Įkraunama...
Įkraunama...

Ar leisti vaikams žiūrėti filmukus,

lengvute, taip ir nesupratau kodėl neleidi žiūrėti filmukų originalo kalba ???

Jei gyvenčiau Lietuvoje kaip tik stengčiausi, kad dukra žiūrėtų anglakalbius filmukus. Kaip dauguma minėjote kalbos mokejimas niekam nemaišo thumbup.gif Tik pas mus dabar įtariu bus kita problema, kad nenorės kalbėti lietuviškai verysad.gif
Atsakyti
Aš ir leidžiu vaikui žiūrėti filmus įvairiomis kalbomis.Ypač jam patinka tabiai anglų kalba.Nors jam televizija galima sakyti pasktinėj vietoj.
Atsakyti
Mano vyresnysis sūnus užaugo su Cartoon Network. Šio kanalo dėka anglų kalbą supranta geriau nei aš biggrin.gif
Atsakyti
Maniškis žiūri rusiškus filmukus, manau, taip pramoks rusų kalbos. Tiesa, jis dar mažas, bet labai jau pamėgęs leisti laiką prie televizoriaus.
Atsakyti
Teliką turim visi. Visi jį žiūrim, daugiau ar mažiau (nors buvo laikai, kada jo visai nežiūrėjau, nes turėjau įdomesnių užsiemimų). Bet aš esu tvirtai įsitikinusi, kad vaikui televizoriaus žiūrėjimas negali duoti nieko gero, todėl savo dukrai tikrai neleisiu spoksot į tą dėžę.
Man būtų įdomu sužinoti, ar yra šiais laikais tėvų, kurie augina ir auklėja savo vaikus, neleisdami jiems drybsoti prie TV? Su kokiais sunkumais jie susiduria, kokia patirtim galėtų pasidalinti? O gal tokių šiais laikais paprasčiausiai nėra?...
Aš nenoriu ir niekada nenorėjau būti kaip visi, savo vertybių skalę norėčiau perduoti ir dukrai. Kaip matote iš profilio, ji dar visai mažytė, bet laikas lekia labai greitai, todėl susirūpinau jau dabar. Noriu, kad ji skaitytų knygas, kalbėtų, mokėtų susirasti pramogų pati, o ne nuolankiai vartotų masinės kultūros produktus...
Taigi, laukiu nuomonių.
Atsakyti
Vyresnioji dukra iki 2 metų TV nebuvo mačiusi-tiesiog prie jos nežiūrėdavom, paskui leisdavom tik Teletabius pažiūrėt kartą per dieną..Dabar jai 7 metai, tai aišku be TV neišsiverčiam-nors perdaug tikrai nesėdi..Turi kelis mėgstamus filmukus, kuriuos žiūri rytais pakol mes dar neatsikėlę, pažiūri keletą laidų kartu su manim..
Šiaip manau viskas priklauso nuo tėvų-jei patys sugebėsit gyvent be TV, tai ir vaikui jo nereikės..Mes kol kas dar taip nesugebam, nors esam jau kelyje į tai..Vyras TV beveik nežiūri, o aš pažiūriu kelias mielas laideles per savaitę..Labai mėgstam žiūrėt gerus filmus, esam apsikrovę knygomis, dukros irgi abi nuo maženes įnikusios į knygas..Viską lemia tėvų pavizdys mirksiukas.gif
Šiaip labai gerbiu žmones, kurie sugeba gyvent be TV, sėkmės jums mirksiukas.gif
Atsakyti
Pas mus namuose net 4 TV,bet nei vienas is seimos nariu nebeatsimena kada ji ziurejo thumbup.gif Nera laiko,labai daug bendraujam tarpusavyje,o ir darbus visi kartu dirbam thumbup.gif
Atsakyti
NEMANAU,KAD ESANT TV NAMUOSE,VAIKAS JO NEZIURES,NES TEVAI PATYS ZIURI TV DEZE,TAI KAIP VAIKUI NELEIST?
g.gif TURETUMEM JI ISVEZT ,KAD VAIKAS NEZIURETU biggrin.gif GERAI,KAD SENELIU LAIKAIS JOKIU TV NEBUVO IR JOKIU PROBLEMU NEBUVO. laugh.gif
MANO SUNUS TIESIOG APMIRSTA PAMATES REKLAMAS,TAI TIESIOG TUO MOMENTU MES PAIILSIM,NES TAIP NET NENUSEDI VIETOJ,TOKS AKTYVUS,TIK STENGIAMES KAD KUO TOLIAU I TV EKRANA ZIURETU,KAD MAZIAU GADINTUSI AKYS.
Atsakyti
QUOTE(ingan @ 2006 11 06, 12:00)
NEMANAU,KAD ESANT TV NAMUOSE,VAIKAS JO NEZIURES,NES TEVAI PATYS ZIURI TV DEZE,TAI KAIP VAIKUI NELEIST?
g.gif TURETUMEM JI ISVEZT ,KAD VAIKAS NEZIURETU biggrin.gif GERAI,KAD SENELIU LAIKAIS JOKIU TV NEBUVO IR JOKIU PROBLEMU NEBUVO. laugh.gif
MANO SUNUS TIESIOG APMIRSTA PAMATES REKLAMAS,TAI TIESIOG TUO MOMENTU MES PAIILSIM,NES TAIP NET NENUSEDI VIETOJ,TOKS AKTYVUS,TIK STENGIAMES KAD KUO TOLIAU I  TV EKRANA ZIURETU,KAD MAZIAU GADINTUSI AKYS.

