Įkraunama...
Įkraunama...

Savas ir "svetimas"(paimtas) vaikas

QUOTE(Dar @ 2007 05 30, 09:55)
Tačiau visada skamba kažkada pasakyti žodžiai, jei skestų abu vaikai ir būtų galima išgelbėti tik vieną, kurį gelbėtumei. Tai žiaurus klausimas, užduokit jį sau.

Neturi prasmes sitie zodziai... jie nenusako jausmu gilumo, ir atsakymas nera teisingas... uzduokit si klausima motinoms auginancioms kelis vaikus.
kuria as is savuju gelbeciau jei skestu? - abi, nesvarbu, kad imanoma tik viena. motinos meile stebuklus padaro, jai nieko nera neimanomo...
Mano senele sako, kad ranka turi penkis pirstus, ji -ranka, pirstai mes. kuri nori nukirsk, skaudes taip pat...

Atsakyti
Tai klausimas konkrečiam atvejui konkrečioje situacijoje jo ,,nelankstant,, kitaip ar kitur. Tame ir yra visas jo baisumas. Jis ne mano sugalvotas beje. Todėl ir uždaviau, kad kiekviena pagalvotų asmeniškai, ir diskutuoti apie jį manau nevertėtų. Ir visdelto jis nusako jausmų gilumą ...
Atsakyti
O jei tau užduotų tą patį klausimą, tik lieptų pasirinkti tėtį ar mamą?
Atsakyti
As gelbeciau ta ,kuris realiausiai butu galimas isgelbeti....
Atsakyti
as maziuka....
Atsakyti
noriu ir aš prisijungti su tokiom pat abejonėm kaip jūsų.....antram leliukui gimdyt galimybės nebėra...norisi turėt sesę.....pati augau ne su biologiniu tėčiu......ir dar lyg šiol jis man yra Žmogaus idealas.....Jis niekada gyvenime manęs neišskyrė iš kitų....šiemet aš jo paklausiau,kaip jam tai pavyko.....jis neatsakė...apsimetė,kad neišgirdo mano klausimo.....nes nesava manęs nalaiko...ir nelaikė...ir nelaikys....iš kur gaut tiek stiprybės,kad vaikas niekada nepasijustų nėe mūsų?
Atsakyti
Dar būdama paauglė visada svajojau ir norėjau užauginti kitų pagimdytą vaikelį. Bet iki šiol taip ir neišdrįsau žengti to žingsnio( nors vis apie tai dar galvoju ir tikiuosi). Auginu tris savus. O mane dažnai kamuodavo klausimas: gal aš mylėsiu tą ,,ne savąjį" vaikiuką labiau už savus? Bet dabar jau suprantu, kad ir savus aš myliu labai stipriai, bet skirtingai, besąlygiškai. Kiekvienas žmogus yra asmenybė ir neįmanoma mylėti visų vienodai...Bet dar širdelėj kirba kažkokios abejonės. Gal todėl, kd nėra iš antrosios pusės 100% pritarimo. Jį taip pat kankina abejonės...
Atsakyti
Truputį paskaičiau temą ir ji sunki ta prasme,kad mylėti ne savo pagimdyta vaiką verysad.gif tikrai gali ne visi schmoll.gif Nežinau kaip jūs mamos,kurios auginate tokius vaikučius su tuo susidorojate ir kokius jausmus jaučia širdis.Bet savaitgalį teko bendrauti su pažystamų šeima,kurioje auga globojama mergaitė.Ir kita dukra tos moters gimdyta.O koks skirtumas tarp tų mergaičių blink.gif Net pati ta mama pasakė ir visai to neslepia,kad to vaiko nemyli doh.gif taip pat pasakė ir toji dukra.Žinot mes su vyru ir anyta pakraupome.Tiesiog iš visų poelgių pulsuoja ta nemeilė ir ji tokia juntama.Tos moters žodžiais tariant tegu globotinė džiaugiasi,kad jai neleido supūti tikrų tėvų namuose verysad.gif Sako tegu džiaugias,kad yra pavalgiusi ir aprengta.
