QUOTE(Starburst @ 2007 06 05, 11:45)
Taigi, matau, kad ne tokius žodžius parinkau ar kaip čia

Kalbėjau ne apie ŽMONIŲ skirstymą į "blogus" ar "gerus", o apie jausmų priskyrimą. Na atsimeni tą citatą, kur pati rašei apie psichologų nuomonę? Jeigu mes nusprendžiam, kad kažkokia situacija mums sukelia "neigiamus" jausmus, o po kiek laiko pamatom, kad tie jausmai jau ne tokie ir "neigiami" buvo? Kaip tada? Aš MYLIU save tada, kai esu "geras" ir NEMYLIU, kai jaučiu pyktį?
Visi jausmai yra žmogiški, tačiau tie žmonės, kurie save myli per daug neužsiciklina "ant neigiamų jausmų", o tie, kurie nemyli užsiciklina.
Save mylintis žmogus nepasakys sau, kad "aš pykstu, aš negeras, tai šiandien save nemyliu". Taip gali sau pasakyti tik savęs nemylintis žmogus.
Apskritai "meilė sau" - tai yra ir pagarba sau, ir stengimasis jaustis laimingu, nugyventi pilnavertį gyvenimą.
Dar vienas pavyzdys. Laikeisi dietos ir po savaitės paklydai ir persivalgei. Mylintis save žmogus gal ir pyktels ant savęs, bet trumpai, arba išvis numos ranka ir toliau sau ramiai laikysis dietos. O nemylintis puls save kaltint ir įžeidinėt, koks jis bevalis, kad jis visada ir liks storas ir pan. Greičiausiai jo dieta nueis šuniui ant uodegos.