Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris: komplikacijos, randai, apžiūra

Kazkaip arba as nepamenu arba to nebuvo, operacija man padare 16 val, tada nuveze po narkozes i intensyvios terapijos palata, pabuvo vyras truputeli, o as miegojau, tai ko jam sedet salia, jis su vaikiuku biskuli pabuvo ir isvaziavo namo. Man mergyte atnese is vakaro dar pamaitinti, gal kokia 10 val. tiktai. Raminanciu daug gavus buvau tai kazkaip viskas atrode truputi kitaip, dabar galvoju sitiek ilgai neatnestu vaiko - pati nueiciau smile.gif

Ryte atvaziavo vyras, bet jo nenorejo i mano palata ileisti, nes dar gal 4 tokios mamytes gulejo. vyras koridoriuj palauke kol mane paruos. Zodziu as pati stengiaus kuo greiciau issiropst is lovos, ( kateteri is pusles iseme kazkaip is ryto) tada atnese kita pizama persirengiau ir psio isvaiavau i savo palata, jau su vyru smile.gif ir viskas. O kraujo balu tai tikri nebuvo, aisku buvo kraujo, bet juk ateidavo seseles apvalydavo pakeisdavo palas ir viskas, o jau savo palatoj kaip buvau - pati gi apsitvarkai. Man nebuvo daug kraujavimo, pampersa tai ga viena sunaudojau, nes jie toki nepatogus smile.gif

Dabar vel planuojamas cezaris, kazin kaip bus antra kart... kazkodel nelaukiu, bet ....
Viskas vyko KMUK

O is kur tas darugas ar vyras gali ta kraujo bala matyt, jeigu ji ten ir yra, juk pakeles antklodes netikrina! mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vivaflame: 09 sausio 2008 - 12:20
QUOTE(vivaflame @ 2008 01 09, 12:18)
Kazkaip arba as nepamenu arba to nebuvo, operacija man padare 16  val, tada nuveze po narkozes i intensyvios terapijos palata, pabuvo vyras truputeli, o as miegojau, tai ko jam sedet salia, jis su vaikiuku biskuli pabuvo ir isvaziavo namo. Man mergyte atnese is vakaro dar pamaitinti, gal kokia 10 val. tiktai. Raminanciu daug gavus buvau tai kazkaip viskas atrode truputi kitaip, dabar galvoju sitiek ilgai neatnestu vaiko - pati nueiciau smile.gif

Ryte atvaziavo vyras, bet jo nenorejo i mano palata ileisti, nes dar gal 4 tokios mamytes gulejo. vyras koridoriuj palauke kol mane paruos. Zodziu as pati stengiaus kuo greiciau issiropst is lovos, ( kateteri is pusles iseme kazkaip is ryto) tada atnese kita pizama persirengiau ir psio isvaiavau i savo palata, jau su vyru smile.gif ir viskas. O kraujo balu tai tikri nebuvo, aisku buvo kraujo, bet juk ateidavo seseles apvalydavo pakeisdavo palas ir viskas, o jau savo palatoj kaip buvau - pati gi apsitvarkai. Man nebuvo daug kraujavimo, pampersa tai ga viena sunaudojau, nes jie toki nepatogus smile.gif

Dabar vel planuojamas cezaris, kazin kaip bus antra kart... kazkodel nelaukiu,  bet ....
Viskas vyko KMUK

O is kur tas darugas ar vyras gali ta kraujo bala matyt, jeigu ji ten ir yra, juk pakeles antklodes netikrina!  mirksiukas.gif

Beje, del seseliu pakvietimo - palatose juk yra telefonai ir pasiskambini, pasikvieti ka reikia ir kada reik. Nzn gal kitose ligoninese ir kitaip..
Atsakyti
QUOTE(Katusik @ 2008 01 08, 16:02)
klausykite, o po Cezario tikrai reikia pampersų?  g.gif  blink.gif
nejaugi to kraujo bus tiek daug?  blink.gif gal užtektų ir įklotų po gimdymo?  g.gif

kas liečia "grožį" po visų procedūrų (ar jos natūralios, ar chirurginės)... aš asmeniškai visai nenoriu, kad pirmą dieną ateitų kas nors išskyrus vyrą  schmoll.gif

gi vaikas jau visam gyvenimui. dar spės visi prisižiūrėti. tad jau dabar nuteikinėju po biški visą savo aplinką, kad turėtų sarmatos ir leistų kelias dienas mums su vyru atsipūsti ir apsiprasti su nauju vaidmeniu  ax.gif

