man atrodo, kad suaugusių vaikų atveju, tėvas galėtų atriekti tiems vaikams kokį "išankstinį palikimą" -- ir jiems būtų startas savarankiškam gyvenimui, ir sau ramybė.
QUOTE(sena niekšė @ 2009 04 15, 17:05)
man atrodo, kad suaugusių vaikų atveju, tėvas galėtų atriekti tiems vaikams kokį "išankstinį palikimą" -- ir jiems būtų startas savarankiškam gyvenimui, ir sau ramybė.
Ne galetu ,o-privalo.
QUOTE(burbanti @ 2009 04 15, 18:12)
Ne galetu ,o-privalo.
kiekvieno asmeninis reikalas kada tą padaryt. tik dauguma kažkodėl iki mirties laukia

[quote=sena pažįstama,2009 04 15, 17:31]
su tuo.
Is jusu parasymo supratau, kad:
1. Po skyrybu dukros labai norejo bendrauti su tevu, bet neitiko jums, tad po keliu sukastu dantu vizito jos jusu namuose nepageidaujamos.
Prajuokino mane šitas sakinys. Pasakyčiau taip: "Labai norėjo bendrauti", kai tėvas tapo papildytas bankomatas, daug kur rašiau, kad išgyvenom ir sunkų laikotarpį, tai kažkaip nebuvo joms to noro su juo ir bendrauti.
2. Tevas dirba uzsienyje. Grizes puola i dabartines seimos bei dabartinio mazesnio vaiko glebi(galu gale, tai mazesniojo teise i teva), tuo tarpu dukros...lieka kazkur anapus.
- O tai kur jam daugiau reikedavo pulti, į mūsų glėbį galėdavo pulti ir neturėdamas pinigų. Juk į užsienį važiavo, kad išlipti iš finansinių bėdų, kurias įgijo su dukrelių mamyte.
3. Mokami alimentai, nes teismas taip nustate. Bendravimo noro nera.Is abieju pusiu.
-Alimentai teismo nustatyti, juk kitaip net neišskiria, jei nesutarta del vaiku išlaikymo, tai ir pati tikriausiai žinote.
4. Dukros uzaugo. Kaip ir ne naslaites(studentams naslaiciams mokama stipendija ar nereikia moketi uz moksla-sito tiksliai nezinau, reikia tikslinti), nes kazkur yra biologinis tevas, su kuriuo rysio jokio.
-Nu tai yra noras, kad tėvas toliau bapkes lankstytų, nes šiaip ar taip, dar ne visai ištuštėjęs bankomatas.

Is jusu parasymo supratau, kad:
1. Po skyrybu dukros labai norejo bendrauti su tevu, bet neitiko jums, tad po keliu sukastu dantu vizito jos jusu namuose nepageidaujamos.
Prajuokino mane šitas sakinys. Pasakyčiau taip: "Labai norėjo bendrauti", kai tėvas tapo papildytas bankomatas, daug kur rašiau, kad išgyvenom ir sunkų laikotarpį, tai kažkaip nebuvo joms to noro su juo ir bendrauti.
2. Tevas dirba uzsienyje. Grizes puola i dabartines seimos bei dabartinio mazesnio vaiko glebi(galu gale, tai mazesniojo teise i teva), tuo tarpu dukros...lieka kazkur anapus.
- O tai kur jam daugiau reikedavo pulti, į mūsų glėbį galėdavo pulti ir neturėdamas pinigų. Juk į užsienį važiavo, kad išlipti iš finansinių bėdų, kurias įgijo su dukrelių mamyte.
3. Mokami alimentai, nes teismas taip nustate. Bendravimo noro nera.Is abieju pusiu.
-Alimentai teismo nustatyti, juk kitaip net neišskiria, jei nesutarta del vaiku išlaikymo, tai ir pati tikriausiai žinote.
4. Dukros uzaugo. Kaip ir ne naslaites(studentams naslaiciams mokama stipendija ar nereikia moketi uz moksla-sito tiksliai nezinau, reikia tikslinti), nes kazkur yra biologinis tevas, su kuriuo rysio jokio.
-Nu tai yra noras, kad tėvas toliau bapkes lankstytų, nes šiaip ar taip, dar ne visai ištuštėjęs bankomatas.
QUOTE(aire-armante @ 2009 04 15, 18:28)
Kaip matau, nesupratot, ka norejau parasyti

