Įkraunama...
Įkraunama...

Praktinis pozityvizmas

QUOTE(Beganti @ 2007 06 04, 20:45)
Pritariu. Juk ir tie, kurie moka kurstyti meilę ir pagarbą šeimoje, neskaito knygų apie santykius šeimoje. Jie viską daro intuityviai, o kitiems tenka ieškoti išminties kitur.
[

na taip, nes jie patys tokias knygas raso biggrin.gif

O siaip sako, ne is gero gyvenimo atsiranda tu visu prasmiu ieskojimas, filosofavimas, kad ir rytietisku mokyklu praktikavimas, o tai kylais nepasitenkinimo esamu gyvenimu.

QUOTE(Starburst @ 2007 06 04, 21:35)
Man irgi panašiai  mirksiukas.gif Bet ir liūdėti moku, oi kaip moku  lotuliukas.gif Bet čia turbūt galima apie tai prisipažinti. Į temą bus...  lotuliukas.gif

Kodel bunant pozityviu negalima liudet? Galima, juk visi zmones, tik baisiau kai pasiduodi i beprasmi liudesi, kai jis ima tave est.
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2007 06 04, 23:42)
Kodel bunant pozityviu negalima liudet? Galima, juk visi zmones, tik baisiau kai pasiduodi i beprasmi liudesi, kai jis ima tave est.

Į šitą klausimą man anoje temoje neatsakė. Ten bijo liūdėti, nes tai tipo negerai, nes tai jau nebe pozityvumas. Bent jau toks įspūdis susidarė g.gif O apie ponią depresiją irgi negalima buvo kalbėti, ar galima? Liūdesys visada turi aiškią ar laikinai užslėptą prasmę. Manyčiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 06 04, 23:50)
Į šitą klausimą man anoje temoje neatsakė. Ten bijo liūdėti, nes tai tipo negerai, nes tai jau nebe pozityvumas. Bent jau toks įspūdis susidarė  g.gif O apie ponią depresiją irgi negalima buvo kalbėti, ar galima? Liūdesys visada turi aiškią ar laikinai užslėptą prasmę. Manyčiau  ax.gif

Tikrai turi. O ir pailsėti nuo didelio džiugesio gi reikia:))

Turbūt kiekvieno gyvenime kažkuriais tarpsniais nutinka tokių dalykų, kurių poveikio neužmaskuosi džiaugsmo kauke.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivaa: 04 birželio 2007 - 23:00
QUOTE(Daivaa @ 2007 06 04, 23:40)
kaip jam pasiekti nušvitimą. O mokytojas sako: jei jau pavalgei, eik išsiplauk dubenėlį smile.gif

Ir dubenėlis nušvito... ir vienuolis nušvito, pamatęs nušvitusį dubenėlį lotuliukas.gif thumbup.gif
Niu gerai, reik slinkti link lovelės. Vaikas dantukus daiginasi, dar iki dabar blūdijo. Ir aš su juo kartu. Jeigu ryt bus tempa, neišeis vesti į darželį, o tai reiškia, kad netikėtai atsiradusi galimybė nuvažiuoti į Vilnių, nuplauks iki kito karto. Taigi man tada bus liūdna, bet rasiu kuo namie užsiimti irnesakyk.gif O gali būti, kad jis straksės kaip užsuktas, norės valgyti ir žygiuos į darželį bigsmile.gif Kol kas tik tuos du variantus randu. Pamatysim. Nedaug laukti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 06 04, 21:50)
Į šitą klausimą man anoje temoje neatsakė. Ten bijo liūdėti, nes tai tipo negerai, nes tai jau nebe pozityvumas. Bent jau toks įspūdis susidarė  g.gif O apie ponią depresiją irgi negalima buvo kalbėti, ar galima? Liūdesys visada turi aiškią ar laikinai užslėptą prasmę. Manyčiau  ax.gif

Man atrodo, kad neteisingai supratai. Ten nebijo liudet, o tiesiog tema orientuota i teigiama puse, mokytis kartu teigiamumo, o ne aptarinet, kaip ir del ko kas liudi. Tai juk tema apie apie grynai pozityvias mintis, o ne benrai apie visko aptarinejima. As ne pries visko aptarinejima, jau anksciau siuliau atsidaryt pozityviu pliurpalu tema biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2007 06 05, 00:10)
Man atrodo, kad neteisingai supratai. Ten nebijo liudet, o tiesiog tema orientuota i teigiama puse, mokytis kartu teigiamumo, o ne aptarinet, kaip ir del ko kas liudi. Tai juk tema apie apie grynai pozityvias mintis, o ne benrai apie visko aptarinejima. As ne pries visko aptarinejima, jau anksciau siuliau atsidaryt pozityviu pliurpalu tema  biggrin.gif

Nenoriu sukelti bereikalingų aistrų...Bet, pozityvios mintys - tik pozityvistams ? Tarkim, puota - tik sotiems ? Arba rūbų išpardavimas - tik pilnai apsirengusiems ? Ar kaip ? Kokia prasmė, pilstyt į pilną stiklinę ?

