Įkraunama...
Įkraunama...

Arbatų rūšys

As irgi istrepsiu... Del arbatu maiseliuose. Tiesiog turejo vyras dirbti su Lipton kuri laika, tai daug apie tas arbatas suzinojom cool.gif . Nieko negaliu pasakyti apie popigiaiskas ir noname'us - nieko negirdejau apie ju sudeti. O vat uz Lipton garantuoju. Todel, kad jie yra lyderiai pakeliniu arbatu pasaulyje. Tiksliai nepasakysiu, bet jie turi 10 proc. tos rinkos, berods. Pelnai nuo pakeliniu arbatu yra dideli. Todel galima garantuoti, kad lyderis tikrai neaukos kokybes del pelno- prie tokiu apyvartu tai butu rizikingas ir be galo kvailas zingsnis. Taip, maiseliuose arbata labai susmulkinta, sumalta, taciau tai yra todel, kad ja greiciau "pritrauktu", juk ji skirta skubantiems. Kiek nuo to kencia arbatos skonis- cia jau diskusiju ir skonio dalykas. Bet viena aisku- arbatzoles naudojamaos tikrai kokybiskos.

O antras pagal pardavimus yra - vat, neseniai klausiau vyro ir uzmirsau unsure.gif , ar tai Earl Grey, ar tai Twinning... Reikes dar paklausti blink.gif . Tai ta arbata, kuri populiariausia Anglijoj. Jau vien del didziuliu pardavimu Anglijoj ji ir yra antra. Atotrukis nuo lyderio Lipton didelis- bijau sumeluoti, bet gal jie turi kokius 5-6 proc.

Tai vat. Bent jau grandai tai tikrai rupinasi kokybiskomis arbatzolemis. Kartoju- kvaila rizikuoti geru vardu prie tokiu apyvartu.

Dabar kas pagalvos, kad reklamuoju sitas arbatas blink.gif . Nea, tiesiog teko matyti ta "virtuve".

O siaip jau- nemegstu as tu arbatu. Jokiu. Nei zaliu, nei vaisiniu, nei juodu, nei "palaidu", nei pakeliniu unsure.gif . Man kakava patinka biggrin.gif .
Atsakyti
kad ir kokia gera ta lipton butu, nu nekenciu as jos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (aukse @ Pirmadienis, 17 Lapkričio 2003, 18:21)
o koks tos Jogų arbatos skonis maždaug? mačiau šeštadienį šitą arbatą. ar labai kvepia?

Niu, zinokit, fantastika wub.gif Mano megstamiausia smile.gif Tik nescioms, kiek zinau, nepatariama, jei kas is pilvuziukiu uzsimanytu paragaut.. wink.gif
Atsakyti
QUOTE (LIAN @ Ketvirtadienis, 27 Lapkričio 2003, 12:49)
Visai neseniai atradau PRESTO zoleliu arbata "Pabusk"....Fantastika!

Man irgi šita arbata gan maloni, tik pavadinimas toks keistas, nes mane pastoviai nuo jos migdo sleep.gif , prieš miegą labai gerai wink.gif O šiaip mėgstu visokias arbatas, išskyrus žalią ir va tas visas gydomasias - mėtų, ramunėlių, medetkų, čiobrelių wacko.gif . O ar plikoma, ar iš pakelio - tai nesu kategoriška, kad pvz tik plikoma, o kitos į burną neimsiu. Namie galiu skirt tam laiko ir užsiplykyt arbatos, o pvz darbe, tai tik iš pakelio gerdavau - taip greičiau ir patogiau. Ir dabar namie turiu maždaug 5 rūšių plikomų - radoną, medaus krūmo, šaltalankių, tą "pabusk" arbatą ir paprastą juodąją su citrinos žievelėm - ir įvairių rūšių pakelinių arbatų - tai dažniausiai būna vasinė milford ir atskirai juodųjų serbentų, vyšnių, aviečių, persikų ir juodoji Dilmah arbata smile.gif Earl Grey skani arbata, bet vis parėjus iš parduotuvės suprantu, kad ir vėl jos nenusipirkau, kažkaip nesiseka smile.gif
Atsakyti
A man PRESTO "Pasimatymas" patinka smile.gif Katik geriau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (norge @ Ketvirtadienis, 27 Lapkričio 2003, 15:20)
O antras pagal pardavimus yra - vat, neseniai klausiau vyro ir uzmirsau unsure.gif , ar tai Earl Grey, ar tai Twinning... Reikes dar paklausti blink.gif .

Paklausiau. Twinning antra. O tokio brand'o kaip Earl Grey nera is vis. Ta prasme, yra klasikinis arbatzoliu misinys, kuris yra vienas populiariausiu ir vadinasi Earl Grey, bet jis ivairiu firmu buna. Sakau, nemegstu as tu arbatu, tai ir nezinau blink.gif . Vat kakava tai Nesquik patinka, su zuikuciu tongue.gif .
Atsakyti
QUOTE (norge @ Penktadienis, 28 Lapkričio 2003, 8:41)
Vat kakava tai Nesquik patinka, su zuikuciu tongue.gif .

