Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris: komplikacijos, randai, apžiūra

QUOTE(-niekas- @ 2007 02 26, 13:42)
Aš pirkau spc. pleistrą randams, bet jokio efekto nemačiau  schmoll.gif 

Aš pabaigiau tūbelę "Contractubex" ir pradėjau klijuoti pleistrą randams "Mepiform". Nemanau, kad jis kažkuo stebuklingesnis nei tepalas, bet faina, kad nereikia kasdien tepliotis (o ir užmiršti gi kartais) - užklijavai ir ramu kelias dienas thumbup.gif
Be to, jis kūno spalvos, tai rando kaip ir nesimato.

QUOTE(dangute @ 2007 02 27, 10:32)
Nuo kada galima naudoti Contractubex? Ir ar tikrai nekenkia po cezario nesiojami gorsetai? Ar galima ta pilva spaust ir kokia is to nauda?

DANGUTE, jei randas nekraujuoja, nepūliuoja, siūliukai ištraukti ir nukritę šašai, jau gali teptis (aš kažkur po savaitės pradėjau). Bet laaabai atsargiai tepk, jokiu būdu netrink (smarkiau masažuoti galima jau surandėjusį pjūvį).
Dėl korsetų - geras klausimas. Po pirmo cezario labai sąžiningai veržiau pilvą korsetu, bet tikriausiai prisidariau daugiau žalos nei naudos. Buvo karšta,vasara, pjūvis prakaitavo, net buvo vienoje vietoje pradėjęs šlapiuoti verysad.gif Gal dėl to taip stipriai susirandavo... g.gif
Dabar korsetą nešiojau tik pirmas dvi savaites po gimdymo (sumažindavo pjūvio nemalonų maudimą), bet stengiausi labai neveržti.
Dabar einant į viešumą praverčia kelnaitės po gimdymo, o namuose nieko spec. nenešioju.
Teko skaityti kelių chirurgų atsiliepimus, kad po cezario pjūvio stipriai suveržtas korsetas nerekomenduojamas.

QUOTE(Laurencia @ 2007 02 27, 10:42)
Labukas mergaites :*  Dermatix vadinasi, bet labai jau brangus, apie 150 kiek atsimenu sad.gif

LAURENCIA, o kodėl manai, kad šitas geresnis?.. g.gif

QUOTE(Kat @ 2007 02 27, 11:17)
Oho, tu mane nuliūdinai. verysad.gif

KAT, dar ne viskas prarasta, juk tik pusė metų praėjo. Ar sportuoji, stiprini pilvo presą?..
Atsakyti
Mano cezario randui 6 savaitės, tepu Contratubex, bet didelių vilčių nededu į jį, kaip gydytoja sakė, stebuklų nebūna ir čia greičiau kiekvienai moteriai nuo jos fiziologijos priklauso, kaip tas randas sugys. Pats randas pas mane lygus, raudonas, tepu tik dėl to, kad draugė tą kremą atidavus buvo, bet nereguliariai... Bet nei man šitas kremas nepadėjo (t.y. nesuplonino, neišlygino) su ankstesnuu randu, nei mano draugei nepadėjo :-)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerre: 28 vasario 2007 - 17:08
QUOTE(Kat @ 2007 02 27, 21:22)
Bet kaip atrodo, ar yra šansų, kad pilvas visiškai išsitemps? Na taip, kad neliktų jokio jokio užkritimo? g.gif

KAT, vakar dar specialiai šito paklausiau mane operavusios gydytojos. Gavau paguodimą, kad "ir taip labai gerai atrodau, kaip po dviejų nėštumų", tai supratau, kad šiokią tokią "sterblytę" teks nešioti visą gyvenimą verysad.gif Aš prieš nestuke.gif buvau liekna, bet labai nedaug riebaliuko ant pilviuko visada turėdavau, nors ir sportavau...
Bet tu rašai, kad tavo pilviukas buvo "lentinis", tai, manau, tau daugiau šansų, kad išnyks tas užkritimas visam laikui.
Būk kantri, kai kurios mamytės tik po kokių metų su juo atsisveikino smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurencia @ 2007 02 27, 11:42)
Labukas mergaites :*  As tai atradau labai gera tepaliuka, nes girdejau kad Contraktubex nieko visishkai nepadeda.. Dermatix vadinasi, bet labai jau brangus, apie 150 kiek atsimenu sad.gif

Brangus.... doh.gif Manau uz toki kaina galima atlykti lazerini rando slifavima.
Kazkada girdejau kad geras dalykas

Gal kas zino ??/Kur atlieka??

Mano randas ne labai grazus viena puse gerai uzgijo kita raudona ir tikrai daugiau panasi i randa nei ijuostele.

