Įkraunama...
Įkraunama...

Pietų miegas

Kaip matau, naktį ji išmiega apie 12 valandų, o tai nėra mažai ir pakankama tokiam amžiuj. Gal jai tikrai to miego užtenka? Jei visgi norit guldyti pietų, kelkit valandą anksčiau ir migdykit vėliau.
Gal jai nepatinka nauja lova?
Atsakyti
QUOTE(Mega13 @ 2008 09 07, 20:43)
Sveikos supermamos 4u.gif Taiva ištiko mus tokia ,,bėdelė'', kad pana 2,5 metų kategoriškai atsisakė miegot pietų blink.gif Ir taip jau 2 mėnesiai.Iš pat pradžių maniau, kad būna toks periodas , kad nebenori vaikas miegot, bet va pavargsta ir nueina prigult....Bet va su manaja reikalai kitokie doh.gif O viskas prasidėjo nuo to, kad liepą įtaisėm naują didesnę  lovą. Vos tik užklausus ar nenori miegelio, ima šaukti ,,ne ne ne'' g.gif , o apie paguldymą prievartos būdu, nėra net kalbos...
Nu ir ką, sakyčiau mergaičiukė tiek nuvargusi ryte ilgiau pamiegotų, bet ne, keliasi 8.00-9.00 val ryto(kaip ir visada), o visą dieną ,,nusikalusi'', net nerodo požymių kad yra pavargusi, tad vakare į lovą drožiam 20.00-21.00 val.(taippogi laikas nesikeičia su tuo laiku, kada miegodvo pietučius) doh.gif Nu ir nebežinau ką ir galvot....O kad svarbiausia, mergaitė iš tų aktyviųjų vaikų, nenusėdi vietoje... doh.gif Į darželį dar neinam, bet va gavom perspėjimą, kad spalį tikriausiai būsim kviečiamos.Ar nebus vargo vakarienė ir maniškei, ir auklėtojoms ,ir man doh.gif ?Nes kaip suprantu, dar tokių metų vaikas pilnumoj turėtų miegot pietų miego...Taigi, rašykit mielosios mamytės savo išgyvenimus su savo mažiais...Gal kuri esat turėjusi tokios patirties?