Atsakyti
QUOTE(heide @ 2007 06 04, 22:28)
Nenoriu sukelti bereikalingų aistrų...Bet, pozityvios mintys - tik pozityvistams ? Tarkim, puota - tik sotiems ? Arba rūbų išpardavimas - tik pilnai apsirengusiems ? Ar kaip ? Kokia prasmė, pilstyt į pilną stiklinę ?

As tik pasakiau kaip man atrodo. Juk pati supranti, kad neini i internetines parduotuves foruma, kad parasytum, oi, kokie grazus daikciukai, parasykit, is kur man pinigu gaut jiem pirkt biggrin.gif

Na zodziu, tam ir buvo sita tema atidaryta.

bet kaip velgi pasikartosiu - ka akcentuoji, tas tampa tavo neatsiejama dalimi - jei pasaulyje kreipsi demesi tik i neigiamybes, blogos mintys niekur nedings is galvos. Jei is prigimties neduota pozityvizmo, norint galima jo ismokt, bet tam reikia dirbt su savim, mokytis dziaugtis smulkmenelem, pastebet grazius dalykus aplink.
Atsakyti
QUOTE(Abonentienė @ 2007 06 04, 23:14)
Yra juk tokie skyrelis kaip bendraminčiai   mirksiukas.gif

Nu liamba liamba, taigi bendraminčių visur pilna smile.gif O tada apie ką galima rašyti skyrelyje Kertelė Sielai? blink.gif Atrodo, kad čia bus toooooooookia plati tema, kad niekur netinka doh.gif Kol moderatoriai nepasiūlė perkelti temos, gal tegul nebevarinėja tie, kuriem patinka varinėti mirksiukas.gif

QUOTE(liepsnele @ 2007 06 05, 00:43)
bet kaip velgi pasikartosiu - ka akcentuoji, tas tampa tavo neatsiejama dalimi - jei pasaulyje kreipsi demesi tik i neigiamybes, blogos mintys niekur nedings is galvos.

Ar galvosi apie tai ar negalvosi, ar matysi, ar nematysi - TAI niekur nedings. Tai yra mūsų dalis, vadinamas šešėlis. Bet aš norėjau akcentuoti ne tai, kad davai galvokim apie blogas mintis, o kad davai PAŽIŪRIM Į NEIGIAMAS MINTIS TEIGIAMAI mirksiukas.gif Kam jos yra reikalingos? Argi mes negalime jų mylėti taip pat kaip džiaugsmo, pakilimo būsenos? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Starburst: 05 birželio 2007 - 06:25
QUOTE(heide @ 2007 06 05, 00:28)

Troškulio kankinami ieško šaltinio, kad atsigertų, sotus ir visko pertekęs tame šaltinyje gali paprasčiausiai pabraidžioti ieškodamas vėsos. Taikoje su savimi ir ramybėje gyvenantys retai užsuka pasidalinti savo pasiekimais į tokias temas.

Krikščioniškoji filosofija yra gerokai aukštesnio lygmens už rytietiškas. Žmonija kiekviename vystymosi tarpsnyje surenka aktualiausią informaciją.
Pradžioje buvo vystoma kūno galios, ugdoma emocinė pusiausvyra. Atėjusi krikščionybė davė naują užduotį: iš individualisto, tapti socialia, tauria kitų atžvilgiu, pasiaukojančia būtybe.

Tačiau kiekvienas asmuo turi savo individualų vystymąsi. Todėl nieko blogo yra pasižvalyti į senus raštus. Pasiieškoti išminties krislų rytų filosofų knygose. Tyliai susikaupti krikščioniškoje maldoje, o jei tas per sudėtinga- pabandyti vieną kitą jogos pratimuką ar dar ką nors.

Juk ir šiuolaikiniai autoriai prieš parašydami savo puikias populiarias knygas pradėjo ne nuo balto lapo ieškojimo. Universali tiesa nesensta. Tereikia prisitaikyti savo laikmečiui.

Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 06 04, 22:50)
...į šitą klausimą man anoje temoje neatsakė. Ten bijo liūdėti, nes tai tipo negerai, nes tai jau nebe pozityvumas. Bent jau toks įspūdis susidarė  g.gif O apie ponią depresiją irgi negalima buvo kalbėti, ar galima? Liūdesys visada turi aiškią ar laikinai užslėptą prasmę.