Iš tos mergaitės globos pinigų perka mašiną ir tt.Bet tai ne esmė jos abi to vaiko nemyli verysad.gif
Todėl aš turiu tokią nuomonę jei tokio vaiko negali mylėti,bent jausk švelnumą tam vaikui.Toje šeimoje švelnumo nėra.Mergytei per savaitgalį nė karto nenuprausė užpakaliuko jis iššuto,o valydama su tol popieriumi šikniuką ,mergaitei suverkus iš skausmo dar ir per užpakaliuką uždrožė verysad.gif Buvo kraupu žiūrėti.Matėme kaip augo tikroji dukra ,tai buvo mylima kaip ir turi būti.
Atsiprašau už nerišlų tekstą,bet graudu kad taip vyksta.Tai liečia tik tą vieną šeimą kurią pažystu apie kitas nieko pasakyti negaliu.
Atsakyti
noir1,net siurpas nukrete perskaicius tavo pasakojima unsure.gif ,tuose namuose augdamas vaikelis patirs dar didesne trauma,pasijaus svetimu,nemylimu,niekam nereikalingu... verysad.gif
Atsakyti
Jetau baisu, vaikas auga nemylimas, netgi jam nejaučiami švelnūs jausmai. Juk vaikui neužtenka būti tik aprengtam ir pavalgiusiam. Nesuprantu, kam žmonės ima, kam tokiems duoda. O kiek metų ta mergytė įdomu.
Aš kai pasiėmiau savo megytę, naivu sakyti, kad iš karto mylėjau, bet paprasčiausiai jai jaučiau švelnumą, o dabar praėjus metams laiko galiu drąsiai sakyti, kad ją myliu, bet ją myli ir vyras ir sūnus. Ji niekada neišskiriama, globojama ar ne, ji mūsų vaikas ir rūpinuosi ja kiek tik galiu, ir žinot pastebėjau, kad (anksčiau to nebuvo)kai kažkas jai negerai ar serga, ar nesveika, ar darželyje nenori likti, man taip pat blogai, man irgi ,,skauda,,.Aš pradėjau ją jausti savyje, kaip kad jaučiu savo sūnų...
Atsakyti
Aš kaip ir Dar turiu savo sūnelį ir artimiausiu metu ( po savaitės nešim prašymus įvaikinimui) planuoju įsivaikinti vaikiuką. Prieš kurį laiką vis galvojau, kaip reikės mylėti abu, ar aš pajėgsiu ir pan. Bet kai galutinai priėmėm sprendimą, kad įsivaikinsim vaikiuką aš kiekvieną dieną galvoju apie vaikiuką, kuris ateis į mūsų šeimą, aš jį myliu jau dabar, nors nežinau ateinančio vaikiuko nei amžiaus, nei lyties. Jaučiuosi taip kaip ir nėštumo metu - svajoju apie savo ateisiantį vaikiuką į mūsų šeimą, planuoju šventes, atostogas mūsų pagausėjusioje šeimoje. Net ir dabar kai kuriam su vyriuku planus jau kalbam apie mūsų didesnę šeimą.
Atsakyti
Baisu ir liudna...Tikrai,taip irgi pasitaiko ir kam tada imti globoti...Tik jau nejuokinkit,kad masina nusipirko uz globos pinigus,nebent dvirati lotuliukas.gif Kokia tai galetu buti masina? lotuliukas.gif Tai iseina ,kad ir valgyt neduoda ir nuoga buna?Jei jau sitoks nemeiles argumentas,manau sutirstintos spalvos g.gif
O del vienodos meiles globotiniams ir saviems...Na,netikiu ,nors pasiuskit..Juk cia forumas ir mes galim rasyti anonimiskai,kam irodineti ko daugumoje atveju tikrai nebuna?Nors..visko buna..Zodziu,sunkus ir skaudus klausimas.. g.gif
Atsakyti