Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie atostogas:

QUOTE(iride @ 2007 05 17, 12:32)
Tai aišku, kad kitaip - 5 dienas dirbu, 2 išeiginės, atostogų tikriausiai pati nenoriu... Man perdavė jau trečio žmogaus darbą subtiliai užsimindami, kad kuo daugiau apsikrausiu darbais didesnė tikimybė, kad liksiu ilgiau nei kiti. Aš noriu likti, bet aš ne vergas ir dar vaikų turiu... Ech... Atsiprašau už off topic ir dėkui suprantančioms verysad.gif Bet darbo teisė ne visiems...

o negalvoji apie darbo keitimą ir kito darbo paieškas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(node @ 2007 05 17, 12:46)
o negalvoji apie darbo keitimą ir kito darbo paieškas?  g.gif

Seniai. Tik kad geresnio nieko neužtaikau. Miestas nedidelis, darbų pasiūla taip pat
Atsakyti
QUOTE(Rasytea24 @ 2007 05 17, 12:20)
Sveiki,
gal galetumėte man atsakyti į klausimą:

į dekretą spalio mėn , prieš dekretą išeinu kasmetinių atostogų rugsejį., klausimas ar atostoginiai gauti rugsejo mėn prisiskaičiuotų prie bendrų pinigėlių, nes rugsėjis man tinkantis ketvirtis vaiko pinigėliams? Ačiū už ats.  smile.gif

Atostoginiai įsiskaičiuos į tą laikotrapį už kurį jie bus apskaičiuoti, jeigu atostoginiai apskaičiuoti už rugsėjo mėn., tai tada jie įeis į rugsėjo mėn. pajamas.
Atsakyti
Kaip visi normalus zmones dirbau,isejau nestumo-gimdymo,paskui vaiko auginimo iki 1 m. atostogu. Po ju grizau vienai dienai i darba,susitvarkiau dokumentus ir pasiemiau kasmetines. Po savaiteles susirgo vaikas. Pasiemiau nedarbingumo lapeli vaiko slaugai. Darbdavys mano kasmetines atostogas sustabde. Grizusi po nedarbingumo vel paprasiau isleisti kasmetiniu atostogu iki tos pacios datos,kaip ir buvau nurodziusi pirmame prasyme,nes nuo tos datos privalau grizt i darba del konkreciu darbu. Ar teisus mano darbdavys,kad man grizus ,,po biuletenio" likusius atostoginius uz kasmetines atostogas skaiciuos ne pagal mano paskutiniu 3 men. atlyginima iki nestumo atostogu,o pagal ta viena diena,kuria dirbau po savo vaiko pirmojo gimtadieniuko? Beje, atlyginimas ta diena buvo gerokai mazesnis,nes pries dekretines turejau papildomu pareigu,o grizau tik i pagrindini savo darba.
Atsakyti
Del nepamokamu atsotogu. DK yra nustatyti neapmokamu atstogu terminai. Ar darbutojas ir darbdavys gali sutarti del ilgesniu neapmokamu atostogu? Pvz.: as noriu iseiti 2,5 men.
Atsakyti
QUOTE(Magi @ 2007 05 18, 15:29)
Del nepamokamu atsotogu. DK yra nustatyti neapmokamu atstogu terminai. Ar darbutojas ir darbdavys gali sutarti del ilgesniu neapmokamu atostogu? Pvz.: as noriu iseiti 2,5 men.

Šis sąrašas yra baigtinis, galima suteikti tik tiek neapmokamų atostogų, kiek numatyta DK, nebent tokia galimybė numatyta kolektyvinėje sutartyje.

Valstybinės darbo inspekcijos išaiškinimas

Mūsų bendrovėje kolektyvinė sutartis nėra sudaryta. Darbuotojas pageidautų 20 dienų nemokamų atostogų dėl kitų, Darbo kodekso 184 str. 2 dalyje nenurodytų, priežasčių. Ar įmonė turi teisę šiam darbuotojui suteikti nemokamas atostogas?

DK 184 str. 1 dalyje nustatyti nemokamų atostogų suteikimo pagrindai. To paties straipsnio 2 dalyje reglamentuojama, kad nemokamos atostogos dėl kitų priežasčių suteikiamos kolektyvinėje sutartyje nustatyta tvarka. Nei DK, nei kiti norminiai teisės aktai nenumato galimybės suteikti nemokamas atostogas šalių (darbdavio ir darbuotojo) susitarimu. Pažymėtina, kad 2003 m. gegužės 27 d. administracinėje byloje Nr. 857/03 Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas konstatavo, kad DK 184 str. 1 dalyje pateiktas baigtinis sąrašas atvejų, kada gali būti suteikiamos nemokamos atostogos. Jeigu įmonėje nėra sudaryta kolektyvinė sutartis, DK 184 str. 1 dalyje nenumatytais atvejais nemokamos atostogos negali būti suteikiamos.

