Įkraunama...
Įkraunama...

Savas ir "svetimas"(paimtas) vaikas

QUOTE(lad @ 2007 05 24, 14:00)
ilgai dvejojau ar pradėt šią temą, dar ilgiau kur ją pradėt, bet...
Visada su vyru žinojom, kad auginsim ne tik savo, bet ir imsim iš vaikų namų... Atrodė savaime suprantama, meilė bus visiems vienoda... Turime dukrytę... dėl kitų prognozės abejotinos, nenoriu plėstis... ir iškilo dilema... Ar meilę vaikams būna vienoda, ar neišskiriama čia savas, o čia paimtas vaikas?
Tikiuo suprantat kas mus kamuoja. Norim ir galim užaugint keletą vaikučių, bet bijom, kad galim jų taip nemylėt kaip savosios...
Žinau, kad reikia laiko subręst visam tam, bet gal tėveliai, kurie tai jau praėjo gali pasidalint savo patirtim.
Labai tikiuos sąžiningumo, o iš kitų tolerancijos ir pakantumo 4u.gif

Vienareikšmiškai-Tau viskas pavyks, tik po kelių gerų metų. Tavo dukrytė per maža.Labai pavargsi viską derindama, turi gerai save paanalizuot. Gal tu stipri kaip Titanas, tada kam delsti. Pvz. Nomeda pasiėmė mergaiyę kai jos berbniukas buvo panašaus amžiaus kaip Tavo mergytė ir pavyko. Aš sveriu savo matais, man būtų nepavykę jei mano mažoji būtų apie 2jų. kai ji buvo 5-erių, į šeimą atėjo 11 metų Eglė, kuri tikrai dėjo pastangas būti gera sesute, o tik vėliau ir mažasis Dainius, tai viskas susinormalizavo per .....metus. Dabar tai puikiai viskas, bet Rugilė sako,kad daugiau nenorėtų tokio vargo( adaptacijos problemas ji suvokia savaip)
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2007 05 30, 20:00)
Vienareikšmiškai-Tau viskas pavyks, tik  po kelių gerų metų. Tavo dukrytė per maža.Labai pavargsi viską derindama, turi gerai save paanalizuot. Gal tu stipri kaip Titanas, tada kam delsti. Pvz. Nomeda pasiėmė mergaiyę kai jos berbniukas buvo panašaus amžiaus kaip Tavo mergytė ir pavyko. Aš sveriu savo matais, man būtų nepavykę  jei mano mažoji būtų  apie 2jų. kai ji buvo 5-erių, į šeimą atėjo 11 metų Eglė, kuri tikrai dėjo pastangas būti gera sesute, o tik vėliau ir mažasis Dainius, tai viskas susinormalizavo per .....metus. Dabar tai puikiai viskas, bet Rugilė sako,kad daugiau  nenorėtų  tokio vargo( adaptacijos problemas ji suvokia savaip)

visada svajojom, kad auginsim pametinukus... bet gyvenimas koreguoja mūsų planus taip kaip jam atrodo teisinga. Gal jūs ir teisi, manau reikėtų atsigaut, paaugint dukrytę ir tada pradėt tvarkytis dokumentus ir imti vaikutį tada. Labai nuraminot, mane, galvojau, kad mano abejonės nenormalios ir tokios nekankina tų žmonių, kurie tam ryžtasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lad @ 2007 05 31, 12:34)
Labai nuraminot, mane, galvojau, kad mano abejonės nenormalios ir tokios nekankina tų žmonių, kurie tam ryžtasi 4u.gif

pries ryztantis tam zingsniui abejones visada kankina, as globa ar ivaikinima prilyginu neplanuotam nestumui, na teoriskai zinai kad turesi vaikuti, bet isvydus teigiama testa apima panika-kokia busiu mama, ar man pavyks, ar susitvarkysiu, gal dar ne laikas.... kai jau vaikutis gimsta nebeisivaizduoji gyvenimo be jo-zyziancio, pykstancio, neklausancio ir kitaisp "netobulo" wub.gif tas pats kai pakvieti vaikuti pas save is vaiku namu kirba milionas abejoniu, pjauna kitu nuomone ir komentarai, bet paskui jau uzmirsti kaip tas vaikas atkeliavo i tavo seima, kokiais keliais jis cia atsidure jis tavo ir taskas. ir nekeistum jo i joki kita.
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2007 05 31, 13:20)
pries ryztantis tam zingsniui abejones visada kankina, as globa ar ivaikinima prilyginu neplanuotam nestumui, na teoriskai zinai kad turesi vaikuti, bet isvydus teigiama testa apima panika-kokia busiu mama, ar man pavyks, ar susitvarkysiu, gal dar ne laikas.... kai jau vaikutis gimsta nebeisivaizduoji gyvenimo be jo-zyziancio, pykstancio, neklausancio ir kitaisp "netobulo"  wub.gif  tas pats kai pakvieti vaikuti pas save is vaiku namu kirba milionas abejoniu, pjauna kitu nuomone ir komentarai, bet paskui jau uzmirsti kaip tas vaikas atkeliavo i tavo seima, kokiais keliais jis cia atsidure jis tavo ir taskas. ir nekeistum jo i joki kita.

