Įkraunama...
Įkraunama...

Korsetai ir nėščiųjų diržai

Tiesa, dar del tu striju. Tikrai nuo genu priklauso, nes mano viena drauge du vaikuchius pagimde, svorio buvo priaugusi neitiketinai - 25 kg, o dabar vel 56 sveria su visu 176 cm., zhodzhiu atrodytu, kad tokiu svorio metamorfoziu tikrai oda nepakeltu - o strijos pas ja ne vienos (ir shiaip figura pvydetina, nors nei sportuoja, nei dietinasi, nei ka) ohmy.gif. Va, o ash, pvz. jau nuo paauglystes turiu striju, nors pati oda yra stipri, stagri ir niekda gyvenime svoris nera kites daugiau nei 1-2 kg. gydyoja dermatologo sako, kad tame ir paradoksas - oda per stangri ??? Na, ne tame esme, tiesiog norejau pasakyti, kad velnias zhino, kaip chia yra, taip, kad ash apsidrausdama visa laika tepu toki "L'erbolario" (vaistinese tikrai yra) krema nuo striju kunui (66 lt. lygtais) ir krytinei stangrinanti (kainuoja gal koki 50 lt.) ten zholes i sudeti gal 10 rushiu ieina. Tai va, neshtumo metu dar ne viena strija daugiau neatsirado, ir jei man nesivaidena, bet labai panashu, kad ir tos senosios nebe tokios ryshkios ;D. Nezhinau, bet man rodosi, geras daiktas, jei ka - pabandykit. Ir labai maloniai kvepia smile.gif.
Atsakyti
mano istorija tokia ... tepiau ir masazavau pilva nuo nestumo pradzios, nesioju dirza nuo tada, kai pilvas padidejo, o rezultatas STRIJOS  :'( dar gerai, kad auksciau bambos nepakilo jos, bet jauciu pakils  :-/
Atsakyti
mano istorija tokia ... tepiau ir masazavau pilva nuo nestumo pradzios, nesioju dirza nuo tada, kai pilvas padidejo, o rezultatas STRIJOS  :'( dar gerai, kad auksciau bambos nepakilo jos, bet jauciu pakils  :-/

Uzhjauchiu tave   :-[. Taigis ir sakau, kad neaishku kaip chia nutinka... Kazhkur skaichiau, kad pas 80% moteru neshtumo metu atsiranda strijos, o 20% - niekada ju nebuna, ir tie tepimai - netepimai tik sutapimo reikalas... Shiaip tai nieko baisaus tos strijos, nesikrimskit - juk ne raupai kokie ohmy.gif. Mano vyras, pvz. megsta jasias (na, jos nera matomos ishorishkai, nelabai gilios vidineje shlaunu puseje), sako, kad ji jaudina, nes tai labai idividualu ar kazhka ;D ;D ;D. Tiesa, toki daktariuka zhinau, lazeriuku gerbeja ir nebrangininka (koja man traumuota pagyde), tai va jis man sake ramiai neshteti, gimdyti - paskui viska sutvarkys! Jie ten visokius celiulitus naikina, sake, kad ir strijoms bus galas! >:( Tai parashysiu, kai ishbandysiu wink.gif. Tiesa, dar tikrai negreitai...
Atsakyti
Priesh menesi pati klausiau apie tuos dirzhus, o shiandien pati galiu papildyti ir ish dalies atsakyti.
Tuos dirzhus reikia neshioti, ir visai ne del striju. Jie ne tik palaiko pilvuka, mazhina apkrovas nugarai, bet ir pati vaisiu prilaiko. Va ash neneshiojau ir negerai dariau! Shiandien po apzhiuros gdytoja pasake, kad mazhius mano per zhemai smuktelejes galvute, tai, kad jei nenoriu pagimdyti iki 37 svaites (ash gi aktyviai ketinu gimdyt ishkart PO 37 ;D), be dirzho - ne kojos ish namu nekelti. Na ir shiaip daugiau guleti, po dubeniu pagalve deti ir t.t., bet mes chia ne apie tai. Zhodzhiu tie dirzhai, pasirodo, reikalingi, tai teks man ji neshioti. Patariu ir jums, kol neprisidaret bedos.
Atsakyti
Na tikrai nebutinas tas dirzas jei jauciates gerai ir raumenys yra pakankamai stiprus.

Man dirzo neprireike. Jokie pilvukai nenukaro po gimdymo.

Sunkesne buvo vienintele savaite 1.5 men pries gimdyma, kada vaikelis nusileido zemyn. Kol jis rado kai patogiai isitaisyti tai budavo kartais kazkokia kraujagysle arba nerva prispaudzia nemaloniai galvele.

