Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie atostogas:

QUOTE(okidoki @ 2007 06 01, 12:22)
sveikos,noriu paklausti.
as isidarbinau spalio 26 d.kadangi imone keliasi i kita vieta tai noriu pasiimti atostogas nuo birzelio 26d.kiek man atostogu priklauso jei as busiu atidirbusi 8 men.nes po kasmetiniu atostogu mane isleidzia i dekretines atostogas.ar man galima imti tik 2 savaites nes as nesu atidirbusi visu metu. g.gif

paskaičiuokim cool.gif
birželio 26 dienai bus išdirbta: 66 d. (2006 m.) + 177 d. (2007 m.) = 243 d.
priklauso atostogų: 18,64 d.

Papildyta:
QUOTE(white:) @ 2007 06 02, 10:24)
Pagal istatyma, jei atidirbi bent 6 men, gali pasiimti visu metu atostogas wink.gif

ar nemanote, žvelgiant iš darbdavio pozicijos, kad nei vienas darbdavys nesutiks leisti darbuotojo eiti daugiau atostogų, nei jam priklauso? g.gif
Po pusės metų darbo darbuotojui priklauso dvi savaitės atostogų ir tokiam laikui darbdavys privalo išleisti. Bet niekas negarantuoja, kad darbuotojas grįžęs po mėnesio laiko atostogų dar dirbs pusmetį. O atostoginiai atgal neišskaičiuojami iš darbuotojo.
Žinoma, visada įmanomas kitoks susitarimas tarp šalių smile.gif
Atsakyti
Tikiu, kad darbdavys gali nesutikti. Bet taip perskaiciau istatyme ir manau pabandyti verta smile.gif Ir siaip... Tarkim, jei pradejau dirbti vasario menesi, tai paskutine man likusia atostogu savaite privalau imti vidury ziemos, t.y. kai jau busiu ja uzdirbus??? schmoll.gif Va cia tai tikrai nesamone....
Atsakyti
QUOTE(white:) @ 2007 06 03, 08:11)
Tikiu, kad darbdavys gali nesutikti. Bet taip perskaiciau istatyme ir manau pabandyti verta smile.gif Ir siaip... Tarkim, jei pradejau dirbti vasario menesi, tai paskutine man likusia atostogu savaite privalau imti vidury ziemos, t.y. kai jau busiu ja uzdirbus???  schmoll.gif Va cia tai tikrai nesamone....

nebūtinai smile.gif galima ir vasaros palaukti ax.gif juk atostogų niekas neverčia eiti būtent tada, svarbu, kad apskritai jų esame užsidirbę mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba diena smile.gif
Reik pagalbos 4u.gif
Įmonėje dirbta 7 mėn. Birželio 09 d. išeina iš darbo. Ar priklauso kompensacija už nepanaudotas atostogas ir išeitinė kompensacija?
Gal galit parašyt, kaip skaičiuojama kompensacija už nepanaudotas atostogas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2007 06 04, 11:05)
Laba diena  smile.gif
Reik pagalbos  4u.gif
Įmonėje dirbta 7 mėn. Birželio 09 d. išeina iš darbo. Ar priklauso kompensacija už nepanaudotas atostogas ir išeitinė kompensacija?
Gal galit parašyt, kaip skaičiuojama kompensacija už nepanaudotas atostogas  4u.gif

kaip suprantu išeinate savo noru? Tuomet priklauso tik kompensacija už nepanaudotas atostogas. Jeigu per 7 darbo mėnesius neatostogavote, priklauso kompensacija 2,33 d./mėn x 7 mėn. = 16,33 kal.d. (11,4 darbo d.).
Kompensacija mokama pagal 3 paskutinių mėnesių vidutinį darbo užmokestį.
Atsakyti
QUOTE(node @ 2007 06 04, 14:12)
kaip suprantu išeinate savo noru? Tuomet priklauso tik kompensacija už nepanaudotas atostogas. Jeigu per 7 darbo mėnesius neatostogavote, priklauso kompensacija 2,33 d./mėn x 7 mėn. = 16,33 kal.d. (11,4 darbo d.).
Kompensacija mokama pagal 3 paskutinių mėnesių vidutinį darbo užmokestį.