thumbup.gif labai geras pasakymas, labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ramintas @ 2007 05 31, 13:33)
thumbup.gif  labai geras pasakymas, labai patiko  thumbup.gif

Man irgi Šelmos pasisakymas labai patiko thumbup.gif Svarbu apsispręst ir būt pasiruošus meilės išbandymams smile.gif
As turiu du vaikus - viena "savo biologini", kita - "ne savo". Negaliu pasakyt, kad meilė vaikams manyje užgimė iškart... niekas mano viduje meilės lempos vienu rankos mostu neuždegė - nei savam, nei kitos mamos pagimdytam blush2.gif Pradžioj labiau pergyvenau, kaip apskritai man pavyks būti mama:geda2: Bet stengiuosi viską daryt kaip įmanoma geriau, o meilė atėjo nepastebimai... Dabar abi myliu vienodai, tą tikrai žinau smile.gif Gal net įvaikintą mergytę mylėt "teisingai" yra lengviau - jos ydos kitokios, "atsineštinės", o kai pamatau savo blogybes biologinės dukros elgesyje - oi, kaip kraujas "užverda" blink.gif
O dėl to klausimo apie gelbėjimą - nežinau, ar tikrai lengva savo širdyje rast atsakymą į jį ir ar tai kažką tikro parodys... O jei reiktų apsisręst ir pasirinkt tarp dviejų savo biologinių vaikų (to paties tėvo)? Aš jei ilgėliau pamąstau apie karą ir kitokias ekstremalias situacijas, tai apskritai pagalvoju, kad vaikus augint baisu ir geriau jų neturėt. geriau vaikams pasaką paskaityt, nei tokias mintis vartyt ax.gif
Atsakyti
Na tikiuosi nesupyksit, kad cia uzklydau, nes turiu tik viena dukriuka, bet planuojam isivaikinti dar viena vaikuti. Ir labai bijau, nes kol kas neissivaizduoju, kad galeciau ka nors labiau myleti, nei savo angeliuka. Nezinau, ar manyje yra dar tiek pat meiles kitam vaikeliui blush2.gif Tikiuosi yra, nes labai noriu dar vieno ar dvieju vaikiuku. Bet palauksiu ir as pora metu kol taip nebegalvosiu.
Beje dukriuka kuria turim ir labai dziaugiames pries 10menesiu isivaikinom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lediete: 02 birželio 2007 - 12:24
QUOTE(lediete @ 2007 06 02, 13:22)
Ir labai bijau, nes kol kas neissivaizduoju, kad galeciau ka nors labiau myleti, nei savo angeliuka. Nezinau, ar  manyje yra dar tiek pat meiles kitam vaikeliui 

