mergaites o kaip apmokamos atostogos? is pries tai buvusio ketvircio pajamu vidurkio?

QUOTE(vinea @ 2008 02 12, 14:00)
mergaites o kaip apmokamos atostogos? is pries tai buvusio ketvircio pajamu vidurkio? 

Ne ketvirčio, o 3 paskutinių mėn. vidurkio.
Man reikia jusu konsultacijos. as pradejau dirbti 2004m. lapkriti. atostogas pasiemiau 2005m. lapkriti, toliau sekancias atostogas pasiemiau 2006 m. rugpjuti, toliau 2007m. geguze. dabar laukiuosi. i dekreta man reikia iseiti balandzio 1d. Kiek man priklausytu atsotogu, nes noreciau jas panaudoti pries iseidama i dekreta. Man reikia butinai butinai zinoti, prasau pasakykite.
Papildyta:
Man paskaiciavo kad priklauso tik 10 dienu, nes sako kad skaiciuoja nuo lapkricio iki lapkricio. tai nuo 2007m. lapkricio iki siu metu balandzio 1d. susidaro 10 dienu atostogu. o ar as negaliu imti 28 dienu, ar cia jau darbuotojo ir darbdavio susitarimas...
Papildyta:
Ir ar man dar priklauso uz nestumo ir gimdymo atostogose praleista laika(nes tai skaitosi kaip biuletenis), tos 9 dienos?
Papildyta:
Man paskaiciavo kad priklauso tik 10 dienu, nes sako kad skaiciuoja nuo lapkricio iki lapkricio. tai nuo 2007m. lapkricio iki siu metu balandzio 1d. susidaro 10 dienu atostogu. o ar as negaliu imti 28 dienu, ar cia jau darbuotojo ir darbdavio susitarimas...
Papildyta:
Ir ar man dar priklauso uz nestumo ir gimdymo atostogose praleista laika(nes tai skaitosi kaip biuletenis), tos 9 dienos?
QUOTE(vydeli @ 2008 02 13, 20:35)
Man reikia jusu konsultacijos. as pradejau dirbti 2004m. lapkriti. atostogas pasiemiau 2005m. lapkriti, toliau sekancias atostogas pasiemiau 2006 m. rugpjuti, toliau 2007m. geguze. dabar laukiuosi. i dekreta man reikia iseiti balandzio 1d. Kiek man priklausytu atsotogu, nes noreciau jas panaudoti pries iseidama i dekreta. Man reikia butinai butinai zinoti, prasau pasakykite.
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Cituoju:
atostogas pasiemiau 2005m. lapkriti, toliau sekancias atostogas pasiemiau 2006 m. rugpjuti, toliau 2007m. geguze.
O kiek jūs tų atostogų pasiėmėmte?
166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos
1. Kasmetinių minimaliųjų atostogų trukmė - dvidešimt aštuonios kalendorinės dienos.
169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka
1. Už kiekvienus darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos tais pačiais darbo metais.
2. Už pirmuosius darbo metus kasmetinės atostogos paprastai suteikiamos po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo toje įmonėje. Už antruosius ir paskesnius darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos bet kuriuo darbo metų laiku pagal kasmetinių atostogų suteikimo eilę. Eilės sudarymo tvarka nustatoma kolektyvinėje sutartyje, o ten, kur tokia sutartis nesudaroma, kasmetinių atostogų suteikimo eilė nustatoma šalių susitarimu.
3. Nesuėjus šešiems nepertraukiamojo darbo mėnesiams, darbuotojo prašymu kasmetinės atostogos suteikiamos:
1) moterims prieš nėštumo ir gimdymo atostogas arba po jų;
2) kitais įstatymų arba kolektyvinių sutarčių nustatytais atvejais.
4. Teisę pasirinkti kasmetinių atostogų laiką po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo įmonėje turi:
1) asmenys iki aštuoniolikos metų;
2) nėščios moterys ir darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų.
Taigi, atostogos yra 28 dienos, už antrus ir paskenius darbo metus jūs galite eiti atsotogų bet kuriuo metu ir jums priklauso 28 dienos. Atsotogų laikas - tai susitarimas ir darbadaviu pagal atsotogų grafiką, tačiau jūs turite teisę pasirinkti kasmetinių atsotogų laiką nes laukiatės, be to kasmetinės atostogos dalimis suteikaimos tik darbuotojo pageidavimu.
172 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimas dalimis
Darbuotojo pageidavimu kasmetinės atostogos gali būti suteikiamos dalimis. Viena iš kasmetinių atostogų dalių negali būti trumpesnė kaip keturiolika kalendorinių dienų.
Visada atostogas pasiimdavau 28 dienas. pagal tuos istatymus as nesusigaudau, bet kiek supratau as galiu pasiimti menesi atostogu, netgi neisdirbusi metu, kaip mano atveju skaiciuoja nuo lapkricio iki lapkricio...
o tada kaip su dekrete esanciomis dienomis, kurios susidaro 10 dienu?
QUOTE(vydeli @ 2008 02 14, 10:18)
Visada atostogas pasiimdavau 28 dienas. pagal tuos istatymus as nesusigaudau, bet kiek supratau as galiu pasiimti menesi atostogu, netgi neisdirbusi metu, kaip mano atveju skaiciuoja nuo lapkricio iki lapkricio...
Galite imti 28 dienas atostogų. Dekerto laikotarpis (126 dienos) už jas skaičiuojamos atostogos, o kai estae vaiko priežiūros atostogose iki kol vaikui sueis 3 metai - atsotogos už tą laikotrapį nesiskaičiuoja.
Ar gali darbdavys neisleisti kasmentiniu atostogu pries dekreta? Toj pacioj vietoj dirbu jau kelis metus... Klausimas, ar jis privalo, ar cia bendras susitarimas... ?
Labas norejau paklausti jei gimdysiu paskutini ketvirti spalio -lapkricio men tai tuos du metus pasalpa nuo kokio ketvircio bus skaiciuojama ir ar nedarbingumo pazymejimas tures ytakos pasalpos dydziui
Na manes neisleidzia pilnu kasmetiniu 28 dienu atostogu, skaiciuoja tipo nuo lapkricio iki balandzio 1 d. kiek as busiu pradirbusi, tai uz ta laikotarpi man tepriklauso 10 dienu, o uz dekrete isbuta laika teduoda 7 dienas, labai gaila...tik 17 dienu anksciau iseisiu i dekreta.
Prasau, padekit, atsakykit, nes mano imones buhalteres nesiteikia man paaiskinti...
nuo 03.17 iseinu atostogu iki 04.10. Man jau pervede kazkokius piningus. Noriu suzinoti: ar tai yra tik atostoginiai, ar ir + alga uz kova? kaip parastai buna, pasakykit, prasau...

nuo 03.17 iseinu atostogu iki 04.10. Man jau pervede kazkokius piningus. Noriu suzinoti: ar tai yra tik atostoginiai, ar ir + alga uz kova? kaip parastai buna, pasakykit, prasau...

QUOTE(jurgalu @ 2008 03 14, 12:39)
Prasau, padekit, atsakykit, nes mano imones buhalteres nesiteikia man paaiskinti...

Čia turėtų būti atostoginiai, kurie pervedami ne vėliau kaip 3 dienos prieš atostogų pradžią

na ir reik žiūrėt, kada pas jus apskritai algos pervedamos, juk yra dienos nustatytos. Greičiausiai pinigai už atostogas.