Įkraunama...
Įkraunama...

gimdymas Anglijoje

QUOTE(malienka @ 2008 06 19, 11:55)
As niekada negerisu jokiu kontraceptiku, tai ir buvo keista, kodel taip ilgai laukem.Visus 13metu mudu su vyru naudojames tik naturaliu seimos planavimo metodu.(temperaturos tikrinimai ir pan).

thumbup.gif
Mes turim daug ka bendro, Malienka. Tik mes dar 4 metai seimoj su NSP draugaujam.
Ir mes esam biski is tu, kurie uzsuka i Baznycia.
mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2008 06 19, 16:39)
thumbup.gif
Mes turim daug ka bendro, Malienka. Tik mes dar 4 metai seimoj su NSP draugaujam.
Ir mes esam biski is tu, kurie uzsuka i Baznycia.
mirksiukas.gif

thumbup.gif saunu, kad mes cia sutariam mirksiukas.gif
Kaip lelyte auga? Ar leidzia pailset teveliams?
Atsakyti
Labas smile.gif
QUOTE(malienka @ 2008 06 17, 19:29)
Vel taip ramu....
Norejau paklausti, ar kuriai is mamyciu dare cezari?Noriu, kad smulkiai papasakotu kas kaip.Noriu pasiruosti psichologiskai.Ir dar...papasakokit apie gimdyma su epiduru.Ar skausmingas gimdymas?Kokia savujauta buna?Nezinau situ dalyku, nes abu gimdziau naturaliai, be jokiu nuskausminamuju.Skaicius, zinoma esu labai daug, bet isgirsti tu mamyciu nuomone, kurios tai patyre butu idomiau.
#Dekui labai 4u.gif

man dare cezario pjuvi smile.gif neplanuota- vaikelis neapsiverte zemyn galva ir gime anksciau siek tiek mirksiukas.gif
taigi, viskas vyko taip, atejau i operacine, visi supuole prie manes, vieni klause apie sveikata, kiti junge monitorius sirdutei ir pulsui klausyti, padare spinalini nuskausminima, atsiguliau ant stalo, nuo puses uzdenge, kad nieko nematyciau, is karto kojos ir pilvas nutirpo ir prasidejo operacija. Viskas vyko labai greitai smile.gif nelabai malonu kai jauti prisilietimus pilvo srityje, tuo metu prasiau, kad vyras su manim sneketu kuo daugiau biggrin.gif na, ir po keleto minuciu pranese, kad turim vaikuti bigsmile.gif mazdaug taip mirksiukas.gif gal ka ir primirsau is to soko, taciau pagrinda tikiu, kad papasakojau 4u.gif

o manes poryt laukia vestuves, kazkodel visai nepergyvenu- DAR lotuliukas.gif

maciau, apie kontracepcija kalbejotes.. o as esu priversta vartoti kontraceptikus verysad.gif kitaip tos dienos, ypac, pradzia tokia ziauri buna, kad jokie nuskausminamieji nepadeda unsure.gif ir leisdavo vaistus ir gerdavau padidintas dozes labai stipriu vaistu, taciau skausmas nepakeliamas buvo, vemdavau ir tiesiog i kita pasauli, rodydavosi, nukeliausju is skausmo unsure.gif zodziu, toliau sau geriu kontraceptikus ir tikiuosi po naturalaus gimdymo praeis viskas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(krevete6 @ 2008 06 19, 20:06)
o manes poryt laukia vestuves, kazkodel visai nepergyvenu- DAR lotuliukas.gif 

tu dar ciaaaaaa? mars vestuvem ruostis biggrin.gif

kas del kontraceptiku, tai juk yra tokiu 'kibiu' moteru, kad jei naudotusi tik naturaliom priemonem, tai nenustotu gimdyti. as uz patikima apsauga smile.gif

