QUOTE(vinea @ 2008 01 31, 16:42)
ir man kilo klausymelis
i dekreta zadu eiti nuo balandzio 1 dienos..bet pries tai noriu paimti dvi savaites apmokamu atostogu....bet tame laikotarpyje yra dvi nedarbo dienos..pagal istatyma, mano atostogos turi buti pratestos dvejomis dienomis..tai nuo kada man reikia prasyti atostogu? nuo kurios dienos?
aciukas is anksto
...

i dekreta zadu eiti nuo balandzio 1 dienos..bet pries tai noriu paimti dvi savaites apmokamu atostogu....bet tame laikotarpyje yra dvi nedarbo dienos..pagal istatyma, mano atostogos turi buti pratestos dvejomis dienomis..tai nuo kada man reikia prasyti atostogu? nuo kurios dienos?

aciukas is anksto

Kvailai truputį gaunasi. Jei imsit 14 k.d. atostogų iki 03 31 imtinai, tai jos prasidėtų 03 16, sekmadienį. Aš jūsų vietoj eičiau atostogų nuo 03 17 iki 04 01 (14 k.d.), o į dekretą - nuo 04 02. Arba nuo 03 17 imkit 13 k.d. atostogų.
QUOTE(lapiukste @ 2008 01 31, 19:22)
Sveikos... Gal kas žino - ar gali dviejų vaikų tėvas, kurio žmona laukiasi trečio, pats pasirinkti kasmetinių atostogų laiką? Ar tokios lengvatos nėr
... Ir gal jam priklauso ilgesnės atostogos nei paprastai? Ačiū... Būčiau labai dėkinga už bet kokią info šiuo klausimu 

O tėtis naudojasi 1 papildoma poilsio diena per mėnesį?
Dėl atostogų, tai ar jūs esate dekrete? Pagal DK 169 str. 5 d. 5. Vyrams jų pageidavimu kasmetinės atostogos suteikiamos žmonos nėštumo ir gimdymo atostogų metu.