Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie atostogas:

Laba,

Ir as turiu klausiuka. Realiai isivaizduoju kaip viskas vyksta, taciau noreciau ir dar vienos nuomones is kitu lupu. Visu pirma, as dirbu pagal sumines darbo valandas, planuoju iseiti atostogu, nuo geguzes 1 iki 7d. Tai realiai, kiek man cia darbo dienu skaiciuojasi...skaiciuojant tai, kad geguzes 1ir 4d. sventines dienos.

Aciu uz atsakyma.

bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnyte @ 2008 04 02, 22:24)
Laba,

Ir as turiu klausiuka. Realiai isivaizduoju kaip viskas vyksta, taciau noreciau ir dar vienos nuomones is kitu lupu. Visu pirma, as dirbu pagal sumines darbo valandas, planuoju iseiti atostogu, nuo geguzes 1 iki 7d. Tai realiai, kiek man cia darbo dienu skaiciuojasi...skaiciuojant tai, kad geguzes 1ir 4d. sventines dienos.

Aciu uz atsakyma.
bigsmile.gif

5
Atsakyti
Gal galėtumėte paaiškinti situaciją:

mano vyras 2007 rugpjūtį išėjo vaiko priežiūros atostogų. Prieš tai už 2006/2007 mokslo metus atostogų neėmė. Jis yra mokytojas. Nuo 2008 sausio 1 dirba mokykloje pagal kitą darbo sutartį (yra būrelio vadovas).
KLausimai:
1) ar, kai vaikui sukaks 2 metai (iki tiek planuojame, kad jis dar augins dukrytę), jis galės paimti neišnaudotas atostogas, ir iš kokių pinigų jam skaičiuosis atostoginiai?
2) ar galės pasiimti atostogas už šiuos mokslo metus, kur dirba nuo sausio 1 d.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2008 02 16, 11:00)
Ar gali darbdavys neisleisti kasmentiniu atostogu pries dekreta? Toj pacioj vietoj dirbu jau kelis metus... Klausimas, ar jis privalo, ar cia bendras susitarimas... ?

Privalo isleisti:

169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka

3. Nesuėjus šešiems nepertraukiamojo darbo mėnesiams, darbuotojo prašymu kasmetinės atostogos suteikiamos:
1) moterims prieš nėštumo ir gimdymo atostogas arba po jų;
2) kitais įstatymų arba kolektyvinių sutarčių nustatytais atvejais.

4. Teisę pasirinkti kasmetinių atostogų laiką po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo įmonėje turi:
1) asmenys iki aštuoniolikos metų;
2) nėščios moterys ir darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba vaiką invalidą iki šešiolikos metų.
Atsakyti
Mano vyras turi sutaupęs 62 d. atostogų. Panaudot realiai jų nelabai nusimato - nebent kokias 2 sav., nes darbe nėra kam jo pakeisti sad.gif Nors šiaip tiek daug atostostogų ir jis pats nelabai nori ax.gif jam patarė tokį variantą - rašyt prašymą išeit atostogų dviems mėnesiams, o po dviejų savaičių darbdavys jį iškviestų iš atostogų "esant gamybinei būtinybei". Patarusių manymu, užtuos du mėnesius būtų dvigubi pinigai, bet atostotogų nebeliktų. Aš dėl to labai abejoju. tad klausimas būtų toks: ar tikrai iškvietus iš atostogų dingsta tas nepanaudotas atostogų likutis?
Atsakyti
QUOTE(mucka @ 2008 04 25, 10:05)
Aš dėl to labai abejoju. tad klausimas būtų toks: ar tikrai  iškvietus iš atostogų dingsta tas nepanaudotas atostogų likutis?

susinaudoja tik tos atostogos, kurios buvo išnaudotos iki iškvietimo. O likusi (neišatostogauta) dalis turi būti perkelta į vėlesnį laikotarpį.
Atsakyti
QUOTE(node @ 2008 04 25, 11:08)
susinaudoja tik tos atostogos, kurios buvo išnaudotos iki iškvietimo. O likusi (neišatostogauta) dalis turi būti perkelta į vėlesnį laikotarpį.

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(node @ 2008 04 25, 12:08)

Ir už jas antrą kartą jau niekas nebemokėtų mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal galėtumėte paaiškinti situaciją:

mano vyras 2007 rugpjūtį išėjo vaiko priežiūros atostogų. Prieš tai už 2006/2007 mokslo metus atostogų neėmė. Jis yra mokytojas. Nuo 2008 sausio 1 dirba mokykloje pagal kitą darbo sutartį (yra būrelio vadovas).
KLausimai:
1) ar, kai vaikui sukaks 2 metai (iki tiek planuojame, kad jis dar augins dukrytę), jis galės paimti neišnaudotas atostogas, ir iš kokių pinigų jam skaičiuosis atostoginiai? 
2) ar galės pasiimti atostogas už šiuos mokslo metus, kur dirba nuo sausio 1 d.
Pasikartoju dar sykį... Ar nieks nežino, ar neaiškiai parašiau? ax.gif Labai reikia atsakymo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo libaja: 29 balandžio 2008 - 09:03
Nu panos, bėda...HELP, ratavokit ir kitom kalbom dar galėčiau prirašyti..... tongue.gif
Situacija tokia:
vienoj darbovietėj esu motinystės atostogų, bet sodra nemoka nieko, nes antroj darbovietėj daugiau gaunu nei pirmosios pašalpa. verysad.gif
Antroj darbovietėj dirbu pagal terminuotą darbo sutartį. Ji baigiasi gegužės 31d. Ruošiuosi prieš dvi sav. iki sutarties pabaigos išeiti ir iš antrosios motinystės atostogų, tada mokės už abi. ax.gif
Dabat klausimas:
Antroj darbovietėj yra prisikaupę krūva atostogų (kasmetinių). Kaip gi man sumokės kompensaciją, jei aš iki sutarties pabaigos neišdirbsiu? Ar gali tik už tai, kiek jau atidirbti (neįskaičiuojant tas dvi sav.pabaigoje)??? Buhaterės kaip visada suraukusios nosį ir nieko nesidomi ir nesiruošia, o tokio atvejo niekaip nerandu įstatymuose ir nutarimuose bei tvarkose (tiek jų prikurta, o ats. niekaip nerandi) doh.gif
Taigi, mergaitės, padėkit, nes laikas spaudžia, reikia rašyt prašymą ir prispaust buhalteres... smile.gif
Atsakyti
Sakykit atostoginius skaičiuoja už praėjusius 3 mėnesius ar 6 g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aero @ 2008 05 14, 11:43)
Sakykit atostoginius skaičiuoja už praėjusius 3 mėnesius ar 6 g.gif

Pagal 3 prieš tai buvusių mėn. vidurkį 4u.gif
Atsakyti