Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris: komplikacijos, randai, apžiūra

g.gif as nuejau pas savo daktare po menesio- apziurejo kakleli, apciupinejo gimda, pamaige pilva, randa ir viskas g.gif unsure.gif ir pasake kad viskas tvarkoje smile.gif echoskopo nedare schmoll.gif matyt nemate reikalo, nes juaciausi gerai, nusiskundimu neturejau thumbup.gif
Papildyta:
rolleyes.gif kateterio ivedimo skausmo net ir neprisimenu, nes jau prasiau, kad ka darytu- saremiai, skatinamieji doh.gif - greiciau gimdyt norejau, bet deja CP nutare daryti verysad.gif nes jau jegu nelabai jau turejau, 24 val kankinausi- labai jau ilgai tie saremiai vis suimdavo, o rezultato doh.gif jokio- kaklelis geriausiu atveju atsidares buvo tik 7 cm doh.gif tad po uilgo kankinimosi ax.gif atejo greita pabaiga- CP mirksiukas.gif Na o po visko, prieziura super buvo- kas vakara ateina patikrina ir pjuvi ir krutine, temperatura kiekviana diena po 2 kartus thumbup.gif - prieziura super buvo, nesiskundziu. thumbup.gif
Na o visi skausmai, nemalonumai issitrina, kai matai auganti savaji maza stebukleli. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(anostrada @ 2007 11 26, 17:37)
sveikutes.as norejau paklaust apie ta kateteri i slapimo pusle.ar skauda,kai ji ivedineja?kiek ilgai laiko?ar jauciasi,ka yra kateteris?aciu uz atsakyma.

as visai nieko nejutau, nes jau buvo suleistas epidiuras, po paros laiko kazkur iseme irgi neskaudejo mirksiukas.gif
Atsakyti
po cezario liginineje kol gulejau tai tik randa apziurinejo, pilva paminkydavo kiekviena diena ir viskas schmoll.gif o kai po dvieju menesiu nuejau pasitikrinti, tai tik ant kedes apziurejo, echo nedare g.gif
o del katetrio, tai nieko nejauciau kai ivede, tik kai isiminejo nemalonus jausmas buvo, bet neskausmingas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lipgirl @ 2007 12 08, 13:00)
Matot, as is tu, kurios ir nenori, kad vyras dalyvautu gimdyme, gal todel cia nerasiu manes suprantanciu. Siaip pati tą dieną nejauciau dideles gedos, nes buvau per daug isvargus - puse dienos skatino, tik tada nutare pjauti. Bet dabar prisiminus, nelabai jaukiai jauciuosi, todel kita karta noreciau, kad butu kitaip. Galbut antras kartas ir nebus operacija, bet gi reikia viskam buti pasiruosusiai.
Kaip suprantu is komentaru, visoms buvo panasiai kaip man, tik reagavo moterys kitaip. Taigi, jei negali pakeisti padeties, pakeisk poziuri i ja. Matyt taip ir reikes daryti, jeigu kas, tuo labiau, kad mano vyras niekaip del tu "kadru" nereagavo. Gal as tik viska perdedu. g.gif
Papildyta:
"Juokingas pasakymas - mama neatlaikytu.. Bene ji negimde taves? Kraujo nemate? Ir mate ir gimde, ir nieko cia baisaus.."

Vienas dalykas - kai gimdai pati ir visai kitas, kai gimdo tavo dukra. Kol buvau ligoninej, visos mano matytos mamos verke dar ir pries gimdyma ( kol ju dukros nemate ). Manoji taip pat verke ,tik namuose, kai suzinojo,kad jau gimdau - labai jau jautri, net nenorejo ta diena pas mane atvaziuot, kad neliudintu savo asaromis manes. Visokiu zmoniu yra.

Mane isoperavo 3 val. ryto, kita diena pragulejau lovoje su laseline, kateteriu, slapimo maiseliu ir ant paluciu smile.gif Pirma diena buvo be vaiko, t.y. ji atnesdavo pamaitinti kas 3 valandas ir paimdavo, jei pas mane nieko nebuvo. Jei buvo vyras, tai palikdavo jam "pazaisti" smile.gif Ir tokia mane mate ir mano teta, ir mano dede (nes mano tevai grizinejo is uzsienio kaip tik - ji atvare pirmoji), ir, aisku, vyras... Tikrai problemos nematau. Vyro tai tikrai negaleciau paprasyti neateiti - kitus galeciau, bet niekas ypatingai ir nesiverze biggrin.gif Atejo antra ir trecia diena, kai jau galejau vaikscioti, sedeti ir t.t.

Jei jau taip nepatogu del to maiselio su slapimu, galima kokia kede pristumti, kad uzstotu, ar kokiu ranksluosciu uzkabinti, bet mano galva suauge zmones ir taip supras, kad nevaikstantis ligonis siusiuko nevaiksto biggrin.gif Kai keicia palas ar ateina paziureti, galima paprasyti vyro iseiti (man atrodo, kad mano atveju gydytoja taip ir prase).
Atsakyti
QUOTE(vataipva @ 2008 01 09, 13:21)
blink.gif

zhinot, kai 2a diena norejau eiti i dusha, bet pati apsipraust nesugebejau (galva ir kuna imanoma, bet lenktis - kanchia), tai mane vyras apiprause TEN. ash jo klausiau, ar jam neshlykshtu, jis manes nesuprato. sako kas chia gali but shlykshtaus? tu gi tik ka pagimdei vaika!.