Man po cezario nereikejo jokiu pampersu uzteko iprastu paketu kuriuos naudodavau per men....
Atsakyti
QUOTE(vataipva @ 2008 01 09, 11:21)
blink.gif

zhinot, kai 2a diena norejau eiti i dusha, bet pati apsipraust nesugebejau (galva ir kuna imanoma, bet lenktis - kanchia), tai mane vyras apiprause TEN. ash jo klausiau, ar jam neshlykshtu, jis manes nesuprato. sako kas chia gali but shlykshtaus? tu gi tik ka pagimdei vaika!.

aishku, pas kiekviena savos fobijos, bet jei gyvenimas dviese pagristas tik aistros ir grozhio savoka, tai ne kas..

Labai protingai parašyta drinks_cheers.gif . Prieš svetimą vyrą gal ir ne kas nuogą uodegą rodyt, bet gėdytis nuosavo vyro g.gif g.gif . Mane vyras per 6-erius gyvenimo drauge metus yra matęs visokią - ir užsiverkusią, ir nemigusią, ir užtinusią, nesišukavusią, ir su iškilusiu spuogu ar dar bikini nespėjusios nudepiliuot. Bet kad dėl to būtų nepatogu????? Arba jaudintis dėl išvaizdos po gimdymo? Na nebent jau tas vyras pedantas ir dabyla ( ta prasme puoštis mėgėjas). Bet jau tada ir gyvenimas š..... jei man kas minutę reiktų galvot, ar aš dabar čia gražiai atrodau, ar taip koją pastačiau, ar garbanos gražiai guli....
Atsakyti
vyras - wub.gif
Jeigu reikės pagalbos, ko negalės mano vyras padaryti, nežinos, nemokės ar pan...
prašysiu savo sesers smile.gif bet čia jau kritiniu atveju manau.
pirmas 3 paras - NIEKO nenorėsiu prisileisti ir kad lankytų.
Tėvai ir uošviai - g.gif palauks.
Man pačiai bus maloniau, ir manau jiems po kelių dienų mus išvysti, nei iš skausmo perkreiptu veidu su jais sėdėti...
Manau niekas nepyks, ir supras. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žm0nytė: 12 sausio 2008 - 18:47
Nu jau nu jau.. Kur ten tas skausmo perkreiptas veidas po cezario 3 diena.. Didieji skausmai jau praeje, nesidraskant imanoma su lankytojais bendraut smile.gif Tiesa pasakius - nuobodybe nereali.. palatoj viena guli, leliukas miega vos ne visa para - jei ne lankytojai, tai sienom galima pradet lipt smile.gif
Man visai patikio lankytojhai, va dabar, namuose, tai uzknistu - cia ir maista pasigamint reikia, ir grindis prasivalyt, o ligoninej - lafa biggrin.gif
Atsakyti
Na as pirmaja gimdziau pati, o antraji operavo, tai turiu su kuo palyginti.
Po gimdymo(ir kirpo ir plysau ir siuvo...), tai buvo ne kas, apie menesi atsisest negalejau.Tik stovet arba gulet, na dar pusiau sedom ant vienos puses.
Po cezario jauciausi daug geriau, aisku sunku pirma para ir pasiverst ir pasisukt pamaitint leliuka, bet veliau atsisest, kaip zmogus gali ir vaikiuka pamaitint sededama.
O ir vyras mane pamates po operacijos sake daug graziau atrodziau nei po gimdymo, nebuvo kraujosruvu ant veido ir skausmo perkreipto veido.
Kas del maiseliu, tai apie tai net minties tokios nebuvo.
Ir ka gi ten gali pamatyti g.gif viskas ten normaliai atrodo tiesiog maiselis kabo su skysciu ir tiek, beja neilgai jis ten kabo, o vyras tikrai ne i ji ziurejo, filmavo is dziaugsmo drebanciom rankom mane ir musu maziuka, o ne maiselius apziurinejo.
Kraujo buvo, bet ne daugiau nei po gimdymo, pakeicia tas palutes sesutes ir apsipraust padejo, tai as asmeniskai nieko blogo ten nemaciau.