kai pastojau antra karta labai zliumbiau, kad pagimdysiu va leliuka ir nemylesiu jo unsure.gif pergyvenau, kad is pirmagimio demesi atimsiu, kad jis nuskriaustas bus... galiu pasakyti kad mamos sirdis begaline, jei jau myli viena (juk buna moteru kurioms motinystes jausmas taip ir neprabunda...) tai mylesi ir du ir tris ir desimt wub.gif ir ta meiles skirsis, bet ji bus vienodai stipri, tik kiekvienam vaikui kitokia.
Atsakyti
TAIP YRA IŠ TIKRŪJŲ: MEILĖ VIENODAI STIPRI BET KIEKVIENAM SKIRTINGA.
AŠ AUGINU DU ĮVAIKINTUS PYPLIUS. KOL TURĖJAU VIENĄ, ATRODĖ KAD NEĮMANOMA TAIP STIPRIAI MYLĖTI IR KITĄ VAIKELĮ. TAČIAU ANTRASIS MAŽIUS MUMS BUVO KAIP PERKŪNAS IŠ GIEDRO DANGAUS.APSISPRĘSTI AR AUGINSIM DAR VIENĄ ANGELĖLĮ, KURĮ SU MUSŲ PIRMUOJO VAIKIUKU SIEJA KRAUJO RYŠYS IR TIE PATYS GIMDYTOJAI, TURĖJOME KELIAS DIENAS. KLAUSIMŲ NEKILO NEI MAN, NEI MANO VYRUI. TIK SUŽINOJUS APIE JĮ, APĖMĖ TOKS JAUSMAS ,KAD TAVO VAIKIUKAS KAŽKUR VIENAS, SU SVETIMAIS......DAR NEPAMAČIUSI JO JAU MYLĖJAU .TIESA KITAIP NEI PIRMĄJĮ.TAIGI GLOBOS DOKUMENTUS SUSITVARKĖME PER KELETĄ DIENŲ IR DAR MĖNESIO NETURINTIS PYPLIUKAS JAU MŪSŲ NAMUOSE. JAUSMAS LABAI STIPRUS, NE TOKS PAT KAIP PAGIMDŽIUS, BET JAM TURBŪT PRILYGSTANTIS. ŠIE VAIKAI TAPO " MŪSŲ" VAIKAIS LABAI GREITAI. O PRAĖJUS JAU BEVEIK 10 METŲ NUO PIRMOJO ĮVAIKINIMO NET MINTIES NELIKO IŠ KUR JIE ATĖJO Į MŪSŲ ŠEIMĄ. JIE MŪSŲ!!! BET IR AŠ IR VYRAS, KIEKVIENĄ MYLIM KAŽKAIP KITAIP. JUK TURBŪT NĖRA PASAULYJE KELIŲ ŽMONIŲ , KURIUOS MYLĖTUMĖME TAIP PAT...
NELABAI RIŠLIAI PARAŠIAU, ATLEISKIT . BET VISADA SKAITANT AR RAŠANT ŠIOJE TEMOJE UŽPLŪSTA DAUG EMOCIJŲ.
Atsakyti
gerai kai yra tas visagalis internetas blush2.gif kai pabandžiau šia tema pakalbėt realiam gyvenime, oi kaip likau nesuprasta, visi iškart dar nematę jau mylėjo, dievino, o aš ŠITAIP abejoju tai matyt ir savos nemyliu blink.gif
Atsakyti
ir visos matyt tobulos- namai tvarkingi, vaikams VISADA viska ramiai ir kantriai isaiskinama nekeliant balso,o namuose niekada nebuna dumu doh.gif lad daryk taip kaip tau atrodo gerai, ne kiti, o tu nugyvensi savo gyvenima, ne kiti, o tu ji nugyvenusi paklausi saves ar viska padarei teisingai 4u.gif sekmes apsisprendziant mirksiukas.gif
keista kad daugelis bijo vaiku is vaiku namu, o nebijo patys gimdyti.....lyg "savi" butu ju-tobuluju-tobuli, o visu kitu moteru isnesioti niekam tike verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šelma: 04 birželio 2007 - 21:31
QUOTE(Šelma @ 2007 06 04, 23:30)
ir visos matyt tobulos- namai tvarkingi, vaikams VISADA viska ramiai ir kantriai isaiskinama nekeliant balso,o namuose niekada nebuna dumu  doh.gif lad daryk taip kaip tau atrodo gerai, ne kiti, o tu nugyvensi savo gyvenima, ne kiti, o tu ji nugyvenusi paklausi saves ar viska padarei teisingai  4u.gif  sekmes apsisprendziant  mirksiukas.gif
keista kad daugelis bijo vaiku is vaiku namu, o nebijo patys gimdyti.....lyg "savi" butu ju-tobuluju-tobuli, o visu kitu moteru isnesioti niekam tike  verysad.gif

aha, panašiai lotuliukas.gif mane irgi stebina toks požiūris, kai kažkas pabandė paprotint tai atrėžiau, kad tada ir vyrą reikėjo man kitą rinktis, nes charakteris tai oi oi oi, o mažoji visa į tėtį ir nieko, susitvarkom - tai pažiūrėjo kaip į debilę, tiesa, pati visiems aiškina, kad nesusikalba su dukra nes zodiako ženklai nesutampa blink.gif o mamytė ten... g.gif nebūtų tėvai prie babkių seniai teisės apribotos būtų doh.gif
Atsakyti
dabar pergalvojau visus žmones kuriuos labai myliu ir ta meilė nė vienam nėra vienoda, visus skirtingai bet labai stipriai, taip pat ir savo vaikus, nors vienas biologinis o kitas ne 4u.gif
manau kad net turint du biologinius vaikus tas pats būna, ir išvis ar įmanoma tą meilę pasverti ,pamatuoti g.gif mažiausiai galvoti apie tai reikia, tiesiog mylėti taip kaip moki. wub.gif

tiesa dėl auklėjimo, manau kad vaikai be reikalo nebarami, barame nes mylime ir norime juos apsaugoti, išmokinti ir pasirūpinti...
nebarti- tai dar nereiškia- mylėti smile.gif
Atsakyti