Atsakyti
Sveikutes turiu toki klausimuka blush2.gif
Mes su drauge nerandam atsakymo tai nusprendziau parasyti cia . Zodziu vienoi darbovietej tetis , kuris turi 2 vaikucius ( vienam 2 kitam 3 metai) darbe atostogu gauna 2 savaitemis daugiau , kurias naudoja kaip normalias atostogas ir gauna pinigelius, o tuo tarpu kitas tetis kitoje darbovieteje dirbantis ir turintis 2 vaikucius ( vienam 3 kitam 1 metai) kai tik uzsimine apie tokias atostogas jam iskarto pareiske, kad tokiu istatymu nera ir jei taip nori atostogauti imk nemokamu..... Tai taip ir nesupratom visgi kame reikalas blink.gif blink.gif blink.gif Butumem labaidekingos uz issamu atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(modestasta @ 2007 05 18, 21:36)
Sveikutes turiu toki klausimuka  blush2.gif
Mes su drauge nerandam atsakymo tai nusprendziau parasyti cia . Zodziu vienoi darbovietej tetis , kuris turi 2 vaikucius ( vienam 2 kitam 3 metai) darbe atostogu gauna 2 savaitemis daugiau , kurias naudoja kaip normalias atostogas ir gauna pinigelius, o tuo tarpu kitas tetis kitoje darbovieteje dirbantis ir turintis 2 vaikucius ( vienam 3 kitam 1 metai) kai tik uzsimine apie tokias atostogas jam iskarto pareiske, kad tokiu istatymu nera ir jei taip nori atostogauti imk nemokamu..... Tai taip ir nesupratom visgi kame reikalas  blink.gif  blink.gif  blink.gif  Butumem labaidekingos uz issamu atsakyma  smile.gif

pabandykim pasamprotauti smile.gif
iš pradžių dar noriu pasakyti, kad abiem tėčiam kiekvieną mėnesį priklauso po 1 papildomą laisvą dieną, kadangi jie turi po 2 nepilnamečius vaikučius.
Kas dėl tų pailgintų atostogų, sunku kažką pasakyti, nes nežinomas darbo pobūdis g.gif atostogos prailgintos gali būti už didelį darbo stažą toje įmonėje, už darbo pobūdį ir pan. Gal tėčių atostogų skirtumui vaikai įtakos visai nedaro. Tiesa, prailgintos atostogos dar suteikiamos tuo atveju, jeigu vienas tėtis augina vaikus.

Dar taip pagalvojau, įdomu, ar galima sumuoti tas per mėnesį po vieną priklausančias dienas auginantiems 2 vaikus ir iš karto eiti 12 dienų atostogų daugiau per metus g.gif
Atsakyti
QUOTE(node @ 2007 05 18, 23:35)
pabandykim pasamprotauti  smile.gif
iš pradžių dar noriu pasakyti, kad abiem tėčiam kiekvieną mėnesį priklauso po 1 papildomą laisvą dieną, kadangi jie turi po 2 nepilnamečius vaikučius.
Kas dėl tų pailgintų atostogų, sunku kažką pasakyti, nes nežinomas darbo pobūdis  g.gif atostogos prailgintos gali būti už didelį darbo stažą toje įmonėje, už darbo pobūdį ir pan. Gal tėčių atostogų skirtumui vaikai įtakos visai nedaro. Tiesa, prailgintos atostogos dar suteikiamos tuo atveju, jeigu vienas tėtis augina vaikus.

Dar taip pagalvojau, įdomu, ar galima sumuoti tas per mėnesį po vieną priklausančias dienas auginantiems 2 vaikus ir iš karto eiti 12 dienų atostogų daugiau per metus  g.gif

Aciu uz atsakyma, bet jau tada nesuprantu nieko blink.gif
Atsakyti
QUOTE(modestasta @ 2007 05 19, 08:34)
Aciu uz atsakyma, bet jau tada nesuprantu nieko  blink.gif

Kai kurių profesijų darbuotojams, daugiausiai tiems, kurių darbas susijęs su didesne nervine, emocine, protine įtampa bei profesine rizika, įstatymai numato pailgintas kasmetines atostogas. Pavyzdžiui, teisę į pailgintas, netgi 56 kalendorinių dienų trukmės kasmetines atostogas turi pedagogai, dėstytojai, pailgintos kasmetinės atostogos yra numatytos ir kai kuriems medikams, transporto darbuotojams ir kt.
Čia sąrašas, tai gal tėtis vienas iš šių darbuotojų, todėl ir gauna ilgesnes atostogas
Sąrašas

Arba tėtis dirba valstybės tarnyboje ir turi darbo stažą.
Papildyta:
QUOTE(node @ 2007 05 18, 23:35)

Dar taip pagalvojau, įdomu, ar galima sumuoti tas per mėnesį po vieną priklausančias dienas auginantiems 2 vaikus ir iš karto eiti 12 dienų atostogų daugiau per metus  g.gif

Nesisumuoja, reikia pasinaudoti kiekvieną mėn.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Norėjau pasidomėti, kokia tvarka skiriamos atostogos dirbant pamaininį darbą? Beje, ar pirmosios atostogos suteikiamos išdirbus įmonėje 6 mėnesius? blush2.gif
Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(leonel @ 2007 05 20, 12:51)
Beje, ar pirmosios atostogos suteikiamos išdirbus įmonėje 6 mėnesius?  blush2.gif
Ačiū.  4u.gif

DK nustato, kad darbuotojas, tik išdirbęs pusę metų, gali eiti pirmų atostogų tame darbe. Tačiau praktika rodo, kad susitarus su vadovybe, tų atostogų galima išeiti ir anksčiau smile.gif
Atsakyti