Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie atostogas:

QUOTE(node @ 2007 11 07, 10:21)
Skaičiuojama pagal 3 paskutinius mėnesius.

:karsti:
dieve, kaip man palengvejo thumbup.gif
ačiūūūūuuuuuu..........
Atsakyti
QUOTE(**kiškutė** @ 2007 10 21, 10:36)
bigsmile.gif  tai visai neblogas variantas  thumbup.gif O tada atostoginius skaičiuotų iš paskutinių trijų dirbtų mėn.,ar ne?(tik ne iš dekreto????)
Ačiū AsJa  4u.gif

o kas man atsakys?? unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(**kiškutė** @ 2007 11 01, 15:13)
ir dar man neaišku  g.gif o tai po dekreto gausiu vaiko auginimo pašalpą ir pinigėlius už šias atostogas?

ir dar šitą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(**kiškutė** @ 2007 11 07, 12:00)
O tada atostoginius skaičiuotų iš paskutinių trijų dirbtų mėn.,ar ne?(tik ne iš dekreto????)
o kas man atsakys?? unsure.gif
Papildyta:

Turi būti imamas vienas iš šių variantų (tas, kur didesnė suma gaunasi):
1. Jeigu darbuotojas dėl atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis 3 metai, dirbanti moteris – dėl nėštumo bei gimdymo atostogų skaičiuojamuoju laikotarpiu neturėjo uždarbio, vidutinis darbo užmokestis skaičiuojamas iš uždarbio, gauto paskutinius 3 mėnesius, einančius prieš atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis 3 metai, ar nėštumo bei gimdymo atostogų pradžią.
arba
2. Jeigu darbuotojas skaičiuojamuoju laikotarpiu dėl pateisinamos priežasties neturėjo įmonėje darbo užmokesčio, iš kurio turi būti apskaičiuojamas vidutinis darbo dienos (valandos) užmokestis, jis nustatomas iš skaičiuojamuoju laikotarpiu darbuotojui nustatytos mėnesinės algos (dalijant iš darbo dienų (valandų) skaičiaus pagal darbuotojo arba įmonės darbo (pamainos) grafiką) arba valandinio (dienos) tarifinio atlygio.
Atsakyti
QUOTE(Fubuki @ 2007 11 07, 13:01)
Turi būti imamas vienas iš šių variantų (tas, kur didesnė suma gaunasi):
1. Jeigu darbuotojas dėl atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis 3 metai, dirbanti moteris – dėl nėštumo bei gimdymo atostogų skaičiuojamuoju laikotarpiu neturėjo uždarbio, vidutinis darbo užmokestis skaičiuojamas iš uždarbio, gauto paskutinius 3 mėnesius, einančius prieš atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis 3 metai, ar nėštumo bei gimdymo atostogų pradžią.
arba
2. Jeigu darbuotojas skaičiuojamuoju laikotarpiu dėl pateisinamos priežasties neturėjo įmonėje darbo užmokesčio, iš kurio turi būti apskaičiuojamas vidutinis darbo dienos (valandos) užmokestis, jis nustatomas iš skaičiuojamuoju laikotarpiu darbuotojui nustatytos mėnesinės algos (dalijant iš darbo dienų (valandų) skaičiaus pagal darbuotojo arba įmonės darbo (pamainos) grafiką) arba valandinio (dienos) tarifinio atlygio.

tai čia panašiai aišku,bet tada kažin kaip su pašalpa bus?ar mokės ir pašalpą ir atostoginius?
ačiū
Atsakyti
QUOTE(**kiškutė** @ 2007 11 01, 14:13)
ir dar man neaišku  g.gif o tai po dekreto gausiu vaiko auginimo pašalpą ir pinigėlius už šias atostogas?

Pagal DK atostoginiai išmokami prieš 3 dienas iki atostogų pradžios, tai jeigu jūs atostogas planuojate imti prieš dekretą, tai ir atostoginiai jums turi būti išmokėti iki atostogų pradžios. Arba aš jau nebesuprantu apie ką mes čia kalbame g.gif
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2007 11 09, 14:01)
Pagal DK atostoginiai išmokami prieš 3 dienas iki atostogų pradžios, tai jeigu jūs atostogas planuojate imti prieš dekretą, tai ir atostoginiai jums turi būti išmokėti iki atostogų pradžios. Arba aš jau nebesuprantu apie ką mes čia kalbame g.gif

jūs sakėt,akd atostogas galima imt po dekreto(tada prisideda daugiau dienų,nes įsiskaičiuoja dekreto laikas...taip???),bet po dekreto išeinama iš karto vaiko auginimo atostogų...tai mane ir domina-ar gali dubliuotis ir kasmetinės atostogos ir vaiko aug.atostogos?ta prasme - pinigai už abejas atostogas????
Atsakyti
QUOTE(**kiškutė** @ 2007 11 09, 17:46)
jūs sakėt,akd atostogas galima imt po dekreto(tada prisideda daugiau dienų,nes įsiskaičiuoja dekreto laikas...taip???),bet po dekreto išeinama iš karto vaiko auginimo atostogų...tai mane ir domina-ar gali dubliuotis ir kasmetinės atostogos ir vaiko aug.atostogos?ta prasme - pinigai už abejas atostogas????