! Nuke, tas nusileidimas yra normalu - taip ir turi buti, tavo gydytoja tai puikiai zino.
Atsakyti

! Nuke, tas nusileidimas yra normalu - taip ir turi buti, tavo gydytoja tai puikiai zino.

Mano gydytoja puikai zhino, kad 31 savaite toks nusileidimas nera normalu ir veltui manes tikrai negazdintu, pasitikiu ja 97%...
Kiekvienai individualiai tas dirzhas. Bet, kaip suprantu, jei aktyvumas ir noras viska aprepti toks kaip mano, tempas nesuletejes, net atvirkshchiai - geriau neshioti ta dirzha. Na, o jei rami neshchioji, nepersitempia, daug nelaksto, nesportuoja... Beje, nusipirkau vakar kelnaites su dirzhu - 100 kartu patogiau, nei tas paprastas dirzhas!!! Visai nemaisho gyventi ir net padeda.
Atsakyti
pritariu, kad dirzas - individualu. man per abu nestumus neprireike, pilvas nenukaro ir nieko neatsitiko, nors tikrai namie netupejau ir lovoj nesivoliojau - su antru paskutinem savaitem namie generaline tvarka darem ir apskritai per visa nestuma vyresnysis sunus gulinet neduodavo - pravaiksciodavom lauke kasdien ne maziau kaip 3 val. bet nugaros praktiskai niekad neskaudejo - tik gal paskutinem savaitem kiek sunkiau vaiksciot daresi, bet manau, normalu juk - su pilvu nepabegiosi.
Atsakyti
Nežinau kaip kitom, bet man tai diržas labai padėjo. Nusipirkai jį gan anksti, prieš tai labai ilgai rinkausi,svarsčiau kas geriau ar platus ar siauras diržas ar prilaikančios kelnaitės.Tikriausiai įgrisau pardavėjoms EURO vaistinėje,nes vis ėjau ir klausinėjau, laukiau naujų prekių. Paskui įkalbėta mamos (sakė kiek tu gali rinktis) nusipirkau Kotrynoje siaurą diržą už 69 lt.. Grįžus namo jau žadėjau nešti jį atgal, nes buvo nupiešta, kad jis daugiau skirtas nugarai prilaikyti.Nusiminusi, kad eilinį kartą nusipirkau ne tą ką reikia atidėjau jį į šalį. Po kelių savaičių, kai nuo nuolatinio sėdėjimo prie rašomojo stalo (reikėjo ruoštis egzaminams) pradėjo vis dažniau skaudėti nugarą, pabandžiau užsidėti tą diržą ir likau maloniai nustebinta, nes skausmas praėjo. Kai tik pradėdavo skaudėti užsidėdavau nors ir neilgam nes mano lėliukas pilvelyje pradėdavo labai jau spurdėti. Vėliau, kai jau atšilo orai, grįžo vyras iš jūros ir prasidėjo labai aktyvus gyvenimas supratau, kad be diržo būtų labai sunku. Mano vyras juokavo kad mane kažkas užvedė kai lėlę ir raktą išmetė. Tikrai labai daug vaikščiojau, nuvarydavau vyrą nuo kojų, o pati tik grįžus namo jau norėdavau vėl kur nors važiuoti. Manau, kad be diržo negalėčiau būti tokia aktyvi, nes kai vieną kartą pamiršau jį užsidėti ir visai dienai išvažiavom į Palangą, vakare grįžau pavargusi ir skaudėjo nugarą. Nuo to karto, jei pamiršdavau užsidėti, tai stengiausi mažiau vaikščioti.
Žodžiu, mano išvada būtų tokia: diržas tikrai reikalingas, tai ne reklama. Žinoma jų kaina gali kirsi tam kartui per kišenę, bet jis tikrai atsipirks, patikėkit. Tuo labiau, kad toks diržas kaip mano yra ir pogimdyminis, taip kad ir po gimdymo bus man naudingas. O ir mano gydytoja sakė labai gerai, kad nešioju, nes mano lėliukas labai judrus ir būtų sunku vaikščioti.
Atsakyti
P.S. Apie Euro vaistine ash dabar nekokios nuomones... Jie man ten ta dirzha parekomendavo, paskui parode kaip ji deti, bet neteisingai!!!Tai ash ishvis negalejau jo neshioti! Po menesio nuejau pirkti kito i kita vaistine (mano gydytoja kazhkaip labai tuos dirzhus primigtynai liepe neshioti), ten paaishkejo, kad man kito nereikia, o tiesiog ash ta, kur pirkau, neteisingai uzhsidedu...  O galiausiai, kaip jau rashiau, nusipirkau kelnaites, nes man tas dirzhas vis tiek ne prie shirdies (tiksliau didelisu triusikus! ;D) "Mazhylio pasaulyje" ("Mama donna"), nes ten buvo galima pasimatuoti, ko vaistinese niekas nepasiule. Ir labai gaila, nes pasimatavusi ash galiasiai nusipirkau tai, ko reikia. Vat prashau, Ash reklamuoju tuos triusikus!!! ;D ;D ;D
Atsakyti
P.S. Apie Euro vaistine ash dabar nekokios nuomones... Jie man ten ta dirzha parekomendavo, paskui parode kaip ji deti, bet neteisingai!!!Tai ash ishvis negalejau jo neshioti! Po menesio nuejau pirkti kito i kita vaistine (mano gydytoja kazhkaip labai tuos dirzhus primigtynai liepe neshioti), ten paaishkejo, kad man kito nereikia, o tiesiog ash ta, kur pirkau, neteisingai uzhsidedu...  O galiausiai, kaip jau rashiau, nusipirkau kelnaites, nes man tas dirzhas vis tiek ne prie shirdies (tiksliau didelisu triusikus! ;D) "Mazhylio pasaulyje" ("Mama donna"), nes ten buvo galima pasimatuoti, ko vaistinese niekas nepasiule. Ir labai gaila, nes pasimatavusi ash galiasiai nusipirkau tai, ko reikia. Vat prashau, Ash reklamuoju tuos triusikus!!! ;D ;D ;D

