Įkraunama...
Įkraunama...

Praktinis pozityvizmas

mhm, kaip tik be nervu tai galetu susitvarkyt...
nes jei jam kas nepatikdavo, vis grasindavo, kad atims is manes vaika, remdamasis tuo, kad jo materialine padetis geresne uz mano ir kad as psichiskai nestabili (niu del to, kad su depresija gulejau ligoninej). tai pyktis laaaabai nenoriu. samdyk cia advokatus paskui...brr schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Naoko @ 2007 06 05, 12:55)
mhm, kaip tik be nervu tai galetu susitvarkyt...
nes jei jam kas nepatikdavo, vis grasindavo, kad atims is manes vaika, remdamasis tuo, kad jo materialine padetis geresne uz mano ir kad as psichiskai nestabili (niu del to, kad su depresija gulejau ligoninej). tai pyktis laaaabai nenoriu. samdyk cia advokatus paskui...brr schmoll.gif

biggrin.gif koks gudruolis. Remdamasis savo materialine padetimi, tikrai vaiko neatims. Tuo labiau, kad alimentu isieskojimas per antstolius, parodo jo poziuri i vaika. Auksciau galva, as tik pasijuokciau is tokiu grasinimu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jamaika @ 2007 06 05, 11:58)
biggrin.gif koks gudruolis. Remdamasis savo materialine padetimi, tikrai vaiko neatims. Tuo labiau, kad alimentu isieskojimas per antstolius, parodo jo poziuri i vaika. Auksciau galva, as tik pasijuokciau is tokiu grasinimu  schmoll.gif

Mergaitės, neikim į smulkmenas... geriau pagalvokoim, kaip pozityviai šią situaciją išspręst...na, manau, Naoko jau išsprendė...
drįsčiau pasakyt, kad geriausia yra ATLEISTI...tik taip galima užgydyti sielos žaizdas... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 05 birželio 2007 - 11:02
QUOTE(Starburst @ 2007 06 05, 11:45)
Taigi, matau, kad ne tokius žodžius parinkau ar kaip čia  g.gif Kalbėjau ne apie ŽMONIŲ skirstymą į "blogus" ar "gerus", o apie jausmų priskyrimą. Na atsimeni tą citatą, kur pati rašei apie psichologų nuomonę? Jeigu mes nusprendžiam, kad kažkokia situacija mums sukelia "neigiamus" jausmus, o po kiek laiko pamatom, kad tie jausmai jau ne tokie ir "neigiami" buvo? Kaip tada? Aš MYLIU save tada, kai esu "geras" ir NEMYLIU, kai jaučiu pyktį?  g.gif

Visi jausmai yra žmogiški, tačiau tie žmonės, kurie save myli per daug neužsiciklina "ant neigiamų jausmų", o tie, kurie nemyli užsiciklina.
Save mylintis žmogus nepasakys sau, kad "aš pykstu, aš negeras, tai šiandien save nemyliu". Taip gali sau pasakyti tik savęs nemylintis žmogus.

Apskritai "meilė sau" - tai yra ir pagarba sau, ir stengimasis jaustis laimingu, nugyventi pilnavertį gyvenimą.

Dar vienas pavyzdys. Laikeisi dietos ir po savaitės paklydai ir persivalgei. Mylintis save žmogus gal ir pyktels ant savęs, bet trumpai, arba išvis numos ranka ir toliau sau ramiai laikysis dietos. O nemylintis puls save kaltint ir įžeidinėt, koks jis bevalis, kad jis visada ir liks storas ir pan. Greičiausiai jo dieta nueis šuniui ant uodegos.
Atsakyti
Cia kazkur buvo kvietimas, islaikyt pozytyvuma ir atstovet savo nuomone ir niekur nedingti... Galbut.

Sakykit, o is kur jus imat laiko toms kalboms, asmeniskumams, aiskinimams? Ai, cia diskusijos... Uzsimirsau...

As geriau gydysiu savo sloga, pozytyviu minciu deka toliau statysiu savo versla ant koju, bendrausiu su savo 10 sav. zmogiuku, skaitysiu dvasiskai praturtinancias knygas, ismoksiu dekupazo technikos, tobulinsiu savo menine fotografija, ruosiu 1 metu krikstadukros gimtadieni, nueisiu su mama i teatra, organizuosiu ir toliau keliones uzsienieciams, kad pardavimai isaugtu iki mano uzsibreztu, kursiu busimo namo interjera, dar vasara susitiksiu su Vijurka, telefonu paplepesiu su pepilota, kavos isgersiu su Lineta...

