QUOTE(premium @ 2008 06 20, 10:47)
toj, kur centre pries YMCA as ir buvusi esu, ten tikrai ne kataliku

, net apeigos skyresi, neinama ispazinties, vietoj ostijos vynas, liuteronams budingas kuklumas ir pan... sakau, liuteronu ar anglikonu

tai tada jau net nezinau... o kur ta frairy baznycia? nes zinau, kad tu baznyciu cia pilna, bet kai anglai ne katalikai, tai is kur cia tu baznyciu bus daug?
Patikek, brangioji, tu cia apsirikai. Tu tikrai buvau KATALIKU Baznycioj. Mes ten su vyru 2 metus ejom ir tikrai gi nesusimaisem.
Apeigos tikrai tokios pat, kaip ir LT. Ispazinties neinama Misiu metu, nes istikruju, pagal Kataliku Kanonu Teise ir negalima to daryti - teologiskai tai skambetu taip: negali vienu metu buti teikiami 2 sakramentai (Eucharistija ir Susitaikinimas). LT kunigai (nors daugelis tai zino, kiti ir ne) cia daro nusizengima, bet vel gi - tai kulturinis dalykas, isisenejes, uzims siek tiek laiko, kad ji isgyvendint. Ispazinties galima nueiti tam nustatytu laiku (kuris berods 6dni 17.30h). Cia ne naujiena, taip yra daugely pasaulio Kataliku Baznyciu.
Duodama ten ir Ostija, ir Vynas. Velgi, pagal Kanonu Teise - taip ir turi buti. Kulturinis dalykas, kad Lt taip labai kur reta, nebent mazose Baznytelese. Ostija tarp kitko duodama i rankas (iki ko LT dar irgi nesubrandusi), nors as ne karta esu priemusi ir i burna, nes pvz. laikiau ant ranku Rapoliuka.
Kuklumas...

Na taip, jis cia yra, bet ne ka didesnis negu LT.
Siaip anglikonu Baznycia atskirsi pagrinde is to, jog virs arba uz altoriaus (stalo, kur aukojamos Misios), nera Tabernakuliaus - tos vietos kur laikomas Svc. Sakramentas. Kataliku Baznycioje tai indikuoja raudona lempele arba zvakele, turbut zinai apie ka as. Protestantu Baznyciose todel ir nepriklaupiama vos iejus, nes tiesiog nera pries ka - Svenciausiojo pas juos nera. O Kataliku - priklaupiama, butent pries ji.
O Frairy ir yra ta, kuri pries YMCA.
Sorry kitu mamyciu, cia mes kapitaliai ne i tema.
P.S. Anglijoj apskritai apstu Kataliku Baznyciu, jos tikrai ne retenybe. Visu pirma, tam tikra anglu dalis, zinoma maza, yra katalikai. O kitas dalykas - emigrantai, visokie lenkai, ispanai, portugalai ir t.t. Taigi poreikis ju yra.

[/url]