QUOTE(Dujokaukee @ 2007 06 04, 22:28)
Heidėja, Beganti, man irgi taip rodos, jog aš esu pozityvistė iš prigimties
Tai matyt, jog tiems, kuriems tai nepavyksta natūraliai, imasi literatūros ir etc.
Aš tiesiog krykštauju kaip mažas vaikas viduje iš laimės 
Pritariu. Juk ir tie, kurie moka kurstyti meilę ir pagarbą šeimoje, neskaito knygų apie santykius šeimoje. Jie viską daro intuityviai, o kitiems tenka ieškoti išminties kitur.
Papildyta:
Mano pozityvumo šaltinis yra poezija, bet aš vis tai užmirštu... O iš tiesų, kai pradedu skaityti poeziją, man labai pagerėja. Tikiu, kad poezijoje slypi galinga jėga. Juk poetas į kelis posmelius sugebėjo sutalpinti didžiulę prasmę, visus žmogaus jausmus, jo skausmus ir džiaugsmus, meilės istoriją.
Taigi gero vakaro visoms
QUOTE(Beganti @ 2007 06 04, 22:45)
Pritariu. Juk ir tie, kurie moka kurstyti meilę ir pagarbą šeimoje, neskaito knygų apie santykius šeimoje. Jie viską daro intuityviai, o kitiems tenka ieškoti išminties kitur.
Papildyta:
Mano pozityvumo šaltinis yra poezija, bet aš vis tai užmirštu... O iš tiesų, kai pradedu skaityti poeziją, man labai pagerėja. Tikiu, kad poezijoje slypi galinga jėga. Juk poetas į kelis posmelius sugebėjo sutalpinti didžiulę prasmę, visus žmogaus jausmus, jo skausmus ir džiaugsmus, meilės istoriją.
Taigi gero vakaro visoms
Einu paskaitysiu poezijos 
Papildyta:
Taigi gero vakaro visoms
Mane irgi šiuo metu įkvepia trumpi japoniški posmeliai
Kažkaip netyčia aš juos kažkur atrandu. Kai tyčia ieškau, tai ne taip labai man jie limpa;)
QUOTE(Daivaa @ 2007 06 04, 22:05)
Gal ir nepaskutinis. Gal...
Šiaip, pameni, prieš tai buvusioj pozityvizmo temoj rašiau, kad viskam savas laikas. Pameni mano patarimus? Man gera, kad tau geriau. Tu pavyzdys, kad pirmiausia reik suprasti savo sielos esatį, tada imtis dvasios programos ir pozytivizmo metodų. Pirmiau išgydyti sielą, paskui suprasi kaip reik gyventi. Gyventi geriau. Vėliau parašysiu knygų, tiesa, kas patinka vieniems, nepatinka kitiems. Bėgančių su vilkais neskaičiau. Pastaruoju metu mažai skaitau. Čia kaip: čiukčia neskaito, čiukčia pats rašo.
QUOTE(suntea @ 2007 06 04, 23:06)
Gal ir nepaskutinis. Gal...
Šiaip, pameni, prieš tai buvusioj pozityvizmo temoj rašiau, kad viskam savas laikas. Pameni mano patarimus? Man gera, kad tau geriau. Tu pavyzdys, kad pirmiausia reik suprasti savo sielos esatį, tada imtis dvasios programos ir pozytivizmo metodų. Pirmiau išgydyti sielą, paskui suprasi kaip reik gyventi. Gyventi geriau. Vėliau parašysiu knygų, tiesa, kas patinka vieniems, nepatinka kitiems. Bėgančių su vilkais neskaičiau. Pastaruoju metu mažai skaitau. Čia kaip: čiukčia neskaito, čiukčia pats rašo.
Suntea, bet aš jau tada supratau, ką tu turi minty
Čiukčia, ką rašai?
QUOTE(Daivaa @ 2007 06 04, 21:57)
Dar perskaičiau dvi Verenos Kast knygutes psichologinėm temom - labai naudinga buvo.
