Maniškis nuo 2,5 m. atsisakė pietų miego visiškai ir -turbūt - galutinai. Pradžioj buvau lengvai šokiruota, nes iki tol jis miegodavo dieną 2-3 val. pietų. Užtat naktys... 7 val., ne daugiau, su prabudimais, o mano būklė - amžino ufonauto.
Iš pradžių buvo sunku tuo dienos laiku, kai jis anksčiau paprastai miegodavo, nes tapdavo irzlus, priešgina, tačiau miegoti - jokiu būdu. Jis tai nusprendė taip kategoriškai ir dar tai išaiškino žodžiais
man beliko pasiduoti
tai truko apie savaitę tas tampymasis - kas ką...
kita vertus, labai dabar pagerėjo jo nakties miegas, miega 10 val. naktį visada, visada ramiai, gulasi apie 10 ar net anksčiau, užmiega greit, ir būtinai reikia pasakų
(man, tai, beje, labai patinka), keliasi 8... o dieną tikrai nebėra "bjauresnis", nei būdavo anksčiau, kai miegodavo. Žodžiu, man tam tikra prasme tapo lengviau. Atrodo, jam irgi 
Beje, kaip pamenu, su visai miegais buvo ta pati istorija. nebuvo jokių pereinamų etapų nuo trijų prie dviejų miegų, paskui prie vieno... man tiesiog nepavykdavo jo reguliuoti, jis taip aiškiai nuspręsdavo, kad net imdavo juokas, ir užsispyrusiai laikydavosi savo, maždaug: "nuo šios dienos TO miego nebemiegosiu" - ir nebemiegodavo, o dabar atsisakė ir paskutinio.
Iš pradžių buvo sunku tuo dienos laiku, kai jis anksčiau paprastai miegodavo, nes tapdavo irzlus, priešgina, tačiau miegoti - jokiu būdu. Jis tai nusprendė taip kategoriškai ir dar tai išaiškino žodžiais

kita vertus, labai dabar pagerėjo jo nakties miegas, miega 10 val. naktį visada, visada ramiai, gulasi apie 10 ar net anksčiau, užmiega greit, ir būtinai reikia pasakų

Beje, kaip pamenu, su visai miegais buvo ta pati istorija. nebuvo jokių pereinamų etapų nuo trijų prie dviejų miegų, paskui prie vieno... man tiesiog nepavykdavo jo reguliuoti, jis taip aiškiai nuspręsdavo, kad net imdavo juokas, ir užsispyrusiai laikydavosi savo, maždaug: "nuo šios dienos TO miego nebemiegosiu" - ir nebemiegodavo, o dabar atsisakė ir paskutinio.
Mano princesei pries savaitele suejo 2metukai.Bet pietuku nemiega ja gera menes.Apie 1.7 mete soske ir po gero menesio "mete"pietu miega
Mano mama pasakojo,kad as elgiausi lygiai taippat.Obuolys nuo obels.......

Musiske tai pamiega po kelias valandas per diena. Bet uztat ryte sesta ant koju
sakiau isvesiu i kaima pas mociute, galesi karves milst
Kartais isigudrina ir penkta, cia kaip jai susviecia...

sakiau isvesiu i kaima pas mociute, galesi karves milst

Siaubas kažkoks mano kleckui tik metukai, o jis pietų nebemiega nuo pusmečio
. Atsisėda ramiai, prisiglaudžia, po penkių minučių vėl kaip uraganas siaučia
. Galvojau, kad čia gal kokia problema
, o nervų gydytoja nuramino, kad charakteris toks - išaugs.

QUOTE(dzhina @ 2008 05 09, 17:10)
dukryte 2,2 m karta niekaip neuzmio pietu miegelio tai apie 18 val nuluzo bevalgydama 

mums 2,5 metukai,bet jau seniai ji nenori pietu miego miegoti,darzelyje tai be vargo uzmiega su vaikais,o namuose reikia kariauti,buna daznai ,kad lieka be miego.O siaip dazniausiai jos pietu miegas buna 4-5 val.

mano dukrytei nera dar dvieju, taciau pastaruosius kelis menesius ne visda miega pietu miegelio, o jei miega - max pora val. kai miego nenori, neu geruoju, nei rimtuoju neina sustitarti, kad numigtu, todėl jei miego noro pozymiu nerodo, tai ir nekankinam vaiko, tada vakare vietoj 10-11 uzmiega 9-puse 10.
QUOTE(Peliukas @ 2008 05 16, 12:48)
Manau, kad 2-4 metų vaikui dar būtinas pietų miegas.
mes miegame pietu miegelio ir tikiuosi, kad iki kokiu 5 metuku miegos. manau, kad tada jie nebuna tokie irzlus

Na mes tai dar miegam popietuką.
Tik labai jau nedaug...
Vos valandą ištempia. Kartais net trumpiau.

QUOTE(lyra82 @ 2008 11 14, 13:34)
As tai manau, kad pietu miegas vaikams reikalingas iki 6 metu. Juk reikia pailseti ir atgauti jegas po aktyvios veiklos
Nors namuose retas 5-metis miega diena 

Skaičiau, kad vaikams nuo 4 m. pietų miegas nėbėra būtinas, nebent vaikas labai judrus. Mano dičkis (4.8 m.) dienomis nebemiega nuo 3 m. ar truputėlį anksčiau. Jaučiasi puikiai, vakare lengvai užmiega, nebūna jokio irzlumo. Kai būdamas 3.5 m pradėjo eiti į darželį, sunkiai priprato prie pokaičio. Darželyje miega, bet po to vakarais yra didžiulių problemų užmiegant. Tik 23.30- 24.00 val. šiaip ne taip "nulūžta", nors paguldome daug anksčiau. Savaitgaliais dienomis niekada nemiega.
maniškis beveik nuo metų pradėjo nemiegot pietų, visaip bandydavau mikdytis ir gražiuoju ir piktuoju, niekas nepadėjo, bet vakarais anksti lūždavo, o kai pradėjo eiti į darželi, auklėtoja sako pats pirmas pietų užmiega, savaitgaliais namuose nemiega ir nežinau kur padariau klaida.