Ir man kai pirkau diržą Kotrynoje ne taip uždėjo kaip reikiauser posted image. O vaistinėje nors ir be didelio noro, bet rodė kokių kelnaičių ir diržų turi ir leido pasimatuoti platųjį diržąuser posted image.
Žiemą-pavasarį, kol dar pilvuko nesimatė irgi planavau pirkti kelnaites, bet paskui pagalvojau kad kaip gi reikės vasarą vaikščioti.Dar nežinojau ką ir iš kokios medžiagos norėsiu siūtis ir bijojau kad nešviestų kiaurai mano kelnaitėsuser posted image (juk ne visada norisi tų stringų )ir plius dar nėščiosios kelnaitės todėl ir pirkau diržąuser posted image.
Atsakyti
Nors gydytoja liepe nesioti nuo 5 menesiu dirza, bet labai ilgai svarsciau ir ji isigyjau tik jau beveik 6 sulaukusi smile.gif
Nusipirkau paprasta latviska dirza uz 36Lt Euro vaistineje ir esu pakankamai patenkinta, tik kartais kai mazylis nusileidzia labai zemai tai truputi nepatogu buna ir man vis atrodo kad dirzas spaudzia mazyli  :) Kazkur girdejau kad ji reikia detis gulint, bet man atrodo kad as puikiai uzsidedu ir stovint. O tos kurios netaisyklingai nesiojot tai kaip dejotes?
Svarsciau ir as del tu kelnaiciu - drauge galva gulde kad tik jos geriausia, bet kai as jas pamaciau tai pakraupau (na gal biski ne ta dydi istraukiau)  :o vyras irgi keistai paziurejo. Kur pigesni tai kelnaites sintetines, o kiti po 120 kainuoja, tai kazkaip 3 menesiams pagailejau pinigu. Be to negaliu pakesti tu paprastu triusiku!!!! Neisivaizduoju be stringu ir dar kai silta!!!
Tai va tai ir leme mano pasirinkima smile.gif
Atsakyti
Ash pirkau matyt lygiai toki pati dirzha, kaip ir Zhiema wink.gif.
Deduosi ji stovedama, niekur negirdejau, kad gulint?.. Gulint reikia elastines pedkelnes vilktis (nors ash ju dar nedeviu, nes karshta). O parode man tiesiog atvirkshchiai ;D. Neshioju dabar ir dirzha, ir kelnaites pakaitomis nuo 8 men. Man irgi liepe nuo 5 men, neshioti, bet pilvo beveik nebuvo, ka ten laikyti, tik trugde jis man gyventi. Dabar jau jauchiu, kad kazhkokia nauda ish to dirzho ;D. Kelnaites tikrai baisingos, ash jas baisiakelnem vadinu, bet tikrai patogios. Su dirzhu beveik neimanoma vairuoti... Pirkau tuos triusikus "Mazhylio pasaulyje", ten nuolaidos, tai 99Lt. mokejau. Tikrai patogu, pabandykite, ten ir pasimatuoti duoda!!!
Atsakyti