Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptikų vartojimo pasekmės

QUOTE(čikuraku @ 2009 03 01, 23:06)
mano drauge neruke ir negere...jai po truputi gereja, bet jau nebebus 100 proc. kaip pries tai buvo visaverte...

as pastebejau, kad man ant leskuciu vidines puses irgi truputi yra susidare kraujagysliu tokiu ryskesniu, bet uzvaiksciojus stipriau i soliariuma nesimato, bet galvojau, kad jos pasidare nuo stovimo darbo, ir nesusimasciau, kad gaali but ir nuo kt...

As irgi buciau galvojus ,kad del darbo,jei ne gydytojos klausimas apie kojas...
Atsakyti
QUOTE(LapėSnapė @ 2009 03 01, 19:21)
Na pvz man daktaras ju israse BUTENT, kad isvengciau nevaisingumo  blink.gif  Tai kaip cia dabar suprast?  g.gif  Visgi, atrodo, ir gydo kazka... nors as dar vis nedristu naudot  unsure.gif Neaisku, kuo cia tiket  verysad.gif

Kad ciklą sureguliuotų ir ovuliacija įvyktų. Bet uždaras ratas: kol geri KT, ciklas reguliarus, ovuliacija vyksta, bet pastot dėl KT negali. Mano vienai draugiaškai taip buvo....
Atsakyti
QUOTE(Pupsia @ 2009 03 01, 21:04)
kontraceptines tabletes padidina trombu ir kresuliu susidarymo rizika toms, kurios ruko, nes ju kraujagysliu sieneles sukietejusios ar kokios...

Nebūtina rūkyti, kad kraujagyslių sienelės taptų "sukietėjusios ar kokios". Rūkymas - tik vienas iš rizikos veiksnių.
Papildyta:
QUOTE(LapėSnapė @ 2009 03 01, 19:21)
Na pvz man daktaras ju israse BUTENT, kad isvengciau nevaisingumo  blink.gif  Tai kaip cia dabar suprast?  g.gif  Visgi, atrodo, ir gydo kazka...

Taip, ir gydo, bet jei sveikas žmogus susigalvojęs imtų ir pradėtų vartoti kokį visiškai nekaltą vaistuką ir taip metų metais, anksčiau ar vėliau pasekmių tikriausiai sulauktų. O hormonai (taigi ir kontraceptikai) - ne kokie fermentai virškinimui pagerinti ar vitaminas C.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 03 02, 19:49)
O hormonai (taigi ir kontraceptikai) - ne kokie fermentai virškinimui pagerinti ar vitaminas C.

Geriau pagalvojus, jei pagertum virškinimo fermentus 4 ar 10 metų kasdien, ar neatprastų organizmas juos gamint reikiamom dozėm g.gif .
Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 03 01, 21:06)
as pastebejau, kad man ant leskuciu vidines puses irgi truputi yra susidare kraujagysliu tokiu ryskesniu, bet uzvaiksciojus stipriau i soliariuma nesimato, bet galvojau, kad jos pasidare nuo stovimo darbo, ir nesusimasciau, kad gaali but ir nuo kt...

Turi omenyje sutrūkinėjusius kapiliarus? Soliariumas jų nepanaikins, nors pasikepinus jie ne taip ryškiai matosi. Išnykus nudegimui jie bus dar ryškesni.
Atsakyti
QUOTE(Vardė Pavardė @ 2009 03 03, 17:00)
Turi omenyje sutrūkinėjusius kapiliarus? Soliariumas jų nepanaikins, nors pasikepinus jie ne taip ryškiai matosi. Išnykus nudegimui jie bus dar ryškesni.

jo, zinau, kad nepanaikins, bet netaip matosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Paskaicius visu siuos komentarus, kyla lb daug klausimu man paciai, vartoju Tri Regol jau gal apie 3 metus, neturiu dar lialiuku, bet jau gal reiktu apie tai susimastyt...
Galvoju nebegert KT kokiu metus ir tada galvot apie seima, bet paskaicius visus siuos atsiliepimus, manau kad metu gali neuztektu atsistatyt organizmui... sad.gif
Atsakyti
Paskaityk tas temutes, kur merginos po KT metimo po 1men pastojo ir susilauke svieku vaikuciu. Manau nereikai cia per daug saves gasdintis. Jeigu jau tos KT butu toks brudas, ju nepardavinetu. Musu mamos naudodavo dar senos kartos tabletes, o gimem va ir uzaugom ir anuku pridovanojom, taip kad... Isimciu visada yra bet kokius vaistus geriant galima numirti ir pan.
Papildyta:
QUOTE(swea @ 2009 02 17, 18:26)
jau israsta kazkas panasaus i vyriskas KT, tik neaisku kada bus prekyboje ;]

