Nežinau kaip kitom, bet man artimųjų vizitai buvo malonūs (nors galvojau , kad nenorėsiu, prieš gimdymą), kažkaip labai jau norėjosi pasidžiaugti savo mažu stebukliuku
Kadangi, man operacija buvo vakare, tai vyras buvo naktį kartu, o leliuką tik ryte atnešė, tai jis man labai padėjo. Ir nejaučiau jokio neptogumo dėl kateterio ar dar ko.O ryte atvažiavo padėt mama, išleidom tėtį susitvarkyti, o pasku ivėl buvom visi kartu.
Nežinau kaip kitom, bet man artimųjų vizitai buvo malonūs (nors galvojau , kad nenorėsiu, prieš gimdymą), kažkaip labai jau norėjosi pasidžiaugti savo mažu stebukliuku
Del giminiu siaip jo...kaip kam ...as nenorejau kad bacilu uznestu ir tik po gero menesio leidau ateiti, o ligonine apart savo vyro is vis neisileidau nieko
QUOTE(Lipgirl @ 2007 12 07, 17:50)
Galvoju, kaip galima būtų išvengti kai kurių nepatogumų po gimdymo.
Vat pirmoji diena mane ir jaudina, vėliau jau - kaip nors. Ar susitaikyti su viena gėdos diena, ar išeitis vis dėlto yra? Pasidalinkit, kaip buvo jums.
Ačiū
Vat pirmoji diena mane ir jaudina, vėliau jau - kaip nors. Ar susitaikyti su viena gėdos diena, ar išeitis vis dėlto yra? Pasidalinkit, kaip buvo jums.
As net labai suprantu Lipgirl
Bet reikia nepamirsti, kad ir vyru visokiu yra, vieni naturaliai i tai ziuri, kitiems - nelabai priimtina. Paprastai moterys intuityviai jaucia, kaip elgtis.
Kokie čia nepatogumai prieš vyrą
Paprasčiausiai jautiesi lygiai taip pat kaip ir bet koks kitas žmogus po operacijos-tik čia geriau-turi leliuką
Nieko tokio tas kateteris, paketų keitimas-lyg vyrai nežinotų
Visai galima kentėti po to cezario-juk geriau negu kai plyšti,buni išdraskyta ir paskui susiūta, ir paskui sėdėti skauda.
Man po operacijos kitą ryta liepė keltis vaikščioti, nors labai bijojau, bet veltui.
Taip kad nieko baisaus
Paprasčiausiai jautiesi lygiai taip pat kaip ir bet koks kitas žmogus po operacijos-tik čia geriau-turi leliuką
Nieko tokio tas kateteris, paketų keitimas-lyg vyrai nežinotų
Visai galima kentėti po to cezario-juk geriau negu kai plyšti,buni išdraskyta ir paskui susiūta, ir paskui sėdėti skauda.
Man po operacijos kitą ryta liepė keltis vaikščioti, nors labai bijojau, bet veltui.
Taip kad nieko baisaus
QUOTE(shimmer @ 2008 02 08, 15:19)
Taip kad nieko baisaus
Taip kad nieko baisaus
Tai čia visas be išimties verčia iš lovos ir stato ant kojų
na man daugiausia padejo vyras..vyras jautesi geriau negu as,man tikrai buvo isties nepatogu,bet..man atliko cezari,iskart pagulde i bendra palata..o juk turejo vest i pooperacine..visa nakti kraujavau,gulejau kraujo klane,niekas net neuzejo paziuret kas ir kaip..vyrui teko ir palutes tarp koju keist ir gert paduot ir t.t. nors visiems buvo moketi pinigai,bet..stai taip dabar aptarnauja po gimdymo moteris
QUOTE(Nevesta @ 2008 02 12, 22:12)
na man daugiausia padejo vyras..vyras jautesi geriau negu as,man tikrai buvo isties nepatogu,bet..man atliko cezari,iskart pagulde i bendra palata..o juk turejo vest i pooperacine..visa nakti kraujavau,gulejau kraujo klane,niekas net neuzejo paziuret kas ir kaip..vyrui teko ir palutes tarp koju keist ir gert paduot ir t.t. nors visiems buvo moketi pinigai,bet..stai taip dabar aptarnauja po gimdymo moteris 
kur cia taip atsainiai ziurima i savo darba?
iki gimdymo nebuvau gulejus ligoninej ir kazkaip maniau kad tos visos proceduros pries ir po sukels man gedos jausma, tikrai maniau kad gedinsiuos, bet kazkaip visa ta technine dalis labai greit pasidare dzin...
