QUOTE(Shidduh @ 2007 05 27, 21:58)
kabbaloje sakoma, kad pasaulys yra toks, kokį jį matai. tame ir kūrybos esmė. kokį sukuri, toks ir yra. o kas dėl ligų, tai aš nebūčiau tokia kategoriška. nėra viskas taip paprasta. aš labiau linkusi manyti, kad ligos greičiau jau duodamos, kad žmogui kiltų poreikis pradėti savęs klausti, kokia gyvenimo prasmė ir ieškoti atsakymų. ir geresne nuotaika bei gausesnėmis maldomis, čia vargiai atsipirksi. jeigu visos ligos būtų tik dvasinio pobūdžio, tuomet juk neveiktų ir antibiotikai. pvz.: kai mano sūnui pateko infekcija į žaizdą ir jis akyse tino, man buvo toks šokas, kad aš nei apie dievą, nei apie velnią negalvojau. ir tikrai žinau, kad jis, tuomet 7 metų, per tas kelias valandas nei kiek nepatobulėjo dvasiskai, nes au tokia temperatūra išvis nieko negalėjo suvokti. tačiau pradėjus leisti antibiotikus, liga praėjo.
Pasekmės gydomos ir antibiotikais...Liga prasideda dvasiniuose žmogaus kūnuose, o kai jau pereina į fizinį, rekalingi vaistai, ligoninės, reanimacijos...
Antrąkart skaitau man patinkančią N.Donald Walsh knygą "Pokalbiai su Dievu". Joje kalbama apie tai, kad žmogus gimė Žemėje ne tam, kad mokytųsi ir kažką išmoktų, o prisimintų, kas jis yra.Siela ateina viską žinodama ir nori išgyventi tai, ką ji žino. Nes žinoti neužtenka. Pilnatvė yra tada, kai išgyveni tai, ką žinai.
"Svarbiausia Kristaus pamoka yra ta, kad jūs ne galite turėti amžinąjį gyvenimą- jūs jį turite; ne galite turėti Dievo meilę, bet ją turite; ne galėtumėte turėti viską, ko trokštate, bet turite.
Tereikia tai žinoti. Nes jūs esate savo tikrovės kūrėjai, o gyvenimas negali būti kitoks, nei jį sugalvojate.
Savo galvojimą jūs paverčiate tikrove. Tai pirmoji kūrimo pakopa. Dievas Tėvas yra mintis. Jūsų mintis yra visų daiktų ir reiškinių gimdytoja. "
"Jausmai yra judanti energija. O kai išjudinate energiją, kuriate. Jei išjudinate pakankamai daug energijos, sukuriate materiją. Materija yra energijos sankaupa. Išjudinta. Suspausta. Jei energiją valdote ilgai ir tam tikru būdu, atsiranda daiktai. Tai yra visatos alchemija. Tai yra gyvybės paslaptis.
Mintis- tai grynoji energija. Kiekviena dabartinė, buvusi ar būsimoji mintis turi kūrybinės galios. Jūsų minčių energija niekada neišblės. Niekada. Palikusi jus, ji pasiners į visatą ir joje pasiliks visiems laikams. Mintis yra amžina. "