Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas VIIId.

QUOTE(Naoko @ 2007 05 18, 12:25)
mane buna erzina parasymai, kad reikia ne laukti, o veikti paciai

Mačiau, kad kažkas minėjo apie pasitikėjimą gyvenimo eiga. Tokiu atveju geriau tikėti, nei veikti 4u.gif ir tenka laukti; jeigu nieko rimto daugiau neįvyksta, tai bent kantrybę pasiugdai lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Starburst: 18 gegužės 2007 - 11:54
QUOTE(Starburst @ 2007 05 18, 12:34)
Mačiau, kad kažkas minėjo apie pasitikėjimą gyvenimo eiga. Tokiu atveju geriau tikėti, nei veikti  4u.gif ir laukti; jeigu nieko rimto daugiau neįvyksta, tai bent kantrybę pasiugdai  lotuliukas.gif

Pasitikėjimas gyvenimo eiga tai nėra nieko neveikimas.
Tiesiog vidinė ramybė, kad ką bedaryčiau, viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 05 18, 12:34)
Mačiau, kad kažkas minėjo apie pasitikėjimą gyvenimo eiga. Tokiu atveju geriau tikėti, nei veikti  4u.gif ir laukti; jeigu nieko rimto daugiau neįvyksta, tai bent kantrybę pasiugdai  lotuliukas.gif

Ir jeigu neadekvaciai supranti pasauli, tai su ta savo veikla prisidirbi tiek, kad paskui isvis pelkej iki ausu:)
MAn patinka DAO filosofija. ten vienas toks momentas yra, kad reikia atsiduoti tekmei ir stebeti. atsiranda galimybe - stveri ja. bet is esmes nera nieko, ka privalai padaryti (viska patys susigalvojam), todel tekmei pasiduot geriausia.
Bet cia is serijos "kaip gyventi cia ir dabar"
Atsakyti
QUOTE(Naoko @ 2007 05 18, 12:25)
Zinau. man paciai taip yra, bet as stengiuosi dirbti su savim. mane buna erzina parasymai, kad reikia ne laukti, o veikti paciai (nes nera jegu ir zinai, kad niekas to nesupranta), net apsizliumbiu prie kompo buna...
bet vistiek manau, kad geriau bendrauti su linksmais zmonem, nei eiti i depresiju tema. nes skaitant tik apie tai, galvojant tik apie tai buna dar blogiau.
man paciai sita tema kaip vaistai

Matai Naoko, tas skatinimas veikti daug priklauso nuo tavęs ir tavo vidaus, kai pradėjau skaityt knygas apie šią teoriją, jos lietuvių kalba dar buvo mažai, bet būdavo kartais kad perskaityti dalykai labiau baugino, nei džiugino. Šiaip visi metodai yra daug veiksmingesni, jei pradedi įsiklausyti į save ir pažinti savo prigimtį. Aš žinau, ką reiškia pasiekti protu nesuvokiamus dalykus naudojant įtaiga ir pozytivius teiginius, bet žinau ir kokia tuščia jaučiausi nepažinusi savęs, gal tai tikėjimo trūkumas, gal nežinojimas iš kur visa tai pareina, kurį laiką labiau patiko knygos apie sielą, jausmus, tikėjimą. Dabar net nežinau ko noriu, tai ir šių metodų netaikau. Tik gerai žinau kaip jie veikia.
Atsakyti
O aš dar skaičiau, kad kai nurimsti ir pasiduodi tekmei, tai reiškias, kad nebesiblaškai desperatiškai bandydamas priešintis srovei ar pan, ir tada plauki sau ramiai ir ramiai plaukdamas gali apiplaukti visokias pasitaikiusias kliūtis, pasirinkti kryptį, nes būdamas ramus gali matyti abu krantus ir rinktis ir t.t. 4u.gif

Va man tokio plaukimo ir dairymosi dabar trūksta:)
Atsakyti
QUOTE(Daivaa @ 2007 05 18, 12:32)

Dar nusikirpau ir nusidažiau plaukus, čia irgi buvo žingsnis iš to liūno.

