QUOTE(Ūkanos @ 2007 05 21, 10:13)
Tema tikrai verta diskusijos ir labai sudėtinga, ką patvirtina visuose 9 - iuose lapuose tvyranti įtampa. Ne kiekvienam suvokiami subtilūs dalykai čia pasakojami. Sutinku, kad žmogus pats save kuria. Noriu tik užsiminti apie dalykus, kurie mane labai neramina šiame procese (ir kuriuos įžvelgiu net kai kurių diskutuojančiųjų pozicijose).
Mano nuomone, tokiai kūrybai trukdo visuomenės normos, dogmos, įvairūs akli vadovavimaisi religijomis, trumparegiškumas ir panašūs dalykai. Čia jau, matot, pakrypus savęs kūryba išeina. Sėkmingai save kurti sugebėtų tik savarankiškai protaujanti asmenybė, galinti į tą patį reiškinį pažvelgti vis kitomis akimis. Vienu žodžiu apibūdinant - laisva asmenybė. Nesupančiota jokių religijos, psichologijos ar pasaulio suvokimo teorijų. Visus šiuos dalykus žmogui duota suvokti savarankiškai. Tik žmogus kuo toliau, tuo mažiau stengiasi ką nors suvokti, nes už jį mat jau suvokė kažkas kitas.
Galbūt turiu omeny labiau stambesnį, asmenybės pasaulėžiūros, kūrimą, į kurį įeina ir anksčiau diskutuoti dalykai. Dėl vieno esu įsitikinus - gauname per daug žmogaus sukurtos informacijos. Ji teršia.
Pagarbiai.
pakrypus kuryba -

patiko issireiskimas. manau nemaza dalis zmoniu iki galo nesuvokia, kokia didele itaka ju jausmai, minrys, norai daro aplinka. nepamenu kas bet kazkada kazkas yra pasakes man lanai patikusia minti - bijokite savo svajoniu, nes jos gali issipildyti.
is pradziu skamba kazkaip trikdanciai. bet kai pagalvoji - taip ir yra. sast kazko panaorai slapta ir netiketai, net nesusimastydamas ir pamirsai, kad norejai ir visai net is tiesu ir nenorejai - tiesiog siaip atsitiktinai taip pagalvojai. o tau - se ir turekis, ka mastei...
pamenu kai dar buvau jauna antro kurso studente a.a. beresnevicius pasake,kad mintis butina kontroliuoti ir valdyti. man tada tai padare labai dideli ispudi, nors iki galo nesuvokiau ka tai reiskia.

tik siandien daugmaz aisku...