Taip, kad savo praktini pozytyvuma naudoju kasdienybeje, o ne eteryje... wub.gif
Atsakyti
aha, pamote mano irgi taip sako smile.gif ir kad jau 4 menesius ne karto nebuvo vaiko aplankyt. dirbo. g.gif bet kokiu atveju man labiau patinka taikius santykius palaikyt mirksiukas.gif

Beganti, del dietos tai tiksliai aprasei mano elgesi lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naoko: 05 birželio 2007 - 11:04
QUOTE(jamaika @ 2007 06 05, 11:58)
biggrin.gif koks gudruolis. Remdamasis savo materialine padetimi, tikrai vaiko neatims. Tuo labiau, kad alimentu isieskojimas per antstolius, parodo jo poziuri i vaika. Auksciau galva, as tik pasijuokciau is tokiu grasinimu  schmoll.gif

Šiaip tai visko nutinka. Reik protingai elgtis.
Papildyta:
QUOTE(busVakare @ 2007 06 05, 12:01)
Cia kazkur buvo kvietimas, islaikyt pozytyvuma ir atstovet savo nuomone ir niekur nedingti... Galbut.

Sakykit, o is kur jus imat laiko toms kalboms, asmeniskumams, aiskinimams? Ai, cia diskusijos... Uzsimirsau...

As geriau gydysiu savo sloga, pozytyviu minciu deka toliau statysiu savo versla ant koju, bendrausiu su savo 10 sav. zmogiuku, skaitysiu dvasiskai praturtinancias knygas, ismoksiu dekupazo technikos, tobulinsiu savo menine fotografija, ruosiu 1 metu krikstadukros gimtadieni, nueisiu su mama i teatra, organizuosiu ir toliau keliones uzsienieciams, kad pardavimai isaugtu iki mano uzsibreztu, kursiu busimo namo interjera, dar vasara susitiksiu su Vijurka, telefonu paplepesiu su pepilota, kavos isgersiu su Lineta...

Taip, kad savo praktini pozytyvuma naudoju kasdienybeje, o ne eteryje... wub.gif

Bet būtinai reikėjo ateiti ir tai pasakyti?smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(busVakare @ 2007 06 05, 13:01)

o mes visos gydysimes savo sielos zaizdas, mokysimes pozityvumo, dalinsimes patarimais ir netemdysime Tavo akiracio. Netrukdyk mums ir Tu, ar mes tokios menkos, kad reikia mus nusluoti nuo zemes pavirsiaus? unsure.gif
Atsakyti
Merginos, neįsijaučiam ir tęsiam pokalbius apie pozityvumą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivaa @ 2007 06 05, 13:03)
Bet būtinai reikėjo ateiti ir tai pasakyti?smile.gif))

QUOTE(jamaika @ 2007 06 05, 13:06)
Netrukdyk mums ir Tu, ar mes tokios menkos, kad reikia mus nusluoti nuo zemes pavirsiaus?  unsure.gif

Merginos, argi i kiekviena posta reikia atsakyti ji analizuojant? Bukim bent truputi pakantesnes kitokiems nei mes, tada nelik vietos pykciams.
Atsakyti
Grįžtant prie meilės sau, įdomiai radau skaitydama apie meditacijas.
Ten rašo, kad daugelis meilę sau neteisingai supranta. Jiems meilė sau lygu pataikavimui savo norams ir užgaidoms, tinginiavimu, persivalgymu, ir t.t. Ir ten rašo, kad tokia "meilė" sau iš tiesų yra savęs nekentimas, savo prigimties prievartavimas.
Anot autoriaus, tikroji meilė turi būti griežta, teisinga, atitikti Visatos dėsnius. Todėl žmogus turėtų riboti savo troškimus ir poreikius, disciplinuoti save. O to atpildas - gera sveikata.

Tai va, aš tada tik naikinu save, nors visad galvojau, kad labai myliu, kai visą dieną tingiu ir iš lovos nesikeliu:)
Atsakyti
QUOTE(busVakare @ 2007 06 05, 12:01)

BusVakare... 4u.gif o kodėl Tu manai, kad kiti žmonės neskaito pozityvių knygų, neina į teatrą, nebendrauja su pozityviai nusiteikusiais žmonėmis ir pan.??? Viskas puiku, visi daro tai ką nori daryti...Atranda laiko diskusijoms? Bet ir Tu jo randi... ilgokai "kabėjai" apačioje ir pati įsijungei į diskusiją... Aš tik nesuprantu, kodėl beveik visos, laikančios save tikromis pozityvistėmis labiausiai reiškia savo nepasitenkinimą? Kur tolerancija? Leisk priminti, kad pozityvus mąstymas tai nėra tikslas vien SAVO asmeniniams tikslams pasiekti... Gal beskaitydama knygas Tu tai praleidai? Žmogus negali egzistuoti vienas...Visi mes kvėpuojam tuo pačiu oru, nuolat keičiamės energija...taigi, mes viena...Todėl negali mums rūpėti TIK asmeniniai tikslai...Svarbu ir visuomenės gerovė. O jeigu TU manai, kad nuėjusi į kitą temą "pasvaigsi" iš laimės, o atėjusi kitur galjėsi pilti purvą, tai, manau, kad tai nesuvokimas kas yra konstruktyvus ir pozityvus mąstymas... 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 05 birželio 2007 - 11:16