Tai čia jau pats ryškiausias požymis, kad pasirengusi naujam etapui biggrin.gif Apie kokius dar grįžimus galvoji? Aišku, emocijų pasvyravimų bus, bet... thumbup.gif

QUOTE(Daivaa @ 2007 05 18, 12:37)
Pasitikėjimas gyvenimo eiga tai nėra nieko neveikimas.

Yra toks pasakymas: "Jeigu sėdžiu ir nieko nedarau, galbūt tuo metu intensyviai galvoju". Bet šitą žinom tik mes patys. Kitiems atrodo, kad tinginiaujam biggrin.gif

QUOTE(Naoko @ 2007 05 18, 12:37)
...  is esmes nera nieko, ka privalai padaryti (viska patys susigalvojam), todel tekmei pasiduot geriausia.

Ačiū, kad priminei 4u.gif
Prieš vėją nepapūsi, taip? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivaa @ 2007 05 18, 12:40)
O aš dar skaičiau, kad kai nurimsti ir pasiduodi tekmei, tai reiškias, kad nebesiblaškai desperatiškai bandydamas priešintis srovei ar pan, ir tada plauki sau ramiai ir ramiai plaukdamas gali apiplaukti visokias pasitaikiusias kliūtis, pasirinkti kryptį, nes būdamas ramus gali matyti abu krantus ir rinktis ir t.t.  4u.gif

Va man tokio plaukimo ir dairymosi dabar trūksta:)

Mudvi turbut skaitem ta pacia knyga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 05 18, 12:45)
Tai čia jau pats ryškiausias požymis, kad pasirengusi naujam etapui 

Ne, čia laikinas pagerėjimas, laikina euforija, norisi tikėti, kad nieko nėra pastovesnio už laikinumą, bet jai gali būti dar blogiau, ir bus, kiek teko stebėt depresija sergančių žmonių, visi pereina tuos pačius dėsningus etapus, vieni serga visą gyvenimą, kiti tik tam tikru gyvenimo laikotarpiu, labiausiai depresija paaštrėja pavasarį ir rudenį.
Atsakyti
QUOTE(Naoko @ 2007 05 18, 12:50)
Mudvi turbut skaitem ta pacia knyga  mirksiukas.gif

Gal:) bet aš net neatsimenu tų knygų, man tik kai kurios mintys nusėda:)

Dabar nusipirkau kažkokią storiausią knygą "Išmintingas gyvenimas", bet dabar man nesiskaito kažkaip, atidėsiu vėlesniam laikui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivaa @ 2007 05 18, 12:55)

kaip netekai artimo žmogaus? Jis mirė? Žuvo? Ar išsiskyrėt? Jei nenori rašyt į temą, parašyk į až, nes skirtingi patarimai bus.
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2007 05 18, 12:53)
Ne, čia laikinas pagerėjimas, laikina euforija, norisi tikėti, kad nieko nėra pastovesnio už laikinumą, bet jai gali būti dar blogiau, ir bus, kiek teko stebėt depresija sergančių žmonių, visi pereina tuos pačius dėsningus etapus, vieni serga visą gyvenimą, kiti tik tam tikru gyvenimo laikotarpiu, labiausiai depresija paaštrėja pavasarį ir rudenį.

Aš ir pati labiau linkusi sutikti su suntea, nes tai tikrai tokie laikini kažkokie bandymai "gyventi".
Aš labai labai tikiuosi, kad nesirgsiu visą gyvenimą, labai tikiuosi, kad tai tik kažkoks mano gyvenimo epizodas. Juoda juosta po labai ilgai buvusios labai baltos juostos.

Suntea, parašysiu į až, truputį vėliau, pradėjau graudintis, tai noriu truputį atsigauti:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivaa: 18 gegužės 2007 - 11:59
QUOTE(Daivaa @ 2007 05 18, 12:58)

Parašyk, gal galėsiu kuo padėt.
Atsakyti