Įkraunama...
Įkraunama...

Plastelinas už ir prieš

mano mazius 1 ir2men nusiziurejo kaip brolis lipdo ir pats pradejo smile.gif ir i burna nekisa, o svarbiausia, kad super uzsiemimas thumbup.gif aisku, kai pirma karta pamate kokiu 10 men labai norejo paragauti, tai teko dickiui pasislepus lipdyti smile.gif bet siaip tai tikrai ne per anksti...
beje, i play dough plastelina, kai pradeda dziuti reikia truputi vandens ipilti ir isminkyti ir jo negalima ilgai ore palikti, nes visai sudzius, ten juk is miltu padaryta.....
Atsakyti
QUOTE(gijele @ 2008 06 22, 16:43)
beje, i play dough plastelina, kai pradeda dziuti reikia truputi vandens ipilti ir isminkyti ir jo negalima ilgai ore palikti, nes visai sudzius, ten juk is miltu padaryta.....

O nežinojau šito. Mums tai labai greit sudžiūvo ir sutrupėjo. Mažė jo vis paragaudavo (šiaip ji sūrumo mėgėja, ir druską šaukštais kabintų, jei kas duotų). Tai mes palipdydavome kartelį, po to savaitės pertrauka. Po to vėl lipdom. Jei deda į burną - vėl pertrauka.
Vėliau į burną jo beveik nebedėjo, bet lipdyti irgi nepatiko.
Dabar neseniai nusipirkome paprasto iš Maximos. Aišku, nėra ji lipdymo aistruolė (gal dar maža), bet pamaigo, pagnaibo gabaliuką (viso neduodu, atgnybiu gabaliuką), kartais ir pusiau padalija, tarp delniukų bando kočioti. Ir aš rodau, ir filmuką specialų žiūrime. Bet tas paprastas plastelinas mums tinka geriau. Ir beveik kasdien jo paminkome.
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2008 06 27, 01:05)
O nežinojau šito. Mums tai labai greit sudžiūvo ir sutrupėjo. Mažė jo vis paragaudavo (šiaip ji sūrumo mėgėja, ir druską šaukštais kabintų, jei kas duotų). Tai mes palipdydavome kartelį, po to savaitės pertrauka. Po to vėl lipdom. Jei deda į burną - vėl pertrauka.
Vėliau į burną jo beveik nebedėjo, bet lipdyti irgi nepatiko.
Dabar neseniai nusipirkome paprasto iš Maximos. Aišku, nėra ji lipdymo aistruolė (gal dar maža), bet pamaigo, pagnaibo gabaliuką (viso neduodu, atgnybiu gabaliuką), kartais ir pusiau padalija, tarp delniukų bando kočioti. Ir aš rodau, ir filmuką specialų žiūrime. Bet tas paprastas plastelinas mums tinka geriau. Ir beveik kasdien jo paminkome.

Mano mazyle irgi nemegeja minkyti.... schmoll.gif
Atsakyti
mano tai plastilinu stalo krasta aplibdo as nulibdau ji aplibdo..buvo ir plaukuose kai pirma karta padaviau.
Atsakyti
Tai darykit aplikacijas ant popieriaus thumbup.gif Mūsų lipdymo pradžia irgi buvo panaši.
Atsakyti
As ir neseniai nupirkau savo maziui plastelino,tiksliau toki rinkini PLAY KIDS ,ten 4 indukai su plastelinu ir visokois formytes,anspaudukams paveiksleliai ir dar toks kaip sausainius isspausti,na tikrai super thumbup.gif ,maniskis vis sako kad sausinius kepa,ilgaam uzsiima,nebando valgyti,libdo drausmingai atsisedes,kazkaip jam nekyla minciu su juo vaikscioti ir visur libdyti. thumbup.gif
Atsakyti
nupirkau ir as plastelina PLAY DOH, na kol kas labai patinka ir i burna nededa (is karto pasakiau kad kaka ir negalima i burnyte det, nors manau bus dar visko).beje maximoj dabar akcija, 8 spalvos 24,99 lt wink.gif
Atsakyti
O mūsū pirma patirtis ne kokia unsure.gif atrodo palikau tik minutėlei, o mano gudrutis spėjo į nosį susikišti doh.gif blush2.gif teko važiuoti į klinikas verysad.gif gydytojas, tai juokėsi, o mum su vyru ne iki juokų, bet labai trumpa viskas užtruko. Tačiau dabar jei išvysta plastelina, tai sako negalima į nosyte kišti schmoll.gif smile.gif tad sakiau daugiau be priežiuros nepaliksiu savo pokštininko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 08 12, 21:05)
tad sakiau daugiau be priežiuros nepaliksiu savo pokštininko 4u.gif

Taip jau yra, kad mes savo mažiukams bandome pasiūlyti veiklos, kuria realiai rekomenduojama jiems užsiimti nuo 3 metų. Aišku, smagu matyti, kaip vaikis kažką terlioja dažais ar maigo plasteliną. Meniniai įgūdžiai gal dar nesiformuoja, bet visokios motorikos tai tikrai. Tačiau visi tie "menai" tikrai nėra ta veikla, kuria mažius galėtų užsiimti vienas ir leisti mamai atsikvėpti ar ką svarbaus nudirbti. Tada kaip tik reikalingas ypatingas dėmesys ir įtemptas kiekvieno vaikelio judesio stebėjimas. O kai stebi vaiką akis išskleidusi, tai gali jam daug ką leisti. Maniškė ir adatas apčiupinėjo. blush2.gif
Atsakyti
Neseniai nusipirkom plastelino rinkini ten kur reik plaukus is plastelino isspausti ir apkirpti,tai o kaip sunkai plaukai tie spaudziasi, tikrai ten ne vaiko jegoms skirta schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 08 12, 21:05)
O mūsū pirma patirtis ne kokia unsure.gif atrodo palikau tik minutėlei, o mano gudrutis spėjo į nosį susikišti doh.gif  blush2.gif teko važiuoti į klinikas verysad.gif gydytojas, tai juokėsi, o mum su vyru ne iki juokų, bet labai trumpa viskas užtruko. Tačiau dabar jei išvysta plastelina, tai sako negalima į nosyte kišti schmoll.gif  smile.gif tad sakiau daugiau be priežiuros nepaliksiu savo pokštininko 4u.gif

ot blink.gif
maniske viena karta jau beveik zirni i ausi sugrudo, nors ir man ant keliu sedejo valge doh.gif doh.gif spejau istraukt, kol nesugrudo gyliau blink.gif
Atsakyti
As savo dvimetukui kol kas neduodu plastelino, lipdome is molio (manau tai naturalesne medziaga). Bet neseniai pamaciau, kad yra specialaus vaikams skirto plastelino (nuo dvieju metu) - Maximoj smile.gif Butinai pirksime.

Be to, ten yra ir spec flomasteriu, dazu tempti rankomis - nuo dvieju metu. Tiesa, tokius dazus mes jau pradejome naudoti - atrodo, didelis buteliukas, o isnaudojama dideliais kiekiais. smile.gif

Beje, geras patarimas mamytems. Mes visada kurybinius darbelius darome vakare, apie 9 vakaro. Nusirengiame beveik nuogai biggrin.gif ir patiesiam laikrascius vonioje, suruosiam ir kitas priemones. Paskui vaikus - tiesiai i vonia biggrin.gif . Labai patogu, jokio skalbimo ir minimumas betvarkes. ax.gif
Atsakyti