Aisku, manau turetu dar miegoti pietu miegelio.
Bet yra ir isimciu-ne visi vaikai vienodi.
Mano vyro sesers vaikas irgi kazkur nuo 2,5 metuku nustojo miegoti pietu miego.
Tad dazniausiai tik paguledavo, paskaitydavo jam ir viskas.
Maniskiui dabar 2,5 metu tai budavo tokiu dienu kad neidavo miegot pietu miego irgi-atsikeldavo anksciausiai 8-8.30, o miegot tik 22 val nueidavo.Na dabar kol kas vel miega pietu miegelio.
Gal pabandykit su vaiku neurologu pasikonsultuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Tikriausiai nepailsejes vaikutis ir nervuotas, neramus buna visa diena? doh.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Va tame reikalas ir yra, kad ji iki lig vakaro ištempia kaip niekur nieko... g.gif Sakau, gal kad vasara buvo, daug užsiėmimė, mažai nuobodžiavimo unsure.gif Gal žiemos metu užsimanys pailsėt per pietus g.gif Stebis visi, kas jau žino, kad pana nemiega pietų, nes ji pas mane aktyvuolė, judruolė, nenustygstanti vienoje vietoje smile.gif Teiva, baigės mano katino direnelės, kada galėdavau ir kambarius apsitvarkyti, ir savo veikla užsiimt mergaičiukei bemiegant doh.gif
Atsakyti
sveikute, zinok mums taip pat prasidejo, kai tik suejo 2m ir 4 men, taip pietu miego kaip ir nebuta verysad.gif mano dukryte taip pat siaubingai aktyvi, taciau neseniai pradejo eiti i darzeli, tai ir aukletojos pasakojo, kad paguldyti ja yra labai sudetinga g.gif o situacija tai tokia pati kaip ir pas tave - migdom 20val o keliasi 7,30-8val. O dabar kai ir nemiega pietu, tikejomes, kad nors ilgiau nakti miegos, taciau gavosi atvirksciai - ir nakti pradejo prasciau miegoti doh.gif visi pataria, kad jau toks amzius, ir naturalu, kad tie pupuliai nenori miegoti blink.gif manau, kad jau musu mazuliai pereina i diesniu etapa, todel mums teks priprasti prie tokio dienos ritmo mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas erkiukas 4u.gif Žiūriu mūsų panos tą patį mėnesį gimusios 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Teiva, su nakties miegeliu ir mums ne kas verysad.gif Nepalyginsi kaip miegodavo prieš tai kai per pietus pailsėdavo...Būdavo dieną nuparpdavo kartais net iki 3 valandų, ir pati atsigaudavau, nuveikdavau kažką tokio savo naudai doh.gif
Niu o šiaip , tai va šnd buvom pas gydytoją, profilaktiškai.Kažkaip pasiguodžiau, kad nebenori miegot pietų (tiksliau nebemiega) doh.gif Tai kažkaip tikėjaus, kad ,,nusidievagos'', bet reakcija buvo tokia, jog tas procesas natūralus dalykas...Tik va man truputį baugoka, kaip bus su darželiu g.gif Jugi auklėtojos su ja viena nesėdės ir neužsiims, kai kiti sau ramiai į akį pučia unsure.gif
Atsakyti
o bandei tu apsimest kad miegi? o ji lai sukiojasi aplink... gal po kurio laiko ir pati priguls?
Atsakyti
Sveikos,mano mergaitei buvo tokia pati bedele su pietu miegeliu,jai buvo tik 1.9m.,bet praejo turbut men.,tada pradejo miegot pietu miego.Nuo to laiko be problemu miega p.miego,dabar mano dukrytei 2.9m.Gal ir jusu vaikuciams praeis tas toks laikas ir vel prades miegot smile.gif
Atsakyti
Va va ir mums cia jautri vieta lotuliukas.gif bet man rodos cia kalta vasara, mums dar nei 2 metuku nera, o jau visa diena istempia doh.gif
Atsakyti
Teiva, matau, kad ne mes vienos tokios vargstančios doh.gif Pasirodo yra ir jaunesnių už mus, kurie nemiegaliukai g.gif
O šiaip pas mus tai viskas išbandyta, tame tarpe ir bandymas apsimest, kad pati miegu, bet va manoji, nekvaila doh.gif Tiesiog įkyriai lenda į akis, kiša pirštus į akis tipo kad atsimerkčiau lotuliukas.gif O va kai atsimerkiu, tai ima už rankos ir tipo vedasi į kitą kambarį( kad tik nereiktų miegot) doh.gif Vienu žodžiu, paskutinė mūsų viltis yra LAIKAS ir DARŽELIS lotuliukas.gif Gal kai matys kad vaikai eina liūlio, tai ir ji iš neturėjimo ką veikt priguls smile.gif Labai tikiuos........... unsure.gif
Atsakyti
O mes atvirksciai, norime atpratinti nuo pietu pogulio blush2.gif Musu Aukselis kai jau nueina ciucias, tai tris valandas, esi prirakintas namie doh.gif Jei bandai pazadinti, na jei kur reikia eiti, tai visa diena buna sugadinta doh.gif Geriau jau jis ryte pamiegotu ilgiau, o tai dabar, keliasi kaip i darba - 07:00 verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mega13 @ 2008 09 07, 20:43)
Sveikos supermamos 4u.gif Taiva ištiko mus tokia ,,bėdelė'', kad pana 2,5 metų kategoriškai atsisakė miegot pietų blink.gif Ir taip jau 2 mėnesiai.Iš pat pradžių maniau, kad būna toks periodas , kad nebenori vaikas miegot, bet va pavargsta ir nueina prigult....Bet va su manaja reikalai kitokie doh.gif O viskas prasidėjo nuo to, kad liepą įtaisėm naują didesnę  lovą. Vos tik užklausus ar nenori miegelio, ima šaukti ,,ne ne ne'' g.gif , o apie paguldymą prievartos būdu, nėra net kalbos...
Nu ir ką, sakyčiau mergaičiukė tiek nuvargusi ryte ilgiau pamiegotų, bet ne, keliasi 8.00-9.00 val ryto(kaip ir visada), o visą dieną ,,nusikalusi'', net nerodo požymių kad yra pavargusi, tad vakare į lovą drožiam 20.00-21.00 val.(taippogi laikas nesikeičia su tuo laiku, kada miegodvo pietučius) doh.gif Nu ir nebežinau ką ir galvot....O kad svarbiausia, mergaitė iš tų aktyviųjų vaikų, nenusėdi vietoje... doh.gif Į darželį dar neinam, bet va gavom perspėjimą, kad spalį tikriausiai būsim kviečiamos.Ar nebus vargo vakarienė ir maniškei, ir auklėtojoms ,ir man doh.gif ?Nes kaip suprantu, dar tokių metų vaikas pilnumoj turėtų miegot pietų miego...Taigi, rašykit mielosios mamytės savo išgyvenimus su savo mažiais...Gal kuri esat turėjusi tokios patirties?

Na mum ir buvo panaši bėda, nors maniškiui dar tik 2 metai bus. Bet tai įvyko tik tada kada nebelankė darželio, buvo su manim 3 savaites namuose,tai ir gražiuoju guldžiau ir piktuoju, bet... doh.gif ,o pradėjus lankyti vėl darželi,pradėjo ir miegoti. čia manau jam ta namų aplinka ramesnė nei darželi,jie ne taip išvargsta ir neina,o ir pavyzdžio nėra. Pamatysi nueis i darželį ir gal ne iš kart, bet tikrai pradės miegot. bigsmile.gif
Atsakyti