gelyteee, i kokia baznycia eini cia musu kaime? kataliku nera, as tai buvau pora kartu, jei neklystu liuteronu... noretusi kataliku baznycios, bet deja.
Atsakyti
Dekui krevete 4u.gif
Cia jau kitas dalykas, kad kamuoja skausmai ar dar kokios sveikatos bedos.Tada kontraceptikai gelbeja.As nieko pries tai neturiu.Tik pasakiau, kad mes naudojames NSP budu.Dziaugiuos, kad man nereikia ju gerti.
Krevete, ruostis vestuvems laikas mirksiukas.gif Nepervark, kad vestuviu diena butum zvalute 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(premium @ 2008 06 19, 19:36)
tu dar ciaaaaaa? mars vestuvem ruostis biggrin.gif

kas del kontraceptiku, tai juk yra tokiu 'kibiu' moteru, kad jei naudotusi tik naturaliom priemonem, tai nenustotu gimdyti. as uz patikima apsauga smile.gif

gelyteee, i kokia baznycia eini cia musu kaime? kataliku nera, as tai buvau pora kartu, jei neklystu liuteronu... noretusi kataliku baznycios, bet deja.

Mano baigiamasis bakalaurinis buvo NSP tema, siek tiek lieciau ir kontraceptikus (tiek ju patikimuma, poveiki sveikatai, tiek ir moralini ju vertinima). Kas del patikimos apsaugos - NSP yra bene patikimiausias budas, tik SVARBIAUSIA ismokti juo naudotis, moketi interpretuoti ir suvokti savo kuna. Zinoma, jei yra nereguliarus ciklai ar siaip kokiu problemu, tai sunku juo naudotis. Bet vel gi - imanoma.

Premium, as lankausi Kataliku Baznycioj. Bet kaip cia tu ju nematei. Gi ju bene kiekvienam rajone pilna - yra viena visai centre (ta kur pries YMCA - devetu baldu parduotuve), yra ir Southgate, ir Broadfielde, ir Tilgate. Nesu tikra del THree Bridges, bet si Sekmadieni paziuresiu Baznycios lankstinuky. Man atrodo ir ten turetu buti.
Mes tai einam cia i centra - Frairy Baznycia. Ji mums arciausia. Tarp kitko, neuzilgo cia zadam krikstyti Liepuka, gal rugpj.menesi.

Krevete, laikom uz tave kumscius. thumbup.gif Tikekimes, viskas bus liux! Ir oras geras, ir visa organizacine puse. As pati jaudinausi tik per Priesaika Baznycioj (civilines ir net nebuvo). Grazaus Jums rytojaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2008 06 20, 11:00)
Premium, as lankausi Kataliku Baznycioj. Bet kaip cia tu ju nematei. Gi ju bene kiekvienam rajone pilna - yra viena visai centre (ta kur pries YMCA - devetu baldu parduotuve), yra ir Southgate, ir Broadfielde, ir Tilgate. Nesu tikra del THree Bridges, bet si Sekmadieni paziuresiu Baznycios lankstinuky. Man atrodo ir ten turetu buti.
Mes tai einam cia i centra - Frairy Baznycia. Ji mums arciausia. Tarp kitko, neuzilgo cia zadam krikstyti Liepuka, gal rugpj.menesi.

toj, kur centre pries YMCA as ir buvusi esu, ten tikrai ne kataliku schmoll.gif , net apeigos skyresi, neinama ispazinties, vietoj ostijos vynas, liuteronams budingas kuklumas ir pan... sakau, liuteronu ar anglikonu g.gif tai tada jau net nezinau... o kur ta frairy baznycia? nes zinau, kad tu baznyciu cia pilna, bet kai anglai ne katalikai, tai is kur cia tu baznyciu bus daug?
Atsakyti
QUOTE(premium @ 2008 06 20, 10:47)
toj, kur centre pries YMCA as ir buvusi esu, ten tikrai ne kataliku schmoll.gif , net apeigos skyresi, neinama ispazinties, vietoj ostijos vynas, liuteronams budingas kuklumas ir pan... sakau, liuteronu ar anglikonu g.gif tai tada jau net nezinau...  o kur ta frairy baznycia? nes zinau, kad tu baznyciu cia pilna, bet kai anglai ne katalikai, tai is kur cia tu baznyciu bus daug?

