o as plaunu rubelius su tokiais paciais skalbimo milteliais kaip ir savo drabuzius.jokios alergijos....
o as susiduriau su tokiu klausimu ar iskalpti patalyne leliuko nauja, na ji man kazkaip keistai kvepia, turbut senai guli supakuota poletileniniam maise

Skalbiu su Sonett is parduotuves Stepono 4. Tai ekologiski milteliai. Kainuoja gal ir nemazai, bet 2,4 kg uztenka 42 skalbimams
Mažylės drabužiukus skalbiu milteliais "Dzidzius" automatinėje skalbyklėje. Jei yra tyrelių paliktų dėmių, prieš dedant į skalbyklę ištrinu lietuvišku ūkišku muilu ir užpilu karštu vandeniu. Rezultatas būna geras. Su savo rūbams naudojamais milteliais skalbti kol kas nerizikuočiau, bijau kad lėlytę gali nekaip paveikti. Juk alergija neiškart pasireiškia, alergenas gali išerzinti organizmą ir tik tada prasidės bėdos.

QUOTE(Mikasiene @ 2006 12 06, 15:01)
Jėzau, mamulės. Jeigu ant etiketės nupieštas lelius, dar nereiškia, kad milteliai tinka
O minkštiklis iš vis tik vienas tinka "Neutral", bet jis brangokas. Jeigu dabar nepasireiškė alergija, tai nereiškia, kad milteliai nedaro poveikio. Vaikas vėliau gali susirgti lėtinėmis alergijomis pvz. šalčio alergija ar pan.
Juk leliukui visai nereikia, kad jo skalbinai kvepėtų. To reikia Jums mielosios...Nerizikuokit leliukų sveikata.
pritariu visom keturiom
, nes pati nuo skalbimo miltelių turiu alergiją šalčiui. ir žiauriai skamba - "skalbiu su ariel ir
". "super" bus alerginės reakcijos, kurios išsivystys vėliau ir kai nežinosi kuriuos "super" vaistus naudoti, nes atrodo,kad
niekas nepadeda

Juk leliukui visai nereikia, kad jo skalbinai kvepėtų. To reikia Jums mielosios...Nerizikuokit leliukų sveikata.
pritariu visom keturiom

Aš ir visom keturiom pritariu. Alergija nepasireiškia tuoj pat, o kai pasireikš tai jau bus bėdos daug pridaryta...
Tikrai nereikia rizikuoti su visais tais arielais ir lenorais ypac kudikiams ir maziausiems
.. Pati skalbiu tik su specialiais milteliais. Kol kas naudoju "bobas" ir miltelius ir muila. Kai drabuziuku daugiau metu i skalbenke, o kai vienas kitas - tai su "bobas"muilu rankomis. Jeigu reikia, kad isplovus rankomis greiciau isdziutu, ir tarkim ner jegos paciai stipriau pasunkt - tai naudojuosi tik skalbenkes centrafuga, o ne pilna skalbimo programa. Pati turiu ranku odos alergija del visokiu feiriu, tai jau vien del to skalbiu (jei su rankomis tenka) su vaikisku muilu. Ir antras dalykas, jei skalbti rankomis tai miltelius labai ilgai reik skalaut kol buna gerai. Vandens tiek iseina, kad geriau jau det i skalbykle.

Skalbiu kartu su visais drabužiais ir įprastais milteliais, mažylei 5 mėn, bat kol kas jokios alergijos nepastebėjau, bet perskaičius Jūsų komentarus susimąsčiau
Reikės paklausti gydytojos jei per 5 mėn alergijos neatsirado, tai gal ji ir nepasirodys? Tad butinybės keisti miltelius kaip ir nebūtų

QUOTE(dute_a @ 2007 01 02, 23:26)
o as susiduriau su tokiu klausimu ar iskalpti patalyne leliuko nauja, na ji man kazkaip keistai kvepia, turbut senai guli supakuota poletileniniam maise 

negi niekas nepatars?

QUOTE(dute_a @ 2007 01 07, 18:32)
Jei tu kalbi apie užvalkalus , tai aš viską perplovinėjau nežiūrint į tai ar tai naujas daiktas. O jei patalyne, tai pirma bandyk išvėdinti:išnešk į balkoną ir lai vėdinasi kelias dienas ar ilgiau, kol tau dar jų nereikia.
As skalbiu Neutral skalbimo skysciu ir minkstikliu -visada atskirai nuo savu drabuziu. Ijungiu mini programa, tai per pusvalanduka ir issiskalbiam 
Papildyta:
Aha - o del naujos patalynes skalbimo - butinai! As viska perskalbiu kai nuperku - ir drabuzelius, ir patalyne, ir zaisliukus - juk maza kur kokiam fabrike voliojosi..

Papildyta:
Aha - o del naujos patalynes skalbimo - butinai! As viska perskalbiu kai nuperku - ir drabuzelius, ir patalyne, ir zaisliukus - juk maza kur kokiam fabrike voliojosi..
QUOTE(dute_a @ 2007 01 03, 00:26)

Man rodos geriau isskalbt, ka tu zinai kas ten siuvo ir kokiomis salygomis, ir kas liete ta patalyne. As visus naujus vaikucio ir drabuzelius ir palalyne pirma skalbiu tik poto naudoju.