aishku, pas kiekviena savos fobijos, bet jei gyvenimas dviese pagristas tik aistros ir grozhio savoka, tai ne kas..

pritariu jums drinks_cheers.gif kas per santuoka, jei negali rodytis MB be manikiuro ir pan? zinot, net mintyse pagalvojau, kad moteris infantiliska konkreciai, o vyras..neduok dieve, tokios santuokos schmoll.gif
Atsakyti
siūlau paprašyti savo ginekologo siuntimo į fizeoterapija, konkrečiau procedūrai su ultragarsu. Visiškai suminkštino randą, nebėra jokių sukietėjimų.
Atsakyti
Kiek teiravausi, padeda Cicatrix tepalas. Fizioterapija ultragarsu - labai gera mintis. Reikės ir pačiai pabandyti.
Atsakyti
Man po pirmo cezario randas buvo labai kietas. Gavau siuntima i fizioterapija. Kadangi nuo ju tepaliuko man gavosi alergija, tai liepe nusipirkti Contractubek'sa ir ji naudojo su fizioterapija. Labai, labai padejo. Po antro cezario, gyd. is karto klausiau, gal tepti Contactubeksu, tai jis man 2 men. po operacijos uzdraude kuo nors teptis ? Bet zadu eiti ir dabar. Beje, man taip graziai buvo sugije, jog daktaras net kelis kartus klause, kas man toki pjuvi dare smile.gif.
Atsakyti
man taip pat dare cezari,bet tokiu problemu nekilo ax.gif ,buvo ir pas mane to kraujo,nes kazkaip ir as pirma nakti stipriai kraujavau,bet vyras visai ramiai i tai ziurejo,man kaip tik buvo dziugu ir gera,kad jis salia,o mama mano visai nesibaisi tokiais dalykais,ji kaip tik visada man padeda,labai ramiai jauciuosi su ja g.gif ,as jai visada viska galiu parodyt ir pasakyti,juk ji taip pat mama ir supranta ax.gif ,o del giminaiciu visai neimu i galva,nes pas mane jie supratingi,atleke tik tada kai mane jau perkele i vienute palata,nes logiskai pagalvojus,ko ten lysti pas zmogu kita diena po gimdymo,as tai dar kita diena isvis reanimacijoj gulejau ir ten tik vyra su mama ir ileido g.gif
Atsakyti
pas mane po cezario randas buvo daugiau nei puse grazus, o kita puse, toks tamsesnis ir iskiles. Kazkaip susigyvenau, paskui pabandziau Mepiform pleistra, bet jau buvo praeje metai kazkur po operacijos. Ir ka - dalis jau grazi, net grazesne uz ta, kuria laikiau grazia, o kita dalis grazeja. Tiesa klijuoju jau 3men. bet uzklijuoju ir pamirstu, tikrai ilgiau nei savaite laikau, kai pradeda atsilupinet, tada pasikeiciu.
Atsakyti
QUOTE(bambinoo @ 2007 12 07, 22:42)
doh.gif  Kaip gali buti geda pries savo vyra guleti ligonines lovoje??? Nu atsiprasau, bet tikrai nesuprantu.  g.gif
Pries svetimus zmones nemalonu, sutinku. Iseitis labai paprasta - tiesiai sviesiai paprasyti ta diena nelankyti. O jei jau taip geda ir pries savo vyra - issiuk uz duru kai ateina sanitares sutvarkyti.
Ir dar, as asmeniskai "kraujo lovoj" negulejau. Viskas buvo sutvarkoma. Jokiu nepatogumu ir gedos nepatyriau, nors vyras visa laika buvo salia.  smile.gif

Na man irgi jokio nepatogumo nebuvo pries vyra, as net dziaugiausi kad jis salia. Kai mane parveze is operacines, tai net i lova padejo ikelti, ir mate ten "ta vietele" su prijungta slangele ir kruvina palute. O del lankytoju nemanau kad jie pirma ar antra diena butini. Na o jei yra, tai galima paprasyti kad uz duru palauktu. Beje kas cia per ligonine ? g.gif Pvz, pas mus yra taip : i palata iejo daktare ar personalas su vaistais- lauk visi lankytojai. Po gimdymo i palata neileidzia, na (nelabai tenori) tik du lankytojai. Pirma nakti po operacijos vaikeliu rupinosi akusere, tiek su pirmu cezariu tiek su antru tongue.gif
Atsakyti
na man irgi CZ dare...pradziai, dar iki operacijos nenorejaukad vyras butu su manim, net nenorejau, kad tas 5dienas nakvotu ligoninej...galvoaju mama pades, kam kad vyras mane tokia matytu...Bet po visko, nuomone pasikeite....jis net operacinej padejo mane perkelt nuo stalo, viskas buvo ten atidengta...pooperacinej palatoj visa diena salia manes prasedejo, mate kai sesele keite man tas palutes ir nieko jam slykstaus nebuvo..kad ir man net minties nebuvo, kad geda...ir palatoj visur mane vedziojo ir i tualeta ir aprengdavo pirmas dienas mane ir iklota paduodavo..ir viska pats dare, net neprasiau jo...
kazkaip po gimdymo lb pasikeite mano poziuris...iki gimdymo tai nlb jaukiai jausdavausi nuoga pries vyra, ypac budama nescia, galvojau stora baisi, nera ko cia rodytis....bet po visko,net minties tokios nekyla... smile.gif
Atsakyti