Nu kazin ar galiam vyrais pasitiketi siuo atveju, juk ne jiem gimdyti reikia, tai manau, kad jiems ir ta apsauga ne tokia aktuali kaip mums merginoms.
Atsakyti
dar pries metus as visai dziaugiausi,kad geriu KT,kad ramu,nepastosiu,visas dziaugsmas po truputi pradejo blest visai neseniai,kai pradejo lyst tokie dalykai,kuriu anksciau nebuvo.na ir dar tas nenoras myletis.KT nebegeriu jau 3 savaites,o noras dar nesugrizo blush2.gif ax.gif
Atsakyti
[quote=mamaly,2009 03 01, 23:14]
[/qjuk tikrai gali buti, kad del darbo... dirbau stovima darba po 8 val beveik kasdien, teko girdeti daug kartu dirbanciu merginu skundu del venu, po kojas lakstanciu "skruzdelyciu" (besiplecianciu venu pozymis). Kodel del visu problemu kaltinate KT? g.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
ziuriu tiek daug priestaringu kalbu apie kt yra doh.gif tikrai nepaneigsiu, kad jos nesveika, bet ir nenoreciau teigti, kad jos sitaip blogai. mano mama turi sveikucius 4 vaikus, ir anais laikasi ne tik gere kt, bet ir nesiojo varine spirale....ir ka esam sveiki, nesergantys vaikai biggrin.gif beto, jei matai, kad atsiranda kokiu nors salutiniu poveikiu geriant, tai ir reikia mesti, o ne gerti iki tol, kol prasideda rimtesnes bedos...manau visoms skirtingai jos veikia....dar vienas dalykas, daug ka daro psichologija...mano teta, kuri visa gyvenima buvo sveikia, gyvybinga, taciau buvo labai kompleksuota ir savimi nepasitikinti...laikui begant ji susirgo depresija, ir is to issivyste kruties vezys, skrandzio negalavimai, galu gale leukemija.... verysad.gif po metu ji mire verysad.gif ji mire ne del ziariu ligu, o del poziurio i save, del skurdaus vidinio pasaulio...na, gal jums ir kvaila pasirodys, bet tai tiesa....daug ka daro nusiteikimas, o jei mes galvosime, kad viskas kenkia, kad viskas blogai ir t.t. nebematysim jokio gerio pasaulyje, tik slamsta ir purva aplinkui.
visur visos situacijos individualios, ir negalime visko taikyti sau, geriau pagalvoti apie prasmingesni, sveikesni gyvenimo buda...
nepykit, jei nusisnekejau, kalbu is patirties ir ne savo, o savo artimuju...
Atsakyti
[quote=Pupsia,2009 03 06, 21:20]
[quote=mamaly,2009 03 01, 23:14]
[/qjuk tikrai gali buti, kad del darbo... dirbau stovima darba po 8 val beveik kasdien, teko girdeti daug kartu dirbanciu merginu skundu del venu, po kojas lakstanciu "skruzdelyciu" (besiplecianciu venu pozymis). Kodel del visu problemu kaltinate KT? g.gif
[/quote]
Gerai,sutinku,tarkim man del darbo,bet tada as ju vistiek nebegaliu gerti,nes jau yra problemu su venomis...kai buvau pas gine beveik pries metus laiko,ji manes klause,ar nera jokiu pakitimu kojose,tuo metu dar nepastebejau,o ji man sake,kad tada dar galesiu gert kokis 5 metus,bet dabar abejoju ar ji sakytu ta pati.dabar jau nebegeriu,uzsiregistravau pas gine ir klausiu patarimu galbut del spirales,bet tikrai ne del KT.Sutinku,kad visu musu organizmai skirtingi,vienai tinka,kitai-ne,as parasiau savo nuomone is savo patirties.
Atsakyti