Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie atostogas:

Beje, gal kam pravers tokia patirtis - išėjus kasmetinių atostogų, jei, pvz., dirbate 2-jose darbovietėse, galima į antrąją pristatyti pažymą iš pirmosios apie atostogas ir tą mėnesį antrojoje padirbėti 1.5 etato. Tai ypač naudinga, jei tuo metu antrojoje darbovietėje yra stambesni gerai apmokami projektai, ar valandiniu užmokesčiu įkainoti darbai. O po to iškart galima eiti antrojoje darbovietėje atostogų, ir už šitą papildomą darbą bus paskaičiuoti didesni atostoginiai drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(**kiškutė** @ 2007 11 12, 21:39)
ačiū,šitaip atitinka..
Papildyta:

g.gif  o kaip kiti išeina atostogų,bet dirba tą laiką?tai gauna ir atlyginimą ir atostoginius?? ar aš kažką ne taip šneku... ?
tiesiog man tokia situacija-lapkričio ir gruodžio mėn.man truputį pakėlė atlyginimą,o jei išeinu atostogų-pajamos būtų mažesnės  verysad.gif ir vėl gaila tų kelių litų dėl pašalpos,nes ją gausiu kelis metus,o čia būtų tik vieną mėnesį...
tai dabar nežinau ką daryt  g.gif  gal ką protingesnio patartumėt???

patarkit,prašau... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(**kiškutė** @ 2007 11 12, 20:39)
ačiū,šitaip atitinka..
Papildyta:

g.gif  o kaip kiti išeina atostogų,bet dirba tą laiką?tai gauna ir atlyginimą ir atostoginius?? ar aš kažką ne taip šneku... ?
tiesiog man tokia situacija-lapkričio ir gruodžio mėn.man truputį pakėlė atlyginimą,o jei išeinu atostogų-pajamos būtų mažesnės  verysad.gif ir vėl gaila tų kelių litų dėl pašalpos,nes ją gausiu kelis metus,o čia būtų tik vieną mėnesį...
tai dabar nežinau ką daryt  g.gif  gal ką protingesnio patartumėt???

kad išeina atostogų ir dirbant tą laiką - nu tai čia jau neoficialus susitarimas, taip negalima pagal įstatymą.
O ką patarti - nežinau, gal pasimti kasmetines atostogas ir jas išnaudoti, o tą mėn. (ketvirtį) gauti premiją.
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2007 11 16, 11:50)

O ką patarti - nežinau, gal pasimti kasmetines atostogas ir jas išnaudoti, o tą mėn. (ketvirtį) gauti premiją.

tai va,kad tų premijų nemėto... unsure.gif
tada noriu,kad tiksliai pasakytumėt, kiek dienų priklausytų atostogų?Įsidarbinau liepos 18d.,dekretas baigsis gegužės 7d.-išeitų nepilnai 10mėn.....
Atsakyti

Ar tikrai kasmetinės atostogos skaičiuojasi ir dekreto metu????
Buvau savo darbovietėje,bet kalba tik apie išdirbtą laiką....
nebent kažkas keičiasi šiuo atveju-aš gruodžio 29d.išeinu iš darbo ir jie man sakė sumokės kompensaciją už atostogas(nes man apsimoka dirbti ir gauti tą kompensaciją),o į dekretą sausio 2d.
Tai ar gali jie į priekį (už būsimą dekretą) pridėt dienų prie atostogų? g.gif
Papildyta:
QUOTE(AsJa @ 2007 11 09, 19:39)
sakiau, kad kasmetinės atostogos skaičiuojasi ir tada kai esate dekrete. Tai jūsų atveju (jeigu dar pati mokate mokesčius) protingiausia kasmetines atostogas tas 23 dienas, sunaudoti iki išeisite į dekretą.

Atsakyti
Į stažą kasmetinėms atostogoms gauti įeis visas laikotarpis nuo darbo pradžios iki biuletenio pabaigos t.y. iki išeisite vaiko priežiūrros atostogų.
Atsakyti
QUOTE(**kiškutė** @ 2007 11 22, 13:25)
Ar tikrai kasmetinės atostogos skaičiuojasi ir dekreto metu????
Buvau savo darbovietėje,bet kalba tik apie išdirbtą laiką....
nebent kažkas keičiasi šiuo atveju-aš gruodžio 29d.išeinu iš darbo ir jie man sakė sumokės kompensaciją už atostogas(nes man apsimoka  dirbti ir gauti tą kompensaciją),o į dekretą sausio 2d.
Tai ar gali jie į priekį (už būsimą dekretą) pridėt dienų prie atostogų? g.gif
Papildyta:

išeisite iš darbo savo noru jokio dekereto ir negausite ir nepriklausys pašalpos ir niekas, ir darbovietė nesumuos jokio dekreto, nes nuo 12-29 pas juos nedirbate, jums kompensacija už kamestines atostogas bus paskaičiuota iki 12-29. Sodra nemokės pašalpos, nes nebūsite draudžiama ligos ir motinystės soc. draudimu.