Papildyta:
QUOTE(Žm0nytė @ 2008 01 12, 19:46)
vyras -  wub.gif
Jeigu reikės pagalbos, ko negalės mano vyras padaryti, nežinos, nemokės ar pan...
prašysiu savo sesers smile.gif bet čia jau kritiniu atveju manau.
pirmas 3 paras - NIEKO nenorėsiu prisileisti ir kad lankytų.
Tėvai ir uošviai -  g.gif  palauks.
Man pačiai bus maloniau, ir manau jiems po kelių dienų mus išvysti,  nei iš skausmo perkreiptu veidu su jais sėdėti...
Manau niekas nepyks, ir supras. 4u.gif

Na kaip sakoma zmogutis planuoja o dievulis juokiasi, siulau nepamirsti ka prisiplanavai ir po to sulyginus su realybe turesi is ko pasijuokti.
Manau paciu artimiausiu zmoniu viztai bus tikrai malonus, o pati nemanau, kad jausiesi, kaip nuo kryziaus nuimta ir galesi ir net noresi matyt sau artimus zmogucius, dalintis su jais savo ispudziais, dziaugsies, kad atejo
Atsakyti
QUOTE(Žm♥nytė @ 2008 01 01, 16:59)
o ką sakykit naudojot iškart po operacijos?
kad gytų greičiau, ir skaudėtų mažiau?

ačiū

Gal aš labai gaji, bet man nei po pirmo cz, nei po antrojo rando neskaudėjo, netempė, nešlapiavo. Sugijo tiesiai ir gražiai. Netepiau niekuo - kai gavau leidimą dušan, tai ir ėjau tiesiu taikymu. smile.gif . Gijimas, sako, priklauso nuo sudėjimo tipo - jei daugiau lašinukų ant pilvo, tai sunkiau gyja ( nors būna išimčių ). Aš, tiesa, dėvėjau korsetą - man buvo saugiau - ne taip bijojau, kad užsigausiu randą.
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 01 29, 20:33)

smile.gif
na aš ne kūdena... bet neturiu nė gramo daugiau nei reikia... žodž- normali labai.

o saky k po kiek laiko leido į dušą? ir koky konkrečiai korsetą užsidėjai?
ir kiek buvo praėję laiko po operacijos?

4u.gif
Atsakyti
man randas sugijo irgi labai greitai ir be jokiu komplikaciju, as nesiojau elastini dirza, specialiai skirta po operaciju, vaistinej yra pirkti, su juo saugiau, o be to ir pilvas greiciau traukiasi.
Atsakyti
QUOTE(Žm♥nytė @ 2008 01 29, 20:51)

smile.gif
na aš ne kūdena... bet neturiu nė gramo daugiau nei reikia... žodž- normali labai.

o saky k po kiek laiko leido į dušą? ir koky konkrečiai korsetą užsidėjai?

4u.gif

man leido i dusa po 10dienu, vonios ir pirties malonumais leido megautis tik po 3 menesiu.
Dirza naudojau is ortopedines pardes Kauno gamybos, kainuoja 88lt, bet l.gera, turejau ir kelnaites tai gine geriau patare dirza ir tikrai patogiau ir veiksmingiau.
Korseta uzsidejau 3 diena po operacijos.
Atsakyti
QUOTE(Žm♥nytė @ 2008 01 29, 21:51)

smile.gif

o sakyk po kiek laiko leido į dušą? ir koky konkrečiai korsetą užsidėjai?

Į dušą po savaitės ( antradienį operavo, kitą antradienį prausiausi smile.gif ). O diržą turėjau lygtais elastinį, skirtą specialiai po pilvo operacijų ( pirkau forume ). Dėjausi ketvirtą parą.
Atsakyti