Paklausiu kitaip-ka siuo metu suaugusios dukros veikia? Dirba, studijuoja, mokosi?
QUOTE(aire-armante @ 2009 04 15, 16:20)
Nu bet ir mano sūnelis pastoviai nemato tėčio, nes jis daugiausiai dirba užsienyje, bet visada pasiilgsta, laukia išskėstomis rankomis.
Mano, mano... Kiekvienai peledai savo peledziukas graziausias

Gerai jei, dar vyras pats savarankiskai santykius su dukromis vystyty, bet gi jus tuo tarpu jam uz nugaros vis stovedavot, alimentus priteisinedavot is esamo vyro, kad tik lisnas litas merginom neatitektu

QUOTE(Respect @ 2009 04 15, 18:36)
Gerai jei, dar vyras pats savarankiskai santykius su dukromis vystyty, bet gi jus tuo tarpu jam uz nugaros vis stovedavot, alimentus priteisinedavot is esamo vyro, kad tik lisnas litas merginom neatitektu
Ir po to dar sielojates, kad va, gi sakiau - nemyli jos tevo 

Nesupratau

Kas nors paaiskinkit, kaip galima prisiteisti alimentus esant santuokai?

o man labai įdomu pasidarė, kaip dukros, kurioms buvo apie 10m. (kiek supratau), parodydavo tą nenorą bendrauti su tėvu? Gal ir nenorėjo bendrauti, bet tai kodėl su mama norėjo? Čia man atrodo vis tiek nuo tėvų priklauso, ar vaikai nori su jais bendrauti ar ne. Juk ir neišsiskyrusiose šeimose vakai nesutaria su tėvais(abejais)
Bet vėlgi matydavau tėvų klaidas dėl šitokios situacijos.

QUOTE(sena pažįstama @ 2009 04 15, 18:43)
Nesupratau
Kokius alimentus? Tai kas cia nuo ko issiskyre, jau nebeaisku?

Kiek pamenu, vienoje temoje Aire Armante minejo, kad prisiteise is esamo vyro alimentus, kad tik eksei nenubiretu

QUOTE(Respect @ 2009 04 15, 19:00)
Kiek pamenu, vienoje temoje Aire Armante minejo, kad prisiteise is esamo vyro alimentus, kad tik eksei nenubiretu 

Nu čiudna man jūs vistiek, tik kandžiotis ir sugebat-ar doktarantūra Jums visai smegenėles sudžiovino? Gal dar mano šeima privalo kažkokią exe išlaikyti-dar nėra tokio įstatymo išleisto, kad buvę vyrai exes turėtų išlaikyti, nebent jūs ten savo kažkokį išleidot

Gana man čia su jumis diskutuoti, nes galutinis pokalbis užsibaigia pasikandžiojimais, o aš nenoriu iki to prieiti. Todėl gero vakaro Jums

Papildyta:
[quote=Respect,2009 04 15, 18:36]
Mano, mano... Kiekvienai peledai savo peledziukas graziausias

Beje ir jūs mokykit savo vaiką taip, kad mylėtų tėvą, užjaustų, apkabintų-o nepilkit keraso ant jo, nes priešingu atveju ir jam nutiks, kaip ir maniškiui su dukrelėm.
QUOTE(aire-armante @ 2009 04 15, 19:17)
Gal dar mano šeima privalo kažkokią exe išlaikyti-dar nėra tokio įstatymo išleisto, kad buvę vyrai exes turėtų išlaikyti, nebent jūs ten savo kažkokį išleidot

O vaikus privalo islaikyti ar ne? Jei privalo-kam tada alimentus jus teisetes? Ir jei dukrom beliko po 100lt per menesi alimentu, tai uz tokia suma, tokia ir meile, tiek as pasakysiu... Tusciu skrandziu visos meiles isgaruoja, lieka tik juoda nuoskauda-va nebutu svetima boba pasimaisiusi, buciau pilnu pilvu...
O jei tevas sutiko su tokiu jusu sprendimu(suzaisti cirka del alimentu jums priteisimo, kai vis tiek kartu gyvenat), tai toks ir tevas tera

aire-armante, aš galiu Jums pasakyt, kad yra įstatymas, kuriame parašyta, jog galima prisiteisti išlaikymą iš buvusio sutuoktinio. Pvz.: jei auginot bendrą vaiką ir dėl to negalėjot įgyti reikiamų kvalifikacijų ar darbo patirties, jei augina vaiką po skyrybų ir yra nedarbingos būklės ir pan.
Ar dažnai yra taikomas nesigilinau, bet va toks yra