Vat šito aš ir nenoriu- kad spoksotų į reklamas...Net dėl akių ne taip baisu, nes kiek žinau, naujoviški televizoriai su LCD ekranais ne tokie kenksmingi akims. Bet nenoriu, kad nuo mažens mano dukra būtų maitinama pigia popkultūra, kurios pagrindinis šaltinis, deje, yra TV.

"NEMANAU,KAD ESANT TV NAMUOSE,VAIKAS JO NEZIURES,NES TEVAI PATYS ZIURI TV DEZE,TAI KAIP VAIKUI NELEIST?"

Mes ir patys žiūrim TV labai saikingai- nebent žinias ar kokį geresnį filmą. Jeigu iškiltų poreikis, nebūtų problema ir visai to atsisakyti. Juk aplink tiek gerų dalykų, apie kuriuos kartais pamirštame, užsispoksoję į ekraną...

Svetima, drinks_cheers.gif Džiugu, kad yra bendraminčių.
Atsakyti
Mano dukra mazdaug iki 6 m.visai neziurejo, jai netgi nebuvo tai aktualu. Veliau pradejo sestadieniais "Gustavo enciklopedija" ziureti, siuo metu labai retai kada prieina, neturi jokiu megstamu laidu. Tam nera laiko. Lanko muzikos mokykla, burelius ir jei atsiranda laisvo laiko griebia knyga, jai tai megstamiausias laisvalaikio praleidimas. Buvo laikas kai man atrode, kad ji patyre skriauda neziuredama TV, nes kieme mergaites aptarinedavo matytus tilmukus, serialus, o ji tegaledavo papasakoti, kokiu budu is kiausinelio issirita drugelis ar varlyte, kaip jos vazoneliuose auga eglutes isaugintos is sekliukes ar pelesiai kuriuos su malonumu tirinedavo mikroskopu, dar is ko suregsta visa kas gyva ir negyva, deja jos bendraamziam tai budavo nesuprantama ir ji pati nebuvo suprasta. Dabar tuo visiskai esu patenkinta, nes matau, kad mano vaikas neeiline asmenybe.
Atsakyti
QUOTE(Rela @ 2006 11 06, 12:24)

Jūs šaunuolės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_anarchija @ 2006 11 06, 11:31)
Jūs šaunuolės thumbup.gif

Aciu
Atsakyti