Starburst, buvo kalbama ir apie depresiją rolleyes.gif Ir žinai, kas buvo pasakyta? Pasklaidyk kt.temos dalis, tikrai rasi. Juodu ant balto,-"neturi tokių problemų, nesuprasi".
Ir liūdesys. Kas sakė, kad jis kažkuriai iš mūsų svetimas? Emocijų per dieną pasitaiko visokių, rašyti kiekvieną pasikeitimą temoje? Įsivaizduojat tokį dalyką? Nu, praėjo tas didysis juodas laikas, dabar balta linija, tai ir gyvenu joje. Ir be knygų skaitymo, poezijos, gerų filmų, mielų rankdarbių... turiu gyvenime įdomios ir dūšiai mielos veiklos, ir džiaugiuosi tuo. bigsmile.gif
Man tai nuoširdžiai keistas pasakymas "manęs ten nesuprato", "bijojau kalbėti apie liūdesį", skaitėm jau vaižgantės nuogastavimus, kai ji sukūrė savo temą, pozityvisčių likau nesuprasta, dabar tu-Starburst...Kam tos nuoskaudos už nugaros, geriau į akis, nesuprantu tos užgniaužtos savy baimės išsakyti tai, kas nepatinka.

QUOTE(liepsnele @ 2007 06 04, 23:10)
Man atrodo, kad neteisingai supratai. Ten nebijo liudet, o tiesiog tema orientuota i teigiama puse, mokytis kartu teigiamumo, o ne aptarinet, kaip ir del ko kas liudi.

Būtent mirksiukas.gif

Papildyta:
Enija, žaviuosi tavo mintimis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 05 birželio 2007 - 07:58
sveikutės, visos 4u.gif

Puiki diena...Parašau kelis sakinius ir bėgsiu... bėgsiu DŽIAUGTIS...
To visoms irgi linkiu...
Kas teisios, kas ne? Ogi visos teisios...Kiekvienas į pasaulį žiūri per savo vitražą...
Svarbiausia, kad žmogus eina į Šviesą...o priemonės čia nesvarbios...

Nuostabios dienelės visoms... smile.gif
Atsakyti
Labas rytas!
Vakar išmokau atmintinai vieną Lermontovo eilėraštį. Labai jis atitiko mano vidinę būseną, tad jį ir teskaičiau biggrin.gif

QUOTE(Starburst @ 2007 06 04, 23:35)
O dėl poezijos  thumbup.gif Man irgi patinka nudailintos iki minumumo taiklios mintys  rolleyes.gif
Gal ir pati kuri?

Kažkada lankiau literatūrinį būrelį ir buvo tokia užduotis kurti eilėraščius. Kai reikėjo, tai sukūriau, bet jie nebuvo kurti iš širdies. Iš tų 10 eilėraščių - 1 yra įdomesnis, originalesnis, galbūt ir pats nuoširdžiausias. Bet ir tai yra pažanga smile.gif Po to eilėraščių nebekūriau.

QUOTE(liepsnele @ 2007 06 04, 23:42)

Buvau davusi nuorodą į straipsnį "Kaip susidraugauti su savimi". Citata iš ten apie jausmus:

"Jausti viską, ką galite, - labai žmogiška. Bet labai dažnai žmonės įsikibę laikosi nemalonių jausmų, net "lepina" juos. Elgiasi taip, tarsi tyčia verčia save blogai jaustis, o vėliau sako: "Aš nieko negalėjau su savimi padaryti". Iš tikrųjų už šios frazės slepiasi kita: "Net nemėginau ko nors daryti, kad pasijusčiau geriau".

QUOTE(Starburst @ 2007 06 05, 07:23)
Ar galvosi apie tai ar negalvosi, ar matysi, ar nematysi - TAI niekur nedings. Tai yra mūsų dalis, vadinamas šešėlis. Bet aš norėjau akcentuoti ne tai, kad davai galvokim apie blogas mintis, o kad davai PAŽIŪRIM Į NEIGIAMAS MINTIS TEIGIAMAI  mirksiukas.gif Kam jos yra reikalingos? Argi mes negalime jų mylėti taip pat kaip džiaugsmo, pakilimo būsenos?  g.gif

Mylėti neigiamas mintis? Mano neigiamos mintys yra labai nemalonios, nieko gero jose nematau.
O kalbant apie jausmus. Tai psichologai sako, kad nėra teigiamų ar neigiamų jausmų. Tai mes patys laikome vienus jausmus teigiamais, kitus neigiamais. Gal geriau būtų skirstyti į malonius ir nemalonius jausmus. Malonu, kai džiaugiesi, jauti pasididžiavimą savimi, myli. Nemalonu, kai gėda, liūdna, pikta.
Atsakyti