Na štai ir mes jau grįžome namo
Po trijų minučių nuo operacijos pradžios daktaras pasveikino mus su gimtadieniu

nuo skalpelio iki vaikelio ištraukimo tepraėjo 3min! Kateterį į veną įstatė dar prieš operaciją (pastatė ir dvi lašėlines prieš tai), o į šlapimo pūslę tik po nejautros. O po to jau viskas vyko labai greitai, uztraukta širma, skambantys medicininiai įrankiai deliojami ant kojų, stalo reguliavimas į kairę, į dešinę, nedidelis spaudimas ant pilvo ir...

mažylę parodė iš karto, o po poros minučių jau suvystytą atnėšė ir pridėjo minutei prie krūtinės, pažindyti

matyt po to buvo tokia euforija, kad neprisimenu visų detalių, kai buvo užbaigta operacija, prisimenu jau kai mane vežė koridoriais į pooperacinę palatą, po kelių minučių atėjo mano vyras, pasedėjo šalia pusvalanduką ir išėjo paimti mažylės, aš pragulėjau ten dar pusantros valandos ir mane nuvežė į palatą, kur jau laukė du mano mylimiausi žmonės

statė lašelines, leido nuskausminamuosius ir sakė, kad negalima keltis visą parą, net lovos galvūgalio pakelti, visą laiką mano vyras buvo šalia ir rūpinosi mūsų mažyle, tikras Tėtis

ryte užėjo anesteziologė paklausti kaip jaučiuosi, vėliau daktaras, nuostabusis daktaras, kuris viską padarė nepriekaištingai. Vėliau atėjo akušerė ir ištraukė kateterį iš šlapimo pūslės ir sako, gulkis ant šono, nuleisk kojas ir sėskis

na taip, nemalonu buvo, bet atsisėdau, o po minutės ir atsistojau, čia, ko gero, buvo pats baisiausias momentas per visą gimdymą

bijojau, kad plyš siūlė, vis lėčiau tą tvarstį ar nekraujuoja

buvo tokia vidinė baimė ir sunku ją buvo nugalėti dar bent dvi paras. Akušerė padėjo nueiti į wc, užsimauti kelnaites-sauskelnes (labai rekomenduoju Tena lady protective underwear plus), ir liepė vaikščioti ir kuo daugiau. Nuo skausmo dėjaus žvakutes, bet tik antrą ir trečią parą, vėliau tik nakčiai įsidėjau, kad drąsiau būtų vartytis, nes toks nemalonus jausmas verčiantis ant šono... Po poros dienų akušerė pakeitė tvarstį, papurškė antiseptiko.
Ir dar po kateterio išėmimo iš šlapimo pūslės atsirado kažkoks durimas šlapinantis... Pagalvojau, kad gal perputė vėjas, pasidarėm šlapimo tyrimą, bet viskas tvarkoje, tai matyt tiesiog bus pritrinęs kateteris, turėtų praeiti

Daktaras siūlą ištraukė po penkių parų, klausiu ar labai skaudės, o jis tik nusišypsojo ir sako, labiau skaudės pleistro nuėmimas

taip ir buvo, net nesupratau, kad jau

atminčiai gavau tą siūlą

sakė, jokios specialios priežiūros nereikia, jau galima maudytis po dušu (prieš tai neleido šlapinti tvarsčio, tai ir maudytis nedrįsau

)
Po operacijos, kadangi, ačiū Dievui, nebuvo komplikacijų, būtų išleidę po 3 parų, bet mažylė susirgo gelta, tai teko pabūti dar porą dienelių
Žodžiu, nusiteikimas + geras, profesionalus daktaras + nuostabus vyras ir maža likimo dovanėlė šalia, ir viskas yra iškenčiama, pergyvenama ir užmirštama

Dar pridursiu, kad viskas vyko Antakalnio ligoninėje ir galiu pasakyti tik šilčiausius žodžius apie visą aplinką, personalą (ypač akuseres) ir priežiūrą

Labai rekomenduoju