Aš nesakiau, kad atostogas galima imti po dekreto, nes tai būtų nelogiška, kam imti kasmetines atostogas po dekreto, kai galima išeiti vaiko priežiūros atostogų. Aš sakiau, kad kasmetinės atostogos skaičiuojasi ir tada kai esate dekrete. Tai jūsų atveju (jeigu dar pati mokate mokesčius) protingiausia kasmetines atostogas tas 23 dienas, sunaudoti iki išeisite į dekretą.
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2007 11 09, 19:39)
Aš nesakiau, kad atostogas galima imti po dekreto, nes tai būtų nelogiška, kam imti kasmetines atostogas po dekreto, kai galima išeiti vaiko priežiūros atostogų. Aš sakiau, kad kasmetinės atostogos skaičiuojasi ir tada kai esate dekrete. Tai jūsų atveju (jeigu dar pati mokate mokesčius) protingiausia kasmetines atostogas tas 23 dienas, sunaudoti iki išeisite į dekretą.

tai aš ne taip supratau ax.gif
tada patarkit man mirksiukas.gif - dekretas 2009 01 02-05 07,tai kada man imt atostogas?ar jas taip ir skaičiuos į priekį kartu ir už dekreto laiką????
Atsakyti
QUOTE(**kiškutė** @ 2007 11 09, 18:56)
tai aš ne taip supratau  ax.gif
tada patarkit man  mirksiukas.gif  - dekretas  2009 01 02-05 07,tai kada man imt atostogas?ar jas taip ir skaičiuos į priekį kartu ir už dekreto laiką????

Tai vis tike jums apsimoka išnaudoti kasmetines atostogas iki dekereto, nes kai grįšite po vaiko priežiūros atostogų, sakėte daugiau nedirbsite ir su jumis bus nutraukta darbo sutartis, tai jeigu nebus išnaudotos kasmetinės atostogos, jums priklausytų kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas, tai jums tada dar reiktų sumokėti nuo šios kompensacijos mokesčius. Tai ir siūlau gal geriau išnaudoti tas kasmetines atostogas. Tai jeigu jums priklauso 23 dienos atostogų, tai ir imkite atostogas nuo 12-10 dienos iki 01-02.
Atsakyti
Dar mąstau toliau- ar įmanomas toks variantas-aš dirbu visą gruodžio mėn.,bet atiduotų ir atostoginius g.gif man tai labai būtų į naudą,nes gruodis kaip tik tame ketvirtyje,kuris man svarbus...
ir dar man neaišku-kaip galima ''pasikelt''atlyginimą,susimokant pačiai mokesčius ax.gif kur kreiptis,nes mano šefas tai kaip ir nežino ką daryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(**kiškutė** @ 2007 11 10, 14:05)
Dar mąstau toliau- ar įmanomas toks variantas-aš dirbu visą gruodžio mėn.,bet atiduotų  ir atostoginius  g.gif man tai labai būtų į naudą,nes gruodis kaip tik tame ketvirtyje,kuris man svarbus...
ir dar man neaišku-kaip galima ''pasikelt''atlyginimą,susimokant pačiai mokesčius  ax.gif kur kreiptis,nes mano šefas tai kaip ir nežino  ką daryt g.gif

O kas pas jus atlyginimus skaičiuoja? Į tą ir reikia kreiptis.
Čia kalkuliatorius gali pasiskaičiuot, kiek bendrai kainuos tavo darbo vieta, matosi, kiek mokesčių darbdavys turės sumokėt, tai tiek ir turėtum pati susimokėt.
Atsakyti
QUOTE(Fubuki @ 2007 11 10, 15:43)
O kas pas jus atlyginimus skaičiuoja? Į tą ir reikia kreiptis.
Čia kalkuliatorius gali pasiskaičiuot, kiek bendrai kainuos tavo darbo vieta, matosi, kiek mokesčių darbdavys turės sumokėt, tai tiek ir turėtum pati susimokėt.

visa bėda,kad tas,kas skaičiuoja-nėra protingas žmogus doh.gif kai darbinausi,kiek turėjau persipešt,kai mane tikino,jog aš fool.gif ir negausiu pašalpos,nors čia mano kita darbovietė.Ir aplamai,ta,kuri dirbo prieš mane problemų turėjo,kol šioje darbovietėje susitvarkė dekretą ...
tai aš bijau eit ir aiškintis,kaip man turėtų skaičiuot atostoginius(net ir už dekreto laiką),nes vėl bus bėdų.Dirbu tokioje darbovietėje,kur vien vyrai ir jų į dekretus neišleidinėja,todėl bukos visos buhalterės...
tai ir mąstau viską iš eilės,apsiklausinėju jūsų,kad žinočiau ką ten paaiškint..
Atsakyti