Jo, kakava ir man patinka - liuks gėrimas. Nors va mano daugmaž visiems draugams tokia trauma nuo kakavos palikus dar nuo darželio/mokyklos laikų, kai ten paprastai kakavą tik ir teduodavo, bet alia man vistiek skanu tongue.gif
Atsakyti
kai dėl arbatų, nesu aš jų žinovė, bet man labiau patinka "palaidos" ne iš pokelių, o šiaip tai mėgstu juodąją su pienu (laktaciją skatina biggrin.gif ), raudoną įvairių skonių, ypatingai "dakaras" su riešutais ir šokoladu tongue.gif , medaus krūmo nzn. kvapas nerealus, bet kažkokia be skonio dry.gif , o žalios šiaip jau nemėgstu, bet redsykiais ir jos išgeriu rolleyes.gif
O kakava man skaniausia tikra natūrali - ne tirpi (geriausia Edles Aroma, vokiška berods, stipri), tos tirpios labai jau saldžios.
Atsakyti
Šiuo metu labai pamėgau ekologišką plikomą mėtų arbatą. Šiaip nelabai mėgstu tas prikvėpintas (aromatizuotas)arbatas . Žiemą mėgstu juodą didžialapę , ypač po sotaus maisto, vasarą atgyja žalios pomėgis . Bandžiau ragauti visokias brangias, idomiau susuktas arbatas, bet man ,žioplei įspūdžio nepadarė.Gražu bet skonio nėra. Ypač viena dovanota gimtadieniui buvo graži. Arbatinuke išsiskleidė lyg gėlė, labai jau gražiai žiūrėjosi. O skonis... Ką aš žinau... Gal jei pagyvenčiau kur Rytuose ką nors ir imčiau nutuokti. Šiaip tai galiu garantuoti, kad kai karšta kalnuose labai skanu paprasta žalioji biggrin.gif
Atsakyti
Labai megstu arbatas.Ypac juodaja. Prie kitokias irgi nieko pries. Vasara geriam "sodo" arbata. Uzplikai juodos arbatos ir vysniu,juodu serbentu,melisu arba metu, raudonelio ir pan. zoleliu misini. Skonis nuostabus.Gal del to kad zoleles sviezios...
Is juodu arbatu dabar megstamiausia Ahmand firmos English Breakfast No 1(atsiprasau jei netikslus pavadinimas) Ji kiek svelnesne nei Earl Grey.
Atsakyti
Dievinu arbata..visokia, tik ne vaistazoliu kazkodel. Labai megstu RAUDONA..spalva gundanti, kvapas visada buna geras..ir kiek tik esu gerus..visos niam niam:) Siaip viena is mano megstamiausiu Raudonuju yra Manheten arbata..paragaukit smile.gif
Zalia pamegau visai neseniai. Anksciau ji man sienu kvepejo, bet dabar stengiuosi pirkti truputi aromatizuota ir viskas ciki:) Tonizuoja ir atgaivina. Kaip tik dabar gersiu zalia su citrina ir zenseniu..skanu ir sveika:)
Juoda dabar reciau geriu, nes experimentuoju su raudonom, zaliom, vaisinem. Bet ir jos isgeriu gerus du puodelius per diena, kai skubu, o kai jau griztu namucio, tai nuraminimui, sisilumui, geram aromatui pajusti ruosiu sau savo megstamiausias:)
Megstu ir vaisinias..juoduju serbentu labai..ir visas kitas..saldu, gardziai kvepia:)
Zodziu, man arbata yra JEGA. Be jos as niekaip neissiversciau..susildo, kai salta, atgaivina, kai karsta, tonizuoja, stiprina organizam, padeda nuo ligu ir mazina ju rizika, suzadina svajones, nuramina!!! Fantastika biggrin.gif
Gerkit daug daug arbatos ir bukit zvalus ir sveiki:)
Skanaus vakaro su arbatos puodeliu:)
Atsakyti
QUOTE (lengvute @ 2003 11 17, 21:32)
ji tokia aštresnė, ligtai su kardamonu, cinamonu, gvazdikėliais ar pan, galima gerti ir su pienu  wink.gif, paragaut verta  wink.gif,  yra dar kažkokia panaši aštroka, bet nepamenu pavadinimo  :smile.gif.Prisiminiau, "Akropolyje" gėriau žalią arbatą su imbieru, liuks buvo, net išrasojau begerdama  :smile.gif, nė šnapso nereikėjo  ;D

Mano vyro firmine arbata - imbierine. Dabar, kai siaucia gripai ir kt. bjaurybes, labai liuks arbata:

4 citrinos
1 imbiero saknis
~5 saukstai medaus
Imbiera nulupti, citrinas su zievelemis sumalti mesmale. I ta kose prideti medaus (galima ir daugiau nei 5 s. - pagal skoni) ir ismaisyti. I puodeli deti ~1 gera arbatini sauksteli ir uzplikyti vandeniu. Va nuo sitos tai musa prakaitai. Isgerta ryte tokia arbata, labai gerai kava atstoja. Karta prisidejau per daug tos arbatos, tai net sirdis uzsibaladojo tongue.gif
Atsakyti