Savo noru smile.gif
jei 3 paskutinius mėnesiu uždirbau po 400 Lt, kiek gausiu už nepanaudotas atostogas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2007 06 04, 20:42)
Savo noru  smile.gif
jei 3 paskutinius mėnesiu uždirbau po 400 Lt, kiek gausiu už nepanaudotas atostogas?  4u.gif

Paskaičiavimai apytiksliai, kadangi nesu buhalterė smile.gif

Per kovą-balandį-gegužę uždirbta 3 x 400 = 1200 Lt.
Per 3 mėn. laikotarpį dirbta 61 dieną.
1 darbo dienos įkainis: 1200 / 61 = 19,67 Lt
Priklauso atostogų: 11,4 darbo dienų
Kompensacija: 19,67 x 11,4 = 224,24 Lt.
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2007 06 04, 20:42)
Savo noru  smile.gif
jei 3 paskutinius mėnesiu uždirbau po 400 Lt, kiek gausiu už nepanaudotas atostogas?  4u.gif

Čia 400 Lt uždirbta "ant popieriaus" ar į "rankas".
Atsakyti
QUOTE(node @ 2007 06 07, 16:05)
Paskaičiavimai apytiksliai, kadangi nesu buhalterė smile.gif

Per kovą-balandį-gegužę uždirbta 3 x 400 = 1200 Lt.
Per 3 mėn. laikotarpį dirbta 61 dieną.
1 darbo dienos įkainis: 1200 / 61 = 19,67 Lt
Priklauso atostogų: 11,4 darbo dienų
Kompensacija: 19,67 x 11,4 = 224,24 Lt.

Bet aš dirbu į mėnesį tik apie 10-11 dienų 4u.gif
QUOTE(AsJa @ 2007 06 07, 16:10)
Čia 400 Lt uždirbta "ant popieriaus" ar į "rankas".

"Į rankas" gaunu tarkim apie 400 Lt, dirbau 7 mėn., į menėsį po 10-11 dienų, atlyginimas valandinis 4u.gif
Atsakyti
laba diena,
iskilo toks klausimas. Ar turi teise darbdavys neisleisti atostogu po puses metu,kai esu nestuke.gif I dekreta iseinu lapkricio vidury,o atostogu noreciau paimti liepos 7d. (pas mus su atostogom sudetinga-visus tik po metu isleidzia)
Ir ar galima butu iseiti atostogu kai dar ne pilnas pusmetis (liepos 7d lygiai puse,o reiketu nuo liepos1d)
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2007 06 12, 12:20)
laba diena,
iskilo toks klausimas. Ar turi teise darbdavys neisleisti atostogu po puses metu,kai esu  nestuke.gif  I dekreta iseinu lapkricio vidury,o atostogu noreciau paimti liepos 7d. (pas mus su atostogom sudetinga-visus tik po metu isleidzia)
Ir ar galima butu iseiti atostogu kai dar ne pilnas pusmetis (liepos 7d lygiai puse,o reiketu nuo liepos1d)

Atsotogų negali neišleisti
DK

166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos

1. Kasmetinių minimaliųjų atostogų trukmė - dvidešimt aštuonios kalendorinės dienos.

169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka

1. Už kiekvienus darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos tais pačiais darbo metais.
2. Už pirmuosius darbo metus kasmetinės atostogos paprastai suteikiamos po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo toje įmonėje. Už antruosius ir paskesnius darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos bet kuriuo darbo metų laiku pagal kasmetinių atostogų suteikimo eilę. Eilės sudarymo tvarka nustatoma kolektyvinėje sutartyje, o ten, kur tokia sutartis nesudaroma, kasmetinių atostogų suteikimo eilė nustatoma šalių susitarimu.
3. Nesuėjus šešiems nepertraukiamojo darbo mėnesiams, darbuotojo prašymu kasmetinės atostogos suteikiamos:
1) moterims prieš nėštumo ir gimdymo atostogas arba po jų;

2) kitais įstatymų arba kolektyvinių sutarčių nustatytais atvejais.

Atsakyti
Laba diena ax.gif
prasau jusu skubios pagalbos,mane isleido i atostogas nuo 06,11 iki 07,02,tai kiek tureciau gauti uz atostoginius g.gif
mano atlyginimas 600 ant popietriaus,i rankas 502lt,man buchaltere paskaiciavo tik 180lt,bet man atrodo mazoka,bet nuo vasario men.iki dabar turejau nedarbinguma del nestumo,tai gal del to tiek mazai g.gif
laukiu atsakymo ir is anksto dekoju ax.gif
Atsakyti