Nebent jus atleistų iš darbo pagal tam tikrus DK straipsnius, tada Sodra pašalpą mokėtų.
Kompenscija išeinant iš darbo į pašalpos vidurkį: motinystės, motinystės (tėvystės) ir t.t. neįskaičiuojama.
Atsakyti
man susidaro toks įspūdis, kad kiškutė kažko nesupranta g.gif
Atsakyti
QUOTE(**kiškutė** @ 2007 11 22, 13:25)
nebent kažkas keičiasi šiuo atveju-aš gruodžio 29d.išeinu iš darbo ir jie man sakė sumokės kompensaciją už atostogas(nes man apsimoka  dirbti ir gauti tą kompensaciją),o į dekretą sausio 2d.

Kažkas čia ne taip g.gif Išeiti iš darbo ir dirbti ir gauti kompensaciją g.gif
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2007 11 22, 15:08)
išeisite iš darbo savo noru jokio dekereto ir negausite ir nepriklausys pašalpos ir niekas, ir darbovietė nesumuos jokio dekreto, nes nuo 12-29 pas juos nedirbate, jums kompensacija už kamestines atostogas bus paskaičiuota iki 12-29. Sodra nemokės pašalpos, nes nebūsite draudžiama ligos ir motinystės soc. draudimu.

Nebent jus atleistų iš darbo pagal tam tikrus DK straipsnius, tada Sodra pašalpą mokėtų.
Kompenscija išeinant iš darbo į  pašalpos vidurkį:  motinystės, motinystės (tėvystės) ir t.t. neįskaičiuojama.

tai aš taip savo darbovietėj aiškinau,kad aš negaliu išeit iš šios darbovietės unsure.gif bet buhalterė ir kadrų ispektorė užtikrino,kad tas atlyginimas skaičiuosis(net į Sodrą skambino)...nu nieko nesuprantu...
aš dėl to ir abejoju ir visai susimaišiau doh.gif
Jos sako,kad išeit į dekretą man reikia pirmoje darbovietėje,o čia su viskuo ... unsure.gif o pinigai bus...
Ką daryt,patarkit.Aš jau visai pasimečiau.
O va,dėl ko jos liepia su viskuo išeit-kadangi aš vaduoju moterį,kuri dabar taip pat dekreteir jos teigia,kad dviejų išleist negali,nes viršytų darbuotojų skaičių(valytoja turi būti viena).
Patarkit,kur man kreiptis ir galutinai išsiaiškint
Jei negali išleist į dekretą-tai aš jau einu dabar lauk,nes man nėra tikslo ten plušėt.
Atsakyti
QUOTE(**kiškutė** @ 2007 11 22, 18:02)
tai aš taip savo darbovietėj aiškinau,kad aš negaliu išeit iš šios darbovietės  unsure.gif bet buhalterė ir kadrų ispektorė užtikrino,kad tas atlyginimas skaičiuosis(net į Sodrą skambino)...nu nieko nesuprantu...
aš dėl to ir abejoju ir visai susimaišiau  doh.gif
Jos sako,kad išeit į dekretą man reikia pirmoje darbovietėje,o čia su viskuo ... unsure.gif o pinigai bus...
Ką daryt,patarkit.Aš jau visai pasimečiau.
O va,dėl ko jos liepia su viskuo išeit-kadangi aš vaduoju moterį,kuri dabar taip pat dekreteir jos teigia,kad dviejų išleist negali,nes viršytų darbuotojų skaičių(valytoja turi būti viena).
Patarkit,kur man kreiptis ir galutinai išsiaiškint
Jei negali išleist į dekretą-tai aš jau einu dabar lauk,nes man nėra tikslo ten plušėt.

Geriau parašyk viską konkrečiai, nes susidarė įspūdis, kad dirbi dviejuose darbuose. Tavo vietoj, niekur neičiau iš šitos darbovietės, nes po to liksi be nieko-nei dekretinių, nei vaiko priežiūros pinigėlių nematysi.
Atsakyti
QUOTE(Eligint @ 2007 11 22, 19:25)
Geriau parašyk viską konkrečiai, nes susidarė įspūdis, kad dirbi dviejuose darbuose. Tavo vietoj, niekur neičiau iš šitos darbovietės, nes po to liksi be nieko-nei dekretinių, nei vaiko priežiūros pinigėlių nematysi.

gerai,parašau savo istoriją ax.gif
dabar auginu mergaitę(jai 11mėn.) ir gaunu pašalpą(išėjus vaiko aug.atost.savo pastovioje darbovietėje).Liepos mėn.įsidarbinau kitame darbe,kuriame moteris išėjo gimdymo ir vaiko auginimo atostogų.Sausio 2d.man jau laikas į dekretą,tai va,ir nežinau,ką daryt,kad dekretą ir vaiko aug.pašalpą skaičiuotų iš dabartinės pašalpos ir gaunamo atlyginimo.Ar taip neįmanoma? unsure.gif
Nežinau,ar aiškiai parašiau.Man jau pačiai niekas neaišku doh.gif
Atsakyti