Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kartu

QUOTE(Rife @ 2007 05 31, 21:18)
Pavyzdį nėriau iš Maxi siūlų vašelis Nr 1,5 ir išskalbiau
Raštas gaunasi  13 akių - 3,5 cm
Man reikia apie 30 rašto pakartojimų( raportų) aplink, bus 390 akių plius po 2  kraštinėms

Kadangi žadu daryti šonuose skeltukus, tai vienai pusei 197 akis
Panersiu kelias eiles ir bus matyti ar geras plotis
Pradėti žadu rytoj vakare

Jungiuosi ir aš; tik kol kas neriu kitą, bet gal lygiagrečiai pavyks smile.gif įdomiai su "chebra" nerti. Bėgu siūlų pirkti.
Atsakyti
OK, jungiuosi ir aš smile.gif. Pavyzdėlį jau esu nusinėrusi, išskalbusi ir išsilyginusi, tačiau pačią tuniką galėsiu pradėti tik šeštadienį.
Atsakyti
oi kaip fain, kad mūsų būrelis padidėjo thumbup.gif
Atsakyti
Tai turbūr reikai atidaryt naują temelę melsvos tunikos nėrimui? g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, šią Jūsų išsirinktą tuniką jau baiginėju, esu ties kaklu.
Galiu duoti kelis patarimus:
1. mezgiau iš siūliukų su trupučiu blizgucio. Grynai viespalviai būtų gražiau, dabar tas blizgis lyg suniveliuoja raštą.
2. mezgiau iš dvigubų Maxi (kažkodėl man Maxi labai ploni atrodė). Siūliuko norėtųsi lygtais čiut plonesnio, bet mano nuomone viengubas Maxi (kiek žinau jų būna įvairių storių, tai gal reiktų rinktis kuo storesnį) per plonas. Rusaitės Osinkoj kai kurios irgi skundėsi, kad per plonas, nors ten yra megztų ir iš vieno Maxi - atrodė gražiai.
3. talijos reikia ir būtinai (čia mano nuomone). Aš dariau pagal rusaičių siūlymą mažinti pynelių skaičių, Osinkoj net schema yra įdėta. O berods Moteriškuose modeliuose ir nuoroda į tą saitą (tikrai verta paskaityti). Nepykit, kad neįdedu nuotraukų, schemų, rusaičių numegztų pvz. ir visko ką turiu susirinkus - tiesiog nemoku ir nelabai turiu laiko mokytis.
4. merginoms kurių talija ne -iolikės siūlyčiau (kaip mano, ne apkūni, bet po dviejų gimdymų pilvelis ne plokščias, kad ir kaip būtų gaila) nugaroj talija labiau įimti. Bent jau pas mane nugaroj šiek tiek per laisva (akių skaičių mažinau visur vienodai), gal išskalbus viskas susitvarkys, bet dabar nugara nežymiai stovi (net turėjau mintį ardyti, bet patingėjau).
5. Nežinau kodėl bet rusiukės, kurios mezgėsi su skeltukais, nebuvo patenkintos (per daug nesigilinau kodėl).
5. ir linkiu sėkmės, mezgasi greitai (manau ir iš viengubo siūliuko megsis greitai). Aš du trečdalius numezgiau per kokis tris vakarus, dabar truputį apstojau (azartas sumažėjo). Gal kas pralenksit?..
Papildyta:
Dar dėl siūliukų. Atkreipkit dėmesį, kad tunikos originale priekį rašto motyvas kartojasi apie sewptynis kartus. Man mezgant ratu iš dvigubų Maxi raštas kartojosi apie 15 kartų (t.y. panašiai kaip originale). Talija gavosi maždaug 7-8 motyvo nuo apačios į viršų vietoj (t.y. irgi panašiai kaip oroginale).
Todėl gal tikrai viengubas Maxi per plonas. Dvigubas nebuvo per storas, gal greičiau per kietas. Pas rusaitės, kurios nėrė iš plonesnių, man tunika pasirodė tokia "skystoka", ir gal gerokai retesnė. Bet gal tokias "skystesnes" patogiau nesioti ant kūno.
Nepykit, kad čia tiek išsiplėčiau, bet čia beveik visi mano pastebėjimai tunikos nėrimo klausimu. Nesu superinė nerėja, bet įtariu, kad tarpe bandančių nerti šią tuniką bus nemažai tokių kaip aš (Rifė išimtis žinoma). Sėkmės dar kartą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilytte: 01 birželio 2007 - 12:39
QUOTE(tetulė @ 2007 05 30, 11:16)

man šita tai superinė smile.gif einu dabar savo siūlų atsargas persižiūrėt, gal kurie tiks šitam megstinukui smile.gif vien žo imuosi šitą nert clap.gif Gal kas nors jungsis? tik aš nedarysiu platėjančių rankovių.
O žydra tunika man graži, bet žiemą nusinėriau tuo pačiu raštu palaidinukę, tai kažkaip nefasonas dabar tokiu pat raštu nert dar ir tuniką biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgiciokas @ 2007 06 01, 14:50)
man šita tai superinė smile.gif einu dabar savo siūlų atsargas persižiūrėt, gal kurie tiks šitam megstinukui smile.gif vien žo imuosi šitą nert clap.gif  Gal kas nors jungsis? tik aš nedarysiu platėjančių rankovių.
O žydra tunika man graži, bet žiemą nusinėriau tuo pačiu raštu palaidinukę, tai kažkaip nefasonas dabar tokiu pat raštu nert dar ir tuniką biggrin.gif

as irgi tiek mastau, o noriu pabandyt kartu su visom nerti bigsmile.gif
bet galvoju kad nelabai kur as ta tunika uzsivilksiu g.gif kokioj Klaipedoj gyvenciau, tai butu super pajurin su tokia biggrin.gif

tai man irgi labiau tiktu sita bliuskute 4u.gif

o isvis butu super jeigu kas prisijungtu sitokia nerti biggrin.gif nes esu ja pradejusi ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(mindira @ 2007 06 01, 13:04)
o isvis butu super jeigu kas prisijungtu sitokia nerti  biggrin.gif nes esu ja pradejusi  ax.gif
user posted image

Wow wub.gif O schemutes negali patalpint? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RedMa @ 2007 06 01, 16:08)
Wow  wub.gif O schemutes negali patalpint?  4u.gif

kad sio paltuko nera schemuciu, o neriu pagal bliuskutes tokios schemas g.gif
sitoj temoj jos 4u.gif
Schemos ir modeliukas
Atsakyti
QUOTE(mindira @ 2007 06 01, 14:41)
kad sio paltuko nera schemuciu, o neriu pagal bliuskutes tokios schemas  g.gif
sitoj temoj jos  4u.gif