ir sako, labiau skaudės pleistro nuėmimas ax.gif taip ir buvo, net nesupratau, kad jau ax.gif atminčiai gavau tą siūlą biggrin.gif sakė, jokios specialios priežiūros nereikia, jau galima maudytis po dušu (prieš tai neleido šlapinti tvarsčio, tai ir maudytis nedrįsau blush2.gif )
Po operacijos, kadangi, ačiū Dievui, nebuvo komplikacijų, būtų išleidę po 3 parų, bet mažylė susirgo gelta, tai teko pabūti dar porą dienelių ax.gif
Žodžiu, nusiteikimas + geras, profesionalus daktaras + nuostabus vyras ir maža likimo dovanėlė šalia, ir viskas yra iškenčiama, pergyvenama ir užmirštama ax.gif
Dar pridursiu, kad viskas vyko Antakalnio ligoninėje ir galiu pasakyti tik šilčiausius žodžius apie visą aplinką, personalą (ypač akuseres) ir priežiūrą 4u.gif Labai rekomenduoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2014 01 23, 19:07)
Žodžiu, nusiteikimas + geras, profesionalus daktaras + nuostabus vyras ir maža likimo dovanėlė šalia, ir viskas yra iškenčiama, pergyvenama ir užmirštama  ax.gif

Pirmiausia tai sveikinimai didžiausi wub.gif
O paskutinis sakinys viską pasako. Linkiu, kad ir visoms kitoms cezarinukėms taip būtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2014 01 23, 20:33)
Pirmiausia tai sveikinimai didžiausi  wub.gif

Ačiū 4u.gif

Ar dėjotės kas diržą Juosmens-kryžkaulio įtvarą su dvigubu užsegimu, aš nesidėjau pirmas dienas, o dabar pradėjau, bet niekaip nesuprantu ar jį užsegti virš rando, bet tada dalis pilvo neprispaudžiama g.gif ar žemiau, bet tada prisispaudžia ir rando vieta, bijau pritrinti g.gif doh.gif o diržo man reikia, nes pilvukas dar ir koks likęs doh.gif unsure.gif
Atsakyti
4u.gif http://www.tavovaika...e.d?id=63842184
Kaip gaila,kad pas mus tai dar nepraktkuojama...
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2014 01 24, 18:51)
Ačiū  4u.gif

Ar dėjotės kas diržą Juosmens-kryžkaulio įtvarą su dvigubu užsegimu, aš nesidėjau pirmas dienas, o dabar pradėjau, bet niekaip nesuprantu ar jį užsegti virš rando, bet tada dalis pilvo neprispaudžiama  g.gif ar žemiau, bet tada prisispaudžia ir rando vieta, bijau pritrinti  g.gif  doh.gif  o diržo man reikia, nes pilvukas dar ir koks likęs  doh.gif  unsure.gif

dėjausi. diržas uždengdavo daug - randas tikrai būdavo po diržu.
Atsakyti
QUOTE(Vaivos juosta @ 2014 01 25, 19:01)
dėjausi. diržas uždengdavo daug - randas tikrai būdavo po diržu.

As taip pat dejaus jau nuo pirmu dienu. Dirzas buvo toks platus, tai randas budavo per dirzo kazkur.
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2014 01 25, 11:31)
4u.gif http://www.tavovaika...e.d?id=63842184
Kaip gaila,kad pas mus tai dar nepraktkuojama...

pas mus JAV panasiai irgi, teciai visada gali dalyvauti cezaryje ir kirpti virkstele jei viskas sklandziai eina. Gaila, kad LT vyrai uz duru turi laukti - nors velgi tinkamus zmones pazistant ir LT tas imanoma, bet gaila kad ne visiems.
Atsakyti
jauciu Egidijus Jakiunas operavo? Atpazystu tuos pacius zodzius isimant siule biggrin.gif
Labai labai sveikinu!!!! 4u.gif
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2014 01 23, 20:07)
Na štai ir mes jau grįžome namo  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2014 01 23, 20:07)
Na štai ir mes jau grįžome namo  4u.gif

mažylę parodė iš karto, o po poros minučių jau suvystytą atnėšė ir pridėjo minutei prie krūtinės, pažindyti wub.gif

Ir dar po kateterio išėmimo iš šlapimo pūslės atsirado kažkoks durimas šlapinantis... Pagalvojau, kad gal perputė vėjas, pasidarėm šlapimo tyrimą, bet viskas tvarkoje, tai matyt tiesiog bus pritrinęs kateteris, turėtų praeiti  unsure.gif

Sveikinu su sėkmingu gimdymu, ar turėčiau sakyt cezariu smile.gif 4u.gif
Man taip pat bus CP, tik Santaruose, nes mano gin. ten darbuojasi, jau taip nusiteikiau, kad būtent pas nėštumą prižiūrinčią gyd. gimdysiu.
Tiesą pasakius CP operacijos baisiai bijau, o labiausiai pergyvenu, kad neatsirastų šlapimo problemų nuo to kateterio (vienai pažįstamai taip buvo, o mano pūslė ir vsia šlapimo sistema baisai jautri)
Ir dar kiek teko girdėt, būtent Santaruose po CP vaikelio prie krūtinės niekas nededa, tik suvysto ir išneša, nes ten konvejerinis gimdymas ir niekas nesicackina.
Tai va kokios mano didžiausios baimės, nors aišku ir pačios operacijos bijau wub.gif
Atsakyti