Patikek, brangioji, tu cia apsirikai. Tu tikrai buvau KATALIKU Baznycioj. Mes ten su vyru 2 metus ejom ir tikrai gi nesusimaisem.
Apeigos tikrai tokios pat, kaip ir LT. Ispazinties neinama Misiu metu, nes istikruju, pagal Kataliku Kanonu Teise ir negalima to daryti - teologiskai tai skambetu taip: negali vienu metu buti teikiami 2 sakramentai (Eucharistija ir Susitaikinimas). LT kunigai (nors daugelis tai zino, kiti ir ne) cia daro nusizengima, bet vel gi - tai kulturinis dalykas, isisenejes, uzims siek tiek laiko, kad ji isgyvendint. Ispazinties galima nueiti tam nustatytu laiku (kuris berods 6dni 17.30h). Cia ne naujiena, taip yra daugely pasaulio Kataliku Baznyciu.
Duodama ten ir Ostija, ir Vynas. Velgi, pagal Kanonu Teise - taip ir turi buti. Kulturinis dalykas, kad Lt taip labai kur reta, nebent mazose Baznytelese. Ostija tarp kitko duodama i rankas (iki ko LT dar irgi nesubrandusi), nors as ne karta esu priemusi ir i burna, nes pvz. laikiau ant ranku Rapoliuka.
Kuklumas... g.gif Na taip, jis cia yra, bet ne ka didesnis negu LT.

Siaip anglikonu Baznycia atskirsi pagrinde is to, jog virs arba uz altoriaus (stalo, kur aukojamos Misios), nera Tabernakuliaus - tos vietos kur laikomas Svc. Sakramentas. Kataliku Baznycioje tai indikuoja raudona lempele arba zvakele, turbut zinai apie ka as. Protestantu Baznyciose todel ir nepriklaupiama vos iejus, nes tiesiog nera pries ka - Svenciausiojo pas juos nera. O Kataliku - priklaupiama, butent pries ji.

O Frairy ir yra ta, kuri pries YMCA. mirksiukas.gif

Sorry kitu mamyciu, cia mes kapitaliai ne i tema. blush2.gif

P.S. Anglijoj apskritai apstu Kataliku Baznyciu, jos tikrai ne retenybe. Visu pirma, tam tikra anglu dalis, zinoma maza, yra katalikai. O kitas dalykas - emigrantai, visokie lenkai, ispanai, portugalai ir t.t. Taigi poreikis ju yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gelyteee: 20 birželio 2008 - 16:11
QUOTE(Gelyteee @ 2008 06 20, 15:03)
Patikek, brangioji, tu cia apsirikai.

aciu uz issamu paaiskinima, nedaug ka bendro turiu su religija, tai daug ko nezinau... nemaniau, kad cia kataliku baznycia, nes daug kas kitaip, ir kataliku anglijoj tik kokie 10%. tikrai va tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(premium @ 2008 06 20, 17:03)
aciu uz issamu paaiskinima, nedaug ka bendro turiu su religija, tai daug ko nezinau... nemaniau, kad cia kataliku baznycia, nes daug kas kitaip, ir kataliku anglijoj tik kokie 10%. tikrai va tau 4u.gif

Nera uz ka.
Tik va dabar pagalvojau, kad pries ta pat YMCA parduotuve, is skirtingu pusiu yra dvi Baznycios. Nezinau kokioj tu lankeisi. g.gif
Kataliku yra ta, kuri be laikrodzio, kuri arciau autobusu stoties. O Church Walk`e - anglikonu John Babtist Baznycia.
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2008 06 20, 18:11)
Nera uz ka.
Tik va dabar pagalvojau, kad pries ta pat YMCA parduotuve, is skirtingu pusiu yra dvi Baznycios. Nezinau kokioj tu lankeisi.  g.gif
Kataliku yra ta, kuri be laikrodzio, kuri arciau autobusu stoties. O Church Walk`e - anglikonu John Babtist Baznycia.

taip taip, zinau. apie ta pacia kalbam.
Atsakyti
Krevete, nuostabiausios dienos Jums rytoj...sauletos, siltos, nuotaikingos, kupinos laimes ir svarbiausia, nepamirskite, tai JUSU diena!!! drinks_cheers.gif
ipsudziai zinoma, labai laukiami 4u.gif sokiai.gif assa.gif
Atsakyti