Sunaudojau 3 Contratubex tiubelius...negaliu sakyti kad labai jau situacija pagerejo...gal tesiog kai kur oda baltesne pasidare

Nors jei zinociau 100% kad tas Dermatix tikrai pades gal ir pirkciau...atsilepkyt kas dar ji naudoja??? drinks_cheers.gif
Atsakyti
O man randas balo balo ir po pusmečio beveik nežymu kad yra. Nei kuo tepiau, nei jį skaudėjo. Čia viskas priklauso, kaip sako gydytojas, nuo organizmo. Tepaliukai aišku irgi reikalo nepagadintų.
Atsakyti
As ka tik apturejau trecia Cezari, bet pries tai ,po tu kitu visai nieko nedariau kad randas mazesnis butu. Jis man netrukde. jo nesimato. Pilvas tai liko issitampes, bet nebaisiai. Va dabar tai jau galvoju, ka daryti, kad po trecio pjuvio atgauciau forma g.gif . Randas bus nedidelis, nes gydytojas pasalino sena randa ir siuvo naujai. Lieka tik issitempusiu pilvuku pasirupinti. smile.gif
Atsakyti
Na mano randui jau keturi menesiai. Netepiau niekuo ir jis toks grazus lygus, jokiu sukietejimu virs jo nera. Tik kas labai nevuoja tai tas pilvas, vis tiek jis pas mane didelis , issiputes atrodo i r nebezinau kaip juo atsikratyti g.gif Kal kuri turit koki gera metoda atsikratyti nepageidaujamo pilvuko 4u.gif Atsilenkimai nepadeda.
Atsakyti
QUOTE(aca @ 2007 03 29, 19:51)
Na mano randui jau keturi menesiai. Netepiau niekuo ir jis toks grazus lygus, jokiu sukietejimu virs jo nera. Tik kas labai nevuoja tai tas pilvas, vis tiek jis pas mane didelis , issiputes atrodo i r nebezinau kaip juo atsikratyti g.gif Kal kuri turit koki gera metoda atsikratyti nepageidaujamo pilvuko 4u.gif Atsilenkimai nepadeda.

Mano pilvas sumazejo gal 30 % laikausi dietos,nevalgau donos,makaronu,saldainiu ir t.t
Kas dien darau spec.pratimu kompleksa kai mano maza mega,pilvui,nugarai,nes norint atstatyti pilva reikia stiprinti ir nugara ir visa kuna.Pajeskok internete tikrai rasi daug pratimu
Neblogai padeda pirteles (reikia itrinti kuna medumi su druska tik ne su smulkinta druska o su ta senovine).,po pirties naudojiu stangrinimo krema.
Vakarais dar neblogai butu siuvinuoti lemuo i politilenine plevele ir po 30 min sukti spec.pasunkinta lanka su masazokliais...tik va pati jeskau nekaip tokio nerandu,nors tiktu ir gelezinis,tik efektas letesnis.
Tokie va mano patarimai.Jei pasistengsim mielos mamytes manau tikrai musu pilvukai vel bus grazus tik reikia laiko ir noro............
Atsakyti
O man visai tas randas netrukdo, ,maziukas grazutis, visai nemaiso nesimato, jokio diskomforto ir kam tie tepaliukai?Keista kad po 4men nori kad randas buti grazu neniezetu, butu neiskyles, juk randam gyti reikia laiko!Po metu pabals ir praktiskai visai nesimato isai!O pilvas mano normalus kaip ir pilvas, reikia sporto, masazo ir salto duso clap.gif
Atsakyti
QUOTE(vitalija... @ 2007 03 30, 12:37)
O man visai tas randas netrukdo, ,maziukas grazutis, visai nemaiso nesimato, jokio diskomforto ir kam tie tepaliukai?Keista kad po 4men nori kad randas buti grazu neniezetu, butu neiskyles, juk randam gyti reikia laiko!Po metu pabals ir praktiskai visai nesimato isai!O pilvas mano normalus kaip ir pilvas, reikia sporto, masazo ir salto duso clap.gif

zinok randai buna skirtingi,praejo beveik 11 men..viena puse rando pasidare balta...kita kaip buvo raudona ir siek tiek iskelta tokia ir liko,nusipirkau ta brangu tepala apie kuri kazkas rase DERMATIX atrodo.....ziuresiu ar pades
Atsakyti
Sveikutes

Pirmas man buvo neplaninis cezaris (per siauras dubuo). Dabar gręsia ir antra operacija (per anksti pastojau).
kas gerai atlieka cezarius, maždaug aišku, visi giria savo daktarus.
Bet nemažai skaičiau šiame forume apie operacijas, po kurių kildavo įvairios komplikacijos. ne visos operacijos sekmingai atliktos unsure.gif Bloga patirtimi nesinori dalintis, bet vis gi
Gal galite pasidalinti patirtimi ir patarti pas ką geriau nepakliūti

Atsakyti
Zinau kad po cezario gali buti endometritas - tai yra gimdos uzdegimas..Jis kartais pasitaiko ir iki tol sveikoms moterims. Tada atlieka tepineli - skiria antibiotikus, na ir deja reikia ilgiau paguleti ligonineje.
Atsakyti