Skaitinėju irgi Vereną Kast.
Ramybės meno ieškojo ne viena išminčių karta.
Pacituosiu Dharmapada: VIII skyrius Sahassavago. Vienas reikšmingas žodis, kurį nugirdęs nurimsti, geriau už tūkstantį giesmių, iš nereikšmingų žodžių suraizgytų.
Tai tiek, gero vakaro. Už lango tokia kerinti ramybė, tamsiame danguje žėrinčios žvaigždės. Tokia plati erdvė...
Turbūt dabartiniame pasaulyje tos vidinės ramybės dar labiau reikia nei kada anksčiau, bet turbūt ir dar sunkiau jos ieškoti, nors atrodo tiek daug informacijos.
Ieškant kažkas vis nusėda, nusėda ... bet matyt labai nepakankamai, kad į duobes dar patenkama. Nors lipimas iš duobės ir vėl kažko pažinimas, atradimas, sutikimas. Viskas turi prasmę
Ieškant kažkas vis nusėda, nusėda ... bet matyt labai nepakankamai, kad į duobes dar patenkama. Nors lipimas iš duobės ir vėl kažko pažinimas, atradimas, sutikimas. Viskas turi prasmę
QUOTE(Abonentienė @ 2007 06 05, 00:14)
Kertelė sielai virsta į visokių draugų paieškas, temas praktikuojančias tai tą, tai aną, kažkokius filosofinius svarstymus. Yra juk tokie skyrelis kaip bendraminčiai 
Labuks, išvarytosios! Persiprašau - naujokės
Gražiai skamba
Čia kaip Dzen budistų pasakojime, kur vienuolis sėdėjo, kol nušvito, o tada surinko iš namų visas knygas ir lauke sudegino
Įdomu su tavim buvo diskutuoti anoje temoje
Matyt ir pati esi tai perėjusi ne vieną kartą?
Man irgi panašiai
Bet ir liūdėti moku, oi kaip moku
Bet čia turbūt galima apie tai prisipažinti. Į temą bus...
Jie sugeba klausyti savęs ir elgiasi per daug nemąstydami nes turi tvirtą tikėjimą (savimi ar dar kuo, kurio vardo be reikalo nėr ko minėt
).
O dėl poezijos
Man irgi patinka nudailintos iki minumumo taiklios mintys
Gal ir pati kuri?
QUOTE(Daivaa @ 2007 06 04, 21:57)
... dabar toks vos vos užgimęs to šviesaus laiko laukimas 
Gražiai skamba
QUOTE(suntea @ 2007 06 04, 22:02)
Ateis laikas, kai nebereiks skaityt, kai pajusi, kad darai, ką skaitai...
Čia kaip Dzen budistų pasakojime, kur vienuolis sėdėjo, kol nušvito, o tada surinko iš namų visas knygas ir lauke sudegino
Įdomu su tavim buvo diskutuoti anoje temoje
QUOTE(Dujokaukee @ 2007 06 04, 22:16)
man tiesiog užtenka pozityviai optimistiškai nusiteikti ir tikėti tuo, ką aš darau, ir tuo, jog viskas bus tik gerai, ir tada taip ir įvyksta
Man irgi panašiai
QUOTE(Beganti @ 2007 06 04, 22:45)
Tikiu, kad poezijoje slypi galinga jėga. Juk poetas į kelis posmelius sugebėjo sutalpinti didžiulę prasmę, visus žmogaus jausmus, jo skausmus ir džiaugsmus, meilės istoriją.
Tikiu, kad poezijoje slypi galinga jėga. Juk poetas į kelis posmelius sugebėjo sutalpinti didžiulę prasmę, visus žmogaus jausmus, jo skausmus ir džiaugsmus, meilės istoriją.
Jie sugeba klausyti savęs ir elgiasi per daug nemąstydami nes turi tvirtą tikėjimą (savimi ar dar kuo, kurio vardo be reikalo nėr ko minėt
O dėl poezijos
Gal ir pati kuri?