na issipleciau, bet norejau pasakyt, kad man lb greit pasikeite isitikinimas, kad bus geda, nes personalas - profesionalai, o vyras - savas
Man buvo atliktas neplaninis cezaris. Ir po jo kruva komplikacijų
Šiaip skaudėjo tik pora dienų. Paskui po 5 d. nuemus pleistra daktarai pamate, jog žaizda negyja ir supūliavo. Tada ir prasidėjo viskas - kraujo tyrimas parodė mažakraujyste, hemoglobino kiekis vos siekė 70, o CRB - 120. Kas dien karščiavau (iki 39, paskui numušdavo), 6 kart per dieną leisdavo antibiotikus
, lašelines. Bet jokio pagerėjimo... Tik atlikus kraujo perpilymą (sulašino 600 ml kraujo) po 3 d. pradėjo gerėti ir 17 d. po gimdymo grįžau namo. Žaizda užgyjo praėjus 2 mėn. po gimdymo. Pamokyta pati namie ja valiau, denzifikavau...
Šiaip skaudėjo tik pora dienų. Paskui po 5 d. nuemus pleistra daktarai pamate, jog žaizda negyja ir supūliavo. Tada ir prasidėjo viskas - kraujo tyrimas parodė mažakraujyste, hemoglobino kiekis vos siekė 70, o CRB - 120. Kas dien karščiavau (iki 39, paskui numušdavo), 6 kart per dieną leisdavo antibiotikus
man baisiaussiai po cezario skaudejo galva ir vemiau, o kadangi skrandis tuscias, tai ir pradziu vemiau, o paskui tokie konvulsiski traukuliai, o dar vaika tuo metu maitinu. vaiko gimimo data 5:47, o apie 10:00 atveze i palata ir paliko visai dienai... Galvos skausmas kokias 5 paras tesesi, ir naktimis uzmigti nei kiek negalejau. dabar neuzilgo vel teks prisiminti cezario "dziaugsmus", nors operuosianti gydytoja sako, kad tam, kad isvengti galvos skausmo, stato daug laseliniu ta pacia diena- isplauna is organizmo vaistu likucius
Mano randas kol kas irgi rausvas ir kietas, bet dar pas gydytoja nebuvau, tai nuejus, ziuresiu, ka jis sakys.
Man i dusa leido eiti 5 diena.
Korsetas po operacijos tikrai labai
Lengviau atsikelti ir siaip pilvukas ne taip akivaizdziai kabaluoja. Taciau as nesiojau kokias 10 dienu, pasiskaiciau, kad pilvukas geriau traukiasi, kai raumenys patys dirba, o ne juos prilaiko - tai va man tuoj bus menesiukas, o pilvo beveik nebera.
Man i dusa leido eiti 5 diena.
Korsetas po operacijos tikrai labai
QUOTE(mlimbute @ 2005 02 05, 12:44)
Pasidalinsiu savo patirtimi.
Man cezari dare pernai sausio men. Po keliu savaiciu po operacijos pradejau tepti Contractubex geli nuo randu. Ji galima naudoti maitinanciai mamai. Naudojau apie 2-3 men. (po to atsibodo teptis
. Efektas buvo toks: randas, kuris buvo netolygiai tai storesnis, tai plonesnis, kazkiek issilygino. Stai jau praejo virs 1 metu ir randas jau svieseja, raudona rando linija pamazu nyksta. Beje, man pilvo oda virs siules niekada nebuvo kieta.
Pjuvis pilvo raumenis perpjauna, kuri laika raumenis virs suiles ir po - lyg atskiros respublikos, todel pilvo presas biski kitaip nei normaliai gimdziusioms atsistatineja...
Man cezari dare pernai sausio men. Po keliu savaiciu po operacijos pradejau tepti Contractubex geli nuo randu. Ji galima naudoti maitinanciai mamai. Naudojau apie 2-3 men. (po to atsibodo teptis
Pjuvis pilvo raumenis perpjauna, kuri laika raumenis virs suiles ir po - lyg atskiros respublikos, todel pilvo presas biski kitaip nei normaliai gimdziusioms atsistatineja...
Manraudona rando linija isnyko jau po savaites, po menesio - siauras baltas siuliukas liko rando vietoje. Bet kokiu randu isvaizda priklauso nuo organizmo..
Kazkaip norsisi, kad to randelio labai nesimatytu. Reikia pradeti stiprinti pilvo raumenis. Kelis menesius tas randas buvo ryskus ir kietas, dabar pradejo blankti ir minsteja... O masazu jokiu neteko lankyti, kiek pati dariau, tiek